Baba 10 milyon borç verirmisn.......!!?!!

• Konbuyu başlatan Tarihci19
  • Başlangıç tarihi

TESBIHAT

Active member
hanımların evde calışmadıgını düşünmek
evde temızlıgın
yemegın olmadıgnı varsaymak
evladından habersız anne demek
vs...

iyinesil

Talebe
bakın arkadaşlar, geçenlerde bir öğretmen arkadaşla konuşuyorduk
onun şöyle bir serzenişi vardı okulumuz yarısını kız öğrenciler oluşturuyor
ve okulumuzda hiç dindar bayan yok çocuklarımıza örnek olmaya...
olaya bir de burdan bakmaya ne dersiniz??

T

Tarihci19

Misafir
haklı bir soru bu,, ancak biraz gerisinden düşünelim, bizim dediğimiz gibi anne evinde olursa ve tüm mesaisini çocuklarına eşine ve evine harcarsa

zaten o çocuklarına örnek teşkil edecektir.. okuldaki hocaların örnek teşkil etmesine ihtiyac hasıl olmayacaktır.. veledin en tesirli muallimi validesidir der üstad..

Eyvàh!

Talebe
burda veled bizmi oluyos tarihci ;D yoksa veledilikten ciktikmi ::) :angel:

ayrica bu son sozlere katiliyorum tarihci anne evinde olursa ve tüm mesais ini çocuklarına eşine ve evine harcarsa zaten o çocuklarına örnek teşkil edecek tir.. okulda ki hocala rın örnek teşkil etmesi ne ihtiya c hasıl olmaya caktır.. demissiniz ve doru demissiniz vesselam ;)amaaaaaaaaaaaaa

iste amasida varrrr hayat zorrr herkesin gonlu hos degil dusunsenize 9 cocuklu bi aile ve baba ise asgari ucretli gelde bu ailede bayan calismasin :-X

TESBIHAT

Active member
soruyu erkek kadın çatışmasına lkarşılaştırmasına cekmeden
samımane yazalım derım
erkek ne yapacagını resulallah sav den alır
kadın ne yapacagını sahabe annelerımızden
vesselam

Eyvàh!

Talebe
yada soyle diyelim neden cocuk egitimi bir tek anneye yuklenir ::)

babanin hicmi rolu olmaz sadece calisip eve parami hetirmeli baba ???

T

Tarihci19

Misafir
HuSRaN ' Alıntı:
burda veled bizmi oluyos tarihci ;D yoksa veledilikten ciktikmi ::) :angel:

ayrica bu son sozlere katiliyorum tarihci anne evinde olursa ve tüm mesais ini çocuklarına eşine ve evine harcarsa zaten o çocuklarına örnek teşkil edecek tir.. okulda ki hocala rın örnek teşkil etmesi ne ihtiya c hasıl olmaya caktır.. demissiniz ve doru demissiniz vesselam ;)amaaaaaaaaaaaaa

iste amasida varrrr hayat zorrr herkesin gonlu hos degil dusunsenize 9 cocuklu bi aile ve baba ise asgari ucretli gelde bu ailede bayan calismasin :-X

Tamam 9 çocuklu aile olsun.. kadın evlendikten 2 yıl sonra ilk çocuğunu doğurmuş olsun ve her çocuğun
arasında ortalama 2 yıl olsun en küçük çocuk bebek iken en büyüğü 20 yaşında eder bir ufağı 18 bir ufağı 16 vs..
20 yaşında 18 yaşında ve 16 yaşında olan evlatları da baba ile birlikte çalışırlar yine annein çalışmasına
luzum kalmaz..

dicle, estağfirullah helal olsun.. Allah herşeyin en hayırlısını versin.. _________________________________________________

Yukarda olduğu gibi çocuk annesi ni bırakın babasının bile eksikl iğini çekiyor ve babasının kendis ine zaman ayırabilmesi için babasının bir saatte kazandığı parayı babasına verip bir saat kendisi ile ilgilenmesini istiyor. Ve bu babaya olan ihtiyacının göstergesi ki anneye olan ihtiyacı daha ziyade kuvvetlidir.

