Kurban Arefesi İhlâs-ı Şerif Hatim Programı TAMAMLANMIŞTIR !!!

Garib

Well-known member
Cevap: Kurban Arefesi İhlâs-ı Şerif Hatim Programına Katılmak İçin Tıklayın

Yâ Rab! Nasıl büyük bir sarayın kapısını çalan bir adam, açılmadığı vakit, o sarayın kapısını, diğer makbul bir zâtın sarayca me’nûs sadâsıyla çalar- tâ ona açılsın; öyle de, bîçare ben dahi Senin dergâh-ı rahmetini, mahbub abdin olan Üveysü’l-Karânî’nin nidâsıyla ve münâcâtıyla şöyle çalıyorum. O dergâhını ona açtığın gibi, rahmetinle bana da aç.
Âmin!

Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inandım. Hiç şüphesiz öldükten sonra diriliş haktır, Cennet haktır, Cehennem haktır, şefaat haktır, Münker ve Nekîr melekleri haktır. Allah’ın kabirlerdeki ölüleri tekrar dirilteceğine İmân ettim. Allah’tan başka ibâdete lâyık hiçbir ilâh olmadığına ve Muhammed’in (a.s.m.) Allah’ın resûlü olduğuna şehâdet ederim.

İsm-i Âzamın hakkına ve Kur’ân-ı Mu’cizü’l-Beyânın hürmetine ve Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmınşerefıne, bu sitenin kurucuları ve mübârek yardımcılarını ve Risâle-i Nur talebelerini Cennetü’l-Firdevste saadet-i ebediyeye mazhâr eyle. Âmin. Ve hizmet-i îmâniye ve Kur’âniyede dâimâ muvaffak eyle. Âmin.
Ve defter-i hasenâtlarına,tevhid.gen.trde yazılan her bir harfe mukâbil bin hasene yazdır. Âmin. Ve Nurların neşrinde sebat ve devam ve ihlâs ihsan eyle.Buradaki butun kardeslerin kalbindeki hayırlı niyetleri kabul eyle Âmin.

1000 tane ihlas bende alim :021:
bayramınız mubarek olsun :U:

Huseyni

Müdavim

Selamün Aleyküm Arefe Günü için ben de 300 tane İhlas-ı Şerif alıyorum. Allah Kabul Etsin.
Selam dua ve muhabbetle....

1000 ihlası şerif okuyacağım inşaallah

100 tane de ben alayım.Rabbim şimdiden kabul ve makbul eylesin.Hepimizin kurban bayramı mübarek olsun.Selametle efendim..

Yâ Rab! Nasıl büyük bir sarayın kapısını çalan bir adam, açılmadığı vakit, o sarayın kapısını, diğer makbul bir zâtın sarayca me’nûs sadâsıyla çalar- tâ ona açılsın; öyle de, bîçare ben dahi Senin dergâh-ı rahmetini, mahbub abdin olan Üveysü’l-Karânî’nin nidâsıyla ve münâcâtıyla şöyle çalıyorum. O dergâhını ona açtığın gibi, rahmetinle bana da aç.
Âmin!

Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inandım. Hiç şüphesiz öldükten sonra diriliş haktır, Cennet haktır, Cehennem haktır, şefaat haktır, Münker ve Nekîr melekleri haktır. Allah’ın kabirlerdeki ölüleri tekrar dirilteceğine İmân ettim. Allah’tan başka ibâdete lâyık hiçbir ilâh olmadığına ve Muhammed’in (a.s.m.) Allah’ın resûlü olduğuna şehâdet ederim.

İsm-i Âzamın hakkına ve Kur’ân-ı Mu’cizü’l-Beyânın hürmetine ve Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmınşerefıne, bu sitenin kurucuları ve mübârek yardımcılarını ve Risâle-i Nur talebelerini Cennetü’l-Firdevste saadet-i ebediyeye mazhâr eyle. Âmin. Ve hizmet-i îmâniye ve Kur’âniyede dâimâ muvaffak eyle. Âmin.
Ve defter-i hasenâtlarına,tevhid.gen.trde yazılan her bir harfe mukâbil bin hasene yazdır. Âmin. Ve Nurların neşrinde sebat ve devam ve ihlâs ihsan eyle.Buradaki butun kardeslerin kalbindeki hayırlı niyetleri kabul eyle Âmin.

