RİSALEFORUM Ailesi RİSALE Okuma Kampına Gidiyor !!

Turab3

Well-known member
Yahu bi bizim grubun sesi soluğu çıkmıyor nerdesiniz Huseyni Abi, Turab, Anne Alem-i Nur :038:
Hem feza abi niye Bayram Yükesel Ağabey grubuna hediye yok :030: :012:

Sessiz atın çiftesi pek olur akna..:011:
biz arap atı gibi son anda fark atarız sen dert etme:dft012:

eyvallahh:dft003:

FaKiR

Meþveret Bþk.
Bayram Yuksel agabeyin grubundaki arkadaslarin hediyelerini ilk once hazirladim,
lakin kandil munasebetiyle ertelemek zorunda kaldim :)
Beklemede olunuz...:)
Ama butun kardeslerimiz dualarimizdadir insallah,sizlerde bizi duanizda unutmayin mubarekler, tekrar hayirli kandiller...

FaKiR

Meþveret Bþk.
Risale-i Nur, -bu Anadolu memleketine- belâların def’ine ehemmiyetli bir vesiledir. Sadaka nasıl belâyı def’ediyor, onun intişarı ve okunması küllî bir sadaka nev’inde semavî ve arzî belâların def’ine çok emareler ve hadiselerle tebeyyün etmiş.” Emirdağ Lâhikası,1

FaKiR

Meþveret Bþk.
“Hiç olmazsa işleri ve vazifeleri olmadığı vakitlerde, beş-on dakika dahi olsa Risale-i Nur’u okumak veya dinlemek veya yazmak cihetiyle bir miktar meşgul olsalar, hakikî talebe-i ulûmun sevaplarına ve şereflerine mazhar oldukları gibi, ihlâs risalesinde yazılan beş nev’i ibadete de mazhar olurlar.” Emirdağ Lâhikası, 2

Þefkat_

Well-known member
Abdullah Yeğin Grubu ~~~~~~~~
imported_iman

sonbaharcı
Elif_Gibi
esrabetulaydin
Selamun aleykum nasıl gidiyor okumalar? Haydi bizim gurup gayret :048:yarılandı neredeyse, başta iddialı değildim ama okudukça şevkleniyor insan .Rabbim hepimizin istifadesini artırsın inşaallah.

müdavim

Üye Sorumlusu
Risale-i Nur okumanın dünyevi ve uhrevi faydaları..

Dünyevi faydaları...

1. Rızıkta bereket.
2. Kalbde rahat ve sürur.
3. Maişette suhûlet.
4. İşlerinde muvaffakiyet.
5. Talebelik faziletini almakla bütün Risale-i Nur talebelerinin has dualarına hissedar olmaktır.

Uhrevi faydalar ise...

1. En mühim bir mücahede olan ehl-i dalâlete karşı mânen mücahede etmektir.
2. Üstad'ına neşr-i hakikat cihetinde yardım suretiyle hizmet etmektir.
3. Müslümanlara iman cihetinde hizmet etmektir.
4. Kalemle ilmi tahsil etmektir.
5. Bazan bir saati bir sene ibadet hükmüne geçen, tefekkürî olan bir ibadeti yapmaktır.

Ayrıca Nur talebesi olmanın iki mühim neticesi de vardır. Bunlar:

1. Âyât-ı Kur’âniyenin işaretiyle, imanla kabre girmektir.
2. Bütün şakirtlerin mânevî kazançlarına, Nur dairesindeki şirket-i mâneviye sırrıyla, umum onların hasenatlarına hissedar olmaktır.

Allah hissedar eylesin inşallah.

alem--inur

Active member
amanın günde en az 100 sayfamı
alem bizde annen ile aynı gruptayız inş o da annesine çekmiştir okuma hızında :D :D :D
e inşaallah görecez bakalım ben anneanneme çekmişim sölemesi ayıptır :D
şu an okuyor annem sizin grupta Huseyni abi var meraklanmayın kamp dolayısıyla değil
normal günlük virdini okusa bile kanımca siz birinci çıkarsınız :)