yeni yılımız mübarek olsun...

HAYA

Sevdam Davam
Muharrem ayı ve Âşura günü orucu
İbni Abbas Radiyallâhu Anhümâ rivayet ediyor:
Peygamberimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem Medine’ye hicret buyurduktan sonra orada yaşayan Yahudilerin oruçlu olduklarını öğrendi.
“Bu ne orucudur?” diye sordu.
Yahudiler, “Bugün Allah’ın Musa’yı düşmanlarından kurtardığı, Firavun’u boğdurduğu gündür. Hz. Musa Aleyhisselâm şükür olarak bugün oruç tutmuştur” dediler.
Bunun üzerine Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem da, “Biz, Musa’nın sünnetini ihyâya sizden daha çok yakın ve hak sahibiyiz” buyurdu ve o gün oruç tuttu, tutulmasını da emretti. (Ebû Dâvud, Savm: 64)

Bu hususta Hazret-i Âişe Validemiz diyor ki:
“Âşûrâ, Kureyş kabilesinin Cahiliye döneminde oruç tuttuğu bir gündü. Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem de buna uygun hareket ediyordu.
Medine’ye hicret edince bu orucu devam ettirdi ve başkalarına da emretti. Fakat Ramazan orucu farz kılınınca kendisi Âşûrâ gününde oruç tutmayı bıraktı.
Bundan sonra Müslümanlardan isteyen bugünde oruç tuttu, isteyen tutmadı.” (Buhari, Savm: 69)
Bu hususta başka bir rivayet de şöyledir:
Kays ibni Sa’d ibni Ubâde Radiyallâhu Anhümâ anlatıyor:
“Biz Âşura günü oruç tutuyor ve sadakasını ödüyorduk. Ramazan orucunun farz oluşu ve zekat emri inince artık onunla emredilmedik, ondan yasaklanmadık da, biz onu yapıyorduk.”
(Nesai, Zekat: 35)
Âşura orucunun fazileti hakkında da şu meâlde hadisler zikredilmektedir.
Bir zat Peygamberimiz Sallallâhu Aleyhi Veselleme geldi ve sordu:
“Ramazan’dan sonra ne zaman oruç tutmamı tavsiye edersiniz?”
Peygamberimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem, “Muharrem ayında oruç tut. Çünkü o, Allah’ın ayıdır. Onda öyle bir gün vardır ki, Allah o günde bir kavmin tevbesini kabul etmiş ve o günde başka bir kavmi de affedebilir” buyurdu.
(Tirmizî, Savm: 40)
Yine Tirmizî’de geçen bir hadiste Peygamberimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuşlardır:
“Âşura gününde tutulan orucun Allah katında, o günden önce bir senenin günahlarına keffaret olacağını kuvvetle ümit ediyorum.” (Tirmizî, Savm: 47)
“Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur” (İbni Mâce, Sıyam: 43) hadis-i şerifi ise, bu günlerde tutulan orucun faziletini ifade ediyor.
Bu hadisin açıklamasında İmam-ı Gazalî, “Muharrem ayı Hicrî senenin başlangıcıdır. Böyle bir yılı oruç gibi hayırlı bir temele dayamak daha güzel olur. Bereketinin devamından da ümit edilir” demektedir.
Gerek Yahudilere benzememek, gerekse orucu tam Âşura Gününe denk getirmemek için, Muharrem’in dokuzuncu, onuncu ve on birinci günlerinde oruç tutulması tavsiye edilmiştir.
Mehmet Paksu

yenihicrimumsema4er81qr7.jpg

seyfuddin

Yeni Üye
esselamü aleykum

tüm islam aleminin yeni hicri yilini cani gönülden kutlar

Rabbül aleminden bu yilin müslümanlara hayirli olarak gecirmesini teminni

ve bu arada müslümanlarin bir cati altinda birlestirip - bir emir altinda birlestirip - din düsmanlarina karsi bir yumruk olarak karsi durabilmalerine vesile kilsin

Rabbül alemin tüm müslümanlari gaflet uykusundan uyandirsin

Rabbül alemin tüm müslümanlarin dost unu dost olarak ve düsmanlarinida düsman olarak görebilen ve buna göre de hareket eden kullarindan eylesin

fi emanillah

:047::047:

Eyvàh!

Well-known member

2djdmdz.jpg

Hicri 1430 yılına giriyoruz.[İçimizdeki Filistin burukluğu ile]
Tüm kardeşlerimizin hicri yeni yılı mübarek olsun.
Filistin için ellerimizi birkez daha semaya kaldırıp Allah' tan(c.c) yardım isteyelim.

Allahım! Efendimiz Muhammed'e ve bütün âl ve ashabına, kâinatın zerrâtı adedince salât ve selâm et. Âlemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.
Ey Ehad ve Vâhid ve Samed olan,
Ey Ondan başka hiçbir ilâh bulunmayan,
Ey bir olan ve hiçbir şeriki bulunmayan,
Ey bütün mülk Onun olan ve bütün hamd ona mahsus olan,
Ey hayatı veren ve ölümü veren,
Ey bütün hayır elinde bulunan,
Ey herşeye hakkıyla kadir olan,
Ey bütün mahlûkatın dönüşü Ona olan Allahım!
Bu kelimelerin hakkı için
Filistindeki Kardeşlerimize Yardım eyle, Onları Muhafaza Eyle,
Allahım! Ehadiyetinin sırrı hürmetine Filistine Yardım eyle,
Ey kavmi içinde Nuh'un duasına icabet eden, ey düşmanlarına karşı İbrahim'e yardım eden, ey Yusuf'u tekrar Yakub'a kavuşturan, ey Eyyüb'den zararı kaldıran, ey Zekeriya'nın duasına cevap veren, ey Yunus ibni Mettâ'nın tevbesini kabul eden Allahım! Bu müstecap duaların sahiplerinin hürmetine Filistindeki Müslüman Kardeşlerimizi, İsrail şeytanlarının şerlerinden muhafaza etmeni,Senden istiyoruz ve Yalvarıyoruz. Allah’ım, Kur’ân hakkı için, Yâ Rab! Habib-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm hürmetine ve İsm-i Âzam hakkına,duâlarımızı kabul buyur.Âmin, âmin, âmin.

