Zeki Bayanlar.....Sakın Kızmayın Baylar :)

Garib

Well-known member
Sizde olmayıp kadında olan duygular yüzünden olmasın...
yaratılışta, Allah'a kul olmakta, ibadette, duada, suç ve cezada, yani kullukta, hürmet ve saygınlıkta, kısaca insan oluşta kadınla erkek arasında fark yoktur. fark sade mantıksal davranıslarda ciddi saka etmiom bi düşün bakim neden kadınlar hic peygamber olmadı.
kadınlar kıymeti zaten illa erkeklerden zeki olmak icin uğrasmasına gerek yok öle ben zekim sen zekisin olmas istisare yapcan en güseli canimin ici ağabeyim menim :D;)

Tarihci

Marmara Tarih
peygamberlik meselesi biraz farklı.. tabi mantık zeka da etkili ama fiziksel özellikten ve halka önderlik yapılabilmesinden ötürü savaşlara katılacak eziyet çektirilecek olmasından dolayı da erkek olması şarttır.

burdan da ideal bi liderin asla bayan olamayacağı çıkmaktadır. liderlik hem fiziksel hem zihinsel melekelerin üstün olmasını gerektirir. yeryüzünde Efendimizin çektiği çileyi hiçbir adem evladı çekmemiştir.

þualar

Active member
peygamberlik meselesi biraz farklı.. tabi mantık zeka da etkili ama fiziksel özellikten ve halka önderlik yapılabilmesinden ötürü savaşlara katılacak eziyet çektirilecek olmasından dolayı da erkek olması şarttır.

burdan da ideal bi liderin asla bayan olamayacağı çıkmaktadır. liderlik hem fiziksel hem zihinsel melekelerin üstün olmasını gerektirir. yeryüzünde Efendimizin çektiği çileyi hiçbir adem evladı çekmemiştir.
Buna katılıyorum kadın lider olamaz ama bu zekilik noktasından değil olaylara duygusal bakabildiği icindir.Bastada dediğim gibi erkekler duygusuz olduğu icin lider oluyor:)

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
bravooo abiler yani, resmen bana ap tal demeye getirmissiniz!:mad:

estağfirullah mubarek...

niyetim sadece nasıl derler edebiyatta ğneli söz söleme sanatına işde ondan yapmakdı...

Şurasıda unutlmasın zeka ve bunlar gibi nitelikler kişinin istidadı ile alakalıdlıdır yoksa cinsiyet ile alakalı değildir . Hayvanlarda da zeka vardır ama makamı hayvan derecesindedir... İnsanın istidadı sınırlı değildir. Bu nedenle konuyu abartmamak yerinde taşımak daha doğru olur ...

Tarihci

Marmara Tarih
Buna katılıyorum kadın lider olamaz ama bu zekilik noktasından değil olaylara duygusal bakabildiği icindir.Bastada dediğim gibi erkekler duygusuz olduğu icin lider oluyor:)

erkekler de olaylara duygusal bakabilir.. ve işini iyi yapan acımasız duygusallıktan uzak olanlar yöneticilerdir, yani yöneticiler işi doğru yapar, liderler ise doğru işi yapar..

GuLSerbeti

Well-known member

Bence Genelleme yapmadan konussak daha iyi olur... :)

ama illa genelleme yapilacaksa... genelde; IQ da erkekler, SQ da bayanlar daha iyidir denir..:rolleyes:...

ve bu arada Fitrat farkliliklari ustunluk degildir...:cool: ;)

bu konuda buyurun okuyalim;

http://www.tevhid.gen.tr/islam_akaidi_fikih/1220-kadinlarin_akli_dini_noksan_midir/

Yeltegiyan

Elfidam
ya bu kadar konuşulmuş da hep mazide kalınmış yeni araştırmalara da bi göz atın artık bilim kadınların daha zeki olduğunu söylüyo erkeklerin sayısınn azaldığı gibi zekaları da azalıyo zannımca:D

ayrıca siz öle eskileri örnek veriyosunuz da biz bi Hz. Aise yi versek anlattığınızın hepsini cebinden cıkarır Efendimiz dahi ilmine aşık;)

Lebbeyk

Well-known member
ya bu kadar konuşulmuş da hep mazide kalınmış yeni araştırmalara da bi göz atın artık bilim kadınların daha zeki olduğunu söylüyo erkeklerin sayısınn azaldığı gibi zekaları da azalıyo zannımca:D

.......................;)

...yaw hanne biz wurduk sende öldürdün :D fazla gitme üstlerine yeri gelince sükut etmek lazım yoksa akılları boks maçlarına gider :D

ayrıca siz öle eskileri örnek veriyosunuz da biz bi Hz. Aise yi versek anlattığınızın hepsini cebinden cıkarır Efendimiz dahi ilmine aşık

...ewet doğrudur.....ama Hz. Aişe de Efendimize hayrandı :)

...iyisimi bizlerde hakkeden hangi taraf olursa olsun hayran kalalım :D

Tarihci

Marmara Tarih
bişeyi kabul etmek gerekir ki kadınların kafası fitneye hakkaten çok çalışıyor..

Bir kadınla bir adam ayrı ayrı arabalarında giderlerken çarpışırlar.
> İkisinin de arabası mahvolur ama şans eseri ikisi de hiç yara almadan
> kurtulur. arabalarından sürünerek çıkarlar ve kadın adama bakıp:
> -' Çok ilginç! sen erkeksin ben de kadın. Arabalarımız mahvoldu ama
> ikimize de hiçbir şey olmadı. Bu belki de tanışıp, dost olup,
> hayatimizin sonuna kadar huzur içinde birlikte yaşamamız için bir
> işarettir,' der.
> Müthiş heyecanlanan adam: - Evet, galiba haklisin,' diye cevap verir
> şaşkınlıkla.
> Kadın :
> - Bak, arabam hurdaya döndü ama bir şişe şarap sapasağlam. Bu kesin
> bir işaret. bu şarabı içip şansımızı kutlamalıyız,' diye devam eder ve
> şarap şişesini adama uzatır. Adam şişeyi alır, açar ve yarısını içip
> kadına verir. Kadın hemen şişenin mantarını kapatıp adama geri uzatır.
> Bunun üstüne adam sorar:
> - Sen içmeyecek misin?
> Kadın cevap verir :
> - Hayır, ben polisi bekleyeceğim!

işte burda kadın, erkeğin kadına olan zaafını kullanıp onu haksız yere koydu.. işte burda olduğu gibi kadının kafası fitneye şer e çalışıyor :) üstad boşuna belainnisa şerrinnisa fitnetünnisa dememiş :)

diğer konuda bu yazı teşekkür almış nisalardan ben de birazını copyleyim :)

cehennemdeki çokluklarının sebebi bu zaafa bağlanmaktadır. O zaaf da: Kötü sözü çabukça, çokça sarfetmeleri, kocalarına karşı nankörlükleri, erkeklerin aklını çelici olmaları. Erkekleri günaha attıkları için, sebep olmadan dolayı kendilerine mesuliyet gelmektedir.

işte yukardaki örnekte de bunu görüyoruz :)

...