Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Vera'nın Ölümü... adına yazılan...ve adıma..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mazi" data-source="post: 30846" data-attributes="member: 510"><p><strong><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">Şiirleri terkettim ey yâr..Müptelayım bir ümitsiz gizli derdin zehrine</span> diyen dizeleri yüzüstü bıraktım da geldim.Adını şiir bildim,gayrısını sildim yâr.."Ne cür'etim var,ne takatim" diyen satıra sırtımı döndüm de geldim..</span></span></em></strong></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Kalemimde tomurcuklanan şiirleri boğdum,öldürdüm doğmamış bebeleri.Başkent şiirlerini sallandırdım Ankara kalesi burçlarından, bıraktım Ankara akşamlarına,dönüp ardıma bakmadım..Gece şiirleri gecede, gündüz şiirleri gündüzlerde kaldı,ben,üçüncü vakte girdim sayende.Yok ettim ezberimin en güzel sayfalarını.Birbir boşalttım kelimeleri gönül boşluğumdan.Kazıdım hafızamın en ücrâ köşelerini; gözlerimden aktı son dizeler. Hafızamın şiir akan damarları kurudu yâr; yıllarca istiflediğim tüm seçkin cümleler ölçülmedik bir zamanda ellerimden döküldü, emanet tüm sayfalar mavi bir ölümle öldü...</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">At vuruldu içim paramparça yâr.Rüveydanın suskunluğuna yazılmışları yok ettim.Hümeyra artık açmayacak ellerini,gerdirmeyecek minik bileklerini.Ve yalnızlık, sigara külü kadar yalnızlık tutmayacak Monna'nın ellerini..Bilmeyeceğim ben, bineceğim vapuru kaçırıp iskelerde yapayalnız kalmanın tadını...Yöneldiğim acıları çekilebilir kılacak hiçbir şey bırakmıyor-um/sun elimde.Aslında,ben olmalıydım Verâ,eteğine biraz kan bulaşmış halde karşında..Duvağı açılmamış acılar adamalıydım sana.Birlikte istemeliydik ebabilleri,"Ya Ebabillerini gönder/Ya bizi de oraya aldır.." demeliydik. "Resim Dersi"nde birlikte çizememeliydik kuşları..Ah yâr..Beyrut şiirsiz kalacak,Endülüs ağıtsız..ve kalmayacak dudaklarda şarkımız bizim.ve belki Endülüsten bu yana tüm katliamların müsebbibi ben ilan edileceğim.</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">...</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">"Mehtaba bir daha dönmeyecek şair" benim.Benim yar uzatılan dünya sürgünü..Ben,firkatin nâriyle gönlünü yân-ü püryân edenim..Yine de,kapatıp gözümü,terkediyorum şiirleri.Ama ki "hep suç bende değil.."</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">"Hep suç bende degil beni yakip yikan bir nazar vardir</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">O sarkiya özenip söylenecek misralar vardir</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">Sakin kader deme kaderin üstünde bir kader vardir</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">Ne yapsalar bos göklerden gelen bir karar vardir</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardir</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">Yanmissam külümden yapilan bir hisar vardir</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardir</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">Sirlarin sirrina ermek için sende anahtar vardir</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">Gögsünde sürgününü geri çagiran bir damar vardir</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">Sendan ümit kesmem kalbinde merhamet adli bir çinar vardir</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">Sevgili</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">En sevgili</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: indigo">Ey sevgili ...</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Tüm ezgi sözcükleri tükenecek zulamdaki.Buruk melodiler kalacak yalnız kulağımda.Ne Üstad'dan,ne Nazım'dan sesler düşmeyeceğim defter kenarlarına. "Yıldızlar mı,memleket mi,gençliğim mi daha uzak" diyerek anlatılamayacak hasret.Tahir'le Zühre'yi anlayacak da dinleyen, elmanın kimi sevmediğine bir türlü akıl erdiremeyecek!..</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">...</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Bu hüznün nakaratı ne de uzun sevgili...Adını bile duymayacağın bir sevdayı yüceltip içimde,şerbet diye sunsam önüne,ağu gelir,yutmazsın bilirim.Yine de ben, elim yettiğince beklerim;giderim,gelirim,şiirlerden geçerim.Haberin olmaz senin,"benim avuçlarıma inci inci zâr düşer,/ kudretle alnıma bir uzun intizâr düşer".bilmezsin yâr "gül lütfundan şu sîneme hâr düşer..."</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Yusuf'a,Züleyha'ya,havaya,suya,toprağa,yere ve göğe,şehirlere ve seslere,bugüne ve yarına,adına ve adıma yazılmış nice şiir varsa hepsini imha ettim.Fuzulî muhteremi küstürmek bahasına âlem-i şiirden gittim , gel gör beni aşk neyledi dedim de,aşk-ı şiirden geçtim..</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Georgia'">...</span></span></strong></em></p><p> </p><p><span style="color: red"><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: indigo">Yâr..Mübtelası olduğun bu kentin dili ne ağır; toplayamıyorum sözlerimi,</span></span></span></em></strong></span></p><p><span style="color: red"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: red">Daha dokunmadan kuruyan İrem'e bakıyorum,</span></span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-size: 15px"><span style="color: red"><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: indigo">ne İremi görebiliyorum, ne siyah gözlerini...