ebrar172

Well-known member
Cevap: Gülme gARantii

Bu da Kayseri'den.. :)

[FONT='Arial','sans-serif']OTOBUS DURAĞINDA İKİ KADIN [/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Vooooo… Fadimânım nirden çıktın gıı. Gözümorunuyon sandım, ipiyden belli gorünmüyon da…[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Norüyüm anam, meşakkatten gozümüzü açamaz olduk, oğlan uşak derdi bir yandan, hastalık bir yandan, ölüp ölüp, diriliyok.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-He gıı, ben diyeceedim de itiyat ittim. Onii betin benzin uğraya dönmüş, sanki meftâ yüzü vurunmussun.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Valla hiç dadım yok, şu sıcakta bile üstüme elentiler geliyo.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Hayrola niyin var gıı, nireni beğenmiyon[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Bilmem gadasını aldığım, bazı göğsümün altına bir ağrı giriyo ALLAH canımı alıyo.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Booo! Gorüyonnu gııı, yil nii giriyo olmasın, peki ne şekil ağrıyo.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Aman fitnatanım sen de bi âlemsin,ağrının ne şekili mi olur? dölecik ağrıyo.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Peki ağrı girinci nası oluyon?[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-O zaman gozümün uğru karakıyo, yüreem garışıyo, başım fenikiyo..[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Vooo Fadimanım gusura kalma da sen de iymal mısın nii? Böyle hastalıklar iyi dimez adama, allıyitmiye vık diyi giden, en iyisi sen bi doktura gorün.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Kolesi olduğum iyi diyon da dokdullar sanki çok mu iyi biliyo, en anılmış dokturlara goründüm gine bilemedi. Boyuna soru soruyo, "borüme şiş sokuluyo gibi oluyo" diyom doktor pel pel bakıyo, ben "can evim sızlıyo " diyom ööle gulüyo, "yaannımın koşesi ağrıyo" diyom senin yaannın koşelimi diye beniminen eğleniyo, duyuyonmu gardaşım. Öğle kotü devire kaldık ki allıytmiye ne yisek tokanıyo. Sufra da önüme ne konsa uşaklar önümden gapışıyo.. Niymiş "çok yirsem tokanırımış"[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-İyide ağzını sevdiğim, bu yaştan sona az yimek lâzım yoosa tokanabilir.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Ne tokanacak anam masuz idiyollar, niymiş, ben de gizli şeker varımış da ekmek bile tokhanırımış, yalana bak yalana.Hadi o niyse, bacceden taze büber yolup getiriyok onda da şeker var diyo elimden gapıyollar, sanki bebe gandırıyollar acı biber dede mi şeker olurumuş.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-He gıı bizimkiler de duzda bile şeker var diyollar, ne gunnere galdık ALLAH sonumuzu hayır getire.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Anam bunun hayırı şeri mi olur? Doğrudan doğruya yimemiz istenmiyo, yağlı yime, datlı yime, et yime, ekmek yime, ya ne yiyeceek, gavulluklarından herşiyi gısıyollar, bu gader de gısnıklık olmazcki anam, haksızmıyım.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Peki bu işe doktullar ne diyo?[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Onların da ciğerine ingiler insin. Oğretlemiş gibi bebelerinen ağız billiği yapıyollar,[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Gardaşım iyi diyon da belki de çocuklar haklı, bu yaştan sonra az yimek lâzım yoğsa gâlp, tansiyon, damar tıkanıklığı, adamı alır sokar alimALLAH, gendimize mukaat olmazsak elayağa galır perişan oluruk. Bence sen de gendine mukaat ol, düşersen kimse yüzüne bakmaz.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Aman ALLAH elaya gomasın da canımı alsın daha iyi.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Amin anam Amin eskilerin dediği gibi iki gün yatak üçüncü gün toprak. Sen ona bak… ALLAH imandan ayırmıya.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']_Ciğer gardaşım görülmedik söylüyon da yiyecekleri benim uğrumdan gapmaları yiğin ağırıma gidiyo…Halbu ki biz onlara yimedik yidirdik, giymedik giydirdik şinci onların şu ittiklerine bak.O kadar emeklerden sonra adımız bişi bilmeze çıkıyo, sanki bebelere her şiyi biz belletmedik gibi bizi hiç masimiyollar, sanki gonuşmasını biz öğretmedik gibi ağzımızı mezeliyollar. Bide en çok ağrıma giden şu saçını süpürge yaptığın herifin bebelerinen bir olup gelinin, gızın yanında beni cinnetmeleri. .[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']Torunların ağzına yil viriyo, beni manı manı oynadıyollar. Bazen ALLAH canımı alsa da kurtussam diyom.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Aman Fadimanım ağzından yil alsın o nası sözümüş.? Ölüyüm mülüyüm dime vALLAHa gırkın bile çıkmadan herifin evlenir gakar haberin olsun…[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Biliyom anam biliyom bizim adama galsa şimdiden bişi bulacakya torunlardan iytiyat idiyo..[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']Bu gadar sevginin, saygının, emeğin, fedakarlıkları n garşılığı bumu olmalı sence Fadimanım?.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Çok doğru söylüyosun Fitnat hanım. Uğrun da ömrümüzü virdiklerimizin bizlere daha saygılı olmaları gerekmez mi? Halbu ki biz onları ne haalinen bu yaşlara getirdik, onlara gösterdiğimiz şefkâti, merhâmeti ve ana sevgisini hiçbir sevgi de bulamazlar hele hele Anaların fedakârlığı tüm fedakârlıkların üstünde gelir, bunu galın gafaları almıyo.Ciğellerine fitil işlesin diyom,gine de gıyamıyom. Onların bebeleri de onlara itsin daha ne diyim…[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Sus anam aşam aşam betdaa itme…[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']- İyiya yürem gakıyo gı.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Anam sen gine de velâhâvli di.[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']Abooooov bizim mâlenin arabası geliyo, gâri bana müsaade[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']amma çekilmen beklerik ha,hadi geline, gıza selam söle, uyuz olun gelin haaa….hiç gelmiyosunuz kele….[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']Eğsikli, canımız,ceramız çekiliyo yosa istemez miyik, hadiki gine arabı gaçıracan[/font]

