Ölümden Sonraki Üc Ayrı Şık

Sungurlu

Member
Çok tartışılacak bir tesbit!

est. umarım yanlış anlaşılmadık.
Hiçbir müfsid ben müfsidim demez. Daima suret-i haktan görünür bu ayrı bir tabakayı temsil ettiği gibi.
Yahut bâtılı hak görür..bu da ayrı bir tabakayı temsil eder.
mesela
İstanbul kuşatması sırasında Fetih gecikir. Akşemseddin (rh) istihareye yatar görür ki karşıda Cibali Baba. Veli zat gelen güllelere karşı Ya Rabbi Gavurcuklarımı koru diye dua ediyor. Fetih gecikmesine vesile olur. Akşemseddin dua eder Ya Rab ya onun ya benim canımı al.
işte Cibali Baba bazı sebeblerden hakkı tam vazıh bir şekilde görememiş ve batıl için dua etmekte.

Yine "Ben bir zaman mühim bir kişi hakkında beddua ile kahrettim. Hem bedduam reddedildi hemde men edildim. Baktım arkasından 20milyon dua ediyor"
Kutbu A'zam dahi görememiş ve dua ederken Hz.Üstad ona Kambur ben sana demedim mi diye mana aleminde hitap etmiş.

Tüm bunları nazara alınca .İ'şaratül İ'caz daki
Cenabı Hakkın insana verdiği en büyük nimet hakkı hak batılı batıl bildirmesidir.
o yüzden bu tarz ifadeler Risale-i Nur talebelerine hemen etki etmemeli önce soruşturmalı araştırmalı.
El Emin sıfatına sahip Fahri Alem'den (asm) emanet sıfatını üzerimizde taşımak gerektirir ki
emin olmayanlardan bir şeyi almamak. emin olup olmadığını araştırmak.
bu şekilde bakarsak istişare sırrına daha uygun hareket edip hata ihtimalini daha azaltmış oluruz.

hasret

Well-known member

Yine "Ben bir zaman mühim bir kişi hakkında beddua ile kahret tim. Hem beddua m redded ildi hemde men edildi m. Baktım arkasından 20mily on dua ediyor"
Kutbu A'zam dahi görememiş ve dua ederke n Hz.Üstad ona Kambur ben sana demedi m mi diye mana alemin de hitap etmiş.

Abi estf.niye yanlış anlıyayım..
ama şu üsteki noktayı anlıyamadım,burayı biraz açsanız.

Sungurlu

Member

yani 20milyon dahi bazen yanlış görebiliyor. ve doğru gördüğünü zannedip perestiş edebiliyor.
o yüzden biz kolay kolay ikna olmayız. Altınsa hatta Elmassa alırız. Bakırsa da almayız.
Ebed yolu için erzak toplamaya gelmişiz.
Çantamızı bakırla mı dolduracağız? Biz elmas zümrüt yakut taliplileriyiz.

hasret

Well-known member

Sungurlu ' Alıntı:
yani 20milyon dahi bazen yanlış görebiliyor. ve doğru gördüğünü zannedip perestiş edebiliyor.
o yüzden biz kolay kolay ikna olmayız. Altınsa hatta Elmassa alırız. Bakırsa da almayız.
Ebed yolu için erzak toplamaya gelmişiz.
Çantamızı bakırla mı dolduracağız? Biz elmas zümrüt yakut taliplileriyiz.
Tamam abi son noktayı koydunuz,cok iyi anladım.Allah razı olsun.

hulusi

Well-known member

EYVALLAH kardeşlerim..Rabbim utandırma bizi abimlerimize ve üstadımıza karşı başta efendımıze karşı yüzümüzü ak eyle..

hasret

Well-known member

Sungurlu ' Alıntı:
O beş abi Risale-i Nurda isimleri yazılı. Fazla kopya vermeyelim.
Birisi Hafız Zühdü.(rh)

bahsettiğiniz kişi kısaca Sarıklı genç diye geçiyor sanırım.

Abi dünden beri lahikaları araştır, araştır deli oldum.Nerde geciyor bari onu deyin.Birde abi benim sizden bir istirhamım olucak, risale ile alakalı sizden birşey istiycem. Size iletişimden ulaşabilir miyim?

Sergerdan

Well-known member

Şualar ' Alıntı:
Abi dünden beri lahikaları araştır, araştır deli oldum.Nerde geciyor bari onu deyin.Birde abi benim sizden bir istirhamım olucak, risale ile alakalı sizden birşey istiycem. Size iletişimden ulaşabilir miyim?
Şualar yaakariye mesaj at,ben söylerim. :)
Saolsun msn den abimle konuşabiliyoruz. ;D

T

Tarihci19

Misafir

sarıklı gencin kim olduğu malum gittim göremedim lafı kime söylenmiş o da malum ama 20 milyon yanlışa perestij eder denilmiş dicek lafım yok..

Sungurlu

Member

Şualar ' Alıntı:
ne tevafuk dün derste bir kitap açtım tam da o 5 abinin ismi geçiyordu :)

hasret

Well-known member

Sungurlu ' Alıntı:
ne tevafuk dün derste bir kitap açtım tam da o 5 abinin ismi geçiyordu :)

hadi ya,Abi bir insana bu kadar eziyet edilmezki,siz beni bilmezsiniz meraktan çatlarım:)Bari kitabın ismini söyleyin...

Tarihci ' Alıntı:
sarıklı gencin kim olduğu malum gittim göremedim lafı kime söylenmiş o da malum ama 20 milyon yanlışa perestij eder denilmiş dicek lafım yok..

