Kurban Arefesi İhlâs-ı Şerif Hatim Programı TAMAMLANMIŞTIR !!!

müdavim

Üye Sorumlusu
Cevap: Kurban Arefesi İhlâs-ı Şerif Hatim Programına Katılmak İçin Tıklayın

ŞİRKET-İ MANEVÎYE

Manevî kâr için ortak çalışma yapan fertlerin kazanç müessesesi.​

İman ve Kur’an hizmetinde el ele verip beraber çalışan insanlar bir şahsı- manevî teşkil ederler ve bir şirket-i maneviye kurmuş olurlar. Bu şirketin sermayesi “ihlâs, sadakat ve muhabbet,” kazancı ise “rıza-i ilâhî ve sevaptır.” Bu manevî ortaklığa dahil olanların her biri, şirkete, tek kelimeyle “hizmet” diye özetlenen birtakım katkılarda bulunurlar. Bunların tümünden hasıl olan sevap ve nur, “iştirak-i âmâl” düsturuyla, herkesin amel defterine, bölünmeden ve eksilmeden aynen geçer. Bu ise, büyük bir ticaret kapısıdır.

“Cenâb-ı Hakk’ın rahmeti cemaat üzerinedir” Bunun en açık bir delili cemaatle kılınan namazlara yirmi yedi kat fazla sevap verilmesidir. Üç kişi cemaat olmuşlarsa her birisine yirmi yedi kat sevap verilir. Cemaatten hâsıl olan bu sevap üçe bölünmez. Bunun sebebi, nur ve sevabın bölünmeyi kabul etmemesidir. Nitekim okuduğumuz bir fatihayı yahut bir hatm-i şerifi bin kişiye bağışlasak, sevap bine bölünmez, her birine aynı sevap verilir.
kaynak:sorularlarisaleinur

müdavim

Üye Sorumlusu

İŞTİRAK-İ AMÂL

İş bölümü yaparak bir gaye için ortak çalışmak.​

İslâm’a yalnız başına hizmet eden bir kimsenin kârı bir ise, bu hizmeti cemaatle yapanın kazancı binlere, milyonlara varır. İştirak-i amâl ile hasıl olan umum sevap ve nur her şahsın amel defterine bölünmeksizin girer.

“Nasıl ki dört beş adamdan iştirak niyetiyle biri gazyağı, biri fitil, biri lâmba, biri şişe, biri kibrit getirip lâmbayı yaktılar. Herbiri tam bir lâmbaya mâlik oluyor. O iştirak edenlerin herbirinin bir duvarda büyük bir âyinesi varsa, herbirinin noksansız, parçalanmadan birer lâmba oda ile beraber âyinesine girer.” (Lem’alar)

Bununla birlikte, şöyle bir kayıt da getirilir:

“Risale-i Nur dairesinde sadakat ve hizmet ve takva ve içtinab-ı kebair derecesiyle o ulvî ve küllî ubudiyete sahip olur.” (Kastamonu Lahikası)

Lâmbanın görüntüsü, herkesin aynasına bölünmeden, parçalanmadan girer, ama herkesin aynası “gerek büyüklük ve küçüklük itibariyle, gerek parlaklık ve solgunluk yönünden” farklı olabilir. Bu yüzden aynalardaki lâmba görüntülerinin verdikleri ışıklar farklılık gösterir.

İşte bu farklılığın dört sebepten ileri geldiği vurgulanıyor: Sadakat, hizmet, takva, ve içtinab-ı kebair.

kaynak: sorularlarisaleinur

sevgiliye

New member

Bu dediklerinizi dinleyerek insanlar yeterince soğumuşlar zaten ibadetten. Nafile ibadetlerin gizli yapılması tavsiye edilmiştir, amenna. Açıktan yapılmasının yasak olduğuna deliliniz nedir ? Riya tehlikesi vardır, doğrudur, fakat burdaki insanların riyadan dolayı yaptığını ispatlayabilir misiniz ? Müslüman hüsnü zanla mükelleftir. Teşvik amaçlı, bu tür ibadetlerin açıktan yapılması, insanların ibadetlerden soğuduğu böyle bir zamanda gayet normaldir.

Aşağıdaki alıntı da Şualar adlı eserdendir.

Aziz kardeşlerim,

Bu gece evrad ile meşgul olurken nöbetçiler ve başkalar işitiyorlardı. Kalbime geldi ki: “Acaba bu izhar, sevabını noksan etmiyor mu?” diye telâş ettim. Hüccetü’l-İslâm İmam-ı Gazâli’nin meşhur bir sözü hatıra geldi. O demiş: “Bazan izhar, çok defa ihfâdan daha ziyade efdal olur.” Yani âşikâre yapmakta başkalar, ya istifade veya taklit etmek veya gafletten uyanmak veya dalâlette ve sefahette muannid ise, karşısında şeâir-i İslâmiye nev’inde izhar etmek, izzet-i diniyeyi göstermek gibi çok cihetle, hususan bu zamanda ve ihlâs dersini tam alanlarda değil riya, belki gizliden tasannu karışmamak şartıyla çok ziyade sevaplı olabilir diye bir teselli buldum.
bu konu benım kafamı da cok karıstırdı.en sonunda suna karar verdım bız zaten bırbırımızı tanımıyoruz kı,rıya burda soz konusu olmaz dıye dusunuyorum.

nuriye

Well-known member

selamünaleyküm kardesler benim hatimim eklenmemis eklerseniz sevinirim .
beni mahrum etmeyin 1000 tane almistim ama 2000 bin eklermisiniz size zahmet.
allah vesile olanlardan razi olsun amin.

mihrimah

Well-known member

selamünaleyküm kardesler benim hatimim eklenmemis eklerseniz sevinirim .
beni mahrum etmeyin 1000 tane almistim ama 2000 bin eklermisiniz size zahmet.
allah vesile olanlardan razi olsun amin.
Ne zahmeti nuriye abla eziyet eziyet:U:
Allah razı olsun güzel ablam siz yeterki isteyin her daim ekleriz inş.:K:

Kardelennur

New member

Selamün Aleyküm Arefe Günü için ben de 300 tane İhlas-ı Şerif alıyorum. Allah Kabul Etsin.
Selam dua ve muhabbetle....

deposilin1200

Yeni Üye

100 tane de ben alayım.Rabbim şimdiden kabul ve makbul eylesin.Hepimizin kurban bayramı mübarek olsun.Selametle efendim..

Bu alana bir cevap yazın...