Ahh şu kadınlar ...!

• Konbuyu başlatan Tarihci19
  • Başlangıç tarihi
T

Tarihci19

Misafir
müştak ' Alıntı:
nedir bu tarihci abiden çekdiğimiz yaaaaaaaaaaaaa

nedir ? burdaki hiçbir bayan benden bir kötuluk görmüşmüdür? üstad dememişmi Allahumme ecirna min şerrin nisa belainnisa fitnetünnisa... peki burda tüm nisa taifesimi kastedilmiş? hayır, şerli olanları belalı olanları fitne olanları yani bu laflar gocunması gerekenleredir, haa kadın ha şeytan.. şeytan gibi kadınlar yokmudur? insanı her pis yola çekebilen..? lafım onlaradır,, yani üstüne alınması gerekenler alınmalıdır, yoksa pak zevcelerimiz hemşirelerimiz yokmudur elbette vardır ve onlar bunu alınmazlar, alınmamaları gerekir..

H

hadim

Misafir
evet! bende erkeklerin zaafı yokmudur dediğimde siz kayıtsız kalmamıştınız.sadece beni rahatsız; eden sizin bahsettiğiniz türden (min şerrinnisa,minbelainnisa,minfitnetinnisa)kadınlar bu sitede dolaşacağnı hiç zannettimiyorum?söyleyecek söz çok ama daha fazla uzatmak istemiyorum. 8)

T

Tarihci19

Misafir
bu siteye uye alınırken kimse ahlak edep takva sınavından gecmiyor :) burası nur mekanıdır şerliler burda gezmez derseniz derimki ebu cehilde efendimizin yanında idi onunla oturmuşluğu konuşmuşluğu var idi.. velhasıl kelam asrın fitnesinin kimler olduğu belli,, ben demiyorum erkekler sütten çıkmış ak kaşık...

H

hadim

Misafir
evet ebu cehil efendimizin yanında oturmuştur ,ama ne amaçla.Açıkçası ordaki (ha kadın ha şeytan) lafı beni incitti.haa belkide gocunduğuma göre bendede vardır ....ama şaka yapayım derken dozu bazen kaçıyor.en iyisi siz erkek erkeğe bi site açın içinizden geldiği gibi yazışın daha rahat olur.mümkünse üyeliğimi iptal edermisiniz?

Cebrail23

Member
aynen bayan arkadaşların tepkisine katılıyorum. bu şiirmi manimi herneyse, yazan arkadaşımızın arniyetli olmadığına inanıyorum ancak hoş değildi. kadın ve şeytan kelimesi yanyana hiç yakışmıyor. kadının ve erkeğinde kötüsü vardır.

Eyvàh!

Talebe
arkadaslar lutfen ...

bu konusmalar bircok yarim insani islamdan sogutur bir cok ateistte firsat tanir ..iste sizin dininiz bu dedirtir ..
elbette doru olan seyler var ama bunu biz bize tartisalim (ha kadin kadin seytan ) sozunu anlayan olur anlamayan olur bunlar hassas konular bizim gibi avamlari yaniltabilir ...

cennet analarin ayagi altindadir ...

cennet seytanin ayaklari altindadir !!!! mi diyelim

demekki neymis?? kadinlar seytan felan degilmis ..her seytana uyani seytan diye damgalarsak yanlis olur

kadinlar seytanin kemendidir .. kendisi degildir

ha kadin ha seytan diyen erkekler ....o zaman sizde onlarin dusmani olun alla allaaaaaaaaa

ama birakin dusman olmayi dost edinmek icin can atarsiniz ... :mad:

ha bide seytan etek giyermiymis ::)

Cebrail23

Member
hüsran kardeş ok. katılıyorum kardeşlik çağrılarına.
fazla islami bilgisi olmayan birisi olarak, sizin islami bilgilerinize sığınarak merakımdan soruyorum, yoksa sizi sınamak falan değil.
Acaba kadın şeytandır gibi terimler hadislerde geçiyormu çok merak ediyorum. bu sitede son birkaç gündür bu iki kelime, yan yana çok kullanıyor.
sorumda hiçbir kasıt yok, sadece merak.

hasret

Well-known member
kardeşim,bakın evet hadislerde geciyor,ahirzamanda en buyuk fitnenin kadınların yüzsüz yüzünden cıkacağına dair,,
hatta ben bu noktada hadisleri derlemiş,bir araştırma yapmıştım,ne yazık not defterim yanımda değil,ama öyle hadisler var,,
ama sunu unutmayalım,bu hadisler gayesine uygun yaşamayan,tefessüh etmiş,kadınlar icindir...
yoksa sağolsun hüsran kardeş güzel ifade etmiiş,dinimiz mübarek taife-i nisaya en cok değer veren dindir,bu noktada da cok hadisler vardır...
rabbim mübarek taife-i nisadan eylesin bizleri...

katremisal

Active member
abiler ewt bazı güzel huyları var ama unutmayalım bu hurlin tifesi olmasa dünya yaşalınası bir yer olmazdı hem bidefa allah layık görmese yaratmazdı.demek o mübareklerinde biz erkekler kadar alllahın yanında bi yeri var bence bu şiirde bişey yok ama bazı laflar edilmiş hoş değil kimseyi rencide etmemeli.ben hepiniz adına ablalrımızdan özür dilerim.hem üstadımızda çok ehemmiyet vermiş şefkat kahramanı onlar hem esmaül hüsna bahsinde bir hasnayı örnek vermiş...vs. onlara rehber yazmış. hiç erkekler rehberi varmı?demek bize bu yolu hiç açmamış bizde bu rencide edici sözleri bırakalım.vesselam

Eyvàh!

