Bahsettiğiniz dindar bir bayansa, dindar olmayan biriyle evlenmemeyi tercih etmekle en güzelini yapmış. Ayrıntıları burda paylaşmaya gerek yok. İslam'da evlilik konusunda ölçüler bellidir. Sizin için her ne kadar iyi birisi diyorsa da, dindar olmadığınız için sizi reddediyorsa bu kararında isabet etmiş.
Peki anlıyorum ama satır aralarında bir aşağımananın kokusunu alıyorum bu iletinizden.
Ben bu ayrımın sebebini çok merak ediyorum. Dindar olmayan ve dindar olan ayrımı neyse de bu kapalı-açık mevzusu fazla anlamsız gibi.
Sizlerden herhangi bir tepki görmemek için birşeyler yazmak istemiyorum çünkü burası dini bir forum, ne işin var burada, bizim içimizde, diyebilme olasılığınız çok yüksek, ki böyle bir tepki durumunda hak veririm size, söylecek sözüm de kalmaz.
Yalnız, çok koyusunuz, bu koyuluk sadece sizlere has değil, toplumdaki diğer gruplarda da var.
Açıkca söyleyeyim de sizleri yanıltmayayım: Ben müslüman değilim, daha doğrusu hiç bir dine bağlı değilim. Yalnız ateist değilimdir ben. Ben Tanrı'nın varlığına inanırım. O kadar.
Bu durumda sizlerin yani koyu dindarların ve diğer müslümanların yani sizler gibi koyu olmayanların arasındaki kavgalara, çekişmelere pek anlam veremiyorum. Kol kırılır yen içinde kalır, diye bir söz vardır. Sizler yani Türkiyedeki müslümanlar da benim milletimi teşkil ediyorsunuz. Aranızdaki bu husumete varan olaylar ne yalan söylim, beni üzmekte.
Dininize tabi değilim ama sizlerin bu durumu yakışsız gibi bence...
Milletimizde, inatlıkta ısrar etme gibi kötü bir huy vardır. Sizlerin kavgaları aranızdaki birbirinize karşı olan saygıyı azaltmakla beraber, husumete kadar gidiyor. Bu durumda da her iki tarafın bireyleri birbirlerinin iyi olan yönlerini dahi istemeyerek de olsa kabul edemez hale geliyor. Geri adım atmak- doğru bir hamle olsa bile bazan- sözkonusu dahi olmuyor.
sizlerin karşısında olan kesime de söylüyorum: Yapmayın, biraz anlayışlı olun. Ülke ve toplum olarak zarar görüyoruz. Herkes nasıl isterse yaşasın ama yaşayış tarzı bir diğerine etki etmesin ve bir diğerinin yaşamasına mani olmasın yeter.
Umarım bana kelimeleri silah yapıp saldırmazsınız.