[FONT='Arial','sans-serif']-Amandiyim bu gaçıncı araba, bunu bari gaçırmıyım hadallaasmalladık….[/font]

yahu bide karadenizlilere derler..biraz bişey anladım ama okuduklarımın %80 ini anlamadım..ne tuhaf konuşuyolar... cidden gerçekmi bu...:D:D

huve

Well-known member

-Booo! Gorüyonnu gııı, yil nii giriyo olmasın, peki ne şekil ağrıyo. :)

Memleketime yakın yer Kayseri, o yüzden biliyorum, evet böyle konuşuyorlar.. :D
Merkezde çok rastlayamazsınız belki böyle insanlara, kasaba ve köylere gittikçe ağız daha değişir..

ebrar nerelerini anlamadın, anladığım yerlerdense mealini vereyim.. :)

ebrar172

Well-known member

-Booo! Gorüyonnu gııı, yil nii giriyo olmasın, peki ne şekil ağrıyo. :)

Memleketime yakın yer Kayseri, o yüzden biliyorum, evet böyle konuşuyorlar.. :D
Merkezde çok rastlayamazsınız belki böyle insanlara, kasaba ve köylere gittikçe ağız daha değişir..

ebrar nerelerini anlamadın, anladığım yerlerdense mealini vereyim.. :)

huve vallahi 100 kelimenin ancak 20 sini anladım gerisi muamma..:confused:
hangi birini söyleyeyim...:D:D

baştan sona türkçe mealini yazın siz en iyisi...

Garib

Well-known member

5541.png
noluo ya abi bırak tmm arada kısdırıom ama boyuna gore birine baksana yha biri yardım etsin nerdesinizzzzzzzzzzzzz:(

Garib

Well-known member

Para ile bir ev alabilirsiniz ama bir yuva alamazsınız...
Bir saat alabilirsiniz ama zaman alamazsınız...
Bir kitap alabilirsiniz ama bilgi alamazsınız...
Bir ilaç alabilirsiniz ama sağlık alamazsınız...

Gördüğünüz gibi para herşey değildir.Genelde acı ve sıkıntı verir...

Bunları size söylüyorum çünkü; dostunuzum.
Dostunuz olarak sizi acı ve sıkıntıdan uzak tutmak isterim.

LÜTFEN!

tüm paranızı bana yollayın,ben sizin yerinize sıkıntı çekerim.

