ALLAH dostlarindan inciler..Hikmet esintileri..

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

ALLAH’ım (c.c.)! Senden sana ait olanı istiyorum. ALLAH’ım (c.c.)! Senin hoşuna gitmeyecek işleri yapmaktan sana sığınıyorum. ALLAH’ım (c.c.)! Özün özünü, temizin temizini, senin vereceğin şerefi istiyorum. ALLAH’ım (c.c.)! Seni unutanların unutmasına yol açan meşguliyeti verme bana! ALLAH’ım (c.c.)! Senden rızana uygun olanı istiyorum. ALLAH’ım (c.c.)! Beni; seni, sadece seni sevdiği için anan, ibadetiyle hiçbir menfaat ummayan kullarından eyle! ALLAH’ım (c.c.)! Kalbimi senden gelen bir sevinçle doldur, dilimi senin zikrinle arıt, azalarımı senin iyi bulduğun, hoşnut olduğun işlerde çalıştır. ALLAH’ım (c.c.)! Kalbimde senin hatırandan gayrı tüm iz, hatıra, zikir ve intibaları yok et!

Cüneyd-i Bağdadi (r.h.)

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Rab Teala’yı sevip, O’nun sevgisini yayarsan, yerdekiler ve göktekiler sana sevgi besler. Sadece ALLAH’a (c.c.) itaat et ki, yerdekiler ve göktekiler de sana itaat etsin.

İbrahim Dessuki (k.s.)

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

ALLAH’ım (c.c.)! Suskunluğumu tefekkür eyle. Baktığımda ibret alayım. Dilimi zikir eyle, hep seni anayım.

Talha bin Musarrif (k.s.)

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Kim gönlünü sadece ALLAH’a teslim eder, bu işte yoğunlaşırsa, hikmet pırıltıları kalbinden fışkırır ve dilinden dökülür.

Yahya b. Muaz (r.h.)

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Umut (reca) kapılarının açılmasını istediğin zaman Allah’tan (c.c.) sana gelen nimetleri hatırla. Korku (havf) kapılarının açılmasını istediğin zaman ise, senden O’na gidenlere bak.

İbn Ataullah İskenderi (k.s.)

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
-

Ey dost! Sadece ALLAH’a (c.c.) yönel! O’ndan başkasına tam güvenme! Her şey O’nun dilemesi ve izniyle olur. Hiçbir kulun ve mahlukun rızasını ALLAH’ın (c.c.) rızasından önceye alma!

Abdülkadir Destuti (k.s.)

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi

.

‘Kalp ALLAH’ın (c.c.) evidir’ sözü, şu demektir: Kul, kalbine ancak ALLAH’ın (c.c.) sevdiği şeyleri sokmalı, O’nun kerih gördüğü kirli şeyleri kalbinden uzak tutmalıdır.

Ebu’l Hasan Ali b. Vefa (r.a.)

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Kim nimetlerin kendisi için kalıcı olmasını dilerse, Rabbine şükretsin; ‘Nimetin sahibi O, veren O, iyilik eden O’ desin.

Ebu’l Hasan Ali b. Vefa (r.h.)

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Kim ALLAH’tan (c.c.) yüz çevirenleri dost edinirse ALLAH (c.c.) onu kullarının gözünde küçültür.

Ebu’l Hasan Ali b. Vefa

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

“ALLAH (c.c.) bir kuluna bir çok nimet verdikten sonra, bu nimetleri alıp yerine sabrı karşılık olarak verirse, bu karşılık, çekip aldığı nimetten daha hayırlıdır” dedi ve sonra şu ayeti okudu: “Yalnız sabredenlere ecirleri sonsuz olarak verilecektir.”

Hz. Ömer b. Abdülaziz (r.h.)

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.,

-“Kime arkadaş olayım”
-“Seni nasıl biliyorsa, işte o halini saklamayacağın birine, yani ALLAH’a (c.c.)”

Ebu Yezid el-Bestami (r.h.)