Bol Salavatlı Cumalar; Cumamız Mübarek Olsun...

Livza

Well-known member
Yâ Rabbî ve yâ Rabbe’s-Semâvâti ve’l-
Aradîn, yâ Halıkî ve yâ Halık-ı Küll-i Şey,
Gökleri yıldızlarıyla, zemini müştemilâtıyla ve
bütün mahlukatı bütün keyfiyatıyla teshir
eden kudretinin ve iradetinin ve hikmetinin ve
hâkimiyetinin ve rahmetinin hakkı için, nefsimi
bana musahhar eyle ve matlubumu bana
musahhar kıl.

Kur’ân’a ve imana hizmet için, insanların
kalblerini Risale-i Nur’a musahhar yap. Ve
bana ve ihvanıma iman-ı kâmil ve hüsn-ü
hâtime ver.

Hazret-i Mûsa Aleyhisselâma denizi ve
Hazret-i İbrahim Aleyhisselâma ateşi ve
Hazret-i Dâvud Aleyhisselâma dağı, demiri ve
Hazret-i Süleyman Aleyhisselâma cinni ve insi
ve Hazret-i Muhammed Aleyhissalâtü
Vesselâma şems ve kameri teshir ettiğin gibi,
Risale-i Nur’a kalbleri ve akılları musahhar kıl.
Ve beni ve Risale-i Nur Talebelerini nefis ve
şeytanın şerrinden ve kabir azabından ve
Cehennem ateşinden muhafaza eyle ve
Cennetü’l-Firdevste mes’ut kıl. Âmin, âmin,
âmin.
Şualar Münâcât

Cumamız Mübarek Olsun

_vatan_

Well-known member
images

Livza

Well-known member
Hz. Ebubekir (ra) bir gün bir ceviz icin kavga eden cocuklarin arasina girer, "Durun ben ikinize de pay edeyim der." Cevizi kirar, ici bos cikar. Mübarek cocuklara döner, "Biliyor musunuz ? " der, "Ugruna dövüstügümüz dünya bu iste..."
Fazla dünyalık derdine düşmeden,ahirete bol bol yatırım yapabileceğiniz bir hayat yaşamanız dileğiyle ...
Hayirli Cumalar

Livza

Well-known member
Ey kudret ve Hâkimiyet ve Mâlikiyeti bütün zâhirî seyyid ve meliklerin hadsiz derecede fevkinde bulunan, şeref-i intisâbı hiçbir seyyidin intisâbına benzemeyen ve Ona mensup olana kudretiyle herşeyi musahhar eden Hâkim-i Ezelî,

Ey lisân-ı hal ve kal ile edilen bütün dualara nihayetsiz rahmet ve kudretiyle ve nihayetsiz hikmetinin muktezâsınca icâbet eden Mücîb-i Rahîm,

Ey bütün hayır ve hasenât Onun elinde bulunan ve Onun tevfikiyle vücuda gelen, her hayrâtı yazan, her hasenâtı kaydeden, her a”mâl-i sâlihayı muhâfaza eden ve her hizmetin ücretini ve her hasenâtın mükâfâtını veren Hafîz-i Alîm,

Ey kemâlât-ı kibriyâsı mümkün ve mutasavver bütün mertebelerin üzerinde bulunan ve mahlûkatı mektûbat-ı Samedâniye ve memurîn-i İlâhiye mertebelerine çıkaran ve îman ve itaatle Ona intisab edenleri a”lâ-yı illiyîne yükseltip fazl ve keremiyle ulvî derecelere mazhar eden Fâtır-ı Hakîm,

Ey maddî ve mânevî nimetlere, rızıklara, ömürlere, hayır ve hasenelere bereket ihsân eden, nihayetsiz rahmet ve gınâ ve cûd ve sehâsıyla ziyadelikler veren Muhsin-i Kerîm,

