adını soyadını yaz evin karşına çıksın

hulusi

Well-known member
antika dedik abi fosil demedik :011: bakın bu ebrar sizi şahsıma karşı kışkırtmakta ve imrenilen birlikteliğimize çomak sokmakta :p ben de uğur dündar ı isterim biz de yüzleşeceğiz ebrarla :p
Haydi hodri meydan.Ebrar Tarihci kardeşim güzel gören güzel düşünür dusturuyla 23.sözün dürbünüyle bakmış olmasın ne dersiniz:)

ebrar172

Talebe
antika dedik abi fosil demedik :011: bakın bu ebrar sizi şahsıma karşı kışkırtmakta ve imrenilen birlikteliğimize çomak sokmakta :p ben de uğur dündar ı isterim biz de yüzleşeceğiz ebrarla :p[n/quote]

yok uğur dündar olmaz oraya çıkanlardan bir daha hayır gelmiyor...:p:p

en son gökçek faciasından sonra...:011::011::011:

hulusi kardeşim hatta silah arkadaşım...
icon10.gif
icon10.gif

görüyorsunuz Tarihci tamamen demagoji yapıp konuyu saptırıyor düpedüz bize fosil demiştir..ne yazmış aşagıda dahamı yaşıyacaksınız??? yani diyor ki siz artık tedavülden kalktınız biz genciz siz yaşlısınız bizkoşarız siz bastonla yürürsünüz ve hatta biz kırmızı et yeriz siz anca taş çatlasa tavuk yersiniz oda derisiz kısmından...velhasıl kelam diyor ki sizin bir gözünüz toprağa bakıyor..

bu kelime oyunlarına kanarmıyız biz he....:031::031::031::031:

Tarihci

Marmara Tarih
antika dedik abi fosil demedik :011: bakın bu ebrar sizi şahsıma karşı kışkırtmakta ve imrenilen birlikteliğimize çomak sokmakta :p ben de uğur dündar ı isterim biz de yüzleşeceğiz ebrarla :p[n/quote]

yok uğur dündar olmaz oraya çıkanlardan bir daha hayır gelmiyor...:p:p

en son gökçek faciasından sonra...:011::011::011:

hulusi kardeşim hatta silah arkadaşım...
icon10.gif
icon10.gif

görüyorsunuz Tarihci tamamen demagoji yapıp konuyu saptırıyor düpedüz bize fosil demiştir..ne yazmış aşagıda dahamı yaşıyacaksınız??? yani diyor ki siz artık tedavülden kalktınız biz genciz siz yaşlısınız bizkoşarız siz bastonla yürürsünüz ve hatta biz kırmızı et yeriz siz anca taş çatlasa tavuk yersiniz oda derisiz kısmından...velhasıl kelam diyor ki sizin bir gözünüz toprağa bakıyor..

bu kelime oyunlarına kanarmıyız biz he....:031::031::031::031:

demogojiyi siz yapıyorsunuz efendim, bakınız sevgili halkım ben fosil demedim.. dediğim belgeyi getirin efendim.. :) getirin hani nerde belge.. ne demişim " daha mı yaşayacaksınız" yani demekki daha yaşıyorsunuz.. peki yaşayan varlıktan fosil olur mu.. işte görüyorsunuz sayın seyirciler belge yok ispat yok, ebrar bir balon gibidir patlamıştır... evet dündar olmaz hem dündar hem senle baş etmem gerekir :p

ebrar172

Talebe
demogojiyi siz yapıyorsunuz efendim, bakınız sevgili halkım ben fosil demedim.. dediğim belgeyi getirin efendim.. :) getirin hani nerde belge.. ne demişim " daha mı yaşayacaksınız" yani demekki daha yaşıyorsunuz.. peki yaşayan varlıktan fosil olur mu.. işte görüyorsunuz sayın seyirciler belge yok ispat yok, ebrar bir balon gibidir patlayacaktır... evet dündar olmaz hem dündar hem senle baş etmem gerekir :p

Tarihci var ya koptum...gülme krizine girmesem donatacaktım yazıyı ama gülmekten yazamıyorum...:011::011::011::011::011::011::011::011::011::011::011::011::011::011:

ebrar172

Talebe
kopma yahu dur ağız tadıyla yüzleşiyoruz şurda ee bizi dündarlar ağırlamıyor burda idare ediyoruz :) ben de gülüyorum hakkaten.. :D güzel oluyor..

yahu şimdi bu durum hem iyi hem kötü olmuş...

