Cevap: Risalelerde "bunlar bana yazdırıldı", "kalbime ihtar edildi" gibi if
Bu mesajı görmemişim,
beni tekrar gönderebilirsiniz sorun değil ama içiniz rahat olsun 4. bir üyelik alma niyetinde değilim.
Esas çelişki ve tezatlık sizde. Bana said nursinin kitap okuyup araştırdığını söylediğine dair kaynak gösterin bende, üşenmeyip kendini övdükten sonra 15 yılda okunacak kitapları 3 ayda okuduğunu söylediği sözünü bulup gösteyim. Burada, insan(doğa)üstü bir yetenekten bahsediliyorsa buna okumak araştırmak demek söz konusu değil, Allahın izni ve ikramı olan bir durumu nasıl kişiye mal edebileceğiz, bir kere kendi insiyatifi ile gelişen bir durum değil ki, eğer muhatabım @Turab da böyle bir olaya mazharsa okumasın araştırmasın sözümü geri alıyorum.
Yok eğer bu bir maharetse o zaman siz haklı oluyorsunuz okumuş araştırmış, ama o zaman tevazu nerede?
Öneriniz için teşekkür ederim, bende size bir öneride bulunmak isterim müsadenizle, üstadınız her ne kadar okuma ihtiyacı hissetmemişsede sizde okumamak araştımamak zorunda değilsiniz.
Bunu lütfen saygısızlık olarak kabül etmeyin çünkü kendi ifadesidir. Kendisi ilim öğrenme zahmetinden münezzeh olabilir, eğer kendinizide o seviyede görüyorsanız, ki görmediğinizi söylediniz, gözlüklerin açısınız biraz genişletin yararınıza oalcaktır.
Kardeş bak en başta söylemiştim söylediklerin safsatadan ibaret diye hala da bu iddiamı doğruluyorsun. Böyle devam edersen tekrardan göndericem seni kusura bakma. Üstad kendi yazdığı Onuncu Sözü bile defalarca okumuştur. Sonrasında çocukluk, gençlik dönemlerinde okuduğu kitaplar ve hıfzettiği kitapların olduğu külliyatın muhtelif yerlerinde geçer. Hem ben bunları okudum deyip hem bu kadar saçmalamanız çok çelişkili ve tezat içeren şeyler.
Zamanınızı almazsam bir şey paylaşmak istiyorum. Üniversitede cemaate kendini kaptırmış şık olmayacak katılmış çocukluk arkadaşımla yine münazara ederken bana "ömrü zindanlarda geçmiş, tek gayesi İslam olan biri için" haksızlık ediyorsun dedi. İster inanın ister inanmayın o ana kadar hiç araştırmadığım halde "bu konu DA abartılıyor" diye kesin bir iddiada bulundundum. Benzer bir forumdan hayat hikayesini okuduk 20 ay ve 11 ay olmak üzere toplamda 31 ay (2,5 yıl) hapis kadlığını öğrendik.
80 küsür yıllık ömürde 2,5 yıl komik bir rakamdı ve arkadaşım benden ilkkez özür diledi (ama fikirleri değişmedi, değişmeside mümkin gibi görünmüyor). Elbetteki hapisde 1 gün 1 saat hatta 1 saniye bile zor, çileli, ama "ömrü zindanlar geçti acındırması" için kesinlikle dayanak değil. Derdimi anlatabiliyormuyum.
Ömrü sürgünlerde ve bir kısmı da zindanlarda geçmiş deseydi daha doğru olurdu. Bilmediğinden öyle demiş ve sonrasında yanlışını görüp, büyüklüğünü özür dileyerek göstermiş. Onun hatası Risale-i Nura maledilemez. Zira referansımız sizin arkadaşınız değil, elimizdeki külliyattır.
Bu mesajı görmemişim,
beni tekrar gönderebilirsiniz sorun değil ama içiniz rahat olsun 4. bir üyelik alma niyetinde değilim.
Esas çelişki ve tezatlık sizde. Bana said nursinin kitap okuyup araştırdığını söylediğine dair kaynak gösterin bende, üşenmeyip kendini övdükten sonra 15 yılda okunacak kitapları 3 ayda okuduğunu söylediği sözünü bulup gösteyim. Burada, insan(doğa)üstü bir yetenekten bahsediliyorsa buna okumak araştırmak demek söz konusu değil, Allahın izni ve ikramı olan bir durumu nasıl kişiye mal edebileceğiz, bir kere kendi insiyatifi ile gelişen bir durum değil ki, eğer muhatabım @Turab da böyle bir olaya mazharsa okumasın araştırmasın sözümü geri alıyorum.
Yok eğer bu bir maharetse o zaman siz haklı oluyorsunuz okumuş araştırmış, ama o zaman tevazu nerede?