cola

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hasret

Well-known member
kardeş vallahi mukemmel gozukuyorlar,yanliş anlama gozhakkı sırrıyla(yani tefekkurle)bakıyoruz...
bizde dershanede yapıyoruz ama sizinki bir baska gozukuyor...
bu arada o bardak dakiler kolamı?
sayet kola ise,kola asrımızda artık sübheli mallar hukmunde...
ustad lemalarda, iktisad risalesinde diyor ki;
sübheli mallarda zaruret derecesınde iktifa edilmelidir..kola icinde zaruret soz konusu değildir herhalde?

T

Tarihci19

Misafir
gelen misafirler hizmeti bilmeyenler insanlardı onlar getirmişler bizde sadece onlara içirip kendimiz içmesek tefrika olacağından ve belki bizi yanlış anlayabileceklerinden bizde içtik,, Allah ahir zamanda bunca fitne içinde kalmış bunca haram içinde kalmış, kanının kaynadığı yaşta olan ama zina etmeyen içki içmeyen namazlarını kılmaya çabalayan nafileleri de elden geldiğince yapan tebliğ ve irşad ı kendine vazife bilmiş bu genc kullarını kola içiyorlar diye cehenneme atmaz diye ümid ediyoruz ...

hasret

Well-known member
sende haklısın kardeşim,ama o insanlar zaten dershaneye hakıkat öğrenmeye geliyorlar...
Hakikatı lisan-ı kalle olmasada lisan-ı halle anlatabilmeliyiz,bu bir...
cocacola icınde yapılan arastırmalar sonucu alkol cıkmıs.El-ezher(inş yazılışında bir yanliş yoktur)ünv.de haramdır,içmeyin diye fetva verildi,buda iki...
cehennem hususuna gelince,Allahualem; ama ayette diyor'çoğu haram olanın azındanda sakınınız,diye...
ben sadece bildiğimi paylastım,diğeri size kalmış kardeşim...

T

Tarihci19

Misafir
hakikati öğrensinler inşallah evet,, daha 20 yaşına kadar anlı secdeye gitmemiş misafirtlerin anlı secdeye gitsin, cemaatle namaz kılsınlar hayatlarında ilk defa,, kamet nedir duysunlar, Allah ın isimlerinin zikredildiği bir ortamda bulunsunlar tum isimleri belki ilk defa duydular,, hiç oruc tutmamalarına karşın bizimle nafile oruc tutmuşlar bu hakikatleri öğrenmişler inşallah varsın kolayıda içsinler, tek eksiklikleri bu olsun..

bardaktakiler cocacola değil,, zikrettiğiniz ayet haramlar içindir,, içtiğimiz ise haram değildir,, gazozlu içeceklerdeki alkol oranı ispatlanmıştırki doğal oranın altındadır yani bir gazlı içecekleti alkol bir portakalın içindede o oranda mevcuttur..
sizin bahsettiğiniz el ezherin fetvası ise cocacola nın, içeceğin muhtevasını açıklamamasından, dolayısı ile içinde neler olduğunun bilinmemesinden dolayı haram fetvası verilmiştir.. bizim içtiğimizin ise muhtevası maruftur...

T

Tarihci19

Misafir
evvela, ben cocacola şüpheli değildir demedim,

saniyen, cocacola içmedik,bunuda belirtmişim "bardaktakiler cocacola değil" diyerek..

salisen,sen ne kadar israil malına ve zulmune düşmansan bende en az senin kadar düşmanım bunda şüphen olmasın

velhasıl, Hak dava için batıl yol kullanılmaz, hakikat anlatacağım diye yalan söleyemezdim..bizim içtiğimiz israil veya yandaşlarının mallarından değildi,,

hasret

Well-known member
bir şeyin zararı, faydasından cok ise onu terketmek evladır...
cola icmeyenlerde, hayatlarını devam ettirebiliyorlar,tecrübeyle sabiitttir:)
bu tercih meselesidir,isteyen su yerine bile, cola icsin beni entrese etmez,ben sadece bildiğimi paylastım,gerisi size kalmiş...

