Baba 10 milyon borç verirmisn.......!!?!!

• Konbuyu başlatan Tarihci19
  • Başlangıç tarihi

imported_eFTaL

Active member
Tarihci ' Alıntı:
üstad köylü kadınlar diyor..... köyde çalışmak demek nafakanı çıkarmak demek evinin önündeki bahçeyi ekmek biçmek koyununa kuzuna bakmak demektir, günümüzde olduğu gibi bi işyerinde 10 farklı erkekle muhattab olmayı gerektirmez.. üstadın lafını yorumlarken konjokture göre düşünmek lazım..

tamam kabul de günümüz kadınları için bu nasıl geçerlı olsun .. çogunluk şehırde oturuyor..
bu konuya degınırsek yanı köyde yaşayan kadın kendını satmasın çalışsında şehırde oturan kadın çalışmamak için evlensın mı yanı .. :S

ß@R@N

Member
eFTaL ' Alıntı:
tamam kabul de günümüz kadınları için bu nasıl geçerlı olsun .. çogunluk şehırde oturuyor..
bu konuya degınırsek yanı köyde yaşayan kadın kendını satmasın çalışsında şehırde oturan kadın çalışmamak için evlensın mı yanı .. :S

Atladığınız bir husus var Ustad oradaki calısmayı bir secenek olarak sunmus . Neye secenek elbette ahlaksız kocaya varmamak için ve kendisini satmaması için. Ve bu secenek ise nafakasını cıkarabilmesi içindir. Eğer nafakaya ihtiyacı yoksa evlenme zaruriyetide yoksa buradaki çalışmadan bahsedilemez. Şartlara iyi bakmalı bir kısmını alıp diğerleri atlanmamalı.

imported_derya

New member
İslamda kadının çalışmasını yasaklayan bir hüküm yoktur. İslama uygun olmak şartıyla kadının çalışmasının önünde dini bir engel yoktur. Kadın, başı örtülü olarak islama aykırı olmayan bir iş ortamında çalışabilir. karşı cinsle münasebetlerinde islama aykırı birşey yapmadığı müddetçe erkeklerin bulunduğu bir iş ortamında bile çalışabilir.

Garib

Talebe
demi:) mesala doktor olsa kendi muayehanesinde calışır yane :D
veya eczacı felan olsun olmamı ;D
vaya bakkal dükkanda oturur :angel:
ağabeyler emme uzattınız yaf herkez kendi hesabına söylüyo isteyen calışsın isteyen calışmasın ;D

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
HÜSREV ' Alıntı:
demi:) mesala doktor olsa kendi muayehanesinde calışır yane :D
veya eczacı felan olsun olmamı ;D
vaya bakkal dükkanda oturur :angel:
ağabeyler emme uzattınız yaf herkez kendi hesabına söylüyo isteyen calışsın isteyen calışmasın ;D

Dimi ya Hüsrev bize ne isteyen gunahkar olsun isteyen baska banane ne hali varsa görsün ...

T

Tarihci19

Misafir
derya ' Alıntı:
İslamda kadının çalışmasını yasaklayan bir hüküm yoktur. İslama uygun olmak şartıyla kadının çalışmasının önünde dini bir engel yoktur. Kadın, başı örtülü olarak islama aykırı olmayan bir iş ortamında çalışabilir. karşı cinsle münasebetlerinde islama aykırı birşey yapmadığı müddetçe erkeklerin bulunduğu bir iş ortamında bile çalışabilir.

derya kardeş, yazdığın şeyleri yukarda zaten yazmış ve belirtmiştik """Şayet bayan bekar ise ve ailesinin durumu kendisinin de çalışmasını gerektiriyor ise iş ortamı da fıkhi hükmlere muhalif değil ise bu bayanın çalışmasında problem yoktur ..
Ancaaaakkkk,, bekar kız, ailesinin durumu kendisinin de çalışmasına gerek bırakmadığı halde, iş ortamı fıkhi hükümlere ters düştüğü halde sırf evde oturmamak gidip gelmek gezmiş olmak için çalışması uygun değildir.."""
ancak bu şartlar bekarlar için aranır, ve uygunsa çalışabilir. fakat iş anne ye gelince iş değişiyor,, fıkhi şartlar uygun olsa bile çocuk sorumluluğu var:

