Yaratılanı Sevelim, Yaratandan Ötürü

harp

Well-known member
Cevap: Günün ayeti

'Ben sadece bir uyarıcı ve müjdeciyim'
02 Şubat 2011 / 05:00
Günün Ayet-i Kerime meali...

Bismillahirrahmanirrahim
Cenab-ı Hak, A’râf Sûresinin 188. Ayetlerinde mealen şöyle buyuruyor:
De ki: “Allah dilemedikçe ben kendime bir zarar verme ve bir fayda sağlama gücüne sahip değilim. Eğer ben gaybı biliyor olsaydım daha çok hayır elde etmek isterdim ve bana kötülük dokunmazdı. Ben inanan bir kavim için sadece bir uyarıcı ve bir müjdeciyim.”

harp

Well-known member

. . . : Kur'an'dan Bir Mesaj : . . . "Halbuki Biz resulleri azap getirmeleri için değil, sadece iman edenleri Allah'ın rahmetiyle müjdelemeleri, inkâr edenleri ise bekleyen tehlikeleri haber verip uyarmaları için göndeririz. Kâfirler ise hakkı batılla kaydırmak için mücadele verirler. Onlar bütün âyetlerimizi, bütün uyarmalarımızı hep alay konusu yaparlar." [Kehf Suresi 18,56]

harp

Well-known member

. . . : Kur'an'dan Bir Mesaj : . . . "Rabbinin âyetleriyle öğüt verildiği halde onlara sırtını dönen ve elleriyle işleyip irtikâb ettiği suçlarını unutan kimseden daha zalim kim olabilir? Biz onların kalplerine bunu anlamalarına engel olacak perdeler, kulaklarına da ağırlıklar koyduk. Sen onları hidâyete çağırsan da, artık onlar ebediyyen hidâyete gelemezler." [Kehf Suresi 18,57]
Bu ve benzeri âyetlerde dikkatimizi çekmesi gereken husus şudur: Allah, onların kalplerine perdeler ve kulaklarına ağırlıklar koydukları için onlar inkâr etmiş değildir; onlar inkâr etmiş oldukları için Allah onların kalplerini mühürlemiş, gözlerine ve kulaklarına ibret almalarını engelleyecek manevi perdeler çekmiştir. Yani, onlar evvelce inkâr etmiş, bu inkârlarında bile bile ısrar etmiş, tevbe etmemiş, tevbe için kendilerine tanınan imkânları reddetmiş oldukları için Allah da onları imana zorlamamış, bir bakıma onların isteği üzerine kalplerine ve kulaklarına manevi setler çekmiştir.

harp

Well-known member

Dilediğimiz kimsenin derecesini yükseltiriz
03 Şubat 2011 / 05:00

Bismillahirrahmanirrahim
Cenab-ı Hak, Yûsuf Sûresinin 76 . Ayetinde mealen şöyle buyuruyor:
Bunun üzerine Yûsuf, kardeşinin yükünden önce onların yüklerini aramaya başladı. Sonra su kabını kardeşinin yükünden çıkardı. İşte biz Yûsuf’a böyle bir plan öğrettik. Yoksa kralın kanunlarına göre kardeşini alıkoyamazdı. Ancak Allah’ın dilemesi başka. Biz dilediğimiz kimsenin derecelerini yükseltiriz. Her ilim sahibinin üstünde daha iyi bir bilen vardır.

harp

Well-known member

Rabbimiz Kur'anda şöyle buyuruyor: "Fakirliğe düşme endişesi ile evlatlarınızı öldürmeyiniz. Onların da sizin de rızkınızı veren Biz'iz, Şüphesiz ki onları öldürmek büyük bir suçtur."
Cahiliye döneminin, kız çocukları öldürme âdetinin ötesinde, âyet kürtajı yasaklıyor. Nüfus nüfuzu artırır. Tarih bize, ülkelerin nüfusları ile beslenme kaynaklarının aynı, hatta daha hızlı bir oranla arttığını göstermektedir. Mesela; Türkiyenin nüfusu 20 milyon iken, 65 milyon olduğu döneme göre maddî imkanlarının çok daha az olduğu kesin bir gerçektir.
"İsra Suresi 31. Ayet Meali"