T

Tarihci19

Misafir
coca cola haric diğerlerinin zararları nelerdir acaba? le cola,cola turka gibi colaların ne zararları olmuş kaç kişi ölmüş kaç kişi sırf onları içtiğinden hastalanmış? zararları faydalarından fazlamıdır ki onu bırakmak evla olsun? sahihi müslim de bir hadis var efendimize soruyorlar insanların en kötusu kimdir veya buna yakın bir soruydu efendimiz de buyuruyorki "helal olduğu halde üstüne giderek onu müminlere haram kılandır" Allahualem,,, takva açısından içmemek lazım o ayrı haa gunde 4-5 saatini bu ekranın başında gecirenlerde takva için cola içmeyin demesinler...

hasret

Well-known member
valla abi bu sitede en fazla vaktini gecirenler, yonetici oluyor,bu noktada kendinize bakın...kaldı ki ben uc gunde bazen haftada bir bu foruma giriyorum...
ben ilk basta subheli mallar hukmunde dedim,haram demedim....
el-ezherin bir fetvasını soyledım...
kaldi ki neden uzatıyorsunuz, basından beri diyorum bu tercih meselesidir,kim icerse icsin beni alakadar etmez diye...hele siz hic...ben ehli takavyım diye birsey dediğimi hatırlamıyorum...
zarar konusuna gelince masallah herseyı biliyorsunuz(!)onuda siz arastırın...

T

Tarihci19

Misafir
işte siz zararları varmı yokmu bilmiyorsunuz.... bilmeden de zararları faydalarından çok olanı terk etmek evladır diyorsunuz..

işte siz el ezherin fetvasının neden dolayı verildiğini bilmeden tum markalara yayıyorsunuz,,

işte siz ehli takva değilim diyorsunuz ama insanları takva için birşeye yönlendiriyorsunuz,,

size, siz çok nette kalıyorsunuz ben az kalıyorum demedim, saatlerini nette gecirenler takvadan ahkam kesmesin dedim ki buna bende dahilim.. kendimi azade tutmadım,,

kim içerse içsin beni alakadar etmez demişsiniz,, madem sizi alakadar etmiyor neden içilmemesini telkin ediyorsunuz? üstelik dayandığınız fetvanın da neden dolayı ne sebeblerden öturu verildiğini bilmiyorsunuz..

bunları size başından beri sölemekteyim ancak anlamamakta ısrar ederek uzamasına sebeb olan sizsiniz...

..

hasret

Well-known member
abi ne uzttın,ben bilmediğimden yazmadım,herseyi biliyorsunuz ya(!)size bıraktım...ama yazayım;

Bugüne kadar faydalı herhangi bir özelliğine rastlanmamış olan kolalı içeceklerin vücuda olan zararlarına yenileri eklenmeye devam ediyor. Yapılan yeni bir araştırma kolalı içeceklerin böbrek hasarına neden olabileceğini ortaya koydu.

Basic & Clinical Pharmacology & Toxicology isimli derginin Mayıs 2007 sayısında yer alan araştırma deney sıçanları üzerinde gerçekleştirilmiş. Çalışmada deney sıçanlarına 30 gün boyunca diledikleri kadar kolalı içecek, su ve yem verilmiş ve aralıklı olarak ağırlık artışları takip edilmiş, çalışmanın sonunda ise iç organları, kemiklerinin yoğunlukları ölçülmüş ve kan örneklerinde çeşitli testler gerçekleştirilmiş.

Araştırmanın en çarpıcı özelliklerinden birisi dilediği kadar kola içen sıçanlarda su tüketiminin azalması: su tüketimleri dişilerde normal su tüketiminin sekizde birine, erkek sıçanlarda ise beşte birine kadar düşmüş.

İlgi çekici diğer bir bulgu da kola içen dişi ve erkek sıçanların içmeyenlere göre daha fazla kilo almaları olmuş.

