Video - Ay kız,komşular ne der acaba Diyen analardan ne hayır gelir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Livza

Well-known member

Ay kız,komşular ne der acaba Diyen analardan ne hayır gelir
(izlemek ve yorum yazmak icin tiklayiniz)

Ay kız,komşular ne der acaba Diyen analardan ne hayır gelir (3 dakika 32 Saniye)
Uploaded on 30-03-2013 at 11:43 by Livza
Sohbetler ve Vaazlar - YouTube

Hürriyete muhtacız. Dünyanın esir etmediği, kâğıtların zincirlemediği ve sözlerin kulaklara kurşun gibi girmeye cesaret edemediği bir hürriyet ortamında yaşamaya mecburuz. Çocuklarımızı karşımıza alıp: "Yavrum! Allah'tan kork. Benden bile bir daha korkma." diyecek baba ve anne olmak zorundayız. "Yavrum ben bile Rabb'imin Şeriat'ına aykırı bir şey söylersem annen olarak beni çiğneyebilirsin." diyen analar hür analardır, onlar hür çocuk doğururlar Allah'ın izniyle. "Ay, kız ne diyecek komşular?" diye başlayan bir anneden doğandan bu Ümmet ne hayır görecek? Komşuyu ilahlaştırmış, insanların ne diyeceğini ilahlaştırmış bir ailenin çocuğu putperest Ebu Cehil'in çocuğundan daha ağır şartlar altında büyüdüğü için belki Ebu Cehil'in... Belki değil olmuş bitmiş. Ebu Cehil'in oğlu İkrime radıyallahu anh müthiş bir şahadetle Rabbine kavuştu ama bizim namaz kılınan, tespih namazı bile kılınan (!) evlerimizden Rabb'imize uçacak, kanatlanacak çocuklar bir türlü yetiştiremiyoruz. Hür değil, hür değil. Bir tarafından ablası asılıyor, bir tarafından komşuları asılıyor, öbür tarafından nişanlısı asılıyor, herkes asılıyor. Zavallının kanatları, tüyleri dökülüyor, perişan oluyor. Rabb'imiz ise fıtrat üzere yarattığı, hür yarattığı gençlerin hür kalmasını istiyor.

Kardeşler,
Bu şu demek değildir: Çocuklarımız okul okumasın, üniversite okumasın, hep ortada amele olarak kalsınlar, diplomasız ameleler bizim çocuklarımız olsun! Her hâlde böyle demiyoruz. (?????? ?? ????? ???? ???) "Kimse dünyadaki nasibini de unutmasın." En güçlü diplomaların sahibi olsun çocuklarımız. Bana gençler "Hangi fakülteye girmemi uygun görürsün?" diye sorduklarında "En yüksek puan fakültesi." diyorum. Öyle bir fakülte yok. Yok tabi. En yüksek puanı al mü'minlerin yüzü gülsün, senin iffetin duyulsun. Öyle dershane reklamı için çıkma. "Ben 'Bismillah' ile yola çıkmış bir genç olduğum için en yüksek puanı aldım." de, ondan sonra da fıtratına/ kabiliyetine uygun bir fakülteye gir eğer Allah'ın Şeriat'ını çiğnemeyeceksen orada.
Biz hür genç istiyoruz. Örneğimiz olan, Resulûllah sallallahu aleyhi ve sellemin bize örnek gösterdiği gençler, sahabisi hür insanlardılar. Sad bin Ebi Vakkas nasıl geçti anasının karşısına, "Bin kafan olsa binini de intiharla koparsan ana, bırakmam Resulûllah'ı." dedi. Hürriyet, bambaşka bir şey. Ayağı bağlı güvercin uçamaz. Sadece çırpınır, çırpındıkça da tüyü dökülür. Tüyü döküldükçe de ölüme koşar.

Bu sohbetin tamamını alttaki linke tıklayarak izleyebilir yada bilgisayarınıza indirebilirsiniz...
http://hayatrehberi.sosyaldoku.com/180-hur-yurekli-gencler/

Etiketler: https://risaleforum.net/media.php?do=tag&tid=

Ay kız,komşular ne der acaba Diyen analardan ne hayır gelir
(izlemek ve yorum yazmak icin tiklayiniz)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...