şimdi bu duruma göre siz gökçek oluyorsunuz balon düşkünlüğünüzden belli bu iyi tarafı...:D

çünkü dün gece otomatige bağlamış taramalı tüfek gibiydi o siz olun...:015:

ama kılıçdaroğlu ben oluyorum bu durumda ki siyasi kimliği ben olamam işte buda kötü tarafı...:dft005:

konunun özüne bakarsak kişi kendini bilmeli sizde kendinizi bilip benimle başa çıkamayacağınız kabul etmimişsiniz bu konudaki erdemli tavrınızdan dolayı sizi kutlarım sayın Tarihci...:028::028::028:

Tarihci

Marmara Tarih
yahu şimdi bu durum hem iyi hem kötü olmuş...

şimdi bu duruma göre siz gökçek oluyorsunuz balon düşkünlüğünüzden belli bu iyi tarafı...:D

çünkü dün gece otomatige bağlamış taramalı tüfek gibiydi o siz olun...:015:

ama kılıçdaroğlu ben oluyorum bu durumda ki siyasi kimliği ben olamam işte buda kötü tarafı...:dft005:

konunun özüne bakarsak kişi kendini bilmeli sizde kendinizi bilip benimle başa çıkamayacağınız kabul etmimişsiniz bu konudaki erdemli tavrınızdan dolayı sizi kutlarım sayın Tarihci...:028::028::028:

sizin de demek isteyip diyemediğiniz gibi :) "kabul etmimişsiniz " kabul etmem tabii böyle gerçekle hiçbir bağlantısı olmayan bir şeyi hangi akıl mantık kabul eder.. :D

melih gökçek yalnızca kılıçdaroğluyla değil hem kılıçdaroğluyla hem dündarla mücadele etti.. hakkaten dündarın tarafsız olduğunu kim söylemiş nerden çıkmışş.. türkiyede şu isim gitmeli yerine başkaları gelmeli,, birand-kırca-dündar...

ebrar172

Talebe
sizin de demek isteyip diyemediğiniz gibi :) "kabul etmimişsiniz " kabul etmem tabii böyle gerçekle hiçbir bağlantısı olmayan bir şeyi hangi akıl mantık kabul eder.. :D

melih gökçek yalnızca kılıçdaroğluyla değil hem kılıçdaroğluyla hem dündarla mücadele etti.. hakkaten dündarın tarafsız olduğunu kim söylemiş nerden çıkmışş.. türkiyede şu isim gitmeli yerine başkaları gelmeli,, birand-kırca-dündar...

bu üçlüyü aynen bende sevmiyorum...

fakat dün gece dündar taraflı davrandı diyemeyiz çünkü bütün program boyu gökçek konuştuğu hatta hiç susmadığı hatta beni delirttiği için çok kötü bir görüntü sergiledi...yani dündara taraf tutma şansı vermedi ki...

gökçek - gökçekle yüzleşti desek yeridir...

işte bu tavrı çok iticiydi...bu şekildeki insanlar hep eksi puan alırlar..muhatabına söz hakkı vermemesi haksız olduğu ve karşısındaki konuşursa batacağını bildiğinden laf kalabalığı yapıp işi örtbas etmeye çalışıyor intibası bıraktı...bende bu intibayı bıraktıysa varın siz ak parti yanlısı olmayanları düşünün...

gökçek her platformda aynı taktiği uyguluyor kaç tane programını seyrettiysem tavrı hep buydu...oysaki bu tavır onu küçük düşürüyor farkında değil...dinlemeyi birirleri bu adama öğretmeli...

