erkekler ev işi yapmalımı?

erkeler ev iþi yapmalýmý?

• delikanlý adam ne çamaþýr asar, ne ev iþi yapar.....

Kullanılan: 0 0.0%
  • erkekler , kadýnlarýn her istediðini yapmalý.....

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    52

Garib

Well-known member
egedede var malesef:014: bi kere köye gittim tatilde bakıyorum kahveler tıklım tıklım kadınlar tarlada harala gürele çalışıyo.şimdi böylesine desenki Efendimiz hanımına yardım etmiş yardım etmek sünnetmiş hayat müşterekmiş pehhhhh:014:

tövbe tövbeee Allah hayırlı eşler versin...
elif olede bisi dicem cok is yapan erkekte komik oluo bhk simdi amcam halı silkioms dedem camiden gelince gormus eve bi geldi burnundan soluo neneme bi kızdı hacı hacı 6 oglum bi kızım var die sevinme senin oglan karı koylu olmus zate ne oluosa bu makineleri yapılar kadınlarda sokakta yada muhabbette bi is yapmıolar almıcanki makineleri ugrasınlar islerle dedikoduya samn kalmasın kendi kendine bi solendi hasta felan olunca tamamda bazen abartıolar cok komik oluo sonra bi kes nenem oturuodu dedemde ayakta hacı bi su ver bakem dedi yasık :027:dedem hemen benibak hacı sendemi feminst oluverdin gari die soylendi yaslandık yha kocakadın emir soler oldu die soylenip durdu koptum :027::027::027:

Elif_Gibi

Well-known member
elif olede bisi dicem cok is yapan erkekte komik oluo bhk simdi amcam halı silkioms dedem camiden gelince gormus eve bi geldi burnundan soluo neneme bi kızdı hacı hacı 6 oglum bi kızım var die sevinme senin oglan karı koylu olmus zate ne oluosa bu makineleri yapılar kadınlarda sokakta yada muhabbette bi is yapmıolar almıcanki makineleri ugrasınlar islerle dedikoduya samn kalmasın kendi kendine bi solendi hasta felan olunca tamamda bazen abartıolar cok komik oluo sonra bi kes nenem oturuodu dedemde ayakta hacı bi su ver bakem dedi yasık :027:dedem hemen benibak hacı sendemi feminst oluverdin gari die soylendi yaslandık yha kocakadın emir soler oldu die soylenip durdu koptum :027::027::027:

tmmda hiçbişey yapmamakda olmaz insaf :) kalksın cam silsin çamaşır yıkasın yemekleri yapsn demiyorumda halı silkmekde erkek işidir yani deden abartmış sanki acık :D

GuLSerbeti

Well-known member

dedene MasaAllah Garip... :) tam efeymis Mubarek..:p

benim dedemin de onune ne is versen yapar Mubarek... :003:
Allah cumlesine hayirli omur, saglik ve afiyet versin...aminnn

Tarihci

Marmara Tarih
şimdi burda ince bir çizgi üzerindeyiz iyi ayırd etmemiz lazım bazı şeyleri..

karadenizlilerin çoğunun da söylediği üzre: karadenizli erkekler takımı çekip kahvede çay üstüne çay içerlerken kadınları tarlada çalışırlar sırtlarında küfe taşırlar hatta akpin küfesi bile yani tezek dolu küfeler bile kadınlar taşırlar ve aynı zamanda tarladan bahçeden hayvanlardan arta kalan zamanda da ev işleriyle ve çocuklarıyla ilgilenirler.

eşine bunları reva göre karadeniz erkeği eşini ezmektedir. nerdeyse bütün yükü eşine bindirmiştir.

ama doğu erkeği bambaşkadır... doğu erkeği kendine düşen işleri asla karısına yaptırmaz.. tarla bahçe işlerine karısını karıştırmaz.. karısı sırtında tezek taşırken kendisi takımı çekip kahvede çay içmez.. ancak evin içindeki işleri de karısına bırakmıştır. o konuda da hizmet bekler.

