ALLAH dostlarindan inciler..Hikmet esintileri..

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Doğrusu çok şaşılacak şey, diller ne güzel söylüyor, kalplerde biliyor. Fakat ameller aykırı düşüyor.
Hasan-ı Basri Hz.leri

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Allah dostlarından Abdullah ibni Avn vasiyetlerinde; “Ey kardeşlerim! Sizin için üç şeyi seviyorum. Kur’an-ı Kerim’i gece gündüz okumanızı, cemaate devam etmenizi ve kötü işlere mani olmanızı” buyurdu.

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

İnsanlarla münasebetin, ateşle münasebetin gibi olsun.
Çok uzaklaşma donarsın.

Çok yaklaşma yanarsın.

Şeyh Sadi-i Şirazi

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Eğer öldükten sonra neler göreceğinizi bilseydiniz, iştahla ne bir yemek yiyebilir ne bir şey içebilir ve ne de gölgelenmek için bir eve girebilirdiniz.
Hep avlularda oturup göğsünüze vurup ve haliniz için ağlardınız. Vallahi isterdim ki ben kesilen ve meyvesi yenen bir ağaç olaydım.

Ebu’d Derda r.a.

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Üç şey vardır ki, insanoğlunun yüceliğini gösterir, musibetten şikâyetçi olmamak, ağrıdan dolayı sızlanmamak ve diliyle kendini övmemek. Ebu Derda r.a.

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Akıllı olan, üç kimseyi hafife almaz, âlimleri, hükümdarları, dostları!
Âlimleri hafife alanın ahireti gider.
Sultanları hafife alanın dünyası gider.
Dostlarına mürüvveti olmayanın dostluğu gider.

Abdullah bin Mübarek

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Dinin alışveriş kısmını bilmeyen, haram lokmadan kurtulamaz ve ibadetlerin sevabını bulamaz. Zahmetleri boşa gider ve azaba yakalanır ve çok pişman olur.
İmam-ı Azam Ebu Hanefi

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Allah’tan razı olmak, dünya hakkında zâhid olmaktan daha yüksektir. Zirâ Aziz ve Celil olan Rabbinden razı olan kişi haddinden fazlasını temenni etmez.
Fudayl bin İyaz

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Dünya, âşıklarına mihnet yeridir. Lezzetlerine aldanmayanlara, nimet yeridir. İbadet edenlere kazanç yeridir. İbret alanlara hikmet yeridir. Onu tanıyanlara selamet yeridir. Ana rahmine nispetle, cennet yeridir. Ahirete nispetle çöplük gibidir.

İbrahim Hakkı Erzurumi