Tarihci

Marmara Tarih
bu üçlüyü aynen bende sevmiyorum...

fakat dün gece dündar taraflı davrandı diyemeyiz çünkü bütün program boyu gökçek konuştuğu hatta hiç susmadığı hatta beni delirttiği için çok kötü bir görüntü sergiledi...yani dündara taraf tutma şansı vermedi ki...

gökçek - gökçekle yüzleşti desek yeridir...

işte bu tavrı çok iticiydi...bu şekildeki insanlar hep eksi puan alırlar..muhatabına söz hakkı vermemesi haksız olduğu ve karşısındaki konuşursa batacağını bildiğinden laf kalabalığı yapıp işi örtbas etmeye çalışıyor intibası bıraktı...bende bu intibayı bıraktıysa varın siz ak parti yanlısı olmayanları düşünün...

gökçek her platformda aynı taktiği uyguluyor kaç tane programını seyrettiysem tavrı hep buydu...oysaki bu tavır onu küçük düşürüyor farkında değil...dinlemeyi birirleri bu adama öğretmeli...

biri seni de hırsızlıkla hortumculukla halkı soymakla suçlasa ve senin sorduğun sorulara cevap vermeden başka iddialarda bulunmaya çalışsa emin ol sen de öyle olursun.

gökçek karşısındaki adamın ne yapmaya çalıştığını bildiği için onu konuşturmadı.. Kılıcdaroğlu iddiada bulunup karşılığını istemiyor iddia da bulunup hemen başka iddalara geçiyor gökçek ise bir ton dosya ve malzeme ile gelmiş kılıcdaroğlunun iddialarındaki mantık hatalarını o anda bile gökçek söylüyor.

gökçek soruyor: ben 30 küsür liraya sayaç almışım senin adayın karayalçın kaç liaraya almış dersem yolsuzluk yapmıştır diyeceksin?

40-50 -60-70 80-90 hala kılıcdaroğlu sessz.. ve cevap veremiyor senin iki katına aldıysa yolsuzluk yapmıştır devleti zarara uğratmıştır bile diyemiyor.. ve kılıcdaroğlunun şimdiki adayı karayalçın 109 liraya yani üç katından fazlaya almış saatleri..

168 euroya saat aldı gökçek diyor.. ama gökçek hani nerde onun faturası diye belge istediğinde kılıcdaroğlu hemen dündara dönüp laf katıyor araya.

168 euroya aldığı iadda edilen saatleri de gökçek 63 euroya almış çıkarıp saati de gösteriyor faturasını da..

yani onu anlatmak bana vazife değil ama kılıcdaroğlu nerelerde sıkışacağını bildiği için iddia kalabalığına getirmek istedi işi gökçek te ona izin vermedi..

ebrar172

Talebe
yazdıklarınızın hepsini okudum fakat hatalar var...
168 euro ya alındığını söylediği sayaçlar 1995 senesinde alınmış ve gökçek bunu kabul ediyor o tarihte sayaçlar fiyattan alındı fakat artan parayla ankaranın dogalgaz alt yapısı oluşturuldu diyor...diger belediyeler bu altyapı için kredi çekerken biz bunu bu usulle hallettik kredi çekmedik diyor yani...

yani gökçek bunu zaten kabul ediyor...fakat 95 yılındaki fiyat bu..
ve o sene bu fiyata 10 bin sayaç alınıyor....bu sene yani 2008 de bir milyon sayaç alınıyor ve bu sayaçların fiyatı 63 euro...istanbul belediyesi sayaçları 23 euroya alıyor bunuda kabul ediyor fakat istanbul belediyesinin aldığı sayaçlar manyetik ankara belediyesinin aldığı sayaçlar dijital...

velhasıl çok çok iyi dinledim hiçbir detayı kaçırmamaya çalıştım...