Allahım! "Mü'minin mü'mine bağlılığı, parçaları birbirini tutan binâ gibidir." buyuran zâta(s.a.v) ve âl ve ashabına salât ve selâm et.
alint

HAFIZ

Well-known member

2djdmdz.jpg

hicri 1430 yılına giriyoruz.[içimizdeki filistin burukluğu ile]
tüm kardeşlerimizin hicri yeni yılı mübarek olsun.
filistin için ellerimizi birkez daha semaya kaldırıp allah' tan(c.c) yardım isteyelim.

allahım! Efendimiz muhammed'e ve bütün âl ve ashabına, kâinatın zerrâtı adedince salât ve selâm et. âlemlerin rabbi olan allah'a hamd olsun.
ey ehad ve vâhid ve samed olan,
ey ondan başka hiçbir ilâh bulunmayan,
ey bir olan ve hiçbir şeriki bulunmayan,
ey bütün mülk onun olan ve bütün hamd ona mahsus olan,
ey hayatı veren ve ölümü veren,
ey bütün hayır elinde bulunan,
ey herşeye hakkıyla kadir olan,
ey bütün mahlûkatın dönüşü ona olan allahım!
bu kelimelerin hakkı için
filistindeki kardeşlerimize yardım eyle, onları muhafaza eyle,
allahım! Ehadiyetinin sırrı hürmetine filistine yardım eyle,
ey kavmi içinde nuh'un duasına icabet eden, ey düşmanlarına karşı ibrahim'e yardım eden, ey yusuf'u tekrar yakub'a kavuşturan, ey eyyüb'den zararı kaldıran, ey zekeriya'nın duasına cevap veren, ey yunus ibni mettâ'nın tevbesini kabul eden allahım! Bu müstecap duaların sahiplerinin hürmetine filistindeki müslüman kardeşlerimizi, israil şeytanlarının şerlerinden muhafaza etmeni,senden istiyoruz ve yalvarıyoruz. Allah’ım, kur’ân hakkı için, yâ rab! Habib-i ekrem aleyhissalâtü vesselâm hürmetine ve ism-i âzam hakkına,duâlarımızı kabul buyur.âmin, âmin, âmin.

allahım! "mü'minin mü'mine bağlılığı, parçaları birbirini tutan binâ gibidir." buyuran zâta(s.a.v) ve âl ve ashabına salât ve selâm et.
alint

amiiiinnn

Satuk Buðra Han

Well-known member
Cevap: Hicri Yeni Yılımız Hayırlar Getirsin...

herkese sağlık huzur iman dolu bir yıl diliyorum....

ben yeni yılıma sevinçli girdim hala oldum....hayırlı bi evlat olur inşallah....dualarınızı bekliyoruz:038:

Allah Ailesine Vatanına Milletine Ülkesine
Hayırlı bir evlat olmayı nasip eylesin
Peygamberimiz s.a.v layık bir ümmet olmayı nasip eylesin
Rabbim Rızası dogrultusunda bir ömür yaşatsın
Ahiretini de dünyasınıda güzel eylesin
Rabbim kökleri dünyada dalları cennette bir agac gibi yeşertsin ömrünü
Şimdi başladıgı bu hayat yolculugunu Rıza-i ilahiyle tamamlayanlardan eylesin Rabbim AMİN

Eyvàh!

Well-known member
009 da
MUTLU BİR YAŞAM İÇİN

SafeRedirect.aspx
Gözünüzün önüne iyi bakın!!
SafeRedirect.aspx
SafeRedirect.aspx
Sigara İçmeyin !
SafeRedirect.aspx
Herzaman gülmeye çalışın !
SafeRedirect.aspx
Asık suratlı olmayın !
SafeRedirect.aspx
Sıkıntılarınız ne olursa olsun kendinizi dağıtmayın !
SafeRedirect.aspx
Korkmanın kimseye/ecele faydası yoktur !
SafeRedirect.aspx
Kimseye Kaba Kuvvetle iş yaptırmaya çalışmayın !
SafeRedirect.aspx
Yaptığınız işten ve hayattan zevk almaya çalışın !
SafeRedirect.aspx
Her olumsuzluğu kafanıza takarak büyütmeyin.Kendi Moralinizi Yönetin !
SafeRedirect.aspx
Her işinizi iyi düşünerek, planlayarak yapın !
SafeRedirect.aspx
İlgili olun ancak Aşırı merak iyi değildir !
SafeRedirect.aspx
Dengeleri koruyun !
SafeRedirect.aspx
Kimseyi boş yere kızdırmayın !

SafeRedirect.aspx
Herkes ile iyi ilişki içinde olun !

SafeRedirect.aspx
Entellektüel düşünmeye çalışın !
SafeRedirect.aspx
Mutluluğa hızla koşun
: = )))
SafeRedirect.aspx
Dostlarınızla hep haberleşin !!

SafeRedirect.aspx
Saygıda hiç bir zaman kusur etmeyin !!

SafeRedirect.aspx
Sakın şeytana uymayın !!

HAFIZ

Well-known member
Mutluluğa hızla koşun : = )))
:).. başlarında resimmi vardı bu arada x işareti varda...eğer öyleyse bende açılmıyor :(