Çalışmanın temel ilgi alanını ise kolanın kemik erimesi yapıp yapmadığı: sıçanlarda bir aylık kola tüketimi sonrasında kemiklerde ileri derecede erime meydana geldiği saptanmış. Çalışmadaki hayvanların yaşlarının küçük olması kolanın sadece ileri yaşlarda değil, genç yaşlarda da kemik erimesine neden olabileceğini düşündürüyor.

Çalışmanın en çarpıcı sonucu ise kolalı içecek tüketen sıçanların böbreklerinde intertübüler kanamalar ve glomerüler konjesyon saptanması, yani kısacası böbreklerde hasar meydana getirmesi. Kolalı içeceklerin kemikler üzerindeki olumsuz etkisi -içeriğindeki yüksek fosforik asit miktarının yanı sıra- böbreklerde meydana getirdiği bu hasarla da ilişkili olabilir.

Araştırmacılar değişik bir yaklaşımla kolalı içeceği bir bardağa koyup ağzı açık olarak saatlerce bekletmişler ve pHsındaki değişimi takip etmişler, sonuçta da zaman içesinde asitliğinde bir değişiklik olmadığını saptamışlar. Yani çocuklara kola içirmeden önce bir süre ağzını açık olarak bekletmenin kolanın asitliğini azalttığı inancının yanlış olduğunu saptamışlar.

Araştırmanın ilgili çekici diğer bir sonucu da kolalı içeceklerin kolesterol düzeyine olan etkisi: kolalı içecek tüketimi her iki cinsiyetteki sıçanda da kolesterol düzeylerinde %50 nin üzerinde artışa neden oluyor, ancak erkek sıçanlardaki artış biraz daha fazla. Aslında kolalı içeceklerin kandaki biyoimyasal değerler üzerindeki etkisi üzerinde daha çok durulabilir; örneğin trigliseritteki ileri derecedeki artış, demir düzeylerindeki düşüş, T4 düzeylerindeki düşüş ilgi çekici diğer bulgular.

Kısacası: Kolalı içecekler zararlıdır. Susuzluğunuzu gidermek
için susadıkça su için.
_________________________________________________abi daha zararları var yazayım mı?_________________________________________________bu arada el zherin fetva iceriği hicte sizin anlattıgınız gibi değil işte isbatı;
El Ezher'den Coca Cola'ya darbe

El Ezher üniversitesi, Coca Cola ve Pepsi'nin haram olduğunu açıkladı.

23/08/2006

Dünya Bülteni Haber Merkezi

Mısırr17;da İslam Dünyasının en etkin eğitim kurumlarından biri olan El Ezher, Coca Cola ve Pepsir17;nin haram olduğunu açıkladı. El Ezher üniversitesine bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsir17;nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin konulduğunu tespit ettiklerini açıklayan Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsir17;yi içmemeye davet etti. Bu tür gazlı içeceklerin insanlar için zorunlu şeyler olmadığını belirten Meclis, zor durumlarda r0;Zarûretler haramı mübâh kılarr1; kaidesi gereğince domuz, içki ve ölü etinin dahi sadece ölünmeyecek kadar yenilmesine izin verildiğini açıkladı. Meclis, böyle bir zorunlu durum olmadığına göre Müslümanların bu tür ferahlatıcı içeceklerden uzak durmalarını önerdi. Ürdün'de geçen gün uzun zamandır yapılan araştırma sonucu yapılan açıklamada, Coca Cola ve Pepsi'nin domuz'dan yapılmış bazı katkı maddeleri içerdiği açıklanmıştı.

Coca Cola ve Pepsi geçtiğimiz hafta Hindistanr17;da içinde zehirli bulunduğu gerekçesiyle ülke çapında resmen yasaklanmıştı
_________________________________________________bilmem bu hakıkatler sizi tatmin ettimi?

T

Tarihci19

Misafir
ya ben anlatmayı beceremiyorum yada siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz.. benim zararlarını size sorduğum cocacola ve pepsi değildi,, bunu bu cümlemde yukarda sölemiştim "coca cola haric diğerlerinin zararl arı nelerd ir acaba?" ama siz bana cocacola nın zararlarını yazmışsınız... coca colanın içinde domuz katkısı değil isterse domuzun kendisi olsun bizi ilgilendirmez çünki içtiğimizin coca cola olmadığını önceki mesajlarımda yazmıştım "bardak takile r cocaco la değil"
ama galiba yazdığım şeyleri okumuyorsunuz yada tartışmayı sonlandıracak söylemlerimi görmezden geliyorsunuz..

