Her Gün Bir Hadis

K

kordon

Misafir
Cevap: Ynt: ***Her Gün Bir Hadis***

İbnu Abbas Radiyallahu Anh anlatıyor: Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vessellem) buyurdular ki:

"Hafızasında Kur'an'dan hiçbir ezber bulunmayan kişi harabolmuş bir ev gibidir."

(Tirmizi, Sevâbu'l-Kur'an 18)

K

kordon

Misafir
[FONT=arial,sans-serif]Resulullah (sav) buyurdular ki: "Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teala hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı." Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizi, Da'avat 105, (3533)[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif] [/FONT]
* * * * * *
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala Hazretleri diyor ki: "Ey Ademoğlu! Sen bana dua edip, (affımı) ümid ettikçe ben senden her ne sadır olsa, aldırmam, ben seni affederim. Ey Ademoğlu! Senin günahın semanın bulutları kadar bile olsa, sonra bana dönüp istiğfar etsen, çok oluşuna bakmam, seni affederim. Ey Ademoğlu! Bana arz dolusu hata ile gelsen, sonunda hiç bir şirk koşmaksızın bana kavuşursan, seni arz doluşu mağfiretimle karşılarım." Tirmizi, Da'avat 106, (3534)
* * * * * *
Resulullah (sav) (bir hadis-i kudsi'de) Rabbinden naklen buyururlar ki: "Bir kul günah işledi ve: "Ya Rabbi günahımı affet!" dedi. Hak Teala da: "Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır." Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim günahımı affet!" der. Allah Teala Hazretleri de: "Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır. Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim beni affeyle!" der. Allah Teala da: "Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle muaheze eden bir Rabbi olduğunu bildi. Dilediğini yap, ben seni affettim!" buyurdu." Buhari, Tevhid 35; Müslim, Tevbe 29, (2758)

K

kordon

Misafir
Sübhanallahi ve Bihamdihi

Ebu Hureyre'den rivayet edildiğine göre:
Allah Resulü (as) şöyle buyurmuştur:

"Her kim günde 100(yüz) kere "Bir ve ortaksız olarak Allah'tan başka hiç bir ilah yoktur Mülk onundur, hamd onundur, o herşeye kadirdir!" derse bu dua o kimse için 10(on) köle azat etme sevabına denk olur. Ve kendisine 100(yüz) hasene yazılır, 100(yüz) günah da silinir O gün akşamlayana kadar şeytandan korunmuş olur Ve hiç bir kimse onun yaptığından daha faziletli bir iş yapamaz Meğer ki ondan daha çok okuyan bir kimse olsun. Ve her kim günde 100(yüz) kere: "Subhanallah ve bi-hamdihi" (Allah'ı, ona hamd ederek tesbih ederim) derse o kimsenin günahları deniz köpüğü kadar bile çok olsa dökülür" (Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 4857)

Ebu Eyyûb Ensari (ra)
Allah Resulü'nün (as) şöyle buyurduğunu nakletmiştir: Her kim 10(on) kere "Tek ve ortaksız olan Allah'tan başka hiç bir ilah yoktur Mülk onundur, hamd onundur O, her şeye kadirdir!" derse İsmail Peygamber'in neslinden 4(dört) kişi azat etmiş gibi olur
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 4859

Ebu Hureyre (ra) Allah Resulü (as) şöyle buyurdu, demiştir:

"Dile hafif, mizanda ağır, Allah'a sevgili olan 2(iki) kelime (iki cümlecik) vardır Bunlar: Subhanallahi ve bi-hamdihi, subhanallahi'l-azim (Allah'ı, ona hamd ederek tesbih ederim, büyük Allah'ı tesbih, ederim)'dir" (Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 4860)

Peygamberimiz (sav), "İki kelime vardır Söylemesi çok kolaydır Terâzîde çok ağır gelirler Allahü teâlâ, bu iki kelimeyi çok sever SübhânAllahi ve bi-hamdihi sübhânAllahil-azîm" buyurdu.