</span></span></em></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: indigo"></span></p><p><span style="color: indigo"></span></p><p><span style="color: black"><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'">- Alıntıdır -</span></em></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mazi, post: 30846, member: 510"] [B][I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]Şiirleri terkettim ey yâr..Müptelayım bir ümitsiz gizli derdin zehrine[/COLOR] diyen dizeleri yüzüstü bıraktım da geldim.Adını şiir bildim,gayrısını sildim yâr.."Ne cür'etim var,ne takatim" diyen satıra sırtımı döndüm de geldim..[/FONT][/SIZE][/I][/B] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Kalemimde tomurcuklanan şiirleri boğdum,öldürdüm doğmamış bebeleri.Başkent şiirlerini sallandırdım Ankara kalesi burçlarından, bıraktım Ankara akşamlarına,dönüp ardıma bakmadım..Gece şiirleri gecede, gündüz şiirleri gündüzlerde kaldı,ben,üçüncü vakte girdim sayende.Yok ettim ezberimin en güzel sayfalarını.Birbir boşalttım kelimeleri gönül boşluğumdan.Kazıdım hafızamın en ücrâ köşelerini; gözlerimden aktı son dizeler. Hafızamın şiir akan damarları kurudu yâr; yıllarca istiflediğim tüm seçkin cümleler ölçülmedik bir zamanda ellerimden döküldü, emanet tüm sayfalar mavi bir ölümle öldü...[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]At vuruldu içim paramparça yâr.Rüveydanın suskunluğuna yazılmışları yok ettim.Hümeyra artık açmayacak ellerini,gerdirmeyecek minik bileklerini.Ve yalnızlık, sigara külü kadar yalnızlık tutmayacak Monna'nın ellerini..Bilmeyeceğim ben, bineceğim vapuru kaçırıp iskelerde yapayalnız kalmanın tadını...Yöneldiğim acıları çekilebilir kılacak hiçbir şey bırakmıyor-um/sun elimde.Aslında,ben olmalıydım Verâ,eteğine biraz kan bulaşmış halde karşında..Duvağı açılmamış acılar adamalıydım sana.Birlikte istemeliydik ebabilleri,"Ya Ebabillerini gönder/Ya bizi de oraya aldır.." demeliydik. "Resim Dersi"nde birlikte çizememeliydik kuşları..Ah yâr..Beyrut şiirsiz kalacak,Endülüs ağıtsız..ve kalmayacak dudaklarda şarkımız bizim.ve belki Endülüsten bu yana tüm katliamların müsebbibi ben ilan edileceğim.[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]...[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]"Mehtaba bir daha dönmeyecek şair" benim.Benim yar uzatılan dünya sürgünü..Ben,firkatin nâriyle gönlünü yân-ü püryân edenim..Yine de,kapatıp gözümü,terkediyorum şiirleri.Ama ki "hep suç bende değil.."[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]"Hep suç bende degil beni yakip yikan bir nazar vardir[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]O sarkiya özenip söylenecek misralar vardir[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]Sakin kader deme kaderin üstünde bir kader vardir[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]Ne yapsalar bos göklerden gelen bir karar vardir[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardir[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]Yanmissam külümden yapilan bir hisar vardir[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardir[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]Sirlarin sirrina ermek için sende anahtar vardir[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]Gögsünde sürgününü geri çagiran bir damar vardir[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]Sendan ümit kesmem kalbinde merhamet adli bir çinar vardir[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]Sevgili[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]En sevgili[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=indigo]Ey sevgili ...[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Tüm ezgi sözcükleri tükenecek zulamdaki.Buruk melodiler kalacak yalnız kulağımda.Ne Üstad'dan,ne Nazım'dan sesler düşmeyeceğim defter kenarlarına. "Yıldızlar mı,memleket mi,gençliğim mi daha uzak" diyerek anlatılamayacak hasret.Tahir'le Zühre'yi anlayacak da dinleyen, elmanın kimi sevmediğine bir türlü akıl erdiremeyecek!..[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]...[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Bu hüznün nakaratı ne de uzun sevgili...Adını bile duymayacağın bir sevdayı yüceltip içimde,şerbet diye sunsam önüne,ağu gelir,yutmazsın bilirim.Yine de ben, elim yettiğince beklerim;giderim,gelirim,şiirlerden geçerim.Haberin olmaz senin,"benim avuçlarıma inci inci zâr düşer,/ kudretle alnıma bir uzun intizâr düşer".bilmezsin yâr "gül lütfundan şu sîneme hâr düşer..."[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Yusuf'a,Züleyha'ya,havaya,suya,toprağa,yere ve göğe,şehirlere ve seslere,bugüne ve yarına,adına ve adıma yazılmış nice şiir varsa hepsini imha ettim.Fuzulî muhteremi küstürmek bahasına âlem-i şiirden gittim , gel gör beni aşk neyledi dedim de,aşk-ı şiirden geçtim..[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Georgia]...[/FONT][/SIZE][/B][/I] [COLOR=red][B][I][FONT=Georgia][SIZE=4][COLOR=indigo]Yâr..Mübtelası olduğun bu kentin dili ne ağır; toplayamıyorum sözlerimi,[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B] [I][B][SIZE=4][FONT=Georgia][COLOR=red]Daha dokunmadan kuruyan İrem'e bakıyorum,[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I][/COLOR] [COLOR=indigo][SIZE=4][COLOR=red][B][I][FONT=Georgia][COLOR=indigo]ne İremi görebiliyorum, ne siyah gözlerini...[/COLOR][/FONT][/I][/B][/COLOR][/SIZE] [/COLOR] [COLOR=black][B][I][FONT=Georgia]- Alıntıdır -[/FONT][/I][/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Vera'nın Ölümü... adına yazılan...ve adıma..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…