ALLAH dostlarindan inciler..Hikmet esintileri..

Livza

Well-known member
“Kalbi tedavi ederken günah işlememek lazımdır.

İnsanın elinin üzerinde bir yara olsa, yaraya merhem sürse,

arkasından bir bıçakla tekrar yaralarsa yara iyileşmez.

O bakımdan insan kalbini zikirle tedavi ederken

bir yandan da Allah’ın (c.c) emir ve yasaklarına dikkat etmelidir.”

*

Gavs-ı Sânî (k.s)

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Nefsine uyup bir günah işleyerek Rabbine asi olduğun zaman, hemen tevbe et ve nâim ol. İnsanlara özür beyan etme. Çünkü kendini insanlara karşı mazur göstermeye çalışman, işlemiş olduğun günahtan daha büyüktür.

Hâtem-i Esam

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Namaz, yegâne tevbe demektir. Tevbe namazın bütün rükünlerine öyle sinmiştir ki, onu tevbeden ayrı mütalaa etmek adeta imkânsızdır. Şuurla kılınmış her namaz, aynı zamanda bir tevbedir.

Fethullah Gülen

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Kul bir günah işler de, içi nedâmetle yanar durur. Nihayet o kul cennet’e girer. İblis bunu görünce:“Keşke o günahı işlemeye teşvik etmeseydim” der.

Ebû’l Cevzâ

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Hasan-ı Basrî’ye sormuşlar:
“Ya Hasan, tevbe edip de tevbesini bozan, yine tevbe edip tevbesini bozan, tekrar tevbe edip tevbesini bozan bir kimse hakkında ne dersiniz?” diye O şu cevabı vermiştir.
“Ben onu, yine mü’minlerin ahlâkı olan tevbeyi yapmış bir mü’min olarak görüyorum.

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Bir kul, günah işledikten sonra pişman olur ve Allah’a istiğfar ederse, günahı ondan, göz kırpmadan daha hızlı olarak düşer.

Abdullah bin Selâm r.a.

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Size gerekli olan tevâzudur. Çünkü büyük bir nimettir ve bu nimetten dolayı kimse size hased de etmez. Tevâzu, şerefi avlanmanın vasıtalarından biridir. Aynı zamanda her nimet sahibi hased edilir. Hased edilmeyen tek nimet tevâzudur.

Urve bin Zübeyr r.a.

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Tevâzu sahibi olmayan zâhid, meyvasız ağaç gibidir. Kendi kendine alçalmayan kimse, başkası yanında yükselemez.

Süfyan-ı Servi

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Dâne, toprağa düştüğü için el üstünde gezdirilir, başak baş çektiği için ayaklar altında ezilir.
(Tevâzu ve kibre güzel bir örnek)

Feridüddin Attar