Her Gün Bir Hadis

zerrat

Well-known member
Hz. Ebu Hind Eddari Radiyallahu Anh'tan rivayetle, Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Allah (c.c.) buyurdu ki: 'Her kim ki Benim kazama rıza göstermez ve belama sabretmezse, kendine
Benden gayri Rab arasın.'"
(Taberani/Kebir)

zerrat

Well-known member
156 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) bir gün: "Burnu sürtülsün, burnu sürtülsün, burnu sürtülsün" dedi. "Kimin burnu sürtülsün ey Allah'ın Resûlü?" diye sorulunca şu açıklamada bulundu: "Ebeveyninden her ikisinin veya sâdece birinin yaşlılığına ulaştığı halde cennete giremeyenin."

Müslim, Birr 9, (251); Tirmizî, Daavât 110 (3539). Rivayetin yukarıdaki metni, Müslim'deki metindir.

Þefkat_

Well-known member
- Muâz İbnu Enes el-Cüheni radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim sabah namazından çıkınca, iki rek'atlik kuşluk namazını kılıncaya kadar hayırdan başka bir şey söylemeden namaz kıldığı yerde oturur beklerse, Allah onun günahlarını, denizin köpüğü kadar çok da olsa bağışlar."
Kütubu Sitte

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr

Bir kimse aza şükretmezse çoğada şükretmez. Halka teşekkür etmeyen Allaha da şükretmez, Allah'ın nimetini söylemek şükür, söylememek ise küfürdür. Cemaat rahmet,
ayrılmak ise sebebi azabdır.

Ravi: Hz. Numan İbni Beşir (r.a.)

müdavim

Üye Sorumlusu
-Ben, güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim. Hz. Ebu Hüreyre (r.a.) 245. 7 (Ramuz el-ehadis)

-İnsanların en hayırlısı, ahlakı en güzel olandır.

-Mü’minin mizanında en ağır basacak şey, güzel ahlaktır. Muhakkak ki, Allah Teala işi ve sözü çirkin olan ve hayasızca konuşan kimseye buğz eder. Hz. Ebud Derda (r.a.)

Güzel ahlak hataları eritir; suyun buzu erittiği gibi. Fena ahlak da ameli bozar; sirkenin balı bozduğu gibi.

-Her şeyin tövbesi vardır. Fena ahlak sahibinin yoktur. Zira o kimse günahtan tövbe etmez de, onu daha şiddetle işler. Hz. Aişe (r.a.) 128. 10

-Güzel ahlakın ifadesi şudur: Dünyadan nasip olana razı olur, nasip olmayana da kızmaz.

müdavim

Üye Sorumlusu
Bismillahir'rahmanir'rahim

İnsanoğlu öldüğü zaman bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka–i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.
(Müslim, "Vasiyyet" ,14)

zerrat

Well-known member
Hz. Enes Radiyallahu Anh'tan rivayetle Resûl-ü Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm Efendimiz Şöyle buyurdular:

"Allah (c.c.) buyurur: 'Ben kulumun beni sandığı gibiyim. Hayır zannederse, benden hayır; şer
zannederse şer bulur.' (Benimle karşılaştığında beni zannettiği gibi bulur.)"

(Şirazi)

müdavim

Üye Sorumlusu
Bismillahirrahmanirrahim

Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez.

Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir.

Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.

Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu(n kusurunu) örter.

Hz. Muhammed (asm)

(Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58.)

bizar

Well-known member
Ebu Hüreyre (Allah Ondan razı olsun) şöyle demiştir: Rasulullah
(sallallahu aleyhi vesellem)’e insanların cennete girmelerine en çok sebep olan nedir?
diye soruldu. Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem): “ve güzel ahlaklı olmaktır”,
buyurdu. İnsanların cehenneme girmelerine en çok sebep olan nedir? diye sorulunca
da: “İnsanın ağzındaki dili ve cinsel organıdır”, buyurdu. (Tirmizi, Birr 62

ent

Well-known member
Abdullah İbni Mes'ud (radiyALLAHu anhu):

Resûlullah (sallALLAHu aleyhi ve sellem) bir dörtgen şekli çizdi.
Bu şeklin ortasına da bir çizgi çizdi.
Bir çizgi de dörtgenin dışına çizdi.
Sonra ortadaki çizgiyi başka çizgilerle (dâirelerle) çevirdi ve şöyle buyurdu:
"İşte bu (dörtgenin ortasındaki çizgi) insandır.
Bu da (dörtgen) insanoğlunu kuşatan ecelidir.
Ortadaki şu çizgi insandır.
Şu çizgiler de onun kaderidir, birinden kurtulursa diğeri ona dokunacaktır.
Dışardaki çizgi ise emeldir..." buyurmuştur.

(Buhârî, Rikak 4; Tirmizî, Kıyâmet 22/2454)

attachment.php