Ben zaten o yazıyı; babaların evlatlarına ilgi göstermesi, eğitmesi, konuşması, İslam ahlakı üzerine yetiştirmesinin önemine vurgu yapmak için yazdım..

ben demiyorumki, baba sadece para kazanır çocuklardan evden tamamen anne sorumludur!! yazıda da zaten baba nın ilgisizliği çocuğu o hale getirmiş.. yani yazı, babanın da ilgilenmesinin gerekliliğini vurguluyor...
Ancak baba maişet le mükellef olduğundan bu işin daha çoğu valideye düşüyor ki üstad boşuna dememiş : Veledin en tesirli muallimi VALİDESİDİR.

Çocuğun bilinçaltı 7 ila 10 yaşına kadar yüzde 80 oranda şekillenir ve geri kalan hayatında karşılaştığı olayları bilinçaltında şekillenmiş değer yargıları ile değerlendirir ona göre kararlar verir. Para çocuğun ahlakından ve bu ahlakıyla yaşayacağı hayatından daha değerli değildir..

...

HaDiS

Active member
Tarihci sen hiçç duymadın mı televizyonlarda 7 çok geç diyorlar yaa. cocukların hafıza gelişmesi 7 çok geç oluyormuş o yaşa kadar zaten gelişiyormuş.

ß@R@N

Member
Tarihci ' Alıntı:
Yukarda olduğu gibi çocuk annesi ni bırakın babasının bile eksikl iğini çekiyor ve babasının kendis ine zaman ayırabilmesi için babasının bir saatte kazandığı parayı babasına verip bir saat kendisi ile ilgilenmesini istiyor. Ve bu babaya olan ihtiyacının göstergesi ki anneye olan ihtiyacı daha ziyade kuvvetlidir.

Ben zaten o yazıyı; babaların evlatlarına ilgi göstermesi, eğitmesi, konuşması, İslam ahlakı üzerine yetiştirmesinin önemine vurgu yapmak için yazdım..

ben demiyorumki, baba sadece para kazanır çocuklardan evden tamamen anne sorumludur!! yazıda da zaten baba nın ilgisizliği çocuğu o hale getirmiş.. yani yazı, babanın da ilgilenmesinin gerekliliğini vurguluyor...
Ancak baba maişet le mükellef olduğundan bu işin daha çoğu valideye düşüyor ki üstad boşuna dememiş : Veledin en tesirli muallimi VALİDESİDİR.

Çocuğun bilinçaltı 7 ila 10 yaşına kadar yüzde 80 oranda şekillenir ve geri kalan hayatında karşılaştığı olayları bilinçaltında şekillenmiş değer yargıları ile değerlendirir ona göre kararlar verir. Para çocuğun ahlakından ve bu ahlakıyla yaşayacağı hayatından daha değerli değildir..

...

Çok guzel sölemişsin Allah razı olsun ben başka bir açıdan yaklasmak isterim.
Geçen vakıf ağabeyimizle oturuyorduk kendisi ile evlilik hazırlıklarını konusuyorduk laf kadın dediğin evinde oturur hususuna geldi. Ve devam etti evet Allah ailenin geçimini erkeğe vermişdir ve zaruri rızkı taahhüt altına almısdır eğer br geçim sıkıntısı çekilip hadise bayanın içalışmasına geliyorsa burada iki noktaya bakalım :

Birincisi madem rızık taahüt altında neden geçim sıkıntısı cekiliyor?
İkincisi ise bayanın hem kendi dairesinin hemde sorumlu olduğu dairelerdeki tavizleri?

Birincisi için diyebiliriz ki iktisat ve israfdan dolayıdır.Ustad Bediüzzaman iktisat risalesi ile iktisadın ne kadar kuvvetli bir bereket olduğunu dile getirmiş ve israfın ise rızkın azalmasına bereketsizleşmesini sölüyor ...Hem bayanın çalışması ise geçimin karşılanacağı anlamına gelmez belki daha ziyade bereketsizlik yaşanabilir .

İkinci kısmın ise örnekleri cokdur bir bayan iş hayatına girmesi ile dini vecibelerinden tavizler vermeye başlar. Enbasiti başını açması ve Tarihci kardeşimizin dediği gibi çoçuk eğitimi .. Bunlar çoğaltılabilir ben sadece reşha olarak söledim sizler geliştirebilirsiniz...

T

Tarihci19

Misafir
dicle, işte bak dediğin gibi daha da erken, bu da sölediklerimizin önemini artıtrıyor..

Allah razı olsun Baran kardeşim, eklediklerin için de çok sağol, ilk başta yazdığımıda okumadıysan onuda oku inşallah,, Allah razı olsun

imported_eFTaL

Active member
ben bu konuda teseddür risalesinden bir konuya değinmek istiyorum oradakı mana bıraz farklı yönde ama bunu bence şu şekılde de anlayabilir ilk önce risaledekı kısmı yazayım :

Hemşirelerim, mahremce bu sözümü size söylüyorum: Maişet derdi için, serseri, ahlâksız, frenkmeşrep bir kocanın tahakkümü altına girmektense, fıtratınızdaki iktisat ve kanaatle, köylü mâsum kadınların nafakalarını kendileri çıkarmak için çalışmaları nevinden kendinizi idareye çalışınız, satmaya çalışmayınız. Şayet size münasip olmayan bir erkek kısmet olsa, siz kısmetinize razı olunuz ve kanaat ediniz. İnşaallah, rızanız ve kanaatinizle o da ıslah olur. Yoksa, şimdiki işittiğim gibi, mahkemelere boşanmak için müracaat edeceksiniz. Bu da, haysiyet-i İslâmiye ve şeref-i milliyemize yakışmaz.

yukarıda da belırttıgım gibi

burada anlatılan mana farklı yönde ama sonuç olarak benım anladıgım bayanın çalışabilecegi yöndedir ..

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
eFTaL ' Alıntı:
ben bu konuda teseddür risalesinden bir konuya değinmek istiyorum oradakı mana bıraz farklı yönde ama bunu bence şu şekılde de anlayabilir ilk önce risaledekı kısmı yazayım :

Hemşirelerim, mahremce bu sözümü size söylüyorum: Maişet derdi için, serseri, ahlâksız, frenkmeşrep bir kocanın tahakkümü altına girmektense, fıtratınızdaki iktisat ve kanaatle, köylü mâsum kadınların nafakalarını kendileri çıkarmak için çalışmaları nevinden kendinizi idareye çalışınız, satmaya çalışmayınız. Şayet size münasip olmayan bir erkek kısmet olsa, siz kısmetinize razı olunuz ve kanaat ediniz. İnşaallah, rızanız ve kanaatinizle o da ıslah olur. Yoksa, şimdiki işittiğim gibi, mahkemelere boşanmak için müracaat edeceksiniz. Bu da, haysiyet-i İslâmiye ve şeref-i milliyemize yakışmaz.

yukarıda da belırttıgım gibi

burada anlatılan mana farklı yönde ama sonuç olarak benım anladıgım bayanın çalışabilecegi yöndedir ..

Hayır burada bir bayanın ahalaksız kişilerle evlenmemsini ve namuslarını pazarlamamaları söleniyor. Eğer bu tarz bu duruma düşeceklerse müsbet yönde çalıssın deniyor... Ben öle anladım

imported_eFTaL

Active member
T@LH@ ' Alıntı:
Hayır burada bir bayanın ahalaksız kişilerle evlenmemsini ve namuslarını pazarlamamaları söleniyor. Eğer bu tarz bu duruma düşeceklerse müsbet yönde çalıssın deniyor... Ben öle anladım

ben zaten konunun farklı oldugunu belirttim . ancak demek istedıgım kadının çalışılabilirligidir..

T

Tarihci19

Misafir
üstad köylü kadınlar diyor..... köyde çalışmak demek nafakanı çıkarmak demek evinin önündeki bahçeyi ekmek biçmek koyununa kuzuna bakmak demektir, günümüzde olduğu gibi bi işyerinde 10 farklı erkekle muhattab olmayı gerektirmez.. üstadın lafını yorumlarken konjokture göre düşünmek lazım..