FaKiR
Meþveret Bþk.
Arkadaslar Fransizlarin en meshur yemeklerinden biri olan kurbaga bacagi tarifini sizlerle paylasmak istedim. Ebrar bu tarifi gorurse hic kacirmaz, kesin yapar ...
fransız mutfağının da vazgeçilmez ara sıcaklarından biri olan yemek çeşidi. tabii ki pişirmek için kullanılan kurbağalar dere kenarlarından toplananmaz, özel olarak bu amaçla çifliklerde yetiştirilir. iyice temizlenip çıtır çıtır kızartıldıktan sonra, üzerine tereyağı, sarımsak ve kekikten yapılan bir sos gezdirilir. kızartılmış sütlü ekmek ile tüketilir.
güzel tadı varmis biraz kuş etine hatta sanki alabalık gibi balık kokusu
taze taze kurbaga bacagi cok pahali ozel resturantlarda satilir
alternatif besin. bulgarlar cok sever bunu. lakin her kurbaga bacagi da yenmez bu nedenle, kurbaga seciminde dikkatli olunmasi gerekir. yikandiktan ve ayiklandiktan sonra sirke icinde bikac gun bekletmek sureti ile terbiyelenen bacak, bir tavada az bir sivi yag esliginde kizartilir. istege gore katilacak ince dogranmis biber, domates ve sogan da olayin sosu yerine gecer.
Afiyet olsun .
taze taze kurbaga bacagi cok pahali ozel resturantlarda satilir
alternatif besin. bulgarlar cok sever bunu. lakin her kurbaga bacagi da yenmez bu nedenle, kurbaga seciminde dikkatli olunmasi gerekir. yikandiktan ve ayiklandiktan sonra sirke icinde bikac gun bekletmek sureti ile terbiyelenen bacak, bir tavada az bir sivi yag esliginde kizartilir. istege gore katilacak ince dogranmis biber, domates ve sogan da olayin sosu yerine gecer.
Afiyet olsun .