Kendi çekimimizden resimler

mihrimah

Talebe
Cevap: Kendi çekimimizden resimler.....

evet ebrar, su anda mihrimah bizede ayni seyi yapiyor zaten :),
bu fotografi taa gecen seneden hatirliyorum ben,
bi kere hazirlandi butun senedir seyrediyoruz masallah :011:

mihrimah yenilerini gorelim yenilerini :p
Syn Fezapilotu, siz kiminle aşık atıyorsunuz bakalım, ben ve masa hazırlamak:M:
İnan bu masayı solda bırakırım:) çünkü ben bunun özel eğitimini aldım hemde rum eğitmenden, Bilirsiniz rumlar bu konuda ustadır:)
tabi şu yoğunluğu atlatayım inş. güzel bir masa sunacağım:)
Senide çağırmayacağım:005:

Nûrolog

Well-known member

4037531853_6619412ce4_o.jpg

-Son- Bahar Gulu

Dolmabahce SArayi'ndan

Tarihci

Marmara Tarih

Şimdi sizle öyle bir cami resmi paylaşıyorum ki, gittiğim yerde beni rahatlatan tek yer, kendimi başka bir alemde hissettiren, dışarıdan soyutlayan tek yer.. Bir adı yok bu caminin ama ben ona Mahsun Cami diyorum..

Çünkü bu Camide ezan okunmaz, kah sağa kah sola dönülerek gür sesle kametler getirilmez, bu camide süslü hatlar yoktur, bu camide renkli renkli desenler yaldızlar işlemeler yoktur.. Bu camide cemaatle namaz kılmak yasaktır.. Bu caminin minberi de mihrabı da öksüzdür yetimdir, bir aşığın maşuğuna olan iştiyakından hasretinden fazladır üzerlerine çıkıp hutbe okuyacak namaz kıldıracak birilerine olan hasretleri.. Boyunları büküktür kimse çıkmaz üzerlerine, kimse yaklaşmaz onlara, yaklaşamaz.. Bu caminin bakanı, koruyanı, hizmetlisi, vakfı yoktur.. tek kimsesi postallarını çıkarıp tekrar giymeyi göze alan tahkiki iman sahipleridir... Her tarafın her gün düzenli şekilde temizlenmesinin zorunlu olduğu o yerde onu temzilemekle görevli kılınmış hiç kimse yoktur.. çöplerinin toplandığı büyük çöp konteynırları da onun önündedir nedensiz...

Bu caminin minaresi de mahsundur, gelinlik kız gibidir hala.. hoparlörleri kullanılmadan eskimiştir, hiçbir zaman inletememiştir ortalığı Allah u Ekber diye.. Hiçbir ramazanda gözler şerefelerine çevrilmemiştir çünkü yoktur onun yemyeşil ışıkları.. Ama yine de mağrurdur minaresi göklere yükselmiş ve tüm gücüyle üzerinde alemi tutmaktadır hala.. ve oralarda nereden bakılırsa bakılsın herşeyden yüksektir boyu...

4176.jpg

4383.jpg

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ

Şimdi sizle öyle bir cami resmi paylaşıyorum ki, gittiğim yerde beni rahatlatan tek yer, kendimi başka bir alemde hissettiren, dışarıdan soyutlayan tek yer.. Bir adı yok bu caminin ama ben ona Mahsun Cami diyorum..

Çünkü bu Camide ezan okunmaz, kah sağa kah sola dönülerek gür sesle kametler getirilmez, bu camide süslü hatlar yoktur, bu camide renkli renkli desenler yaldızlar işlemeler yoktur.. Bu camide cemaatle namaz kılmak yasaktır.. Bu caminin minberi de mihrabı da öksüzdür yetimdir, bir aşığın maşuğuna olan iştiyakından hasretinden fazladır üzerlerine çıkıp hutbe okuyacak namaz kıldıracak birilerine olan hasretleri.. Boyunları büküktür kimse çıkmaz üzerlerine, kimse yaklaşmaz onlara, yaklaşamaz.. Bu caminin bakanı, koruyanı, hizmetlisi, vakfı yoktur.. tek kimsesi postallarını çıkarıp tekrar giymeyi göze alan tahkiki iman sahipleridir... Her tarafın her gün düzenli şekilde temizlenmesinin zorunlu olduğu o yerde onu temzilemekle görevli kılınmış hiç kimse yoktur.. çöplerinin toplandığı büyük çöp konteynırları da onun önündedir nedensiz...

Bu caminin minaresi de mahsundur, gelinlik kız gibidir hala.. hoparlörleri kullanılmadan eskimiştir, hiçbir zaman inletememiştir ortalığı Allah u Ekber diye.. Hiçbir ramazanda gözler şerefelerine çevrilmemiştir çünkü yoktur onun yemyeşil ışıkları.. Ama yine de mağrurdur minaresi göklere yükselmiş ve tüm gücüyle üzerinde alemi tutmaktadır hala.. ve oralarda nereden bakılırsa bakılsın herşeyden yüksektir boyu...

off cok dokundu bu mubarek :(
Bu arada hosgeldin tarihci kardesim...

ebrar172

Talebe

ALTIN KALEM yarışmasının ilk metnini bulduk..!!
Ve belkide birincisini...

