En Güzel Dualar...

pendüender

Well-known member
Cenâb-ı Hak,

Lutfettiği nîmetlere kanaat ederek hâline râzı olan,

Yüksek ahlâk sâhibi kullarının güzel hâllerinden gönüllerimize hisseler nasîb eylesin!

Başkalarının elindeki nîmetlere göz dikerek, dünyânın yaldızlı oyuncaklarına,

Gelgeç sevdâlarına,

Avutan neşeli görüntülerine,

İhtiras ve hasedin aldatıcı ikballerine gönül kaptıranların Akıbetinden

ve

Hasetçilerin hasedinden bizleri muhâfaza buyursun!

Âmîn!..

ASHAB-I BEDR

Well-known member
549465_10150996909843553_1998701634_n.jpg

ASHAB-I BEDR

Well-known member
296935_404880869575218_1323579623_n.jpg

Ey Beytül Haramın Rabbi,

Ey haram ayların sahibi,

Ey Mescidül Haramın Rabbi,

Ey haram belde olan Mekke’nin Rabbi,

Ey Rükn-ü Hacerül-Esved ve Makam-ı İbrahim’in Rabbi,

Ey Meş’aril-Haramın Rabbi,

Ey helâl ve haramın Rabbi,

Ey nur ve karanlığın Rabbi,

Ey tahiyyât ve selâmın Rabbi,

Ey celâl ve ikrâmın Rabbi,

Bütün kusurlardan münezzehsin,

Senden başka ilâh yok.

Emân ver bize.

Bizi Cehennemden kurtar.

Amin..

pendüender

Well-known member

Allâh'ım! Bizleri sırât-ı müstakîme ulaştır; hidâyet eyle! Kendilerine nîmet verdiğin

peygamberlerin, sıddîkların, şehîdlerin ve sâlihlerin o vuslat seâdeti ve lutfuyla dolu

yoluna tâbî kıl! İstikâmetten ayırma! Gazaba uğrayanların ve dalâlete düşenlerin hüsrâna

çıkan helâk ve kahır dolu süflî yollarından muhâfaza eyle!

Âmîn!.

Denis

Well-known member
Cevap: Dua Ufku

efendim-2.jpg

Sen affın sahibisin, bizleri affet.

Sen ki ellerini açana ‘ Lebbeyk ‘ diyensin.

Dua dostlarıyla birlikte kapında duruyor açılana kadar da dua ediyoruz.

Açılmazsa da kapından kovma bizleri Ya Rab.

~

Hz. Ebu Bekir-i Sıddık’ın Duası

*

Amin! Amin! Amin!

Ruhu candan Canı gönülden bütün dualara Aminnnnn......

Allah (c.c.) razı olsun kardeşim.

pendüender

Well-known member

Yâ Rabbî!

Aşk, vecd ve samîmî gözyaşlarıyla ilâhî rahmet ve mağfiretinden nasîb

alabilmemizi lutfeyle!

İlâhî rızâna nâiliyyet ümidiyle, yarattıklarına merhameti, gönüllerimizin

tükenmez hazînesi eyle!

İhlâslı kullarının feyizli duâları hürmetine,

mübârek vatanımıza saâdet ve dirlik,

milletimize hak ve hayırda birlik ihsân eyle!

Âmîn!..

ASHAB-I BEDR

Well-known member

ya-rabbi1.jpg

[h=6]“Allah’ım![/h][h=6]Sen bildiğin için, hakkımda hayırlı olanı senden isterim ve[/h][h=6]Kudretin yettiği için de, ben senden güç isterim.[/h][h=6]Senin büyük ihsanından hayır dilerim.[/h][h=6]Çünkü senin her şeye gücün yeter; ben ise güçsüzüm.[/h][h=6]Sen her şeyi bilirsin; ben bilmem.[/h][h=6]Sen olacak şeyleri de bilensin.[/h][h=6]Allah’ım![/h][h=6]Eğer bu iş, benim dinim, dünya yasayışım, akıbet olarak işim, dünya ve âhiretim hakkında hayırlı olduğunu biliyorsan,[/h][h=6]Bunu bana takdir et ve bana kolaylaştır. Sonra onda bana bereket ver.[/h][h=6]Eğer bu iş benim dinim, yasayışım, akıbet olarak işim,[/h][h=6]Dünya ve âhiretim hakkında benim için kötülük olduğunu biliyorsan, bunu benden kaldır, beni de ondan uzaklaştır.[/h][h=6]“Hayır nerede ise bana onu takdir ve nasib et. Sonra beni ona razı kıl…”[/h].
Âmin

Denis

Well-known member

Hz. Ali(R.A.)’ın bir duası:

Sırların hazinesi olan Bismillah ile başlarım, onun ile o hazineyi keşfederim.