DİPNOT:
ı
ı
ı
ı
ı
ı
ı
ı
ı

ı
ı
ı
ı
v
ı
ı
ı
ı
ı
ı
ı
ı
ı

ı
ı
ı
ı
v

NAKİT OLURSA SEVİNİRİM
(alıntı):)

Garib

Well-known member

Düz mantık
Eger bir sokakta yürüyorsanız ve camında ''Bu ev kiralıktır'' yazılı bir
evin yanından geçip birkaç adım sonra önüne geldiginiz bir başka evin
camında ''Bu da'' yazısını görürseniz bilin ki Trabzon'dasınız.

İngilizce yazılısı
Bir alkış da ingilizce sınavında 'Nice ........' şeklindeki boşlugu 'Nice
mutlu yıllara!' şeklinde dolduran, ögrencime istiyorum.

Hügo'lar Beşledi
Bir alkış da lisede edebiyat kitabından bir metni tüm sınıfa sesli olarak
okurken V. Hugo'ya 'Beşinci Hugo' diyen arkadaşımıza gelsin.

Ne zaman?
Kardeşim karne almıştı. Fakat birçok zayıf notu vardı. Annem, babamla beni
kenara çekip uyarıları sıralıyordu; 'Sakın çocugun moralini bozmayın, sakın
kötü bir şey söylemeyin.' Uyarılar özellikle babama yönelikti; 'Hele de
sen, sakın çocugun gururunu kırma.' Babam daha fazla dayanamadı ve sordu;
'Karne için ne zaman özür dileyecegiz?'

Havale
Bankada gişenin önünde işlemimin yapılmasını bekliyorum. Yanımdaki gişede
işlem yaptıran yaşlı teyzeye, işlemini yapan kadın soruyor: 'Parayı kim
alacak teyze? Alıcısına ne yazalım?' Teyzem cevap veriyor: 'Bu paranın
hayrını görme İnşallah yazalım.'

Lamba
Dün gece evime giderken yolun tenhalıgından olsa gerek kırmızı ışıkta
geçtim. Ardından yurdum polisine alkışı hak ettiricek anons: 'Bacım o
geçtigin gece lambası degildi, çek saga.'

Hacim nedir?
Ögretmen bir arkadaşımdan naklen; 5. Sınıfların Fen Bilgisi sınavının 2.
sorusu: 'Hacim nedir? Bir örnek vererek açıklayınız.' Ögrencimizden gelen
cevap: 'Hacdan gelenlere hacim denir. Örnek: Nasılsın hacim?'

Asabi Polis
Hareketli bir Bagdat Caddesi akşamında, polis abilerimiz rutin oldugu
üzere devriye gezmektedir. Işıklarda müşteri bekleyen taksiye yaklaşılır
ve; ''Ticari, bekleme yapma, devam et.'' anonsu yapılır. Camdan eliyle '1
saniye' işareti yapan taksiciye, ikinci ve çok manidar anons gelir
ardından; ''Ticari, benne pölümüye girme! Devam et dedik!''

Neden olmasın
5 yaşındaki yegenime babası soruyor: 'Büyüyünce ne olacaksın kızım?'
'Asena olacagım babacım; sen ne olacaksın?' Babası gayet sakin cevap
veriyor: 'Katil' İkisine de meslek hayatlarında başarılar.
.Mansiyon

Hava Yollarında yemek servisi zamanı. Hostes en öndeki adama kibarca gülümseyerek sordu:
- Yemek ister misiniz efendim?
Kendini lokantada zanneden yolcu servis masasına baktı:
- Seçeneklerim neler?
Hostes yine kibarca gülümseyerek seçenekleri sundu:
- Evet veya hayır.

3 üncü

Bir alışveriş merkezindeyiz. Yaşlı bir hanım tavuk reyonunda bir türlü istedigi kadar büyük bir tavuk bulamayınca, onu izleyen reyon görevlisine söylendi:
- Bu tavukların daha büyük olmaları mümkün degil mi?
Görevli tonton teyzeye takılmadan edemedi:
- Mümkün degil teyze, onlar ölü.

