Cevap: Zaman gösterdiki…
Bir hadiste Peygamber efendimiz sallallahü aleyhi vesellem “Dünya mü’minin zindanı, kâfirin cennetidir.” Müslim buyuruyor. O zaman dünyası cennet gibi tatlı olanların çok düşünmesi lazım. Bi müslüman tabi olarak hayatından lezzet alacak. Lezzet dediğimiz gayri meşru lezzet olmayacak. Bir de rutin giden, tatlı giden hayat, dünyayı güzel göstermeye başlar. Günahlar az az hayata girmeye başladığında silkelenip düşünmek lazım. Neden bu hayat bu kadar tatlı, neden sorunsuz bir hayat yaşıyorum, sorunsuz bir hayatım var madem, bu beni şükre daha çok sevkediyormu, şeklinde sorularla kendimize gelmeliyiz. Yoksa lüzumsuz olmayan cehennem ateşi bizede dokunabilir Allah muhafaza etsin cümlemizi amin..
Her lezzet insanı günaha sürüklemediği gibi her musibette insanı günahlardan alıkoymaz, günahların affına vesile olmaz ve diğer hikmetleri netice vermez. Bazı musibetler vardırki dine gelir. Dinden iyice soğutur insanı. O nedenle iki şeye çok dikkat etmek gerekir. Birisi lezzet halindeyken daha çok şükrediyormuyuz, diğeride musibet dine gelen bir musibetmi, bizi dindenmi uzaklaştırıyor bunları çok iyi analiz etmek gerekir.