[FONT=arial,sans-serif]Hz. İbni Abbas (R.A) tan rivayetle Efendimiz Resûl-ü Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm Buyuruyorlar Ki:
"Kabrinde ölü, boğulmak üzere olan kimseye benzer. Babadan, anadan, çocuktan veya sağlam dosttan dua bekler. O duaya kavuştuğunda, bu, ona dünya ve içindekilerden daha sevgili olur." (Deylemi)
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif][/FONT]
[FONT=arial,sans-serif][/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Hz. İbni Ömer (R.A) tan rivayetle Efendimiz Hz.Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm Buyuruyolar Ki:
"Cennete girmeden evvel ihvanıma (kardeşlerime) havzımda kevser şarabı sunduğumu bir görseydim."
Dediler ki, "Ya Resulallah, biz senin ihvanın değil miyiz?"
Buyurdu ki: "Hayır, siz Benim ashabımsınız (arkadaşlarım). Benim ihvanım (kardeşlerim), Beni görmeden iman edenlerdir."
(Ebu Nuaym)
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Hz. Malik bin Ubeyde (R.A) tan rivayetle Efendimiz Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vessellem Buyuruyorlar Ki:
"Beli bükülmüşyaşlı kullar, emzikli masum yavrular ve merada otlayan hayvanlar olmasaydı, Allah,
azabını üzerinize dökerdi de taş gibi olurdunuz." (İbni Adiy; Taberani/Kebir)
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif][FONT=arial,sans-serif]Bir haftadır bana misafir gelmedi, acaba Rabbime karşı bir hata mı işledim ki [FONT=arial,sans-serif]misafir gelmedi. İşte bunun için ağlıyorum.[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=arial,sans-serif] [/FONT][FONT=arial,sans-serif][FONT=arial,sans-serif]([/FONT][FONT=arial,sans-serif][FONT=arial,sans-serif]Hazret-i [FONT=arial,sans-serif]Ali)[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]