ALLAH dostlarindan inciler..Hikmet esintileri..

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Bir kimsenin Allah-ü Teâlâ’ya olan muhabbetinin hakiki olup olmadığının alameti, kendisinde deniz misali cömertlik, güneş misali şefkat ve toprak misali tevazu gibi üç hasletin bulunmasıdır.
Bâyezîd-ı Bistâmî hz.leri

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Bir kula bak, vaktini boşa harcıyorsa boş şeylerle vakit geçiriyorsa, Allah-ü Teâlâ’yı anmıyorsa, bilesin ki, Allah-ü Teâlâ onu sevmiyor demektir.
Zünnûn-ı Mîsrî

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Dün öldü, bugün can veriyor, yarın ise henüz doğmadı.Zamanınızı bu açıdan görün ve yarar iş yapmaya bakın.

Bişr-i Hafî

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Haramı terk eden cehennemden kurtulur. Şüpheli olan şeyleri terk eden cennete gider. Helalin fazlasını terk eden ise Allah’a erer.
Ebû Ali Dekkâk

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Ömrünü boş yere zevk-ü sefa ile, para pul budalası olarak mahv etme, son pişmanlık kimseye fayda vermemiştir. Mehmed Zahid Kotku hz.leri

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

İnsanların en cömerdi istenilmeden verendir. İnsanların en asili ise düşmanlarından intikam almaya gücü yettiği halde bile onları affedendir. Hz. Hüseyin r.a.

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Kişinin, kimseyi kınamaması, akıllı oluşundandır. Ben eskiden birisini bir günahı sebebiyle kınamıştım da bu yüzden aynı günaha yirmi sene sonra ben de uğratıldım. Yahya bin Muâz

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Takvadan üstün azık yoktur. Susmaktan güzel şey yoktur. Bilgisizlikten zararlı düşman yoktur. Yalandan büyük hastalık yoktur. Cafer-i Sadık

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Davud Tai hazretleri diyor ki; Ölülerimiz bizi bekliyorlar ve ecelin acelesi var. Dünyaya düşkün olanlar ahireti hatırlayamazlar. İnsanlardan kaç ama cemaatle namazı kaçırma. Şu dünyada sadece gece ibadet edenlere imrendim.

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
,

Komşudan gördüğün ayıpları emanet bil; sakla, kimsenin sırrını kimseye söyleme, seninle istişare edene doğruyu söyle.

İmam-ı Azam Ebu Hanîfe

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

İblis’in huzurdan kovulmasına sebep, “Ben, Âdem’den daha hayırlıyım” diyerek büyüklük davasına kalkışmasıdır.

İmam-ı Şa’râni