harp

Well-known member

. . . : Kur'an'dan Bir Mesaj : . . . "Senin mağfireti bol Rabbin, merhametlidir. Eğer işledikleri suçları sebebiyle onları cezalandıracak olsaydı, azabı onlara hemen gönderirdi. Fakat onlar için belirlenmiş bir süre vardır ki o vâde geldiğinde Allah'ın cezasından kaçıp sığınacak hiçbir yer bulamazlar." [Kehf Suresi 18,58]

harp

Well-known member

Senin için ne bir dost ne bir koruyucu vardır
04 Şubat 2011 / 05:00

Bismillahirrahmanirrahim
Cenab-ı Hak, Ra’d Sûresinin 37 . Ayetinde mealen şöyle buyuruyor:
Böylece biz onu (Kur’an’ı) Arapça bir hüküm olarak indirdik. Sana gelen bu ilimden sonra eğer sen onların heva ve heveslerine uyarsan, Allah tarafından senin için ne bir dost vardır, ne de bir koruyucu.

AMİNE

Well-known member

Allahın rızasını arayanlar,Allah katında yüksek derecelerdedirler.Allah onların yaptıklarını hakkıyla görür.

AMİNE

Well-known member

Allahın rızasını arayanlar,Allah katında yüksek derecelerdedirler.Allah onların yaptıklarını hakkıyla görür.

harp

Well-known member

Allah, kişiyi gücü yettiği şeyle yükümlü kılar
05 Şubat 2011 / 05:00

Bismillahirrahmanirrahim
Cenab-ı Hak, Bakara Sûresinin 286. Ayetinde mealen şöyle buyuruyor:
Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.”

harp

Well-known member

Allah, kimleri sevmez?
06 Şubat 2011 / 05:00

Bismillahirrahmanirrahim
Cenab-ı Hak, A’râf Sûresinin 55 . Ayetinde mealen şöyle buyuruyor:
Rabbinize alçak gönüllüce ve için için dua edin. Çünkü O, haddi aşanları sevmez.

Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz
virgs.gif
Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir.

(Bakara 45. âyet)

Mallarınızı Allah yolunda harcayın. Kendi kendinizi tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever.

Bakara
virgs.gif
2/195

İman edip salih ameller işleyenlere
virgs.gif
kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. Cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde
virgs.gif
“Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!” diyecekler. Halbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedi kalacaklardır.

(Bakara Sûresi 25. âyet)

Allah’ın kendilerine lütfundan verdiği nimetlerde cimrilik edenler
virgs.gif
bunun
virgs.gif
kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Hayır! O kendileri için bir şerdir. Cimrilik ettikleri şey kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah’ındır. Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

(Âl-i İmrân Sûresi 180 . Ayet)

"Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir
virgs.gif
çok merhamet edendir."

(Hucurât Sûresi 12. Ayet)

Bu Kur’an; kendisiyle uyarılsınlar
virgs.gif
Allah’ın ancak tek ilah olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara bir bildiridir. (İbrahim Suresi/ 52. ayet)

harp

Well-known member

. . . : Kur'an'dan Bir Mesaj : . . . "Fakat iman edip makbul ve güzel davranışlar içinde olana, en güzel karşılık verilir ve ona kolay olan buyruklarımızı emrederiz, kolaylık gösteririz." [Kehf Suresi 18,88]

harp

Well-known member

Onlar barışa yanaşacak olursa...
07 Şubat 2011 / 05:00

Bismillahirrahmanirrahim
Cenab-ı Hak, Enfal Sûresinin 61. Ayetinde mealen şöyle buyuruyor:
Onlar barışa yanaşacak olursa sen de yanaş ve Allah'a tevekkül et. Şüphesiz O herşeyi işitir, herşeyi bilir.

" Hani İbrahim, “Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah ona) “İnanmıyor musun?” deyince, “Hayır (inandım) ancak kalbimin tatmin olması için” demişti. “Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”
(Bakara 260 . Ayeti)