Ardından mahlukatın en hayırlısı, dalalet ve yanlışlıkların ortadan kaldırıcısı Hz.Muhammed(sav)’e salat ve selam getiririm. Hiç şüphesiz ALLAH ve melekleri peygambere salavat getiriyorlar, rahmet gönderiyorlar, onu maddi manevi destekliyorlar. Ey müminler siz de ona salavat getirin, selam verin, biat edin. Onu maddi ve manevi destekleyin.

ALLAH’ım etrafı sırlar dağıtan, nurlar saçan, hakikatlerin onun hayatında yükseldiği, adem ilimlerinin ona inip mahlukatı aciz bıraktığı, anlayışların onu anlamakta kısır kaldığı, bizden ne geçmiş ne de gelen kimsenin onu anlamadığı o Zat’a salavat indir.

Melekut bahçeleri onun cemalinin çiçekleriyle revnaktardır. Ceberut havuzları onun nurunun feyziyle fışkırandır. Hiçbir şey yoktur ki O’na bağlı olmasın. Çünkü eğer o zat vasıta olmasaydı mevcudat zail olurdu. Öyle bir salavat ki senden Sana ve O’na yakışır.

ALLAH’ım! O(S.A.V.) sana delalet eden en kapsamlı sırrındır, senin önünde durmuş en büyük perdendir O.

ALLAH’ım beni O’nun nesebine ilhak et, O’nun şerefinden bana da nasip et. Onu bana öyle bir tanıt ki, bütün cehalet kaynaklarından kurtulayım. Fazl ve ilim kaynaklarından kana kana içeyim. Onun yolu üzere yardımınla mahfuz bir yolculukla beni huzuruna al.

Beni batılın üzerine saldırt ki onu ezeyim, beni ehadiyet denizine at, vahdet denizinin ortasında beni batır ki vahdetten başka bir şeyi ne göreyim, ne işiteyim, ne de bulayım.

ALLAH’ım isimlerine ayna olan o büyük perdeyi ruhuma hayat yap ve onun ruhunu hakikatimin özü kıl ve onun hakikatini dünyalarımı derleyen kapsamlı bir hakikat yap. Ey ilk hakikat olan evvel, ahir, zahir, batın.

Kulun Zekeriya (as)’ın yalvarışını dinlediğin gibi benim de yalvarışımı dinle.

Kendin ile senin için bana yardım et. Kendin ile senin için beni teyit et. Benimle kendi aranı birleştir. Benimle başkası arasına engel ol ya ALLAH, ya ALLAH, ya ALLAH.

Ey Rabbimiz kendi katından bize bir rahmet ver ve işlerimizde doğru karar aldırma imkanını ver ve işlerimizde bana bir ferec ve çıkış yolu nasip et.

ALLAH ve melekleri peygambere salavat getiriyorlar. Ey müminler siz de ona salavat getirin, ona selam verin.

ALLAH’ın salavatları, selamı, tebrikleri, rahmet ve bereketleri, efendimiz ve abdin, sevgilin, peygamberin, elçin olan Muhammed (sav)’e al ve ashabına olsun tekler ve çiftler adedince, ALLAH’ın mükemmel ve mübarek kelimeleri adedince.

Amin!

ASHAB-I BEDR

Well-known member

yeryc3bczc3bc-gc3b6kyc3bczc3bc.jpg

Ey yeryüzü!

Ey gökyüzü!

Ve ikisi arasındaki her şey!

Ondan mektuplarsınız bana.

Rabbimden kelimelersiniz.

Serpiyorum sizi içime çiçek çiçek, döküyorum sizi dilime dilek dilek…

Söylediklerinizi takdim ediyorum Rabbime keyifle.

Hepinizden bir parça var sözlerimde, dilimde, tesbihimde…

Denis

Well-known member
221255_Manali_Sozlern.jpg

“Ey Ebû Bekr’in kızı!

Sana diğer duâları da içinde toplayan duâları söyleyeyim mi? Şöyle duâ et:

Ey Rabbim!

Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem çabuk, hem geç olanını istiyorum.

Ey Rabbim Resûlünün senden istediğini istiyorum,

Resûlünün sana sığındığı şeyden ben de sana sığınıyorum.

Allah’ım benim için kaza ettiğin şeyin âkibetini doğru yola ulaştır.” (8)

Aminnnnn.....

risaleþakirdi

Active member
Allahım sen günahlarımızı bağışla, bize cennetinle ödüllendir, tuttuğumuz oruçları yaptığımız ve yapacağımız yardımları kendi katında kabul et, bizi anne-babamızı kötülüklerden koru, üzerimizden nimetlerini güzelliklerini esirgeme, bizi peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in yolundan ayırma, bize gönlümüzde olanı hayırlıysa ihsan eyle, sen ettiğimiz ve edeceğimiz duaları kabul et. Şüphesiz ki sen kabul eden ve bağışlayansın. Amin..