Baba 10 milyon borç verirmisn.......!!?!!

• Konbuyu başlatan Tarihci19
  • Başlangıç tarihi
T

Tarihci19

Misafir
küçük çocuk babasının işten gelmesini dört gözle bekliyordu.. babası kapıdan içeri girince hemen koştu babasına sarıldı.. babası olum çok yorgunum deyip

çocuğu kucağından indirdi. akşam yemeğinde çocuk babasına sordu: baba bir saate kaç para kazanıyorsun?

babası beklemediği bu soru karşısında 20 milyon dedi ve sustu. çocuk dediki peki baba bana 10 milyon borç verirmisn?

babası kaşlarını çatarak bütün gun çalışıyorum yoruluyorum senin aptal oyuncaklarına verecek param yok çabuk odana çık ve uyu dedi..

küçük çocuk dudağını bükerek ağlamaklı gözlerle odasına gitti.. az sonra babası geldi.. sana bağırdığım için üzgünüm al sana 10 milyon dedi ve tebessüm etti

çocuk sevinçten uçacak gibiydi,, hemen yatağının altına sakladığı paralarını çıkardı buruş buruş paralardı harclıklarından biriktirmişti.. babası : madem paran

vardı neden benden istiyorsun dedi tepki ile.. çocuk : var ama yetmiyordu baba dedi..

çocuk kendi paralarını babasının gözü önünde toparladı ve saydı 10 milyon vardı,, babasından aldığı 10 milyonuda üstüne ekledi..

yaşlı ama sevinçli gözlerini babasına doğrultarak işte babacığım 20 milyon şimdi bir saatini alabilir miyim?

imported_eFTaL

Active member
yaşlı ama sevinçli gözlerini babasına doğrultarak işte babacığım 20 milyon şimdi bir saatin i alabil ir miyim?

acı bir tebessüm oldu dudaklarımda...
ama günümüzün acı gerçeklerı..
artık annelerde çalışıyor akşam eve geldıklerınde çocuk az nazlanmak istese hemen tepkı şöyle oluyor

" zaten akşama kadar yoruldum bırde bunlar gece gece bana eziyet edıyorlar " dıyorlar..
ya oysakı o çocuk akşama kadar hangı hayallerle anne babasını beklemıştı oysa.. :(

T

Tarihci19

Misafir
işte burda da şu sözün kıymeti ortaya çıkıyor : Kadın dediğin evinde oturur...

T

Tarihci19

Misafir
doğru, fakat baba çalışmak, ailesinin rızkını kazanmakla mükelleftir.. ama yinede çoluk çocuğuna eşine zaman ayırmalıdır..

çalışmak için yaşamamalı, yaşamak için çalışmalıdır...

T

Tarihci19

Misafir
eyvallah sağolasın.. sağ ol diyorum ama kafaya sıkıyorlar filan ne iş hayırdır..

imported_eFTaL

Active member
Tarihci ' Alıntı:
eyvallah sağolasın.. sağ ol diyorum ama kafaya sıkıyorlar filan ne iş hayırdır..

.. bilinmez zahırı olan başka batıni olan ayrıdır kımbilir ..

bu arada
Nur Forum | Serbest Kürsü | Mizah - Eğlence | Karikatür - Animasyon | Konu: .. sizde çok begeneceksınız

adres açılmıyor onu düzeltebılırmısnız ..

HaDiS

Active member
Ne kötü yaaa sen çoçoukların için çalış akşama kadar ama yetmesin seni parasıyla bir saatini almak istesin. düşündürü bi durum.zor beeee zorrr hemde çok zorrr üfffffff. HIIIIII unutmadan Tarihci neden kadın çalışamaz mı ???

imported_eFTaL

Active member
dicle ' Alıntı:
Ne kötü yaaa sen çoçoukların için çalış akşama kadar ama yetmesin seni parasıyla bir saatini almak istesin. düşündürü bi durum.zor beeee zorrr hemde çok zorrr üfffffff. HIIIIII unutmadan Tarihci neden kadın çalışamaz mı ???

eyvahh eyvahh yandın sen dicle Tarihci görmesın bu son cümleni.. ;D

imported_eFTaL

Active member
derya ' Alıntı:
KADIN EVINDE OTURUR SÖZÜ YANLIS OLMUS TARIHCI

yok aslında yalnış bır söz degıldır kardeşler bızler şu zamanın desiselerinden dolayı var olan gerçklerı göremıyoruz ..
herkes çalışıyor yada bırşeylerın çabasında oldugundan dolayı bızlere bu normal gelıyor..
inşallah Tarihci daha güzel bır şekılde açıklayacaktır..

Eyvàh!

