Video - Haberlere Kalbini Verip İmanını Kaybetme - Yozgatnur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yozgati

Talebe

Haberlere Kalbini Verip İmanını Kaybetme - Yozgatnur
(izlemek ve yorum yazmak icin tiklayiniz)

Haberlere Kalbini Verip İmanını Kaybetme - Yozgatnur (5 dakika 26 Saniye)
Uploaded on 16-09-2013 at 11:39 by yozgati
Risale-i Nur - YouTube

www.yozgatnur66.blogcu.com

Değerli Kardeşlerim

Selamünaleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü.,

1-En büyük iman.En küçük bunun karşıtı olan küfür.Senin büyük zannedip büyüttüğün şeyler bunların ortası ! ''Ona büyük nazarıyla baksan büyür; küçük görsen küçülür.''(Sözler:274)

2- Lahika mektublarında; hiçbir şey hakkında bu kadar şiddetle ve israrla siyasetten uzak durun,bakmayın dediği hiç bir mevzuu yoktur.Bu sana birşey ifade etmiyormu..? Sana bir mana taşımıyormu ? ..

Haberlerden KESİNLİKLE UZAK DUR..! İşini yap..! Allah'ın cc işine karışma,kafa yorma,duyma,görme,takib etme...( İdrak-i maali bu küçük akla gerekmez.Zira bu terazi o kadar sikleti çekmez. )( S:502 ). - Ben böyle yapıyorum Elhamdulillah çok rahatım. -

13 sene, bu zamanda siyasetin lisanı olan gazeteyi dinlemeyen, işitmeyen, istemeyen (Br:358

Evet bu zamanda siyaset, kalbleri ifsad eder ve asabî ruhları azab içinde bırakır. Selâmet-i kalb ve istirahat-ı ruh isteyen adam, siyaseti bırakmalı.(K:123)

Siyasetle meşgul olan, ehemmiyetli hizmetlerinden geri kalır. Hem de siyaset boğuşmalarına kapılanlar, selâmet-i kalbini kaybeder."(E1:15)

Evet Nurcular, siyasetlerle alâkaları olmaz. Yalnız iman hakikatlarıyla bütün hayatları bağlıdır.(E1:160)

Risale-i Nur siyasetle alâkası olmadığından,(E1:223)

7 sene harb-i umumîyi bilmeyen ve merak etmeyen, sormayan ki, şimdi on senedir aynı o halde bulunan ve yirmi seneden beri hiçbir gazeteyi okumayan ve dinlemeyen ve otuz seneden beri "Eûzü billahi mineşşeytani vessiyase" deyip siyasetten bütün kuvvetiyle kaçan...(E1:278)

"Sakın cereyanlara kapılmayınız, siyasete girmeyiniz, asayişe dokunmayınız!" dediği...(E1:281)

Hem Kur'an bizi siyasetten şiddetle men'etmiş... (Ş:349)

Bunları ana sahifede niye yazdın hasan?-Elcevab.Geniş siyaseti takib eden bir kısım insanları ümitsiz veya isyan dolu ifadelerinden imanlarını kaybedenlere az rastlamadım..!

Etiketler: https://risaleforum.net/media.php?do=tag&tid=

Haberlere Kalbini Verip İmanını Kaybetme - Yozgatnur
(izlemek ve yorum yazmak icin tiklayiniz)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...