HATTI HUMAYUN den nameler

• Konbuyu başlatan HATTI HUMAYUN
  • Başlangıç tarihi
H

HATTI HUMAYUN

Misafir
Cevap: medresetülhattatin projesini mebe ibraz edeceğiz.

zamanı inşaallah proje aşaması tamamlandıktan sonra gerekli resmi izinlerin tahakkukundan bilahare yani bir kaç ay sürebilir. tevfik allahdandır.

yer olarakta ilk önce vakıf tarzında bir vilayette daha sonra her vilayetlerde şubeler halinde mesela vakıflar bünyesindeki osmanlıca türkçesi kursu gibi.

medrese malumunuz devrim kanunu ile küşadına sed çekildiği için biz ona dersane desek daha muvafık olacak şu ahval ve şeraitte. fehminize havaleten kısa kesiyorum.

H

HATTI HUMAYUN

Misafir

şimdi güzel sanatlar akademisi efendim dil ve edebiyat fakülteleri var. evet buralarda da bu Osmanlıca türkçesini hat sanatını tahsil etmek mümkündür. fakat bizim bahsettiğimiz eğitim /(MAARİF) medrese usulü mektebi tarzında olacaktır. projenin açılımında da böyle zaten. sınıflar, müfredatlar, talebei ulum, kıyafet vesaire tam bir selçuklu osmanlı medrese sisteminde medresetüzzehranın yüzünü ak edecek bir tarzda inşaallah.

fakültelerde ise sadece bir ilim amaçlı öğretilmektedir. gayrı ciddi bir eğitim abdestsiz hat sanatı ile meşguliyet gibi edebden mahrum ecnebi okullarını aratmayan bir eğitim vah vah vah...allah ıslah etsin. amin.

edeb edeb edeb..işte bu edebin tesisi için bu kadar gayret.

H

HATTI HUMAYUN

Misafir

İyide kardeşim ne yapalım...???????

NİYET BİR RUHTUR. elbette şartları sistemi ahvali bizde çok iyi analiz edebiliyoruz. fakat madem böyle ilim paylaşımı siztesini küşad etmişsiniz. allah razı olsun. bizde hayallerimizden bahsetmek isteriz. üstadımız velateşbih şark darülfünunu projesi ki 28 senedir gayei hayalim buyurmuşlar ve sarf ettiği çabayı biliyorsunuz o zaman bırakınız icraatini hayalini bile kurmak İSTİKLAL MAHKEMELERİNDE şeriatı istedikleri için asılan mazlum şehidlerin darağaçları gölgesinde bu beyanı vermiş.

biz şu münbit ve müsaid zemin ve zamanda neden bahsetmiyelim ki.

mihrimah

Well-known member

NİYET BİR RUHTUR. elbette şartları sistemi ahvali bizde çok iyi analiz edebiliyoruz. fakat madem böyle ilim paylaşımı siztesini küşad etmişsiniz. allah razı olsun. bizde hayallerimizden bahsetmek isteriz. üstadımız velateşbih şark darülfünunu projesi ki 28 senedir gayei hayalim buyurmuşlar ve sarf ettiği çabayı biliyorsunuz o zaman bırakınız icraatini hayalini bile kurmak İSTİKLAL MAHKEMELERİNDE şeriatı istedikleri için asılan mazlum şehidlerin darağaçları gölgesinde bu beyanı vermiş.

biz şu münbit ve müsaid zemin ve zamanda neden bahsetmiyelim ki.
Sizi çok iyi anlıyorum elbetteki bahsedebilirsiniz lakin bu şekilde pek uygun olmuyor.
İsterseniz kendinize bir konu açın bütün icraatlarınızı o konunun içinde toplayın. Hatta size ait bütün yazıları. Böylelikle aramak için çaba sarfetmeyiz, hem sizin hemde bizim işimiz kolaaylaşmış olur..
Selam ve dua ile...

H

HATTI HUMAYUN

Misafir

nasıl efendim? yol haritası çizer misiniz?

H

HATTI HUMAYUN

Misafir
yapılan inkılapler islama indirilen darbelerdir.

her birisi şübhesiz diğerinden şiddetli islamı tahrip edici oldu. fakat bu harf inkılabı koskoca bir islam medeniyetini yerile bir edip dozerler ile üstünden gitmiştir. diğerlerine rahmet okutacak decerede tahripkar olmuştur.

3 mart 1924 de hilafet ilga edildi.
yine aynı taihde şer'iye ve evkaf vekaleti ilga edildi. ve devamında
kıyafet inkılabı,harf,dil inkılableri,medeniyetsizlik kanunu,tevhidi tedrisatr,takriri sukun vesaire nifak perdesi altında şeytani zekavetiyle dehasını şer istikametinde istimal ile vazifesini icra etti cehennemin dibine gitti.

H

HATTI HUMAYUN

Misafir
kadırga çöplüğünde eserler yakıldı.

evet tarihi kayıtlarda arşivlerde mevcut olan bir hakikat.

osmanlı arşivleri izmir kağıt fabrikasında kağıt yapıldı.

H

HATTI HUMAYUN

Misafir
Tarihi vesikalar ot saman fiyatına yunan bulgarlara satıldı.

ot saman fiyatına 40 vagon osmanlı değerli arşivler eserler balyesi 40 ğuruş üzerinde yazılı marabalar yüklüyorlar bulgara yunana satılmıştır. kaynak olarakta bize nasıl kıydınız? burhan bözgeyik kitabına bakabilirsiniz. hatta merhum gazeteci ibrahim hakkı konyalıda yazılarında bunu dile getirmiş ve bizzat kendisi yaşamıştır. çöplükte yakılmak üzere toplatılıyor çocuklar düşen kağıtları alıyor ve bunu fırsat bilen yazarlar o çocuklara para vererek ellerinden o kıymettar eserleri alıyorlardı. hatta adliyelerin önünde yığma yapılıp gaz yağı dökülmüş ve kur'anlar yaktırılmıştır. harf inkılabı döneminde. hele bir arşivleri açsınlar neler çıkacak bir bakınz.

