Sen Hangisisin??

• Konbuyu başlatan Tarihci19
  • Başlangıç tarihi
T

Tarihci19

Misafir
illailayh ' Alıntı:
:'( dersha neye başladım abla adayıyım yanii:) bizde daha anlarız halind en:):)nedir bu öss yahu belimi büktü

eee her delikanlı kazanamaz ;) şaka yapıyorum tabi, o kadar da zor değil, çalışan herkes kazanabilir... şekva etmeyin çalışmaya devam, .) Allah abla adaylığını hayırlı etsin abla olduğun günleride göstersin ...

illailayh

Active member
Tarihci ' Alıntı:
eee her delikanlı kazanamaz ;) şaka yapıyorum tabi, o kadar da zor değil, çalışan herkes kazanabilir... şekva etmeyin çalışmaya devam, .) Allah abla adaylığını hayırlı etsin abla olduğun günleride göstersin ...

amin abi amin hayırlı abla olmayı nasip etsin RABBİM hizmette en üst seviyeye cıkarsın..sıradan olmak istemem:):)

hasret

Well-known member
illailayh ' Alıntı:
amin abi amin hayırlı abla olmayı nasip etsin RABBİM hizmette en üst seviyeye cıkarsın..sıradan olmak istemem:):)
abla diyonda ialailayh, acaba kolay mı? biz hizmeti kolay sanırız ama inan hicte kolay değildir. Abla, abi sorumluluğuda, imtihanı da büyüktür.
Abla olmak istemiyorum, ben hakiki nurcu olmak isterim.

illailayh

Active member
Şualar ' Alıntı:
abla diyonda ialailayh, acaba kolay mı? biz hizmeti kolay sanırız ama inan hicte kolay değildir. Abla, abi sorumluluğuda, imtihanı da büyüktür.

tabiki deil ama benim kastım o deildi..nurları hayatıma naksetmek en büyük arzum farklıdan kastımda hakjiki nurcu olmaktı ..artı öss hazırlıkta ve devamında bıcok ogrenciyle muhatap olunuor malesef herkes dıer dershanelerdeki gibi nurları bilimio yada okumuor bu noktada tanıstıran kişiye buyuk sorumluluklar düşüyor abla oluosun otomatıkman şimdi anladn mı kardeşim??bide hakiki nurcu olunup olunmadıgını ancak RABİM bilir biz o yolu takip ederiz elimizden geldigince nurları anlatırız arkadasları sevke getırırz belki vesile oluruz inş..çok keskin olmamak lazımm bızde hosgörü esastır..

hasret

Well-known member
illailayh ' Alıntı:
tabiki deil ama benim kastım o deildi..nurları hayatıma naksetmek en büyük arzum farklıdan kastımda hakjiki nurcu olmaktı ..artı öss hazırlıkta ve devamında bıcok ogrenciyle muhatap olunuor malesef herkes dıer dershanelerdeki gibi nurları bilimio yada okumuor bu noktada tanıstıran kişiye buyuk sorumluluklar düşüyor abla oluosun otomatıkman şimdi anladn mı kardeşim??bide hakiki nurcu olunup olunmadıgını ancak RABİM bilir biz o yolu takip ederiz elimizden geldigince nurları anlatırız arkadasları sevke getırırz belki vesile oluruz inş..çok keskin olmamak lazımm bızde hosgörü esastır..
Bİilyorum onu kastettiğin o değildi ben farklı cihetten yaklaştım,sende farklı anladın beni neyse inş hakiki talebe olma vasfına liyakat kesbederiz birgün.

hulusi ' Alıntı:
Bende üstadıma layık..risaleye vakıf bi talebe olmak istiyorum..dua edin inş

Abi benim bildiğim evliler vakıf olamıyor:) Herseyden tecerrüt etmeleri lazım.

T

Tarihci19

Misafir
illailayh ' Alıntı:

aminn,, Allah seni hakiki nurcu ve talebe adaylarına, islamı güzel temsil eden örneklik hakiki abla yapsın.. aminn

hulusi

Well-known member
Rabbim üstadımıza ve öncü abilerimize karşı bizi mahcup bırkma..bırakamadığımız enaniyet ve nefse karşı inayetini yolla..amin