ebrar172

Well-known member
şimdi burda ince bir çizgi üzerindeyiz iyi ayırd etmemiz lazım bazı şeyleri..

karadenizlilerin çoğunun da söylediği üzre: karadenizli erkekler takımı çekip kahvede çay üstüne çay içerlerken kadınları tarlada çalışırlar sırtlarında küfe taşırlar hatta akpin küfesi bile yani tezek dolu küfeler bile kadınlar taşırlar ve aynı zamanda tarladan bahçeden hayvanlardan arta kalan zamanda da ev işleriyle ve çocuklarıyla ilgilenirler.

eşine bunları reva göre karadeniz erkeği eşini ezmektedir. nerdeyse bütün yükü eşine bindirmiştir.

ama doğu erkeği bambaşkadır... doğu erkeği kendine düşen işleri asla karısına yaptırmaz.. tarla bahçe işlerine karısını karıştırmaz.. karısı sırtında tezek taşırken kendisi takımı çekip kahvede çay içmez.. ancak evin içindeki işleri de karısına bırakmıştır. o konuda da hizmet bekler.

,o durum artık çok değişti Tarihci...

yani çok eski nesiller öyleymiş yeniler bu durumu tersine çevirdi...
ayrıca şuda var...karadenizde evet kadınlar çok çalışır evin bütün yükünü sırtlar...işte bu yüzden kadının sözüde çok baskındır...
yani karadenizde kadın doğudaki kadın gibi kendini ezdirmez...
serttir...sözünü sakınmaz...
bir tokat yerse bir tanede o atar...
:028:

sizin yazınız öyle bir olmuşki karadeniz erkeklerini hor göstermiş...
fakat durum hiçte öyle değil...
eskidenmiş o dedikleriniz...

Tarihci

Marmara Tarih
,o durum artık çok değişti Tarihci...

yani çok eski nesiller öyleymiş yeniler bu durumu tersine çevirdi...
ayrıca şuda var...karadenizde evet kadınlar çok çalışır evin bütün yükünü sırtlar...işte bu yüzden kadının sözüde çok baskındır...
yani karadenizde kadın doğudaki kadın gibi kendini ezdirmez...
bir tokat yerse bir tanede o atar...
:028:

sizin yazınız öyle bir olmuşki karadeniz erkeklerini hor göstermiş...
fakat durum hiçte öyle değil...
eskidenmiş o dedikleriniz...

Şu anda karadenizde tarlada bağda bahçede kadınlar çalışıyor mu çalışmıyor mu? mesele bu..

Karadeniz erkeğinin karısına sözü geçmiyorsa biz ne yapalım yani :)

Doğulu kadınlar karadenizlilere göre biraz daha erkekleri karşısında çekingendir.. bu da doğulu erkeklerin erkek gibi erkek olmasından kaynaklanıyor :)

Tarihci

Marmara Tarih
"""""işte bu yüzden kadının sözüde çok baskındır...
bir tokat yerse bir tanede o atar..."""""""""

İşte bunu diyen bir karadenizli :) ve çok karadenizli tanıdığım var.. hakkaten erbarın dediği gibi evin yükü kadında olduğu için evde de kadının sesi daha çok çıkıyor erkekten..

ebrar172

Well-known member
Şu anda karadenizde tarlada bağda bahçede kadınlar çalışıyor mu çalışmıyor mu? mesele bu..

Karadeniz erkeğinin karısına sözü geçmiyorsa biz ne yapalım yani :)

Doğulu kadınlar karadenizlilere göre biraz daha erkekleri karşısında çekingendir.. bu da doğulu erkeklerin erkek gibi erkek olmasından kaynaklanıyor :)

yazdıklarımı hep kendi istediğiniz gibi yorumluyorsunuz...

karadeniz kadını çok çalışsın yada hiç çalışmasın...asla erkeğine saygısızlık edemez...kültürümüzde en ayıp şey budur...

serttir...evet
bizim deyimimizle suyu sert verilmiştir...
herkese verilecek cevabı vardır...oysa erinin yada kayınpederinin yanında konuşamazmış bile bizden evvelki nesil...
siz erkek gibi erkek demişsiniz ya hani...
karadeniz erkeklerinin nasıl olduğunu cümle alem bilir...
o yüzden bunun savunmasına girmek bile abesle iştigal bir durumdur vesselam....

Tarihci

Marmara Tarih
evet biliriz karadeniz erkeklerini :)

siz de önceki nesilmiş o.. Ben daha herhangi bir yengemin ağzına bir lokma koyduğunu görmedim.. ben daha dedemin yanında herhangi bir yengemin veya annemin sofraya oturarak veya başka bir şeklide bir şey yiyip içtiğini görmedim. ben daha herhangi bir amcamın veya babamın dedem ve nenemin yanında çocuklarından birine ilgi gösterdiklerini görmedim..

Elif_Gibi

Well-known member

siz de önceki nesilmiş o.. Ben daha herhangi bir yengemin ağzına bir lokma koyduğunu görmedim.. ben daha dedemin yanında herhangi bir yengemin veya annemin sofraya oturarak veya başka bir şeklide bir şey yiyip içtiğini görmedim. ben daha herhangi bir amcamın veya babamın dedem ve nenemin yanında çocuklarından birine ilgi gösterdiklerini görmedim..

bunlar normal mi :S

nurhadimi

üye Sorumlusu

bu çok farklı geliyor bana

özümseyemiyorum , neden yemiyor ki yahut çocuğunu sewemiyor ,

islamiyetin hangi noktasında var? ben rastlamadım...

mihrimah

Well-known member

Bunlara ek olarak ben de yengemin normal ses tonuyla dedemin yanında konuştuğunu görmedim, mesela babam hiçbir zaman bana kızım diye seslenmemiştir keza annemde aynı, asla çocuğum yavrum gibi cümleler olmadı büyüklerin yanında...Şimdi herşey çok farklı bu gibi durumlara gerici gözüyle bakılıyor fakat bence ayrı bir edep ve haya idi...

Tarihci

Marmara Tarih
bunlar normal mi :S

Bunlar doğu kültüründe normali bırakın, olması zarurui edep haya ve saygı göstergeleridir. Mesela yeni evli bir erkek babasının yanında eşinin adını almaktan da haya eder. Mihrimah ın dediği gibi ses tonlarına da hep dikkat edilir.. Mesela konvoy halinde bir yere gidilmekteyse, küçük kardeş büyük abisinin önünde sürmez arabasını.. Bir yere gidilmişse baba içeri girmeden oğulları da karısı da kapının eşiğinde bekler önce baba girer sonra yaş sırasına göre kardeşler girerler. Bunlar doğunun kendine has güzellikleri incelikleridir.

Sayın forum üyeleri bu bir tartışma değil, kültür etkileşimidir.

nurhadimi, Eğer bir ağabeyin/ablanın gece gündüz öğrencilerinin karşısına daima pantolunlu/etekli gömlekli normal günlük kıyafetle çıkmasını asla pijema veya eşofman gibi bi kıyafetle çıkmamasını anlayabiliyorsanız bunları da anlayabilirsiniz. Öğrenci eve geliyor gündüz abi takım giymiş, akşam oluyor yatma zamanı çocuk bakıyor aynı takım abinin üzerinde, gece teheccüde kalkıyorlar çocuklar bakıyor abi hala takımı çıkarmamış, sonra sabah namazında bakıyorlar abi yine takımı çıkarmamış kahvaltıda yine aynı... Bu çocukların bu abilerine bakışı nasıl değişiyorsa böylelikle doğunun bu kuralları da insanların birbirlerine bakışlarını öyle değiştiriyor, güzelleştiriyor.

Bu alana bir cevap yazın...