Her Gün Bir Hadis

harp

Well-known member
Mümin kardeşinle münakaşa etme
15 Şubat 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Hz. Muhammed (sav) bir Hadis-i Şerif'inde mealen şöyle buyuruyor:
(Mümin) kardeşinle münakaşa etme, onun hoşuna gitmeyecek şakalar yapma ve ona yerine getirmeyeceğin bir söz verme.

harp

Well-known member
İnsanı helak eden 7 şey
16 Şubat 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

(İnsanı) helâk eden şu yedi şeyden kaçının. Onlar nelerdir ya Resulullah dediler.
Bunun üzerine: Allah’a şirk koşmak, sihir, Allah’ın haram kıldığı cana kıymak, faiz yemek, yetim malı yemek, savaştan kaçmak, suçsuz ve namuslu mümin kadınlara iftirada bulunmak buyurdu.

Buhârî, Vasâyâ, 23, Tıbb, 48; Müslim, Îmân, 144

icon_comment.gif

NİSANUR

Well-known member
İbnu Mes'ûd (radıyalllâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtü vesselâm)'ın yanına girmiştir. Onu bir hasır örgünün üzerinde uyumuş buldum. Hasır, (vüçudunun açık olan) yan taraflarında izler bırakmıştı.

"Ey Allah'ın Resûlü dedim, sana bir yaygı te'min etsek de hasırın üstüne sersek, onun sertliğine karşı sizi korusa!"

"Ben kim, dünya kim. Dünya ile benim misâlim, bir ağacın altında gölgelenip sonra terkedip giden yolcunun misali gibidir."

[Tirmizî, Zühd 44, (2378).]

harp

Well-known member
Resûlullah Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Bir kul bana salavat getirmeye devam ettiği sürece, melekler de onun için istiğfara devam ederler."

(Camiussagir)

harp

Well-known member
İnsandaki o organ bozulursa...
17 Şubat 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Bismillahirrahmanirrahim
İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir.
Buhârî, Îmân, 39; Müslim, Müsâkât, 107

harp

Well-known member
Selman-ı Farisi Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Allah'a cuma gecesinde veya Cuma gününde işlenen iyilikten daha sevimli gelen, hiçbir iyilik yoktur."

(Camiussagir)

harp

Well-known member
Akşamdan abdestli olarak uyuyan...
18 Şubat 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Akşamdan (abdestli olarak) temizlik üzere zikrederek uyuyan ve geceleyin de uyanıp Allah'tan dünya ve ahiret için hayır taleb eden hiç kimse yoktur ki Allah dilediğini vermesin."
Ravi: Muaz, Hadis No: 1755

harp

Well-known member
Allah'ın zatını düşünmeyin
20 Şubat 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Bismillahirrahmanirrahim
İbn Abbas (r.a)'ın naklettiğine göre, bazı insanlar Allah'ın zatı hakkında düşünmek istediler. Bunun üzerine Hz. Muhammed (s.a.s) bu hususta şu açıklamada bulundu:
"Allah'ın yarattıkları hakkında düşünün. Allah'ın zatını düşünmeyin. Allah'ın şahsı hakkında düşünmeye güç yetiremezsiniz"

harp

Well-known member

"Bir kul, bir adım dahi atsa, Allah o adımı hangi gaye ile attığını mutlaka ona soracaktır."

(Ebu Nuaym, Hılye)

harp

Well-known member
İhtiyarlaşan insanda iki şey gençleşir
21 Şubat 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Bismillahirrahmanirrahim
Resulullah (sav) buyurdular ki:
"Ademoğlu ihtiyarladıkça onda iki şey gençleşir. Mala karşı hırs ve hayata karşı hırs."
HadisNo :1666-Buhari

harp

Well-known member
Hz. Ali Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Bir kimse dünyada bir günah işlese ve cezasını da görse, Allah (c.c.) Adildir. O kuluna ikinci defa tekrar azab etmez.

