Aziz ve Kıymetli Kardeşlerim;
Konuyu bizle paylaşan kardeşimden Rabbi Rahimim Ebeden Daima Razı olsun...
Sonra konu yön değiştirmiş kuvvetle muhtemeldir ki asrımızın buyuk sorunlarından birine kadar gelmiş....
Bende bu konuda bir kaç bişey belirtmek isterim...
Önce KADININ yani ANNENİN ASLİ VAZİFESİ NEDİR?
Kadının vazifesi çocuğunu islam ahlakı üzerine yetiştirmektir..çocuğunun muallimi olmaktır.. Bu pek kıymettar bir vazifedir düşünün bu vazifenin dört dörtluk yapıldığını... İhya-i din olur buda nedir iha-i hayattır...
Hem nasıl çalışmaya vakit buluyor bir hanım anlamadığım bir konu
Bakın kadının görevlerinden bir kaçını belirtim...
kurana hizmetkar
çocuğunun muallimi
beyinin hanımı
evinin temizlikçisi
evinin aşcısı
eee bunları yapanın boş zamanı mı olur ki çalışsın...
Benim şahsi görüşümse ben çalışan hanım istemem
2 günde kocayınca,yıpranınca benimde rahatımı huzurumu kaçırır. Ev işleri zaten yıpratacak bir de sağda solda mı yıpranacak. Rızkı Allah verir, ben de gücüm yettiğince çalışır muhtaç bırakmam. O otursun adam gibi hayırlı evlatlar yetiştirsin eşiyle ilgilensin. Dinini diyanetini tamam edip benim maneviyatıma da destek olsun.
Ahirzamandayız ve bana göre hiç bir yer erkek ve bayan müslümanlar için meşru değil. Erkekler maişetle mükellef bari kadınlarımız kendilerini günahtan uzak tutsunlar...
SANİYYEN;İstisnalar kaideyi bozmaz. Zaruretler, haramları dahi keyfe kaçmamak şartıyla helal kılabilir. Ölmeyecek kadar domuz eti yemek gibi. Ancak evhamlar zaruretten sayılmaz. Ortada savaş yokken savaş her an çıkabilir düşüncesiyle cuma namazını terk etmek nasıl mazeret olamıyorsa, gelecek kaygısıyla harama girmek, günahı meşrulaştıramaz, mazeret olamaz. Kişi günahının bedelini öder. Bir diğer husus da rızık Allah'tandır. Maişet derdi konusunda Allah'a güvenmeyerek meşru dairenin dışına çıkmak sizce ne kadar doğru?
BAKİ SELAMLAR...
Muhabbetle...
HUVELBAKİ...