Ey âsî kullarının hatalarını mağfiret etmek şanından olan Gafûr-u Rahîm,

Ey havl ve kuvvetiyle bütün belaları def eden Mevlâ-yı Azîm,

Ey büyük küçük bütün mevcudatın gizli ve açık bütün seslerini birden işiten ve hiçbir sadâ Ondan gizli kalmayan Semî-i Alîm,

Ey bütün mahlukatın sual ve dua lisanıyla ettikleri fakr ve ihtiyâcâtına dâimî cevap veren ve yerine getiren Kerîm-i Pürnevâl,

Ey en gizli mahlukatının en gizli arzularını ve en hafî niyazlarını bilen, işiten ve icâbet eden Alîm-i Zülcemal,

Sen aczden ve şerikten münezzeh ve mukaddessin. Senden başka ilâh yok ki bize imdad etsin. El-aman, el-aman! Bizi azap ateşinden ve Cehennemden halâs et.

Hayirli cumalar

Livza

Well-known member
Allah’ım, bizi saadet, selâmet, Kur’ân ve iman
ehlinden eyle.
Allah’ım, Efendimiz Muhammed’e ve âline ve
ashâbına,
Kur’ân’ın bidâyet-i nüzulünden zamanın nihayetine
kadar
onu okuyan her bir okuyucunun okuduğu her bir
kelimenin temevvücât-ı havâiye aynalarında
Rahmân’ın izniyle temessül eden bütün kelimelerinin
bütün harfleri adedince salât ve selâm et.
Ve bunlar adedince, bize, anne ve babamıza, erkek
ve kadın bütün mü’minlere rahmetinle merhamet
et, ey Erhamürrâhimîn.
Âmin. Âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.

Cumamiz mubarek olsun

Livza

Well-known member
Cuma'dır Kuldan Rabbi'ne Arzları Ulaştıran,
Cuma'dır Tevbe Kapılarını Açtıran Ve
Cuma'da Öyle Bir Vakit Vardır Ki Kulu Rabbi'ne
Yaklaştıran O Vakte Vakıf Olabilme Duası İle
- Cumamız Hayırlı Ve Mübarek Olsun.....

Livza

Well-known member
Allah'ım ! Birlik ve beraberliğimizin dış güçler tarafından oyuna getirilmeye çalışıldığı şu günlerde Sen ulusça kardeşliğimizi sağlamlaştır.. Rabbim !..Kalpler ancak Senin elinde , Sen bütün Müslümanların kalplerine merhamet sevgi güzellik nasip et, şeytanın ektiği düşmanlık kin adavet tohumlarını saygı muhabbet sevgi uhuvvet tohumlarına dönüştür.. Allah'ım bizler Hz.Muhammed Ümmetiyiz , Bizleri Hz Muhammed Ümmetine yakışmayacak ahlaktan muhafaza eyle !..

Allah___ Levlake levlak lema halaktul eflak !."Sen olmasaydın bu alemleri yaratmazdım" (Kutsi hadis ) diyor..

Yüce Rabbimiz Kur'an-ı kerim'de: "(Rasulüm!) De ki : "Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın…." (Âl-i İmrân, 31) diyor..

Rabbim hepimize Muhammedi olduğumuz şuurunu her an nasip eyle !.. Allah'ım İslamdan zerre sapmaktan Sana sığınıyoruz Sen bizleri muhafaza eyle.. Rabbim Miraç kandilinde ettiğimiz duaları kabul eyle! Efendimizin miraçtan dönercesine getirdiği maneviyatı tüm güzel kokusuyla yüreklerimizin serfinazı eyle !..

İyi ki Geldin Efendim !.. İyi ki Yaratıldın Efendim !.. İyi ki insanlığa insan olmayı öğrettin !.. İyi ki Senin ümmetiniz !.. İyi ki Doğdun Ya Resul, İyi ki Miraça çıktın Ya Resul .. Seni Yaratan Allah'a Hamdolsun

Nur Hayat Suara

Cumanız Mübarek Olsun..

Son düzenleme: