Uydurma Hikaye

turkuaz

Active member
...hayır hayır der;birden daldığı uykudan uyanır we yoluna dewam eder...sıcak onu çok bunaltmıştır,ne yapacağını düşünür...

turkuaz

Active member
...'Allah'ım;himmetinden sual olunmaz' der içinden:rolleyes:...deweyi alır we üzerindeki eşyalarla yoluna dewam eder...ancak başına geleceklerden habersizdir:confused:...

Yeltegiyan

Elfidam
MEHMET:) yaşayacaklarının hayalini kurar.alim olacaktır hep istediği medreseye gitmek için bu yoldadır.... çok mutlu olur bir an hızlanır... ama........

....ama bir yandan da bu devenin kime ait oldugunu, dusunur... ya sahibi de deveyi ariyorsa.. bu mallar kendisinin degil, hayir yolunda harama bulasma ihtimali var ?... nolcak simdi... derken, bi de bakar : .......

turkuaz

Active member
...karşısına dikilmiş izbandud tipli,iri,çapulcu bi kaç bedewi...ne olduğunu anlayamaz...etrafına anlamsız gözlerle bakar...

turkuaz

Active member
...ancak adamlar bu kadar kolay bırakacağa benzememektedirler onu...araların da fısıldaşırlar...we ona dönüp şyle derler...........

Yeltegiyan

Elfidam
biraz ilerler ardından bir adam ona yetişir ve bağırmaya başlar:ne yaptın sen neden devemi o haydutlara verdin:mad:
mehmet çaresizdir... dilinden ancak şu kelimeler dökülür:....

medresei_nur

Active member
Mehmet :
Devenin size ait oldugunu bilmiyordum,Fakat bildiğim bir şey var ;yolda gördüğün şeylere kanma ,onlar gelip geçicidirler.Zaten bul sahra da illaki bir şey görmek istersen kendini avutursun,serap görürsün.Fakat yoluna devam edersen sultanın sarayına varırsın. *(Haşiye) :p
Bu sözler deve sahibini çok etkilemişti .

*Bu mehmetin söylediği ilk hikmetli söz olmuştu.

turkuaz

Active member
...dewe sahibi bu sözler karşısında ne söyleyeceğini bilememiş;uzun süren bi sessizlik hasıl olmuştu...Sonra............

turkuaz

Active member
...İlim tahsili için memleketimden buralara geldim;kaybedecek waktim yok dedi Mehmet...sonra dewe sahibi onu kalması için ikna etmeye çalıştı...

ebrar172

Talebe
attan inen adamlar mehmet in abisiyle emmi oğlu idi...mehmet evde kitaplarını unutmuşsun annem yolladı dedi abisi ve kitapları mehmete verdi...:D

ebrar172

Talebe
veeee abisi gerildi gerildi mehmet e bir osmanlı tokadı aşk etti...way terbiyesiz biz seni böylemi yetiştirdik diye bağırdı..yürü çabuk eve dönüyoruz dedi...:D