beni admin yaparsanız neler olcek

istiðna

Active member
Tarihci ' Alıntı:
ebu musa el eşari nin rivayetinden bir hadis vardı, eşari nin iki amcaoğlu efendimizin yanına girip falan yerlerin valiliğini istemişlerdi, efendimiz de onlara şüphesizki biz yetkiyi isteyene vermeyiz, gibi bişey demişti,.. hadis kelime kelime aklma gelmedi ama mana buydu..

VERMEYİ İSTEMESEYDİ,İSTEMEYİ VERMEZDİ...
VE BUNUN BU KONUYLA HIC Bİ BAGLANTISI YOK.BEN VALİ OLMAK İSTEMİYORUM,ACİZ Bİ TALEBE OLMAK İSTİYORUM...

T

Tarihci19

Misafir
istiğna ' Alıntı:
VERMEYİ İSTEMESEYDİ,İSTEMEYİ VERMEZDİ...
VE BUNUN BU KONUYLA HIC Bİ BAGLANTISI YOK.BEN VALİ OLMAK İSTEMİYORUM,ACİZ Bİ TALEBE OLMAK İSTİYORUM...

bu yazdığım hadis ilk mesajdaki yetki isteme meselesiyle (şakasıyla) ilgili aklıma gelen bir hakikattır.yani sizin mesajınıza mukabil yazmamıştım.. Hulefa i raşidin den hiçbiri hilafeti muminlerin emiri olmayı istememişlerdi.. yetki iktidar kendilerine kalınca yapmak zorunda kaldıkları için yaptılar hatta yanlış hatırlamıyorsam hz. Ebubekr hz Ömer in üstüne yürümüştü senin yüzünden beni seciyorlar bana bu en ağır vazifeyi yüklüyorlar demişti.. iktidar da olup hukmetmek ten bunun vebalinden korktukları için emir olmayı yani bu ağır yetkiyi almak istememişlerdi.. çünkü vebalinden çekiniyorlardı.. muhlisler yetkyi bana verin demezler, iktidarda gözü olanlar yetki isterler iktidar ise vebali yüksek ağır bir iştir eğer kişi müttaki ise zaten bu ağır yükün altına girmek istemez ama bu kişiler istiyorlar demekki ihlas ve takva açısından eksiklikleri olması ihtimali var.. efendimiz de hukmetmek yetkisini isteyenlere vermeyiz diyor,, bunun Allah tan istemekle doğrudan bi alakası yok,, talebe olmayı istemek hukumdar olmayı istemekle aynı şey olmadığından, bu hadisle, sizin veya başkasının talebe olma isteğininde uzaktan yakından bir alakası yok.

istiðna

Active member
Tarihci ' Alıntı:
bu yazdığım hadis ilk mesajdaki yetki isteme meselesiyle (şakasıyla) ilgili aklıma gelen bir hakikattır.yani sizin mesajınıza mukabil yazmamıştım.. Hulefa i raşidin den hiçbiri hilafeti muminlerin emiri olmayı istememişlerdi.. yetki iktidar kendilerine kalınca yapmak zorunda kaldıkları için yaptılar hatta yanlış hatırlamıyorsam hz. Ebubekr hz Ömer in üstüne yürümüştü senin yüzünden beni seciyorlar bana bu en ağır vazifeyi yüklüyorlar demişti.. iktidar da olup hukmetmek ten bunun vebalinden korktukları için emir olmayı yani bu ağır yetkiyi almak istememişlerdi.. çünkü vebalinden çekiniyorlardı.. muhlisler yetkyi bana verin demezler, iktidarda gözü olanlar yetki isterler iktidar ise vebali yüksek ağır bir iştir eğer kişi müttaki ise zaten bu ağır yükün altına girmek istemez ama bu kişiler istiyorlar demekki ihlas ve takva açısından eksiklikleri olması ihtimali var.. efendimiz de hukmetmek yetkisini isteyenlere vermeyiz diyor,, bunun Allah tan istemekle doğrudan bi alakası yok,, talebe olmayı istemek hukumdar olmayı istemekle aynı şey olmadığından, bu hadisle, sizin veya başkasının talebe olma isteğininde uzaktan yakından bir alakası yok.
o zaman onlarınkını alıp kopyalayın bizde anlayalım ki kime yazmıssınız.ben sizin kadar zeki(!) olmadıgımdan anlayamadım.. benden sonra gelince dogal olarak üstüme aldım...

