erkekler ev işi yapmalımı?

erkeler ev iþi yapmalýmý?

• delikanlý adam ne çamaþýr asar, ne ev iþi yapar.....

Kullanılan: 0 0.0%
  • erkekler , kadýnlarýn her istediðini yapmalý.....

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    52

ebrar172

Well-known member
Mesele bir anket ama yapılan konusmalar üstünlük taslamak. Ehli Sünnette kaide nedir ise biz ona tabiyiz. Gelenek ve görenekler veya kültürler bizim için en son plandadır..

bir karadenizliyim...
ve dedem eve gelmeden yemek yenmeyen yada tek bir gün ninemin dedeme hayır dediğini duymadan büyüyen bir insanım...ikiside ahiret diyarında artık ve ikisinede şefaat diliyorum Rabbimden...

dün yazılanlara sinirlenip çok karşıt bir yazı yazmıştım...fakat yazdıktan hemen sonra bir tek doğu insanının bu yazıdan rencide olmasını kalb kırıklığı yaşamasını düşündüğüm an kalbim titredi...
ve sildim o yazıyı aradan dakikalar geçmemişken daha...
iyikide silmişim...biz kendimizi , örfümüzü , geçmişimizi biliriz...
bunu ispatlama çabasına girmek gereksizdir...
kalb kırmaktan Allah'a sığınırım...

selamlar....

nurhadimi

üye Sorumlusu
Bunlar doğu kültüründe normali bırakın, olması zarurui edep haya ve saygı göstergeleridir. Mesela yeni evli bir erkek babasının yanında eşinin adını almaktan da haya eder. Mihrimah ın dediği gibi ses tonlarına da hep dikkat edilir.. Mesela konvoy halinde bir yere gidilmekteyse, küçük kardeş büyük abisinin önünde sürmez arabasını.. Bir yere gidilmişse baba içeri girmeden oğulları da karısı da kapının eşiğinde bekler önce baba girer sonra yaş sırasına göre kardeşler girerler. Bunlar doğunun kendine has güzellikleri incelikleridir.

Sayın forum üyeleri bu bir tartışma değil, kültür etkileşimidir.

nurhadimi, Eğer bir ağabeyin/ablanın gece gündüz öğrencilerinin karşısına daima pantolunlu/etekli gömlekli normal günlük kıyafetle çıkmasını asla pijema veya eşofman gibi bi kıyafetle çıkmamasını anlayabiliyorsanız bunları da anlayabilirsiniz. Öğrenci eve geliyor gündüz abi takım giymiş, akşam oluyor yatma zamanı çocuk bakıyor aynı takım abinin üzerinde, gece teheccüde kalkıyorlar çocuklar bakıyor abi hala takımı çıkarmamış, sonra sabah namazında bakıyorlar abi yine takımı çıkarmamış kahvaltıda yine aynı... Bu çocukların bu abilerine bakışı nasıl değişiyorsa böylelikle doğunun bu kuralları da insanların birbirlerine bakışlarını öyle değiştiriyor, güzelleştiriyor.

ewt halısınız bunlar kültürel farklılıklarımız - zenginliklerimiz - RABBİM bizlerin imtihanını kolaylaştırsın zorlaştırmasın , şüphesiz O hepimizi bizden iyi biliyor

özür dilerim ifadelerimde yanlışlıkla değerlerinize dokunmuş olabilirim - ki hoşnut olmadığınız çok belli- böyle olacağını tahmin edememiştim özür dilerim .

Tarihci

Marmara Tarih
özürlük bir şey demedin nurhadimi.. Bunlar dediğimiz gibi kültür farklılıkları, bazılarımızın alışageldiği teamüller bazılarımıza garip gelebilir bu çok normaldir.

ebrar yazdığın mesajı gördüm ama hiç alınmadım.. çünkü söylediğin tipte doğulu erkekler var.. azınlıkta kalmış olasalar da varları o nedenle lafın onlara gidiyor, biz öyle olmadığımız için bize dokunmuyor o sözlerin. O nedenle beni de rahatsız etmemişti.. Benim de karadeniz erkekleri için söylediklerim yalnızca yaralıları gocundurmalıydı.. size sert cevap yazdıracak kadar sizi rahatsız etmemeliydi çünkü öyle olmayan bir aileden geldiğinizi söylüyorsunuz. velevki laflarım da size değildi.

Bizim ilk kaidemiz elbetteki nass a bakar.. ve Yanlış hatırlamıyorsam hadis şöyle: Koca eşinin adını aldığında cennetin kapıları açılır, kadın kocasının adını aldığında cehennemin kapıları açılır.. yani ad alma meselesi hadisle sabittir yalnızca kültürel bir öğe değildir.

ebrar172

Well-known member
ebrar yazdığın mesajı gördüm ama hiç alınmadım.. çünkü söylediğin tipte doğulu erkekler var.. azınlıkta kalmış olasalar da varları o nedenle lafın onlara gidiyor, biz öyle olmadığımız için bize dokunmuyor o sözlerin. O nedenle beni de rahatsız etmemişti.. Benim de karadeniz erkekleri için söylediklerim yalnızca yaralıları gocundurmalıydı.. size sert cevap yazdıracak kadar sizi rahatsız etmemeliydi çünkü öyle olmayan bir aileden geldiğinizi söylüyorsunuz. velevki laflarım da size değildi.

yazdıklarınız beni gocundurmaz...ve yazdığım o mesaj gocunmakla alakadar değildi ...sizin verdiğiniz örneklemelere örneklerle cevap vermekti...

fakat farkında olmadan birilerini kırmak istemedim..
siz benim mesajımdaki insan tiplemeleri için azınlıkta kalmış olsalarda diyorsunuz...
nasıl onlar eskide kalıyorsa sizin yazdığınız insan tiplemeleride aynen öyle azınlıkta...anlamak istemediğiniz buydu...yada benim anlatamadığım diyelim......

Tarihci

Marmara Tarih
anlatmak istediğinizi çok iyi anlatıyorsunuz ben de aynı nisbette olmasa da anlıyorum lakin benim tanıdığım karadenizliler bu durumun hala böyle olduğunu bizzat söylüyorlar.. ben de bunu anlatamıyorum :)

þeyda

Active member
bencede kültürle pek alakası yok biraz erkeklerin karakteriyle alakalı yani tamamen kişisel diyemem ama çoğu bunu gurur meselesi yapabiliyor.ama tabiki mümin bir beyin şe`ni sünnete ittibadır.dua ile

Eyvàh!

Well-known member
kültür anane vesaire göre oluyor olbilir ancak olması gereken efendimizin hayatında nasılsa öyle olmalı...örf anane kültür diye kendimizi kandırmayalım.

osman43 kardes ben gerekince hanimima yardim ederim mesela surekli sorarlar acaba ne pisirsem ne pisirsem :022:
aksam icin ne yemek yapilacaksa fikrimi soylerim buda bir yardim degilmi?:005: asla kendimi kandiran erkeklerden degilim :021:en azindan erkek adam ne anlar aksam yemeginden demiyorum :p:027: ufakta olsa insani mutlu edebiliyor .

osman43

Well-known member
osman43 kardes ben gerekince hanimima yardim ederim mesela surekli sorarlar acaba ne pisirsem ne pisirsem :022:
aksam icin ne yemek yapilacaksa fikrimi soylerim buda bir yardim degilmi?:005: asla kendimi kandiran erkeklerden degilim :021:en azindan erkek adam ne anlar aksam yemeginden demiyorum :p:027:
sizi tebrik ediyorum yorumdan fazlasınıda nasip etsin allah:002::048:

Eyvàh!

Well-known member
aksema kardes elbette yapicaz

bayanlardan daha agir yuk vermis yaradan bizlere gucluyuz ,sertiz ,agir yuke dayanikliyiz ,her seye aglamayiz ,kisaca citkirildim degiliz o yuzden copte atariz evide supururz bulasikta yikariz hatta ve hatta camida sileriz
ben 4,5 yildir cam silmiyorum ama bu yazimi bitirdikten sonra deniycem :005:

hulusi

Well-known member
Modern hayat zaruri ihtiyacların hızla artmasıdır.Bu ihtiyacları karşılamak için çalışan erkekler ailelerine yeterince yardımcı olmuyormu.Nerdeyse ömürlerin yarısı bunları karşılamak için gidiyor.Dindar bir hanım bunun farkında olup,bey hayat müşterek hadi mutfaga diyemez.
Asra saadete baktıgımızda:Hz.Aişe annemiz bir elinde kuran bir elinde un değirmeni ayağında evladını uyuturmuş.Diğer annelerimizi bununlarla ölçelim.
İstisna durumlar dışında günümüzün modern hayatının getirdigi rahatlık içerisinde yardım beklemek doğru değil..
İslam kadınıda erkeğede en güzel biçimde yapılması gereken vazifeleri tayin etmiştir vesselam dua ile

Tarihci

Marmara Tarih
Hz.Aişe annemiz bir elinde kuran bir elinde un değirmeni ayağında evladını uyuturmuş.Diğer annelerimizi bununlarla ölçelim.

abi nisalar bunu görmüyorlar :)

kişiden kişye degişir allah benim eşimden razı olsun ihtiyacım oldugunda veya ben istedigimde mutlaka yapar hatta sabah kahvaltılarını hep o hazırlar benide o uyandırır :)

Bu alana bir cevap yazın...