Tarihci abim .. öYLE SEYLERE sAHİT OLUYORUZ Kİ ..Bildiginden utandınmı hiç sen !! Ben utandım !! Simdi Senelerce basıboş yasamış kişiyle Can dost Oldum Hizmet Adına daha cok ve Öylesine Beni Gecti ki... Okadar kendini geliştirdi ki.. Hem yas itibariyle hem de yabancı ülkeden gelmiş olmasınıda gozönune alırsak Muthiş bi ilerleme kaydetti!! Simdi ben sahsi kendi yorumumda Hiçbirseyin Olmaması için bi sebep yok demek istedim ve bişeyi gercekten istersen Osey Allah ın izniyle olur muvaffak Olursun.. Gercekten yazdıgın sey aslında ilk bakısta cekici okudukca espri içerdigini sandıgımız muthiş bi ince derstir bunu anladım ....Dogrumudur? Yoksa Agac yasken egilir tabi ki!!!!
Evet ince bir derstir doğru.. Bir kişinin dini, kültürel ve ilmi altyapısını işte böyle 1 dakikada ölçerler.. Bu burdaki kız kardeşlerimizin pek hoşuna gitmedi ama olsun..
Tabiki sonradan bir kişi gelip bizi de geçebilir, bizden çok da bilebilir.. amenna..
Mesela sen kendinden ve can dostundan bahsettin, seni gelip geçtiğini çok ilerleme kaydettini söyledin.. Maşallah Allah ilmini daha da arttırsın.. ancak burda senle onun arasında onun asla kapatamayacağı farklar var..
O, hakikati bulana kadar, çok yanlışlar yapmış olması muhtemeldir. Şu anda gayet mümtaz müsbet bir hayat sürüyor olabilir aynı sen gibi.. ancak evvelki hayatında içki içmişliği zina etmişliği olabilir.. barlara gitmiştir, discolara gitmiştir, pijama partilerine katılmıştır..(ille tandığın kişi için demiyorum herhangi biri mesela) Bunları yaşayıp görüp gözü açılmıştır.. bunlardan sonra hakikati bulmuştur ve seni de beni de geçmiştir.. bu insanla bunları hiç yaşamayan sen asla ama asla bir olamazsınız..
bunu İmam ı azam ın annesinin ona söylediği bir sözle kuvvetlendirelim.
İmam ı azam yanlış hatırlamıyorsam 7 yaşında hafız olmuştu.. O hafızlığını tamamladığında anesi ona şöyle demişti,, oğlum eğer baban, benim babamın ırmağa düşen elmasını ısırıp suyunu boğazından geçirmemiş olsaydı sen daha erken hafız olacaktın..
işte bu bahsettiğimiz kişi büyüyünce imamı azam olacak kişidir. ama onun babasının yaptığı küçük bir hata bile kendisine kadar sirayet etmiştir.. kaldıki 20 yaşına kadar bazı şeyleri bilmeden yaşamak demek ne demek..
okuldayken bir derste bu itikadi mezheplere değinmiştik.. ben de sınıfımızdaki bir çok kişinin dahi bunlardan habersiz yaşadığını tahmin ettiğim için, Hocam dedim bunlar üzerinde biraz durabilir miyiz?.. Neden dedi? bazı insanlar hangi mezhebe dahil olduklarını bile bilmiyorlar.. açıklarsanız iyi olur.. dedim..
Bu yaşa kadar gelmiş bir de üniversiteye gelmiş ama hala kendi mezhebini(ameli ve itikadi) bilmiyorsa,, bırak boşver onu o zaten bilmesin.. dedi.. gülümseyerek..
Ben istiyorum ki bizlerle iletişim içinde olan kardeşlerimiz o gülümsenenlerden olmasınlar.. Yoksa bunun hesabını bizden sormazlar mı??