buyurun maklube yiyelim

Tarihci

Marmara Tarih
yahu evlen demiyorum, o bir laf işte, erzurumda: bir demlik çay içmeyene kız vermezler denir.. doğuda genel olarak da öle çıtı pıtı kızları gelin almazlar denir.. sana kastım yok yani.

nimet06

Well-known member
Cevap: bence budur

Tabiki hiç maklube yememiş biri olarak mutlaka güzeldir ama bence budur.

İşte meşhur ADANA kebabı.. Öyle bir keyiftir ki bu.. Okuyanlara tuhaf gelebilir.Şimdi diyebilirsiniz ki bildiğimiz kebap işte bu kadar abartmaya ne gerek var diye? Öyle değil işte.. Uzun ve keyifli sohbetlere eşlik eden bir arkadaş gibidir kebap.. Hele yanında acılı şalgam suyu ve ezme salata ...olay bitmiştir. Bu keyfi ancak güneyi bilen, orada yaşamış birisi anlayabilir. Güzel görünüyor ama hadi itiraf edin..

ebrar172

Well-known member
bak ya...nimet ben karadenizliyim ama bu keyifi çok iyi bilirim...:)
illa güney yada dogulu olmaya gerek yok...:dft012:
vede şalgam içmeyi çok severim...ki mide rahatsızı insana bile dokunmaz şalgam..
çogu korkar dokunacak diye korkmayın için değil dokunmak şifadır şifa..;)

zaten bizim sülalenin dediği gibi nasıl karadenizliyim ben yahu...karadeniz yemekleriyle pek aram yok...:dft001:

bardak

Well-known member
mide rahatsızı insana bile dokunmaz şalgam..
çogu korkar dokunacak diye korkmayın için değil dokunmak şifadır şifa..;)

Kardeş bunu bu kadar emin söyleme ben midemden rahatsızım ve şalgamıda çok severim en son içtiğimde kendimi acilde buldum ve 13 tane ağrı kesici yedim...Düşünki nasıl bir ağrı yaptı bende...

Ama Adanaya gidipte kebabını,taze taze şalgamını, bicisini yemeyi çok özledim...Hepsinden öte o tatlılarına bayılıyorum süperler süperrrrrrrr....

Bitek sevmediğim yemeği dolma gibi bi şeyin içini doldurup sokaklarda satılan değişik bişey var adını hatırlamıyorum kısaca ığğğğğğğğğ....:033:

nimet06

Well-known member
ALLAH iyiliğini versin Bardak kardeş.Sen heralde acılı şalgamı içmişsin.tabiki onu herkes içemez acısından.ama gerçekten de çok faydalı bir şey.adını hatırlayamadığın yemek ise şırdan.biraz değişik ismi var ama onun için millet bayılıyor:011: