Kendi çekimimizden resimler

Tarihci

Marmara Tarih
Cevap: Kendi Çekimimizden Resimler....

viyana gezisinden kucuk kareler:)

Osmanli tarafindan bombalanip, tekrar onarilmis olan Berveder sarayi...

baska acidan cekilmis berveder sarayi

veeeeeeeeeeee

veeeeeeeeeeeeeee

ve

arkadaslar ne buldum biliyormusunuz:

:D:D:D:D
Berveder sarayinin 100 yil sonra yapilan tek tuvaleti ,
ilk ve sadece tevhid forumunda gorebilirsiniz bu fotografi,
cekim yasakti ama dayanamadim, gizliden cekiverdim,
belki tarihciler ilgilenir diye:D:D:D:D

ve son olarak osmanli tepesinden bir gorunum

I. Viyana Kuşatması, 27 Eylül-16 Ekim 1529 tarihlerinde Avusturya Arşidüklüğü'nün başkenti Viyana'nın Kanuni Sultan Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu tarafından kuşatılmasıdır. Başarısız olan kuşatma sonucunda kale alınamamış ve Osmanlı ordusu İstanbul'a geri dönmüştür.

O kaleye sonradan OSmanli tepesi adi verilmis

738373O.te.jpg

viyana ya o gune kadar orda görülmemiş yağmur yağmıştı osmanlı kuşatması sırasında, tarihler, viyana yağmura dua etsin yazar..

viyana da belediyenin bir gözcü ekibi vardı 1950 lere kadar hala vardı, Osmanlı nın ne zaman geri geleceğini gözlüyordu.. ancak 1950 lerde kaldırıldı bu gözcü ekibi, ee korku adama neler yaptırıyor :)

Tarihci

Marmara Tarih

ooooooooo ebrar gözlerimi yaşarttın :)

hakkaten bişeylerin kalıcı olduğunu görmek beni mutlu ediyor.. Allah razı olsun..

ebrar172

Talebe

cümlemizden inşallah...şu masmavi semanın altında hiçbir söz boşa gitmez mutlaka menziline ulaşır...biz ulaştığını farketmesekte...boşuna diil bütün sesler gökkubbede muhafaza ediliyor...bilen biri mutlaka olacak...;)

Tarihci

Marmara Tarih

evet aynen öyle,

bazen evdekilere daha önce anlattığım bişeyi anlatmaya başlıyorum bakıyorumki hiç duymamış gibi dinliyorlar, ben deli oluyorum... tabi bu çok olmuyor genelde bunu daha önce anlatmıştın abi diyorlar benim de hoşuma gidiyor onlara bişeyler katmış olmak..

SaYa

Well-known member

resim155ll6.jpg

Medine`de bulunan Kuba Mescidi. Peygamber Efendimiz, Hz. Ebûbekir ile Mekke`den Medine`ye hicret ederken önce Kuba Köyü`nde birkaç gün misafir olmuş, daha sonra Medine şehrine girmiştir. Kendisi burada iken Kuba Mesci`nin temelleri atılmıştır. Kur`ân`ı Kerîm`de Yüce Rabbimiz Allah bu mescidi şöyle vasıflandırmaktadır: ``... İlk günden takvâ üzerine kurulan mescit içinde namaz kılman elbette daha doğrudur. Onda temizlenmeyi seven adamlar vardır. Allah da çok temizlenenleri sever.`` (Tevbe Suresi 9/108).

SaYa

Well-known member

resim322za2.jpg

Mekke`de bulunan Sevr Dağı. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) arkadaşı Hz. Ebubekir (r.a.) ile Medine`ye hicret ederken izlerini süren Mekkeli düşmanlarından, Allah`ın büyük yardımı ile, bu dağda bulunan Sevr Mağarasında üç gün gizlenerek kurtulmuştur. Bu dağda bulunan mağara hakkında Kur`ân`da şöyle buyurulmaktadır: ``Eğer siz ona (Resûlullah`a) yardım etmezseniz (bu önemli değil); ona Allah yardım etmiştir: Hani, kafirler onu, iki kişiden biri olarak (Ebu Bekir ile birlikte Mekke`den) çıkarmışlardı; hani onlar mağaradaydı; o, arkadaşına: Üzülme, çünkü Allah bizimle beraberdir, diyordu. Bunun üzerine Allah ona (sükûnet sağlayan) emniyetini indirdi, onu sizin görmediğiniz bir ordu ile destekledi ve kafir olanların sözünü alçalttı. Allah`ın sözü ise zaten yücedir. Çünkü Allah üstündür, hikmet sahibidir.`` (Tevbe Sûresi 9/40).

sevcan_

New member

Allah razı olsun hepsi birbirinden güzel resimler.ben henüz yeni olduğum için sadece bakmakla kalıyorum.inş. zamanla bende biçok güzelliği sizinle paylaşma fırsatı bulurum.

ebrar172

Talebe

ya ne kadar huzur verici vede tertemiz resimler...temizlik kokusu bile hissettiriyo insana...ah SaYa ne kadar güzel kardeşim...bizlerlede paylaştığınız için Allah razı olsun inş...:)