H

HATTI HUMAYUN

Misafir
istiklal mahkemeleri tarihin zifiri karanlık zulumat mercileri

evet şeriatı garra ve desatiri sünneti seniye istiyenlerin darağaçlarına gönderildiği zulüm zamanlarında imar edilen bedbaht karalar bağlayasıca bu müesseseler islamı kur'anı ve imanı hedef almıştır. üstadımızda bu mahkemede yargılanmıştır. ve hurşit paşanın sende şeriatı istemişsin sorusuna şihap gibi şöyle cevap vermiş"

evet Şeriatın bir hakikatına yüzbin ruhum olsa feda etmeye hazırım.fakat ihtilalcilerin istediği gibi değil " buyurmuştur.

yargısız infazlar önce yargılanmasına ve sonra dinlenmesine diyorlar saçmalığa ve zorbalığa bak keyfi küfri cebriye cumhuriyet namını vermişler

müdafaa müddeti 3 dakika. aman ya rabbi. emsali namesbuk bir zalimlik.

Huseyni

Müdavim
Cevap: istiklal mahkemeleri tarihin zifiri karanlık zulumat mercileri

HATTI HUMAYUN KARDEŞİM, mesajlarınızın bir çoğunda yöke, cumhuriyete, devlet erkanlarına yönelik şikayetleriniz mevcut. Burası yökü, mebi, cumhuriyeti protesto sitesi değil. Bu tür mesajlarınızın devamı halinde engellemek zorunda kalacağımızı bilgilerinize arz ederiz. Tevhid Gen Tr Yönetimi

İmansız çok insanlar var ve birinci davamız iman davasıdır. Ortada bu kadar insan cehenneme koşarken bırakın mebi yökü cumhuriyeti de başkaları düşünsün. İmanlı bir nesil yetişirse zaten sizin bahsettiğiniz olaylarda düzelir inşallah. Bu görev sizin vazife edindiğiniz görevden daha mühimdir.

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ

Sizi çok iyi anlıyorum elbetteki bahsedebilirsiniz lakin bu şekilde pek uygun olmuyor.
İsterseniz kendinize bir konu açın bütün icraatlarınızı o konunun içinde toplayın. Hatta size ait bütün yazıları. Böylelikle aramak için çaba sarfetmeyiz, hem sizin hemde bizim işimiz kolaaylaşmış olur..
Selam ve dua ile...

HATTI HUMAYUN kardesim,bu UYARI niteligindeki yorumu dikkate alirsaniz cok seviniriz!!...

Garib

Well-known member
Cevap: istiklal mahkemeleri tarihin zifiri karanlık zulumat mercileri

sinek kanadı kadar bir ehemmiyeti olmayan bir mes'ele için resmî adamları yanına göndermek olan yüz cihette ehemmiyetsiz, manasız ve bir habbeyi yüz kubbe yapmak gibi bu şeye karşı Üstadımız diyor: "Madem iman hizmetinde ihlas-ı etemle, anarşiliği durdurmakla, asayişi muhafaza etmekle sabır ve tahammül gerektir. Ben de bunun için rahatımı, haysiyetimi feda ediyorum. Onları da helâl ediyorum."

“Benim yüz ruhum da olsa âsâyişe fedâ ediyorum”diyen Bediüzzaman, hakiki bir Müslümanın, samimi bir mü’minin hiçbir zaman anarşiye ve bozgunculuğa taraftar olmayacağını; dinin şiddetle menettiği şeyin fitne ve anarşi olduğunusöylüyordu. Bir Müslümanın dinini terk ettiğinde ise Hıristiyan ve Yahudîlerin aksine, bütün bütün bozulacağını, böyle bir Müslümanın bolşevik de olamayacağını, bütünüyle anarşist olup mutlak bir istibdattan başka birşeyle idare edilemeyeceğini de belirtiyordu. ;)

emirdag lahikası
En sevmediği şey siyasettir. 35 senedir bir gazeteyi eline almış değildir. Dünya şuunu ile alâkasını kesmiştir. Akşam namazından sonra ferdası öğleye kadar kimseyi kabul etmez, ibadetle meşgul olur. Pek az uyur. Talebelerini de siyasetten şiddetle men’eder. Memleketin her tarafında 600 bini mütecaviz, belki bir milyonu bulan talebeleri memleketin en faziletli evlâtlarıdır. Üniversitenin muhtelif fakültelerinde müsbet ilimler tahsil eden şakirdleri pek çoktur, yüzlercedir, binlercedir. Hiçbir Nur talebesi yoktur ki, sınıfının en faziletlisi, en çalışkanı olmasın. Memleketin her tarafında bulunan bu yüz binlerce Risale-i Nur talebesinden hiçbirinin, hiçbir yerde asayisi muhal hiçbir hareketi, hiçbir vak’ası yoktur. Her Nur talebesi, hükûmetin, nizam ve intizamın tabiî birer muhafızıdır; asayisin manevî bekçisidir.

H

HATTI HUMAYUN

Misafir

hatti humayun kardesim,bu uyari niteligindeki yorumu dikkate alirsaniz cok seviniriz!!...

işte ben size diyorum ki konular başliklar altinda anasahifede yeralmaktadir. Nasil yapmaliyim? Yani siteniz üzerinde hangi bölümden söylediğiniz gibi yapabilirim?

Meb demişsiniz ilgili konulari oraya açtim. Yardimci olursaniz sevnirim.