T

Tarihci19

Misafir
Şualar ' Alıntı:

hakiki nurcu olmak istemene amin amin aminn,,, lakin birilerine örnek olmak istemez misin.. birilerine yol göstermek vesile olmak istemez misin.. okuduğunu sadece kendine saklamak yerine kendinden ufaklara anlatmak istemez misin.. _________________________________________________
hulusi ' Alıntı:
Bende üstadıma layık..risaleye vakıf bi talebe olmak istiyorum..dua edin inş

aminn abi inşallah olmuşsunuzdur _________________________________________________
illailayh ' Alıntı:
o bu deil mesele bence en basta insan olmak gerek.....

insan olmak, İslam olmaktan gecer :)

hulusi

Well-known member
hani üstadımız diyorya..insan bi tohum gibi mertebe mertebe aşamları vardır..bazen tohum olur çürür gideriz..belki can bulup yeşilleniriz..belkide fidan ...devam ediyor taki meyveye duran bi ağaç olmak en güzel mertebe bu olsa gerek..hangi mertebeyiz veya sahip oldumuz mertebden yukseiliyormuyuz yoksa onudamı kaybediyoruz...hasılı kelam güzel kardeşlerim benim için insan olmak ve insan kalmak zor. sizler için inş kolaydır dua ile

hasret

Well-known member
Tarihci ' Alıntı:
hakiki nurcu olmak istemene amin amin aminn,,, lakin birilerine örnek olmak istemez misin.. birilerine yol göstermek vesile olmak istemez misin.. okuduğunu sadece kendine saklamak yerine kendinden ufaklara anlatmak istemez misin.. _________________________________________________

aminn abi inşallah olmuşsunuzdur
ne alaka şimdi ben böyle bişey mi dedim?
Abla olmak istemiyorum derken niyetim coook farklıydı...
Ablalıkta,Abilikte bazen eneleri kabartabiliyor,hizmete zarar verebiliyor böyleleri.
Nitekim şahit oluyoruz.Ben ablalık kisvesi olmadan da hizmet yapabilirim, abla olmamam buna engel mi?

hulusi

Well-known member
tarıhci ve şualar kardeşim ikinizde maşallah manevi olarak güzelsiniz..sanırsam yanlış anlaşılma oldu..ama inanıyorum ki ikinizde güzel,doğru ve aynı şeyleri yazıyorsunuz dua ile :)

T

Tarihci19

Misafir
Şualar ' Alıntı:
Ablalıkta,Abilikte bazen eneleri kabartabiliyor,hizmete zarar verebiliyor böyleleri.
Nitekim şahit oluyoruz.Ben ablalık kisvesi olmadan da hizmet yapabilirim, abla olmamam buna engel mi?

yanlışın şu ki """"ablalık kisvesi olmadan da"""""" ablalıkta, abilikte sandığın gibi bir kisve değlidir.. bir kibir bir rütbe göstergesi nişane değildir.. alakası çok açık: hakiki nurcu olan bayan başkalarına vesile olmaya çalışır, kendinden küçüklere veya büyüklere iman hakikatlerini anlatmaya öğretmeye çalışır, biz bunu yapana abla deriz, alakası gayet açık ve nettir.. hakiki nurcu olamk isteyen biri zaten abla olmayı baştan kabul etmiştir...

illailayh

Active member
Şualar ' Alıntı:

ablalık evlyalıkla karıstılmasın bence bi kavram hızmetın ıcınde bulunan erkelker abi kızlarda abla oluor otomatıkmann:):)

hasret

Well-known member
hulusi ' Alıntı:
tarıhci ve şualar kardeşim ikinizde maşallah manevi olarak güzelsiniz..sanırsam yanlış anlaşılma oldu..ama inanıyorum ki ikinizde güzel,doğru ve aynı şeyleri yazıyorsunuz dua ile :)
Abi biz tarihci abi ile bu sekilde harplere alışığız ,yanlış anlaşılma noktasında da ne hikmetse abiyle heeep farklı tellerden calıyoruz.Ama olsun ben bütün abilerimi de tarihci abiyide seviyorum.Kendisine saygım var.

hulusi

Well-known member
ablalıkta, abilik te sandığın gibi bir kisve değlidir.. bir kibir bir rütbe göstergesi nişane değildir..tabi ki evt...
hakiki nurcu olan bayan başkalarına vesile olmaya çalışır, kendin den küçüklere veya büyüklere iman hakika tlerin i anlatm aya öğretmeye çalışır.bay bayan çoçuk tüm risale okuyan kişi onu öğrenır risaleden inş..

biz bunu yapana abla deriz, sanırsam burda bi karışıklıklı oldu ..bazılar abi abla der bazılar üstadın dediği gibi kardeş der..bazılar hocam der..sanırsam bu bi kavram anlaşılmazlığı oldu dua ile