sorun yok olamazda zaten eFtaleFTaL ' Alıntı:![]()
hadı bakalım sonu hayırlı bitti elhamdulıllah![]()
Tarihci ' Alıntı:kesin çalışıyorlardır demedim zaten muhtemel sözü ihtimal den gelirben kadın çalışamaz da demedim
cevabın sizi tatmin etmiş olmasına sevindim .. Allah razı olsun..
Tarihci ' Alıntı:işte burda da şu sözün kıymeti ortaya çıkıyor : Kadın dediğin evinde oturur...
HuSRaN ' Alıntı:burda veled bizmi oluyos tarihci ;D yoksa veledilikten ciktikmi ::angel:
ayrica bu son sozlere katiliyorum tarihci anne evinde olursa ve tüm mesais ini çocuklarına eşine ve evine harcarsa zaten o çocuklarına örnek teşkil edecek tir.. okulda ki hocala rın örnek teşkil etmesi ne ihtiya c hasıl olmaya caktır.. demissiniz ve doru demissiniz vesselamamaaaaaaaaaaaaa
iste amasida varrrr hayat zorrr herkesin gonlu hos degil dusunsenize 9 cocuklu bi aile ve baba ise asgari ucretli gelde bu ailede bayan calismasin :-X
Tarihci ' Alıntı:Yukarda olduğu gibi çocuk annesi ni bırakın babasının bile eksikl iğini çekiyor ve babasının kendis ine zaman ayırabilmesi için babasının bir saatte kazandığı parayı babasına verip bir saat kendisi ile ilgilenmesini istiyor. Ve bu babaya olan ihtiyacının göstergesi ki anneye olan ihtiyacı daha ziyade kuvvetlidir.
Ben zaten o yazıyı; babaların evlatlarına ilgi göstermesi, eğitmesi, konuşması, İslam ahlakı üzerine yetiştirmesinin önemine vurgu yapmak için yazdım..
ben demiyorumki, baba sadece para kazanır çocuklardan evden tamamen anne sorumludur!! yazıda da zaten baba nın ilgisizliği çocuğu o hale getirmiş.. yani yazı, babanın da ilgilenmesinin gerekliliğini vurguluyor...
Ancak baba maişet le mükellef olduğundan bu işin daha çoğu valideye düşüyor ki üstad boşuna dememiş : Veledin en tesirli muallimi VALİDESİDİR.
Çocuğun bilinçaltı 7 ila 10 yaşına kadar yüzde 80 oranda şekillenir ve geri kalan hayatında karşılaştığı olayları bilinçaltında şekillenmiş değer yargıları ile değerlendirir ona göre kararlar verir. Para çocuğun ahlakından ve bu ahlakıyla yaşayacağı hayatından daha değerli değildir..
...
Tarihci ' Alıntı:dicle, işte bak dediğin gibi daha da erken, bu da sölediklerimizin önemini artıtrıyor..
eFTaL ' Alıntı:ben bu konuda teseddür risalesinden bir konuya değinmek istiyorum oradakı mana bıraz farklı yönde ama bunu bence şu şekılde de anlayabilir ilk önce risaledekı kısmı yazayım :
Hemşirelerim, mahremce bu sözümü size söylüyorum: Maişet derdi için, serseri, ahlâksız, frenkmeşrep bir kocanın tahakkümü altına girmektense, fıtratınızdaki iktisat ve kanaatle, köylü mâsum kadınların nafakalarını kendileri çıkarmak için çalışmaları nevinden kendinizi idareye çalışınız, satmaya çalışmayınız. Şayet size münasip olmayan bir erkek kısmet olsa, siz kısmetinize razı olunuz ve kanaat ediniz. İnşaallah, rızanız ve kanaatinizle o da ıslah olur. Yoksa, şimdiki işittiğim gibi, mahkemelere boşanmak için müracaat edeceksiniz. Bu da, haysiyet-i İslâmiye ve şeref-i milliyemize yakışmaz.
yukarıda da belırttıgım gibi
burada anlatılan mana farklı yönde ama sonuç olarak benım anladıgım bayanın çalışabilecegi yöndedir ..
T@LH@ ' Alıntı:Hayır burada bir bayanın ahalaksız kişilerle evlenmemsini ve namuslarını pazarlamamaları söleniyor. Eğer bu tarz bu duruma düşeceklerse müsbet yönde çalıssın deniyor... Ben öle anladım