T

Tarihci19

Misafir
istiğna ' Alıntı:
o zaman onlarınkını alıp kopyalayın bizde anlayalım ki kime yazmıssınız.ben sizin kadar zeki(!) olmadıgımdan anlayamadım.. benden sonra gelince dogal olarak üstüme aldım...

.)

Garib

Talebe
HuSRaN ' Alıntı:
h.altınbaşak ihhhhh sen admin olamazsin ;D sen benim danismanim ol :p

olurmusun ^o)
olmammıııııııı sen iste yeter canımın ici ağabeyim menim :Dhem admin olmak istemiom ben şaka yazısı bu be ;D :angel:bu hafta sınav var dua edin :angel:

Sergerdan

Well-known member
Gözü Yükseklerde Üyelerimiz

Gulşerbeti:admin bey
Talha:-efendim
G.Şerbeti:+beni mod yapın :)
Talha:-yaaa...neden
G.şerbeti:+doktorlar bi hastalık buldular bende,tedevisi yokmuş,
eğer hemen forumda mod olmazsan öleceksin dediler
Talha-yaa öyle mi ;D
G.şerbeti:+evet :angel:
Talha:-sen artık bi modsun
G.şerbeti:+hadi yaa :)
Talha:-eveettt (üye banlanır)

Katregül:-adminn beni mod yap
Talha:+neden
Katregül:-çünkü ben seçilmiş adamım ;D
+

ÖZGE:- adminsiniz sanırım ben modluk için başvuru yapmaya gelmiştim de :)
Talha:+ daha önce modluk yaptın mı?
ÖZGE:- hayır hep üyeydim ama artık mod modundayım ;D
Talha:+ mod modundaymış .. kelime oyunlarıyla beni etkilemeye calışma

-

illailayh:-admin beni mod yap yaw
Talha:+oldu numara al sıradan
İllailayh:-tamam abi
Talha:+numaranız 1.567.980
İllailayh:-oldu abi sıra ne zaman gelir ;D

sergerdan: admin abim selam
Talha : hoşgeldin,hayırdır :angel
sergerdan : ya bi maruzatım vardı da
Talha : buyur tabi yardımcı olmaya çalışayım
sergerdan : burada yetkililer, moderatörler falan var ben site yöneticisi olmak istiyorum ;D
Talha: başka bi sıkıntın var mı ?
sergerdan : yok allaha şükür ;D
Talha : nannn mannak bi git başımdan site yöneticiligi senin neyine :mad:
sergerdan : istiyorum dediiiim ;D
Talha : oldu abisi maaşda baglayım istersen
sergerdan : daha iyi olur :angel:
Talha: banlanmadan yürü git ;D
sergerdan: görüşcez
Talha : hadi yavrum yürüüü ;D

İstigna:selam
Talha:selam
İstigna:benim bi mazuratım var
Talha:neymiş
İstigna:beni mod yapsana
Talha:modum mu oturturum ;D

Dil-beste:- meraba ben gecen gün modluk başvurusu yapmıştım ..aramadınız ben arayım dedim başınıza bişey geldi sandım ondan geldim
Talha:+ yok bişey olmadı iyiyiz biz
Dil-beste:- tamam o zaman ben yarın gelip başliyim işe :)
Talha:+ hadi len ;D

istiðna

Active member
İstigna:selam
Talha:selam
İstigna:benim bi mazura tım var
Talha:neymiş
İstigna:beni mod yapsan a
Talha:modum mu oturtu rum

abi beni böyle güldürüyosunuz ya,dualarımda en üst köşesindesiniz tek kelimeyie SÜPERSİNİZZZ

istiðna

Active member
ABİ KATREGÜL.ÖZGE,İLLAİLAH,SİZ,DİL-BESTE,GÜL-SERBETİ HEPSİ COK GUZEL OLMUS ELLERINIZE SAGLIK.AMA EN SÜPERİ TALHA ABİ OLMUS.MUTHIS CEVAPLAR..._________________________________________________
Sergerdan ' Alıntı:
Allah razı olsun istigna kardeş,
bak şimdi duayı duyunca bende sevindirik oldum :angel: O zaman daha çok güldirim :)

abi lütfen olmaz.inanı aglamaya basladım .bugunluk yeter.ama inan bu bi kere daha soylemekten cok zevk alıyorum.süper olmus.