İçimize işledi kelamınız Tarihci ne kadar güzel anlatmışsınız
ve biz o camiye hiç girmeden sizin kelimelerinizle gördük hem mahzunluğunu hem mağrurluğunu o minarenin.
Hamd olsun ki orayı mahzun bırakmayan kardeşlerimiz var..
Allah onların elinden tutsun önlerinde ki tüm engelleri kaldırsın..

EyvAllah...
Bize anlattığınız ve bizide bu güzelliğe ortak ettiğiniz için...

Selam ile...

Tarihci

Marmara Tarih

ALTIN KALEM yarışmasının ilk metnini bulduk..!!
Ve belkide birincisini...

İçimize işledi kelamınız Tarihci ne kadar güzel anlatmışsınız
ve biz o camiye hiç girmeden sizin kelimelerinizle gördük hem mahzunluğunu hem mağrurluğunu o minarenin.
Hamd olsun ki orayı mahzun bırakmayan kardeşlerimiz var..
Allah onların elinden tutsun önlerinde ki tüm engelleri kaldırsın..

EyvAllah...
Bize anlattığınız ve bizide bu güzelliğe ortak ettiğiniz için...

Selam ile...

bir yarışma mı düzenlediniz? hayırlısı olsun..

Dün kuralarımızı çektik.. Bir olay daha oldu beni çok duygulandırdı.. Elemanın bir tanesi dereceye girmiş, kendi görev yerini listeden kendi seçecek.. diğer derecelikler edirne, izmir, aydın tekirdağ gibi yerler seçtiler ama içlerinden bir tanesi Şırnak seçti.. herkes şaşırdı insan kendi eliyle isteyerek şırnağa gider mi diye.. ama şırnak seçmiş ve kaydı yapıldı geçti gitti sıradan.. sonradan gidip bulmuş sormuşlar nedenini.. demişki benim annem babam ailem yok.. Aramızda evli arkadaşlar var nişanlılar var onlar oraya gitmesin diye seçtim.. Ben ölsem de arkamdan ağlayacak kimse yok...

ebrar172

Talebe

bir yarışma mı düzenlediniz? hayırlısı olsun..

Dün kuralarımızı çektik.. Bir olay daha oldu beni çok duygulandırdı.. Elemanın bir tanesi dereceye girmiş, kendi görev yerini listeden kendi seçecek.. diğer derecelikler edirne, izmir, aydın tekirdağ gibi yerler seçtiler ama içlerinden bir tanesi Şırnak seçti.. herkes şaşırdı insan kendi eliyle isteyerek şırnağa gider mi diye.. ama şırnak seçmiş ve kaydı yapıldı geçti gitti sıradan.. sonradan gidip bulmuş sormuşlar nedenini.. demişki benim annem babam ailem yok.. Aramızda evli arkadaşlar var nişanlılar var onlar oraya gitmesin diye seçtim.. Ben ölsem de arkamdan ağlayacak kimse yok...

mübareğim ilk mesajınızda gözlerimiz dolmuştu ama bu mesajınızda artık...

gözyaşlarımız o kardeşimize hayırlı bir aile duası olsun inşaAllah.yalnız ve kimsesiz olmadığını göstersin Rabbim huzur ve surur versin onun güzel yüreğine...yahu ne diyeyim kilitlendiğim andır bu...:(

hala var ya böyle delikanlılar böylesi güzel yürekliler ümitlerimizi tazelediniz...Allah razı olsun...

Sizi ve tüm askerlerimizi Allah korusun..
Sevdiklerinize ve sizi sevenlere bağışlasın Yaradan...
Malatya'yı çekmişsiniz kurada hayırla gidin selametle dönün inşaAllah Tarihci...

Dua ile mübareğim En Emin Olana emanetsiniz...

Tarihci

Marmara Tarih

mübareğim ilk mesajınızda gözlerimiz dolmuştu ama bu mesajınızda artık...

gözyaşlarımız o kardeşimize hayırlı bir aile duası olsun inşaAllah.yalnız ve kimsesiz olmadığını göstersin Rabbim huzur ve surur versin onun güzel yüreğine...yahu ne diyeyim kilitlendiğim andır bu...:(

hala var ya böyle delikanlılar böylesi güzel yürekliler ümitlerimizi tazelediniz...Allah razı olsun...

Sizi ve tüm askerlerimizi Allah korusun..
Sevdiklerinize ve sizi sevenlere bağışlasın Yaradan...
Malatya'yı çekmişsiniz kurada hayırla gidin selametle dönün inşaAllah Tarihci...

Dua ile mübareğim En Emin Olana emanetsiniz...

evet hala var maşallah böyle insanlar.. Hakkımızda hayırlısını istedik malatyayı çektik, inşallah güzel bir 9 ay geçiririz.. Allah razı olsun..

Nûrolog

Well-known member

4039704420_056f4f9506_o.jpg

Zor gelir insana İstanbul için şehirlerden bir şehir demek. Çünkü İstanbul şehirlerin sultanı veya sultanların şehridir.

İstanbul, su medeniyetinin başkenti
Yahut başkentlere âb-ı hayat sunan bir sikaye neferi.
İstanbul, bir çiçek
Hem yaz hem kış rengarenk…
...
..
..

Osman Nuri Oz