1000 tane ihlas bende alim :021:
bayramınız mubarek olsun :U:

Abi 1000 tane de ben alayim insallah

zeyhak__6000 (6 bin)

ebru__1000 (bin)

Elif_Gibi__1000 (bin)

okunacak ihlaslarım var ama buradaki duayada dahil olmak için 1000 tane alıyım...Rabbim kabul etsin...

İsimleriniz eklenmiştir, allah kabul etsin, amin.

selam ve dua ile
Fuat Uygur Kardesim 100 tane okudu
Sacide Suna 100 tane okudu
Allah yar ve yardimciniz olsun, bu arada burdaki herkesin Kurban Bayramini kutuyorum,Rabbim tekrarini nasip etsin insallah

100 . adedde ben okuyayım inşaallah daha çok okumak isterdim fakat bebeğim ve ev işleri malüm şimdiden cümlemize sağlık mutluluk ve afiyet diliyorum kurban bayramınız mübarek olsun

M

msp1955

Misafir

Bu dediklerinizi dinleyerek insanlar yeterince soğumuşlar zaten ibadetten. Nafile ibadetlerin gizli yapılması tavsiye edilmiştir, amenna. Açıktan yapılmasının yasak olduğuna deliliniz nedir ? Riya tehlikesi vardır, doğrudur, fakat burdaki insanların riyadan dolayı yaptığını ispatlayabilir misiniz ? Müslüman hüsnü zanla mükelleftir. Teşvik amaçlı, bu tür ibadetlerin açıktan yapılması, insanların ibadetlerden soğuduğu böyle bir zamanda gayet normaldir.

Aşağıdaki alıntı da Şualar adlı eserdendir.

Aziz kardeşlerim,

Bu gece evrad ile meşgul olurken nöbetçiler ve başkalar işitiyorlardı. Kalbime geldi ki: “Acaba bu izhar, sevabını noksan etmiyor mu?” diye telâş ettim. Hüccetü’l-İslâm İmam-ı Gazâli’nin meşhur bir sözü hatıra geldi. O demiş: “Bazan izhar, çok defa ihfâdan daha ziyade efdal olur.” Yani âşikâre yapmakta başkalar, ya istifade veya taklit etmek veya gafletten uyanmak veya dalâlette ve sefahette muannid ise, karşısında şeâir-i İslâmiye nev’inde izhar etmek, izzet-i diniyeyi göstermek gibi çok cihetle, hususan bu zamanda ve ihlâs dersini tam alanlarda değil riya, belki gizliden tasannu karışmamak şartıyla çok ziyade sevaplı olabilir diye bir teselli buldum.
------------
(Aziz kardeşlerim,

Bu gece evrad ile meşgul olurken nöbetçiler ve başkalar işitiyorlardı. Kalbime geldi ki: “Acaba bu izhar, sevabını noksan etmiyor mu?” diye telâş ettim. Hüccetü’l-İslâm İmam-ı Gazâli’nin meşhur bir sözü hatıra geldi. O demiş: “Bazan izhar, çok defa ihfâdan daha ziyade efdal olur.” Yani âşikâre yapmakta başkalar, ya istifade veya taklit etmek veya gafletten uyanmak veya dalâlette ve sefahette muannid ise, karşısında şeâir-i İslâmiye nev’inde izhar etmek, izzet-i diniyeyi göstermek gibi çok cihetle, hususan bu zamanda ve ihlâs dersini tam alanlarda değil riya, belki gizliden tasannu karışmamak şartıyla çok ziyade sevaplı olabilir diye bir teselli buldum.)