Abi bunu yani 20 milyon kısmında ne demek istediniz ben anlıyamadım biraz acıklar mısın? Bende sarıklı gencin bi tanesinin kim olduğunu biliyorum acaba aynı kişi mi?

hasret

Well-known member

Sungurlu ' Alıntı:
Kastamonu Lahikası yada Emirdağ Lahikası idi.

Kastamanu ve barlaya bakmış ama emirdağa bakmamıştım,bide abi hani dun actığınız kitapta görmüştünüz ne cabuk unuttunuz ;)
Anlasılan siz beni yormak istiyorsunuz?Birde sergerdan abiye söyledim size iletti mi acaba?

Sungurlu

Member

Aslında kim oldukları çok önemli mi? Burda bize önemli olan şu:
Nur Talebeleri ettikleri hizmetin derecesine göre serbest bırakılıp kimisi yıldızları kimisi başka başka yerleri gezebilecekler.
Rahmetli Şükrü Bey alemi menamda bile derslere geldiğine göre :)
Bu müjde daha ehemmiyetli gibi_________________________________________________bu arada sorunu aldım.
Ateşin üstündemi yürümek istiyorsun yoksa suda yürümek mi? Ne için istiyorsun o sırrı :)

hasret

Well-known member

Sungurlu ' Alıntı:
Aslında kim oldukları çok önemli mi? Burda bize önemli olan şu:
Nur Talebeleri ettikleri hizmetin derecesine göre serbest bırakılıp kimisi yıldızları kimisi başka başka yerleri gezebilecekler.
Rahmetli Şükrü Bey alemi menamda bile derslere geldiğine göre :)
Bu müjde daha ehemmiyetli gibi

Öyle ama abi ben bu beş abınin ki olduğundan ziyade, neden bu beş abi olduğunu merak ediyorum.Mesela üstad tahiri abiye ''kendini bilmesin'' diye dua etmiş,manevi makamından dolayı..Neden özellikle bu abi, şimdi hayatını okuyorum gercekten de başlıktada olduğu gibi ''kulluğu icinde bir sultan'' da o yüzden...
Şimdi aklıma takılan bu beş abinin hangi vukufiyetleri ön planda onu merak ettim.
Ama inanın coook lazım,bakın evvela şahsım, sonra hizmet adına...

hasret

Well-known member

Sergerdan ' Alıntı:
O zaman sadece vukufiyetleri sor şualar abi ;D
Gerci ben size küsüm abi ama neyse,yok yok sungurlu abi onuda demez simdi ben kendim bulucam :)_________________________________________________Sungurlu abi istediğim şey sizde var mı yok mu?Varsa verecek misinz yoksa onuda mı vermiyceksiniz?

Sungurlu

Member

Soru şimdi netleşiyor. Bak asıl niyetin ne idi ve ne şekilde sordun.
Kardeş şu gözlükle bak.

O 5 talebenin şahsi makamlarından ziyade sözü iyi anlamak lazım.
"Ben ŞİMDİ onları Abdulkadiri Geylani (ra) larla birlikte şuradan geçerken gördüm"
Burda diğer abilerle bir kıyaslama yapıyorsanız. Daha açık anlatımla
Küçüklüğümde babamdan sorardım "Baba aslan mı yener kaplanmı?" "30-40aslan mı 60-70kaplanmı?" gibi sorular. Niyet hep belli.
Ne garip bir tevafuk ki yıllar sonra bizim mahdum da aynı soruları bana soruyor. :)
Evet niyet "Bir bahçeye girsem en güzelini intihab ederim."
Sadede dönüyoruz. Şimdi o anda o abiler orda imiş. Makamları yüksek ki o şekilde nasip olmuş. ancak diğer abileri geçmişler manasında anlaşılmamalı. Zira bahsettiğiniz abiler hususan Üstadın Vezirleri o devirde hayattalar. :)

2.mesele istediğiniz şey.
Allahumme fehhimna biesrare Bismillahirrahmanirrahim...

hasret

Well-known member

Sungurlu ' Alıntı:
Soru şimdi netleşiyor. Bak asıl niyetin ne idi ve ne şekilde sordun.
Kardeş şu gözlükle bak.

O 5 talebenin şahsi makamlarından ziyade sözü iyi anlamak lazım.
"Ben ŞİMDİ onları Abdulkadiri Geylani (ra) larla birlikte şuradan geçerken gördüm"
Burda diğer abilerle bir kıyaslama yapıyorsanız. Daha açık anlatımla
Küçüklüğümde babamdan sorardım "Baba aslan mı yener kaplanmı?" "30-40aslan mı 60-70kaplanmı?" gibi sorular. Niyet hep belli.
Ne garip bir tevafuk ki yıllar sonra bizim mahdum da aynı soruları bana soruyor. :)
Evet niyet "Bir bahçeye girsem en güzelini intihab ederim."
Sadede dönüyoruz. Şimdi o anda o abiler orda imiş. Makamları yüksek ki o şekilde nasip olmuş. ancak diğer abileri geçmişler manasında anlaşılmamalı. Zira bahsettiğiniz abiler hususan Üstadın Vezirleri o devirde hayattalar. :)

2.mesele istediğiniz şey.
Allahumme fehhimna biesrare Bismillahirrahmanirrahim...

ABİ birincisi, arapcam yok ama sırları ancak Allah bilir mi dediniz?
ikincisi ,risaleyi anlamak siz abileri anlamaktan daha zor :)
bir ara barlayı okurken dedim birine ,yaw bu abileri anlamak üstadı anlamaktan daha zor...dedi ee üstad biz avamlara yazmış,onlar üstada...
elhasılıvelkelam ben üstad değilim ;)