Talebe
Cebrail23 ' Alıntı:
hüsran kardeş ok. katılıyorum kardeşlik çağrılarına.
fazla islami bilgisi olmayan birisi olarak, sizin islami bilgilerinize sığınarak merakımdan soruyorum, yoksa sizi sınamak falan değil.
Acaba kadın şeytandır gibi terimler hadislerde geçiyormu çok merak ediyorum. bu sitede son birkaç gündür bu iki kelime, yan yana çok kullanıyor.
sorumda hiçbir kasıt yok, sadece merak.

benim bilgime degil yanlizca allah a siginin derim !!!benim bilgim yok olsada bilgimle ovunecek birisi degilim bu konuda anlasalim cebrail23 kardes

kadinin serlisinden sana siginirim bir duadir ...kisi naparsa kendine yapar felsefesinden yola cikilirsa ve hiz sinirini asmadan diger yolculari korkutarak tedbirsizlik yapmadan, kazaya ugramadan hayat yolculugunu idame ettirmeyi saglayacaktir..

simdi genc bir bayan yarın kiminle evlenecegini bilmeden kimin olup kimin kalacagi mechul iken dikkatlerini cektigi ve sevhetlerini tahrik ettigi yuzlerce insandan ancak birisiyle evlenebilecegini de cok iyi bildigi halde, kendini olcusuzce acip sacabiliyorsa bu bayan sevginin hakikatine erememis ve bilmeden seytana ag olmustur

seytanin agi olmus kadinlar onun yolunda giden boylece hem kendi ahiret hayatlarini tehlikeye sokan hem de baskalarini haram yola sevk eden kadinlardir

seytan ise o ag ile nice gencin iffetini hayasini terbiyesini ve nihayet imanini avlar ..

kadini seytanin agi olarak tarif eden hadis hem kadinlari dikkatli olmaya cagirmakta , hem de sevhet tesiri erkeklerin gercekte kimin agina takildiklarini haber vermekte ve onlari ikaz etmektedir ...
Bu hadis ile sehvetine esir olmus erkek seytanin agina takilmis serseri bir balik olarak tasvir edilmektedir.

bir hadiste diyorki kadinlar arasinda iyi kadin yuz tane karga arasinda ala karga gibidir ...
Buhari 9/1391..... yaniii sapla samani ayiralim

imana yonelen bir kisi rahmana yonelir ,inkari secen bir kisi ise seytanin agina duser bunun sonunda nefis terbiyesi girer devreye

insallah rabbim nefislerimizi terbiye edenlerden eyleer .. amin

T

Tarihci19

Misafir
hadim ' Alıntı:
evet ebu cehil efendimizin yanında oturmuştur ,ama ne amaçla.Açıkçası ordaki (ha kadın ha şeytan) lafı beni incitti.haa belkide gocunduğuma göre bendede vardır ....ama şaka yapayım derken dozu bazen kaçıyor.en iyisi siz erkek erkeğe bi site açın içinizden geldiği gibi yazışın daha rahat olur.mümkünse üyeliğimi iptal edermisiniz?

şimdi kadınlarla ilgili hadisleri bulup getirmeme luzum yok zannedersem.. zaten bir kaçını arkadaşlar vermişler,, ebu cehlin efendimizin yanında olması nur mekanında olması demektir anlatmak istediğim sadece orasıydı.. yani burasıda nur mekanı diye burda şerli kimse olmayacak diye bişey yok.. sizler için bayanlara özel yer açtık siz orda neler yazıyor çiziyorsunuz erkeklerin haberi yok..! ama biz açıkta herkesin gördüğü yerde yazıyoruz rahatsız oldunuzda söleyebiliyorsunuz siz bu açıdanda bizden bir adım öndesiniz..

ha kadıın ha şeytan ha oflu ha şeytan ha ispirli ha şeytan,, yani bunları daha evvel duymadım demeyin şimdi,, günlük hayatta kullanılan sözler ve söylerkende söyleyen kişi bunu ciddiyetle değil tebessümle söyler bende yazdıktan sonra yanına sırıtan ifade koymuştum.. espri mahiyetinde idi.. velev ki gercekten dahi sölemiş olsam,,, siz neden rahatsız oluyorsunuz ki?

üstad dememişmi Allahumme ecirna min şerrinnisa belainnisa fitnetünnisa,, şimdi üstad bunu tüm kadınlaramı demiş? hayır, şerlilere belalılara fitne olanlarına demiş onlar için söylemiş,, hadislerin bazılarını arkadaşlar yazmışalr o hadislerdede efendimz kötü olan kadınları kastetmiş,, yani söylenilen söz pak zevcelerimiz hemşirelerimiz için değil, bunların alınmamaları gerekir,, ama nedense burda bazı bayanlar kendini bu hadislere dualara muhattab görüyorlar o da benim değil kendilerinin sorundur...
örnek: ben kırmızı başlıklıları rencide etmişim, mavi başlıklı olduğunu iddia edenler çıkıp bana mukavemet ediyor. ya kırmızı başlık(şerli belalı fitneli olmak) kötü bişey değil(!),, yada mavi başlıklı olduğunu iddia edenler aslında mavi başlıklı değil.. siz karar verin..