ebrar iyi açıklamış ama ben de bi şeyler ekleyim.. eklemeden evvel bir örnek vereyim övünüp iftihar ettiğimiz ecdadımız Osmanlı dan..
Osmanlı da devlet, yeryüzüne Allah ın kelamını yaymak ve bu ahkamla insanları yönetmek için vardır. Bu gaye ve yüce dava için her engeli aşarlar, bunu
engelleyebilecek her ne olursa olsun onu ortadan kaldırırlar ve kaldırmışlardıda. Bu engel bir haçlı ordusu veya bir isyancı vali veya bir eşkiya sürüsü
veyahut da bir şehzade olabilirdi.. bu engellerin hepsini kılıcla ortadan kaldırmışlardı. şimdi burda dikaktinizi çekmek istediğim şey şehzadelerin yani
kardeşlerin katli.. Ordu ile savaşılır, haktır, halka zulmeden eşkıya ile savaşılır, haktır, isyan eden vali ile savaşılır bu da haktır.. peki sorarım size kardeş
neden katledilir? bu kardeşte müslüman değil midir? şimdi bu soruları burda askıda bırakıp bi olayı hatırlayalım olaydan sonra bu sorulara cevap verelim.
Malumdurki cem olayını bilirsiniz.. Fatih in oğullarından biridir Cem, diğeri de Bayezid. Fatih in vefatıyla Bayezid tahta çıkmış ve padişah olmuştur. kardeşi cem ise bunu kabul etmeyip onunla savaşa girmiştir, anadoluda yapılan bu ilk savaşta kimler birbirine kılıç çekmişti? her iki tarafta müslüman olan Osmanlı askerleri.. ve bu savaşta cem geri kaçtı.. bayezid ona vazgecmesini söledi ama cem saltanat davasından vazgecmedi ve tekrar konyada savaşa girdiler ve yine akan kan müslüman kanı oldu. tekrar cem geri çekildi,, bayezid onun Kudus te oturmasını istedi ve senede hayli yüklü bir para vereceğini söledi ama cem bunu da kabul etmedi ve bu seferde rodos şövalyeleriyle anlaşarak rodos a gecti, gectiği gibi pişman da oldu ama bu pişmanlık yaptığı bu devasa hatayı telafi etmiyordu. cem in rodos a ve ordanda papalığın eline gecmesi çok büyük bir diplomasiye yol açtı, Osmanlı nın avrupaya olan tüm seferleri durdu(tek istisnası boğdan seferidir) papalığın ve haçlı zihniyetinin eli Osmanlıya karşı güclenmiş oldu.
Şimdi bu olay neticesinde defalarca müslüman kanı akmış oldu hemde yine müslüman eliyle.. Avrupaya yapılan seferler yani cihad yani ilayı kelimetullah durdu.. bunun maddi getirileri olamadğı gibi manevi getirileri, İslam dininin yayılması ve insanların islamla şereflendirilmesi ve Allah ın kanunuyla yönetilmesi durmuş oldu, yani yukarda yazmış olduğumuz devletin var olma sebebi ortadan kalkmış oldu. işte bunlara bir kişi sebeb olmuştu. bu engeli bir kişi çıkarmıştı ve bu engel kaldırılmalıydı ve öyle bir sistemle kaldırılmalıydıki bir daha devlet böyle bir engelle karşılaşmasın.. nihayetinde Osmanlı devlet adamları Alimler Müderrisler ve Şeyhülislam bir fetva verdiler, devletin selameti için kardeş katli vaciptir.. buna isyan eden etmeyen hepsi dahildir, çünkü ilk başta saltanatta gözü olmayan kardeşlerinde devlet adamları tarafından kışkırtılıp buna yeltenmeleri çokça görülmüş vakadır. Nitekim yavuz da bayezidde bunu uygulamışlardır ve yavuz kardeşlerinin ölümü üzerine ağlamış ve fakirlere himmet dağıtmıştır.. şimdi gelelim neden bunları anlattım ?