şimdi cocacola yı savunmak niyetinde değilim asla da savunmam ama İÇİNDE DOMUZ OLMAYANLAR İÇİN şunu sölemedende edemeyeceğim,, COCA COLA VE PEPSİ haric diğer kolaların zararları var diyelim(!) peki kırmızı etinde ispatlanmış zararları var? çayında ispatlanmış zararları var hatta ayran emilecek faydalı besinleri nöturleme özelliğinden dolayı zararı faydasından fazla yani yediğimizin değerini bize katkısını düşürüyor,, şimdi sizin mantığınızla gidersek bunların hiçbirini yemeyelim.. BU SON PARAGRAF DOMUZ VE KATKILARI BULUNDURMAYAN İÇERİĞİ AÇIKLANMIŞ KOLALARIN OLDUĞU SÖLENEN ZARARLARINI KIYASLAMAK İÇİNDİR..

hasret

Well-known member
aslında siz anlamıyorsunuz ya neyse...
RİCA EDELİM BU BAHSİ KAPAYALIM,SİZ İSTEDİĞİNİZ KADAR İCİN,HATTA YETMEZSE BİR KOLA FİRMASINA ORTAK OLUN...
yukarda zararlarından bahsettiğimiz cococolaya ozgu degğil,tum kolalara ozgu...
ha istiyorsanız cocacolaın zararlarından ayrıca bahsedelim...
BEN KİMSEYEDE İCMEMESİ HAKKINDA ZORLAMA YAPMAM,YAPAMAM...
Bir bildiğimi paylastım,beni pişman ettiniz...
'subhanehunefs' diyip duruyorsunuz....
artık cvb yazmak zorunda bırakmazsanız sevinirim...

T

Tarihci19

Misafir
ha istiyo rsanız cocaco laın zararl arından ayrıca bahsed elim.. . zaten cocacolanın zararlarını yazmıştınız, ne yazdığınızı dahi bilmiyorsunuz..

Bir bildiğimi paylas tım,beni pişman ettini z.. Fatih derki: önce düşünmeli sonra işlemeliydiniz.. bilip bilmeden paylaşmayın.

BEN KİMSEYEDE İCMEMESİ HAKKIN DA ZORLAM A YAPMAM,YAPAMAM... zaten telkin etmeyin demiştim bi açıp sözlüğe bakın

SİZ İSTEDİĞİNİZ KADAR İCİN,HATTA YETMEZ SE BİR KOLA FİRMASINA ORTAK OLUN.. 'subhan ehunef s' diyip duruyo rsunuz ....

HADDİNİZİ AŞMAYIN...

..

hasret

Well-known member
haddinizi asan sizzsınız ben size bir gozluk tavsiye edeyim el ezherin fetvasından onceki zararlarda cocacola ifadesi geciyor mu bi gosterin...
hatta en son paragrafta kolalı icecekler zararlıdır diyor...
duzgun okumadan konusmayın...
ben sizin telkin cvbınıza yonelik yazmadim o cevabı...
son olarak ben bilmediğimi değil bildiğimi paylastım hemde isbatlı...
sizin gibi kafadan konusmadım...

T

Tarihci19

Misafir

BU SİZİN YAZDIĞINIZ YAZI ACABA KİMİN GÖZLÜĞE İHTİYACI VAR?

BEN NE SİZİ NE AŞAĞILADIM NE DE SİZİ TİYE ALDIM AMA SİZ ::::: SİZ İSTEDİĞİNİZ KADAR İCİN,HATTA YETMEZ SE BİR KOLA FİRMASINA ORTAK OLUN.. 'subhan ehunef s' diyip duruyo rsunuz BURDA BİR DALGA GECME BİRDE HAKARET VAR...