Talebe
mende kendimce acizane fikrimi belirteyim ...

cocuklarin anne egitimi gormeleri paradan daha muhim...ama maddi yonden ihtiyacî varsa ve ortam uygunsa elbetteki calismali ama ortam cok onemli. ... rabbim
bir bayani calismaya mecbur etmesin ... yada hayirli ortamlar nasip etsin ... insallah

T

Tarihci19

Misafir
Şimdi kuvvetle muhtemelki kadın evinde oturur sözüne tepki veren kardeşlerimiz ya çalışıyorlar ya da anneleri kız kardeşleri çalışıyor ve o söz onların hissiyatına değmiş zannedersem..

Anne nin en muhim vazifesi çocuklarına bakmak onları islam ahlakı üzere yetiştirmektir. Yukarda olduğu gibi çocuk annesini bırakın babasının bile eksikliğini çekiyor ve babasının kendisine zaman ayırabilmesi için babasının bir saatte kazandığı parayı babasına verip bir saat kendisi ile ilgilenmesini istiyor. Ve bu baba ya olan ihtiyacının göstergesi ki anneye olan ihtiyacı daha ziyade kuvvetlidir.

Eşe ve çoluk çocuğuna bakma mükellefiyeti babaya aittir. Bir anne ise ev işlerinden ve daha önemlisi çocukların gelişiminden eğitiminden sorumludur. Çocuğun bilinçaltı 7 ila 10 yaşına kadar yüzde 80 oranda şekillenir ve geri kalan hayatında karşılaştığı olayları bilinçaltında şekillenmiş değer yargıları ile değerlendirir ona göre kararlar verir.

Peki baba çalışıyor anne de çalışıyor evde kimse yok çocuk ise kreşe gönderilmiş. Akşam baba yorgun anne yorgun çocuk ise akşamdan akşama gördüğü anne babasından ilgi bekliyor?? bu çocuğu kim yetiştirecek buna Allah inancını peygamber sevgisini kim verecek? Haram ı helali kim öğretecek? Bunları Allah o çocuğun kreşteki hocasına sormayacak annesine soracak babasına soracak yani sana soracak,, sen orda Rabbim ben suçlu değilim kreşin hocası suçlu o öğretmemiş mi diyeceksin?? Allah demezmi ey kulum ben o evladı ona değil sana verdim.

Kadın evinde oturur sözü ilk bakışta evde dizini krııp oturur bi iş yapmaz gibi algılanabilir fakat siz ev işlerinin ve çocuk bakımının ne denli zor ve zaman alıcı olduğunu benden iyi bilirsniz.. İŞte bu sebebten dolayı anne tüm mesaisini çocuklarına ve eşine ve evine vermelidir.. Üstad derki: veledin en tesirli muallimi validesidir ..Para çocuğun ahlakından ve bu ahlakıyla yaşayacağı hayatından daha değerli değildir..

Şayet bayan bekar ise ve ailesinin durumu kendisinin de çalışmasını gerektiriyor ise iş ortamı da fıkhi hükmlere muhalif değil ise bu bayanın çalışmasında problem yoktur..
Ancaaaakkkk,, bekar kız, ailesinin durumu kendisinin de çalışmasına gerek bırakmadığı halde, iş ortamı fıkhi hükümlere ters düştüğü halde sırf evde oturmamak gidip gelmek gezmiş olmak için çalışması uygun değildir..

...

HaDiS

Active member
Şimdi kuvvet le muhtem elki kadın evinde oturur sözüne tepki veren kardeşlerimiz ya çalışıyorlar ya da annele ri kız kardeşleri çalışıyor ve o söz onların hissiy atına değmiş zanned ersem

yok alakası bizde calışan zor cıkar :p

Kadın evinde oturur sözü ilk bakışta evde dizini krııp oturur bi iş yapmaz gibi algılanabilir fakat siz ev işlerinin ve çocuk bakımının ne denli zor ve zaman alıcı olduğunu benden iyi bilirs niz.. İŞte bu sebebt en dolayı anne tüm mesais ini çocuklarına ve eşine ve evine vermel idir.. Üstad derki: veledi n en tesirl i mualli mi valide sidir ..Para çocuğun ahlakından ve bu ahlakıyla yaşayacağı hayatından daha değerli değildir

burda sana katılıyorum sonuna kadar haklısın AMA orada kadın calışamaz demen biraz sert gelmişti ve neden oldugunu sordum ve cevabını fazlasıyla aldım.hakkımızda hayırlısı neyse Allah C.C onu nasip etsin.

T

Tarihci19

Misafir
kesin çalışıyorlardır demedim zaten muhtemel sözü ihtimal den gelir ;) ben kadın çalışamaz da demedim :) cevabın sizi tatmin etmiş olmasına sevindim .. Allah razı olsun..