K

kordon

Misafir
[FONT=arial,sans-serif]Hz. İbni Abbas (R.A) tan rivayetle Efendimiz Resûl-ü Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm Buyuruyorlar Ki:

"Kabrinde ölü, boğulmak üzere olan kimseye benzer. Babadan, anadan, çocuktan veya sağlam dosttan dua bekler. O duaya kavuştuğunda, bu, ona dünya ve içindekilerden daha sevgili olur." (Deylemi)

[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif][/FONT]
[FONT=arial,sans-serif][/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Hz. İbni Ömer (R.A) tan rivayetle Efendimiz Hz.Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm Buyuruyolar Ki:

"Cennete girmeden evvel ihvanıma (kardeşlerime) havzımda kevser şarabı sunduğumu bir görseydim."

Dediler ki, "Ya Resulallah, biz senin ihvanın değil miyiz?"

Buyurdu ki: "Hayır, siz Benim ashabımsınız (arkadaşlarım). Benim ihvanım (kardeşlerim), Beni görmeden iman edenlerdir."

(Ebu Nuaym)

[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]Hz. Malik bin Ubeyde (R.A) tan rivayetle Efendimiz Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vessellem Buyuruyorlar Ki:

"Beli bükülmüşyaşlı kullar, emzikli masum yavrular ve merada otlayan hayvanlar olmasaydı, Allah,
azabını üzerinize dökerdi de taş gibi olurdunuz." (İbni Adiy; Taberani/Kebir)

[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif][FONT=arial,sans-serif]Bir haftadır bana misafir gelmedi, acaba Rabbime karşı bir hata mı işledim ki [FONT=arial,sans-serif]misafir gelmedi. İşte bunun için ağlıyorum.[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=arial,sans-serif] [/FONT][FONT=arial,sans-serif][FONT=arial,sans-serif]([/FONT][FONT=arial,sans-serif][FONT=arial,sans-serif]Hazret-i [FONT=arial,sans-serif]Ali)[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

K

kordon

Misafir

Receb ayındaki oruçtan sordum
07 Haziran 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Bismillahirrahmanirrahim
Said İbnu Cübeyr (ra)'e Receb ayındaki oruçtan sordum. Bana şu cevabı verdi:
İbnu Abbas (ra)'ı dinledim, şöyle demişti: "Resulullah (sav) Receb ayında bazı yıllarda öyle oruç tutardı ki biz, "(Galiba) hiç yemeyecek (ayın her gününde tutacak)" derdik. (Bazı yıllarda da öyle) yerdi ki biz, (Galiba) hiç tutmayacak" derdik."
HadisNo:3153

K

kordon

Misafir

Siz de amin deyin, çünkü...
08 Haziran 2011 / 05:10
Günün hadis-i şerifi...

Bismillahirrahmanirrahim
Buhari'de bir rivayette şöyle gelmiştir: " Namazda Kari (okuyucu) amin deyince siz de amin deyin. Zira melekler "amin" der. Kimin amin'i meleklerin aminine tevafuk ederse geçmiş günahları affedilir."
HadisNo :2539 Buhari

K

kordon

Misafir

Bir Müslümanın bilerek kusurlu mal satması…
09 Haziran 2011 / 05:30
Günün hadis-i şerifi...

Bismillahirrahmanirrahim
Hz. Muhammed (sav) bir Hadis-i Şerif'inde mealen şöyle buyuruyor:
Müslüman bir kimsenin, bir malda kusur olduğunu bildiği halde, müşteriye haber vermeden satması haramdır. (Buhari, bunu bir babın başlığında kaydetmiştir.)

HadisNo: 263-Buhari

K

kordon

Misafir

Sa'd İbnu Übâde Radiyallahu Anh anlatıyor: Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vessellem) buyurdular ki:

"Kur'an-ı Kerim'i okuyan bir kimse sonradan (terkeder ve okumayı) unutursa kıyamet günü cüzzamlı olarak ALLAH'a kavuşur."