beni anlamadığınız konu şu gökçek haksızdır demiyorum ben...
fakat uslubu yanlış...diyorsunuz ki sanada böyle iftira atılsa sende böyle yaparsın...hayır yapmam...buna emin olun...

orada bir platform kurulmuşsa halk sizi adam yerine koyup dinliyorsa, seyrediyorsa sizde buna riayet edeceksiniz ve iyi bir hatip nasılsa öyle davranacaksınız buna mecbursunuz...
buna riayet edemiyorsanız bu işi yapmayacaksınız...

haklı olan bu gibi tavırlara ihtiyaç duymaz...tekrar ediyorum ben gökçek haksız kılıçdaroğlu haklı demiyorum...gökçek davranışlarını kontrol edemiyor ve buda çok kötü bir izlenim bırakıyor diyorum...
inşaallah beni anlamışsınızdır...

ayrıca kılıçdaroğlu başka konulara giriyordu dediniz tam tersine ben hakikaten kılıçdaroğlunun sayaç ve doğalgazdan başka konuya değindiğini duymadım...fakat programa katılma ön koşulu olarak sadece sayaç konuşurum diyen gökçeğin girip çıkmadığı konu kalmadı maaşallah..
hatta elinde uzun bir liste okududa okudu onlarıda dikkatle dinledim...,
ama hem ön koşulu kendi koyuyor sonrada kendi bozuyor okuyor , okuyor kılıçdaroğluysa sakinliğini hiç bozmuyor....

gökçek haklı davasını haksız duruma getirmeyi her zaman çok iyi başarıyor ne diyeyim...bunca yıldır bürokrat ama işte atalar ne demiş can çıkmadan huy çıkmaz.........

Tarihci

Marmara Tarih
yazdıklarınızın hepsini okudum fakat hatalar var...
168 euro ya alındığını söylediği sayaçlar 1995 senesinde alınmış ve gökçek bunu kabul ediyor o tarihte sayaçlar fiyattan alındı fakat artan parayla ankaranın dogalgaz alt yapısı oluşturuldu diyor...diger belediyeler bu altyapı için kredi çekerken biz bunu bu usulle hallettik kredi çekmedik diyor yani...

yani gökçek bunu zaten kabul ediyor...fakat 95 yılındaki fiyat bu..
ve o sene bu fiyata 10 bin sayaç alınıyor....bu sene yani 2008 de bir milyon sayaç alınıyor ve bu sayaçların fiyatı 63 euro...istanbul belediyesi sayaçları 23 euroya alıyor bunuda kabul ediyor fakat istanbul belediyesinin aldığı sayaçlar manyetik ankara belediyesinin aldığı sayaçlar dijital...

velhasıl çok çok iyi dinledim hiçbir detayı kaçırmamaya çalıştım...

beni anlamadığınız konu şu gökçek haksızdır demiyorum ben...
fakat uslubu yanlış...diyorsunuz ki sanada böyle iftira atılsa sende böyle yaparsın...hayır yapmam...buna emin olun...

orada bir platform kurulmuşsa halk sizi adam yerine koyup dinliyorsa, seyrediyorsa sizde buna riayet edeceksiniz ve iyi bir hatip nasılsa öyle davranacaksınız buna mecbursunuz...
buna riayet edemiyorsanız bu işi yapmayacaksınız...

haklı olan bu gibi tavırlara ihtiyaç duymaz...tekrar ediyorum ben gökçek haksız kılıçdaroğlu haklı demiyorum...gökçek davranışlarını kontrol edemiyor ve buda çok kötü bir izlenim bırakıyor diyorum...
inşaallah beni anlamışsınızdır...

ayrıca kılıçdaroğlu başka konulara giriyordu dediniz tam tersine ben hakikaten kılıçdaroğlunun sayaç ve doğalgazdan başka konuya değindiğini duymadım...fakat programa katılma ön koşulu olarak sadece sayaç konuşurum diyen gökçeğin girip çıkmadığı konu kalmadı maaşallah..
hatta elinde uzun bir liste okududa okudu onlarıda dikkatle dinledim...,
ama hem ön koşulu kendi koyuyor sonrada kendi bozuyor okuyor , okuyor kılıçdaroğluysa sakinliğini hiç bozmuyor....