2 nci

Kamyon sürücüsü "dikkat, alçak köprü" ikaz levhasını fark ettiginde iş işten çoktan geçmişti. Olanca hızıyla üst köprüye bindirdi ve orada sıkıştı kaldı. Arkasında kilometrelerce araç kuyrugu oluştuktan sonra trafik/kurtarma ekibi nihayet geldi. Kurtarıcı işine başlarken polis de gözleri sıkışmış kamyonda, sürücüye yaklaşarak söze girmiş olmak için sordu:
- Köprüye sıkıştınız, he?
Sürücü canı burnunda homurdandı:
- Yo, köprü taşıyordum, mazotum bitti.

1 inci

Trafik kuralı ihlali yapan kimsenin çıkmadıgı uzun bir nöbetin sonunda polis nihayet aşırı hız yapan bir aracı durdurdu. Sürücü camı açtı. Ruhsat ve ehliyetini uzattı. Polis ceza makbuzunu cebinden çıkarırken keyifle gülümsedi.
- Sizi bütün gün bekledim.
Sürücü nasıl olsa cezamı öyle ya da böyle çekecegim rahatlıgıyla, iç çekerek cevap verdi.
- Anlıyorum memur bey. Elimden geldigi kadar hızlı gelmeye çalıştım ben de.
Polis, dakikalar süren gülmesi kesilmeyince adama eliyle git, git işareti yaptı ve adam cezadan kurtuldu.alıntı:D

Garib

Well-known member

Urfalının Biri Mezarında Yatan Babasını Ziyaret ediyor:

Babo nasısan, eyimisen?
Gene Fatihayı gaptın, keyfin yerinde.
Oraları bilmem amma...
Buraları bura olmaktan çıhmış gayri.
Mezarıydan galksan,gafayı yersen.
Öldüğüye sevinirsen.. .

Sıra geceleri bitti artık.
Şindi Bitliste beş minare de yok.
Hasangalasında caketim de galmamış.
Hem Urfa dağlarında ceylanlar da gezmiy.
Herkes: Şak-şuka, şaka da - şuka söylüy...

Ne mırranın, ne de gayfenin dadı galdı,
Gayfenin neslisi çıkmış, südü de içinde.
Gaçak çay da hepden gaçak olmuş,
Sallama içiyler..
Ahhh.. Şu gavur icadı televizyon yokmu?
Tam üç tene eve aldım,gene de acans dinliyemiyem.
Gumasının yüzünden gocasından ayrılan böyük gız,
Yaseminin penceresinden bakmazsa göremiymiş.
Öbür oğlan Gurtlar Vadisi.
Hele o güççüğü yokmu ? Sen görmedin.
Saçını hep Amerikan kesdiren,
Gözü , gulağı oynuy namıssızın.
Acun Firarda diy, başka bişey demiy
Turizm dersine eyi geliymiş.
Valla yalan,
Mahsadı çıbıldak garılara baha...

Torunun Şehmuzla iftihar etmelisen,
Aletirik Mehendisi çıktı.
İş bulamadı, galdırım mehendisiyem diy.
Galdırım da yok ya, çamırlarda debeleniy, duruy...
Babo bi de telefon çıkmış,minnacık.
Şalvarın cebine on tene sığar şerefsizim.
Tele-fon amma teli,meli yok.
Eyi bişey de çok yalan söylüy.
Ben Siloyu tarlada görüyem,
Aradığın gişiye ulaşılmıy diy.
Ancaaa foturaf bilem çekiy vallaha...

Bu cümma rühuya hatim indirecektik;
Mevlüt Hoca nazlanıy,boğazı ağrıymış.
Yoh gendini üçaylara hazırlıymış...
Eve iki tene CD göndermiş,
Bunuyla gırk hatim iner demiş.
Eh..Sen de bunuyla idare edersiy.
Dünya işleri bitmiy.
Şindi bana müsade;
Aşağı kepir tarlaya gidiyim.
Golf oynuyacağım da...

Garib

Well-known member

Bir adam bir bayanın karşısına geçer der ki ;

"-Ey dilberi rana! Ey tesadüf-ü müstesna! O mahrem suratınızı görünce size lahza-i kalpten sarsıldım... Niyetim acizane-i taciz etmek değildir.. Bilakis efkar-i umumiyede ufak bir aile bacası tüttürmektir.. Sözlerim sizi temin ve tatmin edecekse şayet, zevc-i izdivacınıza talibim!.."

Bayan da der ki ;
"-O mahrem suratınıza bir sille-i osmaniye nakşedersem sekte-i kalpten terk-i hayat edersiniz..."