T

Tarihci19

Misafir
Sergerdan hakkatten çok güzel diyaloglar olmuş emeğine sağlık, .) birde herkesi kendi karakterine yakın konuşturmuşsun orası mükemmel gercekten :)

Katregül

Member
Katregül:-çünkü ben seçilmiş adamım ;

ÇOK KOMİK ÇOK GÜLDÜM VALLA SERGERDAN ABİ ;D ;D ;D ;D ;D
Tarihci ' Alıntı:
Sergerdan hakkatten çok güzel diyaloglar olmuş emeğine sağlık, .) birde herkesi kendi karakterine yakın konuşturmuşsun orası mükemmel gercekten :)
Serger dan hakkat ten çok güzel diyalo glar olmuş emeğine sağlık, birde herkes i kendi karakt erine yakın konuşturmuşsun orası mükemmel gercek ten

şimdi tarihçi abimizin uslubu ile cevap yazacam sana sergerdan abi.

seçilmiş derken bildiğiniz üzre yahudiler biz seçilmiş kavimiz diyerek kibirlenmişler ve helak olmuşlardır.

siz burda yahudilerin bir vasfı ile beni itham etmişsiniz.

benim kibirli olduğumu ima etmişsiniz ve beni zan altında bırakmışsınız burdaki üyelerin hepsi benim kibirli olduğum zannına kapılabilirler

ne yani ben bu kadar kaba bir insanmıyım? Rica tarzında değilde emir vermişim talha abi ye
....
SERGERDAN ABİ SEN BANA NELER DEMİŞSİN ÖYLE BEN SANA KÜSTÜM. :-X :-XKONUŞMUYORUM SENİNLE.

Tarihçi abi valla kötü bir niyetle yazmadım ::)hem bugün benim doğum günüm.Kızmışsanız bile en azından bugün belli etmeyin ;)

istiðna

Active member
seçilmiş derken bildiğiniz üzre yahudi ler biz seçilmiş kavimi z diyere k kibirl enmişler ve helak olmuşlardır.

siz burda yahudi lerin bir vasfı ile beni itham etmişsiniz

10 numarasın.katregül. ;)

T

Tarihci19

Misafir
Katregül ' Alıntı:
Katregül:-çünkü ben seçilmiş adamım ;

ÇOK KOMİK ÇOK GÜLDÜM VALLA SERGERDAN ABİ ;D ;D ;D ;D ;D Serger dan hakkat ten çok güzel diyalo glar olmuş emeğine sağlık, birde herkes i kendi karakt erine yakın konuşturmuşsun orası mükemmel gercek ten

şimdi Tarihci abimizin uslubu ile cevap yazacam sana sergerdan abi.

seçilmiş derken bildiğiniz üzre yahudiler biz seçilmiş kavimiz diyerek kibirlenmişler ve helak olmuşlardır.

siz burda yahudilerin bir vasfı ile beni itham etmişsiniz.

benim kibirli olduğumu ima etmişsiniz ve beni zan altında bırakmışsınız burdaki üyelerin hepsi benim kibirli olduğum zannına kapılabilirler

ne yani ben bu kadar kaba bir insanmıyım? Rica tarzında değilde emir vermişim talha abi ye
....
SERGERDAN ABİ SEN BANA NELER DEMİŞSİN ÖYLE BEN SANA KÜSTÜM. :-X :-XKONUŞMUYORUM SENİNLE.

Tarihci abi valla kötü bir niyetle yazmadım ::)hem bugün benim doğum günüm.Kızmışsanız bile en azından bugün belli etmeyin ;)

:) güzel olmuş :p yoo kızmadım, doğum gunun kutlu olsun, Allah hayırlı bereketli uzun ömürler versin..

Eyvàh!

Talebe
h.altınbaşak ' Alıntı:
olmammıııııııı sen iste yeter canımın ici ağabeyim menim :Dhem admin olmak istemiom ben şaka yazısı bu be ;D :angel:bu hafta sınav var dua edin :angel:

oyyy oy canim benim saka yaptigini biliyorum sen once derslerine agirlik ver bitir okulunu admin neki ben sena yeni bi site kurarim basina gecersin ;D