------------
Yazdığını bir daha oku,
anlamadan cevap verme,
Hem Bu fıkhi bir ölçü değildir.
Farz ve sünnetlerin nasıl yapılacağına fetva veremezsiniz,
zira peygamberimiz açıkça berlirtmiştir.Kuran ise ortadayken,
fetva vermeniz sadece hissi olur.

Bu okunuş şekilleri islamda yoktur.Ölülerede Kuran okunmaz.
Kimse benim itikadımı değiştiremez.
Elhamdu lillah müslümanım.Gerçeklere inanmak ve ona göre amel etmekteyim.

Huseyni

Müdavim

------------
(Aziz kardeşlerim,

Bu gece evrad ile meşgul olurken nöbetçiler ve başkalar işitiyorlardı. Kalbime geldi ki: �Acaba bu izhar, sevabını noksan etmiyor mu?� diye telâş ettim. Hüccetü�l-İslâm İmam-ı Gazâli�nin meşhur bir sözü hatıra geldi. O demiş: �Bazan izhar, çok defa ihfâdan daha ziyade efdal olur.� Yani âşikâre yapmakta başkalar, ya istifade veya taklit etmek veya gafletten uyanmak veya dalâlette ve sefahette muannid ise, karşısında şeâir-i İslâmiye nev�inde izhar etmek, izzet-i diniyeyi göstermek gibi çok cihetle, hususan bu zamanda ve ihlâs dersini tam alanlarda değil riya, belki gizliden tasannu karışmamak şartıyla çok ziyade sevaplı olabilir diye bir teselli buldum.)

------------
Yazdığını bir daha oku,
anlamadan cevap verme,
Hem Bu fıkhi bir ölçü değildir.
Farz ve sünnetlerin nasıl yapılacağına fetva veremezsiniz,
zira peygamberimiz açıkça berlirtmiştir.Kuran ise ortadayken,
fetva vermeniz sadece hissi olur.

Bu okunuş şekilleri islamda yoktur.Ölülerede Kuran okunmaz.
Kimse benim itikadımı değiştiremez.
Elhamdu lillah müslümanım.Gerçeklere inanmak ve ona göre amel etmekteyim.

Fetvayı biz vermiyoruz, Alimler evliyalar bu açığı kapatmışlar, allah onlardan razı olsun. Bunu anlamamakta ısrarcı davranmanız sizin cehalettte direndiğinizi gösteriyor. O yazı gayet açık ve net. İzaha bile gerek yok. İzahta edebilirim fakat baştan kapalı olduğunu belirtmişsin zaten. İtikadınızla yşamaya devam edin. Özgürsünüz. Yalnız burada huzursuzluk vermeye hakkınız yoktur.

Huseyni

Müdavim

selam ve dua ile
Fuat Uygur Kardesim 100 tane okudu
Sacide Suna 100 tane okudu
Allah yar ve yardimciniz olsun, bu arada burdaki herkesin Kurban Bayramini kutuyorum,Rabbim tekrarini nasip etsin insallah

bende 100 tane alıyım ALLAH kabul etsin inşaallah

2000 aldım inşaallah.

1000 ihlas anneannem

1000 ihlas Ukbaa

Allah kabul etsin inşallah

1001 ihlas E.F

1001 ihlas H.G

+2000 ihlas ı şerif annem ve babamdan

500 tane de ben okudum
Allah kabul etsin sebep olandan Allah razı olsun inşaAllah

100 . adedde ben okuyayım inşaallah daha çok okumak isterdim fakat bebeğim ve ev işleri malüm şimdiden cümlemize sağlık mutluluk ve afiyet diliyorum kurban bayramınız mübarek olsun

İsimleriniz eklenmiştir. allah kabul ve makbul eylesin, amin. Toplamda 63 hatim yani 63000 İhlâs-ı Şerif okunmuştur.

zeyhak'ın 600 değil 6000 olacak düzeltir misiniz?

Hata düzeltildi, allah razı olsun.

Bu alana bir cevap yazın...