gökçek haklı davasını haksız duruma getirmeyi her zaman çok iyi başarıyor ne diyeyim...bunca yıldır bürokrat ama işte atalar ne demiş can çıkmadan huy çıkmaz.........

agresif tutum sergileyerek haklı durumunu haksıza çevirdiğini düşünenlere gökçek şöyle diyor:

""" "Ben agresif değildim, bilinçli olarak tavır koydum. Size 'hortumluyorsunuz' demişlerse sessiz kalamazsınız, bu mümkün değildir. Ben üslubumdan zerrece pişman değilim. Çünkü kumpas böyle bozulurdu." """"

evet aynen öyle.. siyasetle ilgili iki taraf bir araya geliyorsa yırtıcılık gerekir.. yoksa haklı da olsanız altta kalırsınız. bakın dün akşam da fatih altaylıyla teke tek programına çıktı ve altaylı daha geniş daha ağır sorular sordu ama gökçek gayet sakin cevapladı hepsini neden?

çünkü işi saptırıp laf kalabalığı yapıp soyguncu hortumcu yetimin hakkını yedin gibi trübünlere oynayan laflar yoktu. bu laflar ve saptırmalar karşısında siz sakin sessiz kalırsanız, kısık sesle cevap vermeye çalışırsanız belki başka platformlarda değil ama siyasette ezilirsiniz.. dikkat edin, dünyada başkanlar önderler siyasetçiler en fazla okumuş en kabiliyetli kişiler hep meclislerde ve meclislerde kavgalar bağırmalar tartışmalar asla eksik olmaz.. bu bütün dünya meclislerinde vardır. ilmi siyaset bambaşka bir şeydir.

doğalgaz bir başlıktır bir yığın alt başlığı vardır.. konudan sapma büyük ana başlık altında ara başlıklar içinde de yapılır. zaten gökçeğin saptırıyor kalabalığa getiriyor demek istediği de tamamen bu.. siz doğalgaz başlığı altında bir iki üç beş on iddia sıralanmasını beklerseniz sıra bana gelecek cevap vereceğim diye.. çok beklersiniz karşınızdaki hep iddalarda bulunur ve size verilen dar sürede onca iddayı cevaplandıramazsınız ve sonunda efendim işte sorduk cevaplayamadı derler.. o yüzden hangi konular kararlaştırılmışsa yalnızca o konular hakkında konuşulmalı.. bağlantılı konular işin işine çekilmemeli.. bu çok güzel bir yalpalatma taktiğidir. işte gökçeğin kızdığı ve bozmaya çalıştığı oyun da buydu.

Her zaman iddalar konsantre cümlelerdir.. mesela "sen hortumcusun" bu iki kelime içinde binlerce cümlelik mana ihtiva ediyor.bunu cevaplayıp açıklayabilmek için yüzlerce hatta binlerce cümlelik zamana ihtiyacınız var. bütün icraatlarından, bunları yapma sebeblerinden, nasıl yapıldığından, ihalelerin kimlere nasıl hangi şartlarla verildiğinden, bunların belgelerinden, satın alınan ürünlerin faturalarından, bu işleri yaparken sayıştayın denetlemelerinden ve işlerinden neticelerinden bahsetmek durumundasınız ki işi baştan sonra yolsuzluk yapmadan belgeleriyle ispatlıyabilesiniz. o nedenle asla karşınızdakine birden çok iddayı bir kerede sunma fırsatçılığını tanımamanız lazım.. yoksa siz onca iddayı açıklamaya çalışırken karşı taraf müdahele edip konuyu daha da dağıtacak ve iddiaları açıklamanız bitmeden program bitecek ve sonunda "efendim sorduk cevap verebildi mi veremedi" diyecektir..

