Uydurma Hikaye

medresei_nur

Active member
Arkadaslar oyunumuz cok basit.
şimdi Hikayeyi baslatıyorum. Siz arkasından hikayenin akışına göre atıp tutacaksınız :D

-Küçük Memed-

Hava yeni yeni açılmıstı ,horozlar ötmeye başlamıştı.Hep sabah namazı vaktinde ötüyordular.Mehmet uyku dan yeni yeni kalktı,sersem gibiydi elini yüzünü yıkadı ve namaz kılmak için abdest aldı.Fakat bir şey unutmuştu :

medresei_nur

Active member
Aile fertleri sabah namazına kalkmamıs tı hemen abdestini aldıktan sonra tek tek hepsini uyandırmaya gitti.Fakat ablası her zamanki gibi zorla kalkıyordu.

Yeltegiyan

Elfidam
sinirlendi artık ablasını cezalandırmanın vakti gelmişti.masada duran sürahi dikkatini çekti ,koştu ,masadan kaptı sürahiyi.....:D

turkuaz

Active member
...Birden sürahinin o güzel renkleri we desenleri dikkatini çekti;Rabbim dedi ne güzel yaratmışsın;bunu ablamın başına wurarak heder edemem:p...

Yeltegiyan

Elfidam
sonra bi an bekledi.... israf olur muydu ki? ablasını şeytan daha çok kandırıyordu böyle yapmakla onu cezalandırmış olacak ve bu diğer dünyada ki cezasını hafifletecekti. evet bir bardak su bunun için değerdi.....:D

Yeltegiyan

Elfidam
...ama yine birden o ses...dur yapma;bunun yerine akıllı bi müslüman ol we onu usulca namaza dawet et dedi...;)

offff ne yapacağını bilemiyor haldeydi namz vakti gececekti nerdeyse ablası davetle uyanmayacak onu da sinir edecekti...

şualar Cevap: Uydurma Hikaye

--------------------------------------------------------------------------------
suyu döküp arkasından, essalatuhayrunminnevm dedi Ablası her zamanki gibi hışımla kalkıp dedi ki;

Aman Allah'ım ne yapıyorsun kardeşim uykuda yapılır mı bu?:mad: biraz durdu sakinleşmeye çalıştı ve anlattı:Ben de rüyamda seni görüyordum......:D

medresei_nur

Active member
abla ve kadres konusurlarken tam.. o sırada içeriye soğuk rüzgarla birlikte sızan ayak sesleri gelmeye başladı.Bu ayak sesleri acaba kime aitti?:cool:

medresei_nur

Active member
Aile fertleri nihayet tamam olmuştu ortanca kardeşte,gürültüyü işitince oda kalkmıştı ve herkes namazını kıldı.Ardından tesbihatı okudular..

"Allahümme entesselam ve minkesselam tebarekte ya zelcelali vel ikram"

".......Sübhaneke ya Allah, ta'aleyte ya Rahman ecirna minen-nar bi avfike ya Rahman"

"...........le yestevi eshabunnari ve eshabul cenneh. Eshabul cenneti hümül feizün…"
-------------------
(bu namaz sahnesi çok uzadı kısa kestim :D)

medresei_nur

Active member
Namaz bitmişti ,babası küçük mehmedi çağır ; gel evladım dedi sana diyeceklerim var.Küçük mehmed merak içerisinde buyur babacığım dedi.
Babası : şam' a gideceksin ilim tahsilini orda yapacaksın.Şam'da meşhur alimlerden molla vahid efendi ye git ok mi ?

istigna

Member
evet ali ilim tahsil etmek için yola koyulur.az gider,uz gider,der tepe düz gider,ucsuz bucaksız çöller aşar ama hala Şam'a varamamıştır.bi ara dinlenmeye karar verir.tam oturduğu sırada karşısına yaşlı bi kurt çıkar:D
kurt ona sorar"ali hayırdır sen burda ne arıyosun "der
{hadi bakalım devam edin:D}