Vera'nın Ölümü... adına yazılan...ve adıma..

mazi

Well-known member
Şiirleri terkettim ey yâr..Müptelayım bir ümitsiz gizli derdin zehrine diyen dizeleri yüzüstü bıraktım da geldim.Adını şiir bildim,gayrısını sildim yâr.."Ne cür'etim var,ne takatim" diyen satıra sırtımı döndüm de geldim..

Kalemimde tomurcuklanan şiirleri boğdum,öldürdüm doğmamış bebeleri.Başkent şiirlerini sallandırdım Ankara kalesi burçlarından, bıraktım Ankara akşamlarına,dönüp ardıma bakmadım..Gece şiirleri gecede, gündüz şiirleri gündüzlerde kaldı,ben,üçüncü vakte girdim sayende.Yok ettim ezberimin en güzel sayfalarını.Birbir boşalttım kelimeleri gönül boşluğumdan.Kazıdım hafızamın en ücrâ köşelerini; gözlerimden aktı son dizeler. Hafızamın şiir akan damarları kurudu yâr; yıllarca istiflediğim tüm seçkin cümleler ölçülmedik bir zamanda ellerimden döküldü, emanet tüm sayfalar mavi bir ölümle öldü...

At vuruldu içim paramparça yâr.Rüveydanın suskunluğuna yazılmışları yok ettim.Hümeyra artık açmayacak ellerini,gerdirmeyecek minik bileklerini.Ve yalnızlık, sigara külü kadar yalnızlık tutmayacak Monna'nın ellerini..Bilmeyeceğim ben, bineceğim vapuru kaçırıp iskelerde yapayalnız kalmanın tadını...Yöneldiğim acıları çekilebilir kılacak hiçbir şey bırakmıyor-um/sun elimde.Aslında,ben olmalıydım Verâ,eteğine biraz kan bulaşmış halde karşında..Duvağı açılmamış acılar adamalıydım sana.Birlikte istemeliydik ebabilleri,"Ya Ebabillerini gönder/Ya bizi de oraya aldır.." demeliydik. "Resim Dersi"nde birlikte çizememeliydik kuşları..Ah yâr..Beyrut şiirsiz kalacak,Endülüs ağıtsız..ve kalmayacak dudaklarda şarkımız bizim.ve belki Endülüsten bu yana tüm katliamların müsebbibi ben ilan edileceğim.

...

"Mehtaba bir daha dönmeyecek şair" benim.Benim yar uzatılan dünya sürgünü..Ben,firkatin nâriyle gönlünü yân-ü püryân edenim..Yine de,kapatıp gözümü,terkediyorum şiirleri.Ama ki "hep suç bende değil.."

"Hep suç bende degil beni yakip yikan bir nazar vardir
O sarkiya özenip söylenecek misralar vardir
Sakin kader deme kaderin üstünde bir kader vardir
Ne yapsalar bos göklerden gelen bir karar vardir
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardir
Yanmissam külümden yapilan bir hisar vardir
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardir
Sirlarin sirrina ermek için sende anahtar vardir
Gögsünde sürgününü geri çagiran bir damar vardir
Sendan ümit kesmem kalbinde merhamet adli bir çinar vardir
Sevgili
En sevgili
Ey sevgili ...

Tüm ezgi sözcükleri tükenecek zulamdaki.Buruk melodiler kalacak yalnız kulağımda.Ne Üstad'dan,ne Nazım'dan sesler düşmeyeceğim defter kenarlarına. "Yıldızlar mı,memleket mi,gençliğim mi daha uzak" diyerek anlatılamayacak hasret.Tahir'le Zühre'yi anlayacak da dinleyen, elmanın kimi sevmediğine bir türlü akıl erdiremeyecek!..

...

Bu hüznün nakaratı ne de uzun sevgili...Adını bile duymayacağın bir sevdayı yüceltip içimde,şerbet diye sunsam önüne,ağu gelir,yutmazsın bilirim.Yine de ben, elim yettiğince beklerim;giderim,gelirim,şiirlerden geçerim.Haberin olmaz senin,"benim avuçlarıma inci inci zâr düşer,/ kudretle alnıma bir uzun intizâr düşer".bilmezsin yâr "gül lütfundan şu sîneme hâr düşer..."

Yusuf'a,Züleyha'ya,havaya,suya,toprağa,yere ve göğe,şehirlere ve seslere,bugüne ve yarına,adına ve adıma yazılmış nice şiir varsa hepsini imha ettim.Fuzulî muhteremi küstürmek bahasına âlem-i şiirden gittim , gel gör beni aşk neyledi dedim de,aşk-ı şiirden geçtim..

...

Yâr..Mübtelası olduğun bu kentin dili ne ağır; toplayamıyorum sözlerimi,
Daha dokunmadan kuruyan İrem'e bakıyorum,

ne İremi görebiliyorum, ne siyah gözlerini...

- Alıntıdır -

ebrar172

Talebe
Yusuf'a,Züleyha'ya,havaya,suya,toprağa,yere ve göğe,şehirlere ve seslere,bugüne ve yarına,adına ve adıma yazılmış nice şiir varsa hepsini imha ettim.

-----------------------------------------

ve döndüm en acı ağır gerçeğe ey yâr...gözyaşları tek gerçektir bilesin....

SaYa

Well-known member
Bu hüznün nakaratı ne de uzun sevgili...Adını bile duymayacağın bir sevdayı yüceltip içimde,şerbet diye sunsam önüne,ağu gelir,yutmazsın bilirim.Yine de ben, elim yettiğince beklerim;giderim,gelirim,şiirlerden geçerim.Haberin olmaz senin,"benim avuçlarıma inci inci zâr düşer,/ kudretle alnıma bir uzun intizâr düşer".bilmezsin yâr "gül lütfundan şu sîneme hâr düşer..."