(Ebu Davud, Vitr 21)

Huseyni

Müdavim

Hadis-i Şerif Meâli

Benden sonra ümmetim hakkında üç şeyden korkuyorum:

1- Heva ve heveslerinin kendilerini şaşırtması.

2- Mide düşkünlüğü ve şehevânî isteklerine uymaları.

3- Hakikati bilip öğrendikten sonra gaflete düşmeleri.

Câmiü’s-Sağîr, No: 161

Huseyni

Müdavim
Ümmetimden iki sınıf vardır ki onlara şefaatim ulaşmaz.

Zalim ve katı yürekli idareci.

Dinde aşırılığa kaçan ve zorlama tevillerle dinden çıkan kimse.

Câmiü's-Sağîr, No: 2494

ayvazoðlugýda

Active member
Allah Resulünden (asm)... Ammar bin Yâsir (r.a.) rivayet ediyor:
Şu üç şey imandandır: Azdan da vermek, tanıdığı tanımadığı her Müslümana selâm vermek, kendi aleyhine de olsa âdil davranmak.

Hadis-i Şerif Meali - Camiü's-sağir - 3441

ayvazoðlugýda

Active member
(Ebu Hureyre (ra) anlatıyor):

-Kim fenalık yaparsa cezasını görür. Kendisine Allah'tan başka ne dost ne de yardımcı bulur- (Nisa 123) mealindeki ayet nazil olduğu zaman, müslümanları çok ciddi bir kedere sevketti.

Bunun üzerine Hz. Peygamber (sav) şöyle tavsiye etti:

-Amellerinizde orta yolu ve doğruyu bulmaya çalışın. Mü'mine musibet nev'inden her ne ulaşır ise günahlarına bir kefaret olur.

Musibet beklenmedik bir hadise olmuş, ayağına batan bir diken olmuş farketmez.-

(Müslim, Birr)

ayvazoðlugýda

Active member
Hz. Enes (ra) naklediyor:

-Allah, şüphesiz zerre kadar haksızlık etmez, zerre kadar iyilik olsa onu kat kat artırır ve yapana büyük ecir verir- {Nisa, 40} ayeti ile ilgili olarak Resulullah (sav) şöyle buyurdu:

-Allah hiçbir mü'mine, yaptığı tek hayrın bile karşılığını ihmal etmek suretiyle zulümde bulunmaz. Yaptığı her hasenin karşılığı hem dünyada hem de ahirette kendisine verilir.

Kafir ise, yaptığı hayır sebebiyle dünyada öylesine yedirilir ki, ahirete varınca, karşılığı verilecek tek hayrı kalmaz.-

(Müslim, Sıfatu'l-Münafıkın 56)

ayvazoðlugýda

Active member

Yemek hazırsa Akşam namazını sonra kılın
06 Temmuz 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Bismillahirrahmanirrahim
Enes (ra)’tan rivayetle (ra) anlatıyor: Resûlullâh salla'llâhu aleyhi ve sellem buyurdu ki:
Akşam yemeğiniz önünüze konduğu vakit, akşam namazını kılmadan yemeğe başlayınız. Acele edip de yemeğinizi bırakmayınız.
Buhari - 391

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr
AG-PhotoCollection-49+(37).jpg

7. Dünya, Hz. Muhammed (s.a.v.) e de layık değildir, âli Muhammede de.
Ravi: Hz. Âişe (r. anha)

Kýrýk Testi

Well-known member
Resulullah'ın (s.a.v) şöyle buyurmuştur:"Birinizin kulağı çınladığında beni hatırlasın;bana salat-u salam getirsin ve şöyle desin:
"Beni ananı Allah da hayırla ansın"

(ibnü's-Sünni,Amelü'l- Yevmi ve'l- Leyl, nr.165.)