Kim de dünyada bir günah işler de onu Allah örtüp affederse, Allah Kerimdir, affettiği şeye dönmez. (Yeniden hesap sormaz.)"

(Ahmed bin Hanbel)

harp

Well-known member
Ademoğlunu ancak toprak doyurur...
22 Şubat 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Bismillahirrahmanirrahim
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ademoğlu için iki vadi dolusu mal olsaydı, mutlaka bir üçüncüyü isterdi. Ademoğlunun iç boşluğunu ancak toprak doldurur. Allah tevbe edenleri affeder."
Ravi: Enes, Hadis No: 1668-BUHARİ

harp

Well-known member
Her ölenin ameline son verilir, ancak...
23 Şubat 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...
Bismillahirrahmanirrahim
Her ölenin ameline son verilir, ancak Allah yolunda ölen murabıt müstesna. Çünkü onun ameli kıyamet gününe kadar artırılır. Ayrıca o, kabir azabına da uğratılmaz.
Ravi: Fadale İbnu Ubeyd, Hadis No: 987 BUHARİ

harp

Well-known member
Cevap: Her güne bir hadis..

İnsanoğlu malım malım der, halbuki...
24 Şubat 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Bismillahirrahmanirrahim
Abdullah İbnu'ş-Şihhîr (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) Elhâhümü't-tekâsür sûresini okurken yanına geldim. Bana: "İnsanoğlu malım malım der. Halbuki âdemoğlunun yiyip tükettiği, giyip eskittiği ve sağlığında tasadduk edip gönderdiğinden başka kendisinin olan neyi var? (Gerisini ölümle terkeder ve insanlara bırakır.")

harp

Well-known member
Cevap: Her güne bir hadis..

Hz. Cabir Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Bir adam, hangi topluluğun yaptığını severse, bu sevgi sebebiyle, kıyamet gününde onların arasında haşrolur ve onların hesabı ile hesab görür. Onların yaptıklarını yapmasa bile."

(Hatib/Tarih)

AMİNE

Well-known member
Ravi: Hz. Ebud Derda (R.A)
Namaz hususunda Allah'tan korkun. Namaz hususunda Allah'tan korkun. Köleleriniz hakkında da Allah'tan korkun. Su iki zaif hakkında da Allah'tan korkun; Dul kadın ve yetim çocuk.

harp

Well-known member
Elhamdülillah geceye ve sabaha erdik
25 Şubat 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Bismillahirrahmanirrahim
Resulullah (sav) akşam olunca şu duayı okurdu: "Elhamdülillah geceye erdik. Mülk de, Allah için geceye erdi. Allah'tan başka ilah yoktur. Tektir, ortağı yoktur. Mülk O'nundur, hamdler O'nadır. O, her şeye kadirdir. Rabbim! Bu gecede olacak hayrı, bundan sonra olacak hayrı senden taleb ediyorum. Bu gecede olacak şerden ve bundan sonra olacak şerlerden sana sığınıyorum. Rabbim! Tembellikten, yaşlılığın kötülüklerinden sana sığınıyorum. Rabbim! Cehennem azabından, kabir azabından sana sığınıyorum!" İbnu Mes'ud (ra) devamla, Resulullah (sav)'ın sabah olunca şu duayı okuduğunu söyledi: "Elhamdülillah sabaha erdik. Mülk de Allah için sabaha erdi".
Ravi: İbnu Mes'ud, Hadis No: 1817- BUHARİ

harp

Well-known member

"Allah'ın, günahlara devam eden ihtiyarlardan daha çok kızdığı hiçbir insan yoktur."

(Camiussagir)

harp

Well-known member
Ebu Said Radiyallahu Anh der ki

"Hz. Peygamber Sallallahu Aleyhi Vessellem şöyle buyurdular: "Kim: 'Rab olarak ALLAH'ı, din olarak İslam'ı, Resul olarak Hz. Muhammed'i seçtim ( ve onlardan memnun kaldım)' derse cennet ona vacib olur."

(Ebu Davud, Salât 361)