HATALARINIZDA ISRAR ETMEYİN EFENDİ OLUN HADDİNİZİ AŞMAYIN

...
_________________________________________________cocaco la icınde yapılan arastırmalar sonucu alkol cıkmıs.El-ezher(inş yazılışında bir yanliş yoktur)ünv.de haramdır,içmeyin diye fetva verildi""

demiştiniz yukarda ve daha sonra eklediğiniz fetvanın da başında :::::::

yazıyor....

bende yukarıda demiştimki :::::::: "bardak takiler cocacola değil" yani sizin söleyipte ispatladığınıza inandığınız şeyi zaten içmiyoruz bunuda yukarda sölemiştim ama siz anlamamakta ve sanki ben cocacolayı içmek istiyormuşum ve savunuyormuşum gibi diretmeye uzatmaya devam ettiniz.. en sonunda ezilen egonuzu tatmin edebilmek için beni tiye aldınız nefsi konuştuğumu iddia ederek bana hakaret ettiniz...

hasret

Well-known member
kardeşim ben sana anlatamıyor muyum el ezher yazısı farklı onun ustundaki zararlarda coca cola yazıyor mu dedim dikkat etsen....
kaldı ki estf ben hakaret etmedim,madem cok seviyorsunuz
buyrun ne yaparsanız yapın, mahıyetinde onu yazdım
subhanehu nefs, konusuna gelince basta elezherin fetvasının nedenini dahi bilmiyorsunuz dediniz, acıkladım. zararlarını bilmiyorsunuz dediniz, onuda acıkjladım,yani her soylediğimi isbatladım,ama siz kusurunuzu anlayıp özur dileyeceginize hala haklı gibii kendinizi mudafaaa ediyorsunuz,sizce nefsinizi kusursuz gormuyormusunuz?

T

Tarihci19

Misafir
ben 10 defadır cocacola içmiyorduk, içtiğimiz cocacola değildi diyorum bas bas siz hala bana cocacolanın zararından ezherin fetvasından bahsediyorsunuz,, benim cocacola nın zararına da haramlığınıda itirazım olmadı ancak diğer kolalar içinde söleyeceğimi

"""""""""şimdi cocaco la yı savunm ak niyeti nde değilim asla da savunm am ama İÇİNDE DOMUZ OLMAYA NLAR İÇİN şunu sölemedende edemey eceğim,, COCA COLA VE PEPSİ haric diğer kolala rın zararl arı var diyeli m(!) peki kırmızı etinde ispatl anmış zararl arı var? çayında ispatl anmış zararl arı var hatta ayran emilec ek faydalı besinl eri nöturleme özelliğinden dolayı zararı faydasından fazla yani yediğimizin değerini bize katkısını düşürüyor,, şimdi sizin mantığınızla giders ek bunların hiçbirini yemeye lim.. BU SON PARAGR AF DOMUZ VE KATKIL ARI BULUND URMAYA N İÇERİĞİ AÇIKLANMIŞ KOLALA RIN OLDUĞU SÖLENEN ZARARL ARINI KIYASL AMAK İÇİNDİR..""""""""""""" söyledim..

siz bana gidin kola fabrikasıyla ortak olun derken aleni bir şekilde tiye aldınız dalga gectiniz,,subhanehunefs diyerek beni aşağıladınız şimdi nefsimde kusur görüp görmediğimi soruyorsunuz...Vallahi ben az evvel Allah tan beni halim kılmasını istememiş olsam ve nefsim halim olmasa size yapacağımı çok iyi bilirdim..

hasret

Well-known member
siz cocacola iciyorsunuz,demedim ben hicbir zaman ...
tum kolalar adına yazdım coca colayada ozel bir yer verdim..
anlamamakta israr ediyorsanız yapabilecegim bişey yok...
haa bu arada elinizden geleni ardınıza koymayın..
bi yonetici olmusunuz burnunuz kaf dağinda...
yonetici olmak bir meziyet degil...

T

Tarihci19

Misafir
yetkinin ardına sığınacak kadar aciz ve zayıf değilim korkmayın,, bu yazışmaları okuyanlar çok iyi anlarlar kim kimi anlamamış..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...