gökçek bu kumpası bağırmakla da olsa bozmalıydı ve tek yolu da buydu o da öyle yaptı.. zaten bunu bilinçli yaptığını da söylüyor. çünkü siyaset sessizlik, boşluk, her zaman efendilik kaldırmaz... karşınızdaki dansöz kıvraklığındaysa sizin de darbukacı çevikliğinde olmanız gerekir. gökçek baktı program sadece kılıçdaroğlunun iddialarıyla kapatılacak adam da başladı son beş dakikada, başka bir programda tartışılması için hazırladığı iddia listesini okumaya.. o da çok akıllıca bir hareketti.. kurallarına riayet edilmeden oynanan bir oyunda kurallara riayet etmek safdilliliktir.

Tarihci

Marmara Tarih
abi öyle de denebilir.. baya geç olmuştu ben hatırlamıyorum tam ama.. siyasetle ilgili bazı mütalaalarda bulunuyorduk.. aslında yeri de değil ama başladı gerisi de geldi böyle..

ebrar172

Talebe
Tarihci metni tamamı ile okudum...

çok uzun bir cevap veremesemde şuan pek müsait değilim...yinede cevaplamalıyım...

evet gökçek haksızlığa uğramış olabilir hatta kumpas da olabilir...
ama hakaret mevzusunda ne kadar kötü kelime duyduysa kendiside aynı oranda kelime sarfetmiştir...
yalancı,balon,patlatmak v,s v,s....

yırtıcı olmak zorundaydı diyorsunuz ;
sizin karşınızdakini dinleme tarzınız ve benimki çok farklı ...
ben karşıma geçmiş bağırıp çağıran kimselere müsaade etmeyen bir adamı dinlemeyi sevmiyorum...hatta itici buluyorum...

karşımdaki kişi sakin ama kararlı olmalı...ses tonu dahi karşıdakini etkileyen bir vasıftır...ama bu kadar desibeli yükselmiş bir ses değil etkilemek antipati uyandırmaktan başka işe yaramaz...bende işe yaramaz yanlış anlaşılmasın...
siz mesela hoşlanmışsınız fakat ben irite edici buldum..

altaylı'nın proğramını seyretmedim hangi kanalda olduğunu dahi bilmiyorum...
kendini orada açıkladı diyorsunuz ama benim gibi önceki platformu seyredip diğerine rastlamamış birçok insan onun oradaki halini hatırlıyor...

tekrar ediyorum kişi elbetteki kendini savunacak...susmayacak ama bu uslub benim hoşlanmadığım çok düzeysiz bulduğum bir uslub...
bende yapı itibarıyle en ufak haksızlıkta bayrakları diken cinstenim...
keşke beni tanıyanlar anlatabilsede sizde biraz gülseniz...

tekrar söylüyorum uslub bu olmamalı...

birşey daha söyleyip bitireyim...sadece bu olay değil evvelden beri melih gökçek'i ak partiye yakıştıramıyorum...ankaralı değilim fakat ankaralı olsam ak partinin başka bir aday çıkarmasını isterdim...artık miadı çok uzadı gökçek'in tabiki kişisel düşüncem bu benim...

bülent arınç , abdullah gül bu şahsiyetler sizin deyiminizle safdilli oluyor ...neden demeyin onlar nice hakaretlere asla bu tarz cevap vermediler...yani yırtıcı değiller...yani haklarını savunamıyorlar...sizin deyiminize göre...bana göreyse işte tarz onların ki...

heleki hocaefendinin tarzını bu listeye eklemiyorum bile...hayran olunası uslubunu ve tarzını ; bu güne kadar maruz kaldığı hakaret ve iftiraları düşünelim...işte uslub işte nev-i şahsına münhasır bir insan...

Tarihci

Marmara Tarih
yahu gül, siyasetçi değil artık.. Hocaefendi hiç değil.. arınç ta işte o vasıfta olmadığı için zaten şu anda geri plana alındı.. :)

bakışlarımız farklı neyse bir daha anlatmaya gerek yok.