Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir kimsenin Allah-ü Teâlâ’ya olan muhabbetinin hakiki olup olmadığının alameti, kendisinde deniz misali cömertlik, güneş misali şefkat ve toprak misali tevazu gibi üç hasletin bulunmasıdır. Bâyezîd-ı Bistâmî hz.leri
Bir kula bak, vaktini boşa harcıyorsa boş şeylerle vakit geçiriyorsa, Allah-ü Teâlâ’yı anmıyorsa, bilesin ki, Allah-ü Teâlâ onu sevmiyor demektir. Zünnûn-ı Mîsrî
İnsanların en cömerdi istenilmeden verendir. İnsanların en asili ise düşmanlarından intikam almaya gücü yettiği halde bile onları affedendir. Hz. Hüseyin r.a.
Kişinin, kimseyi kınamaması, akıllı oluşundandır. Ben eskiden birisini bir günahı sebebiyle kınamıştım da bu yüzden aynı günaha yirmi sene sonra ben de uğratıldım. Yahya bin Muâz
Davud Tai hazretleri diyor ki; Ölülerimiz bizi bekliyorlar ve ecelin acelesi var. Dünyaya düşkün olanlar ahireti hatırlayamazlar. İnsanlardan kaç ama cemaatle namazı kaçırma. Şu dünyada sadece gece ibadet edenlere imrendim.