Peki baba çalışıyor anne de çalışıyor evde kimse yok çocuk ise kreşe gönderilmiş. Akşam baba yorgun anne yorgun çocuk ise akşamdan akşama gördüğü anne babasından ilgi bekliyor?? bu çocuğu kim yetiştirecek buna Allah inancını peygamber sevgisini kim verecek? Haramı helali kim öğretecek? Bunları Allah o çocuğun kreşteki hocasına sormayacak annesi ne soracak babasına soracak yani sana soracak,, sen orda Rabbim ben suçlu değilim kreşin hocası suçlu o öğretmemiş mi diyeceksin?? Allah demezmi ey kulum ben o evladı ona değil sana verdim .

Üstad derki: veledi n en tesirl i mualli mi valide sidir ..Para çocuğun ahlakından ve bu ahlakıyla yaşayacağı hayatından daha değerli değildir..

Evlatlarını yetiştirmek senin görevin bunu sana Allah vermiş sen bu görevi hiçe sayıp çalışırım dersen o da senin takdirin..!

Garib

Talebe
T@LH@ ' Alıntı:
Dimi ya Hüsrev bize ne isteyen gunahkar olsun isteyen baska banane ne hali varsa görsün ...
di degil ağabey biz ölemi dedik yaf ne dersen de nefis avukat gibi kendine fetva cıkarmıycakmı yane ona bakarsan üstad bi abiye kızını memur olsun diye okutuyorsan havada ucar görsem inanmam demiş abiler yazdı hüküm belli eee bende onu dedim günaha girmek isteyen zate gircek
ZARARA RIZASIYLA GİRENE MERHAMET EDİLMEZ LAYIK DEELDİR :)

Aziz ve Kıymetli Kardeşlerim;
Konuyu bizle paylaşan kardeşimden Rabbi Rahimim Ebeden Daima Razı olsun...
Sonra konu yön değiştirmiş kuvvetle muhtemeldir ki asrımızın buyuk sorunlarından birine kadar gelmiş....
Bende bu konuda bir kaç bişey belirtmek isterim...
Önce KADININ yani ANNENİN ASLİ VAZİFESİ NEDİR?
Kadının vazifesi çocuğunu islam ahlakı üzerine yetiştirmektir..çocuğunun muallimi olmaktır.. Bu pek kıymettar bir vazifedir düşünün bu vazifenin dört dörtluk yapıldığını... İhya-i din olur buda nedir iha-i hayattır...
Hem nasıl çalışmaya vakit buluyor bir hanım anlamadığım bir konu
Bakın kadının görevlerinden bir kaçını belirtim...
kurana hizmetkar
çocuğunun muallimi
beyinin hanımı
evinin temizlikçisi
evinin aşcısı
eee bunları yapanın boş zamanı mı olur ki çalışsın...
Benim şahsi görüşümse ben çalışan hanım istemem
2 günde kocayınca,yıpranınca benimde rahatımı huzurumu kaçırır. Ev işleri zaten yıpratacak bir de sağda solda mı yıpranacak. Rızkı Allah verir, ben de gücüm yettiğince çalışır muhtaç bırakmam. O otursun adam gibi hayırlı evlatlar yetiştirsin eşiyle ilgilensin. Dinini diyanetini tamam edip benim maneviyatıma da destek olsun.
Ahirzamandayız ve bana göre hiç bir yer erkek ve bayan müslümanlar için meşru değil. Erkekler maişetle mükellef bari kadınlarımız kendilerini günahtan uzak tutsunlar...
SANİYYEN;İstisnalar kaideyi bozmaz. Zaruretler, haramları dahi keyfe kaçmamak şartıyla helal kılabilir. Ölmeyecek kadar domuz eti yemek gibi. Ancak evhamlar zaruretten sayılmaz. Ortada savaş yokken savaş her an çıkabilir düşüncesiyle cuma namazını terk etmek nasıl mazeret olamıyorsa, gelecek kaygısıyla harama girmek, günahı meşrulaştıramaz, mazeret olamaz. Kişi günahının bedelini öder. Bir diğer husus da rızık Allah'tandır. Maişet derdi konusunda Allah'a güvenmeyerek meşru dairenin dışına çıkmak sizce ne kadar doğru?
BAKİ SELAMLAR...
Muhabbetle...
HUVELBAKİ...