Risale-i Nur'u Sadeleştirmemek İçin Çok Sebep Var..

Huseyni

Müdavim
Allah cc. akıl fikir versin. Kendi kendine cevabını vermiş zaten neden sadeleştirilmemesi gerektiğinin. Dilin yozlaştığından, gençlerin eski dili anlamadığından bahsediyor. Yani açıkça diyor ki ben sadeleştirme yapmakla yozlaşmış bir dile çevirdim risaleleri. Bunların sadeleştirme felsefesine aynı zamanda yozlaştırma da denebilir kısacası. Zaten kendisi söylemiş.

Allah cc. akıl fikir versin. Kendi kendine cevabını vermiş zaten neden sadeleştirilmemesi gerektiğinin. Dilin yozlaştığından, gençlerin eski dili anlamadığından bahsediyor. Yani açıkça diyor ki ben sadeleştirme yapmakla yozlaşmış bir dile çevirdim risaleleri. Bunların sadeleştirme felsefesine aynı zamanda yozlaştırma da denebilir kısacası. Zaten kendisi söylemiş.

iyide kardeşim bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

yanlış hatırlamıyorsam siz, daha önce, sadeleştirmeyi yapan malum "camia" dan olduğunuzu söylemiştiniz.

size bir soru yöneltmek istiyorum. mezkur görüşünüzü, bahse konu malum "camia" da gündeme getirdiniz mi?

teşekkürler.

ASHAB-I BEDR

Well-known member

yanlış hatırlamıyorsam siz, daha önce, sadeleştirmeyi yapan malum "camia" dan olduğunuzu söylemiştiniz.

size bir soru yöneltmek istiyorum. mezkur görüşünüzü, bahse konu malum "camia" da gündeme getirdiniz mi?

teşekkürler.

Huseyin Abi size malum diye hitap ettiğiniz camiadan olduğunu söylemedi.Size sadece daha farklı gündemde sıcak tutabileceğinizi ifade etti.Hedefinizde bir kişiyi alıp sadeleştirmeye olan karşıtlığımızı başka bir alana kaydırıyorsunuz.

Bahsi geçen kişi Hocaefendi hizmetleri ise dağlar kadar..Hiçbirimiz sadeleştirmeye taraftar değiliz ve desteklemiyoruz.Bu konuda hem fikiriz.

Ve sandığınız camiadan da değiliz.Hem onların camiasını da acımasızca tenkit etmemekte fayda var.Siz de bilirsiniz iki müminin kavga etmesinden düşman memnuniyet duyar.

Şahıslara ve camiayı hizmetlerini sarsacak ya da karalayacak şekilde değil de sadeleştirmeye karşı olan düşüncelerinizi belirtirseniz hakikaten seviniriz.Çünkü bu daha yapıcı olur.Konuya yardımcı olalım hep beraber inşaAllah..

Risale-i Nur derslerini o camia ile sıkça yapalım mesela..Bunlar bireysel fikir girişimleri..Sosyal medyada ise sıkça gündeme getirelim ama camiaları kötüleyerek değil.

Huseyni

Müdavim

teşekkürler.

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz ? Konu içindeki mesajlar hangi tarafta olduğumuzu anlamak için yeterli değil mi ?