Şİmdi dinimizde insan öldürmek büyük gunahlardan biridir, ancak yukarda gecen olaydan dolayı bu insanı yani kardeşi öldürmek caiz görülmüştür, yani Osmanlı devletimiz bir kebaire caiz demiştir ve evliya hukmunde olan padişahlarda bunu üzülerekte olsa uygulamışlardır.. aksi halde o bir kişi yüzünden görüldüğü gibi müslüman kanı müslüman eliyle akmış avrupaya seferler durarak islam yayılamamış cihad edilememişti, binlerce insanın islamla şereflenmesine engel olunmuştu.. demekki yerine duruma göre bir kebair içtihad ile caiz olabilmektedir. sebeblerinide yazdık..
bu gun ülkemizde tüm stratejik noktalar sabetaistler ve masonlarca tutulmuş, üst düzey bürokratlar mason, paşaların birçoğu yahudi asıllı ve mason, hukuk divanlarının uyeleri, en üst düzey hukukçular ve yök yönetim kurulu mason veya sabetaist islam düşmanları.. şimdi bunlar bu noktaları tutmuş ve devleti(hükümeti demiyorum, devlet ayrıdır hukumet ayrı) anti islami bir şekilde kullanmaktalar.
bizim yapmamız gereken ise okul okuyarak bunların yerine bizim yani bu ülkenin asıl sahiplerinin gecmesi.. çünkü bu topraklar bin yıldır başı kapalıların topraklarıdır şimdi ne olmuşki başı kapalılar okula giremiyor? işte bunun sebebi bu masonlar bu sabetaistler bu misyonerler.. bizim onların yerine gecmek ve bu engeli kaldırmak için okul okumamız lazım bu devrde bizim ülkemizde bu düzeni değiştirmek için okul okumak cihaddır.
Görüldüğü üzere islamın yaşanması yayılması için 7 büyük gunahtan biri olan adam öldürmek dahi caiz görülmüş, bu düzeni değiştirmek, islami bir eğitim ortamı sağlayabilmek için neden başı açık okunmasın.. bu sadece halis niyet ister, eğer kızımız "universiyete gideyim okumuş hayırlı bir kısmet bulurum" düşüncesiyle başını açıp okula gidiyorsa bu haramdır. ama bu düzeni değiştirmek için çabalıyor ve bu yüzden okumak bi yerlere gelmek islamın sesi olmak istiyorsa başını açıp okumasından dolayı Rahman olan Allah ım ona gunah yazmayacaktır. Nitekim ameller niyetlere göredir, islam için niyeti güzel olarak ecdadımız buyuk gunahlardan birine cevaz vermiş, bizde bunu kıyas ederek islam için buna cevaz verebilmeliyiz..ki başörtüsü 7 kebair gunahtan biri de değil.. nitekim bu gun merih in dediği gibi perukla veya geniş bol şapkalarla başını örterek okuyanlar var. ve ebrarın dediği gibi, başımızı kuma gömersek ve masonların sistemi değiştirmesini beklersek daha çooooookk bekleriz, zaten bu çarpık sistemi kuranlar onlar bunu kendi elleriyle hiç değiştirirlermi? biz bunu değiştirmelerini beklesek safdillik etmekten başka bişey etmiş olmayız..
Ben böyle şuursuzca açın başınızı okuyun demiyorum,benim kastettiğim şekilde okuyan yani İslamın ihyası için çarpık düzeni değiştirmek için insanların daha islami ortamlarda yaşayabilmesi için ilerde okula girerken başlarını açmak zorunda kalmamaları için islamın yayılması ve yaşanmasına destek olmak için okuyup rütbe sahibi olup bu mason ve sabetaistlerin yerlerini alıp düzeni değiştirmeye niyetli olan kızlardır benim kastettiklerim.. tam olarak bu niyetle okuyan kızları seçse melekler zaten kooca türkiyede 500 tane ya vardır ya yoktur,, yoksa ben meslek edinmek ve para kazanmak için başların açılıp okunmasına karşıyım, univde tahsilli kısmet bulurum düşüncesiyle başların açılıp okunmasına da karşıyım, sadece ilm tahsil etmek için başların açılıp okunmasına da karşıyım..lakin ilim okula gitmeden de tahsil edilebilir.
Şimdi bir kız düşünelim, iyi ihlaslı halis bir niyetle, okumak söz sahibi olmak ve islamın ihyası için elinden geleni yapmak istiyor olsun. bu kızcağız üniversite kazansın üzülerek de olsa başını açsın ve okulunu bu şekilde bitirsin. okuldan mezun olunca bir kız kolejinde işe başlasın ve 30 tane gencecik körpe zihinin öğretmenliğini üstlensin.(sınıf öğretmeni olduğunu düşünelim) bu kızımız okul saatleri süresince 5 sene bu genc zihinlerle birlikte olsun. haliyle, duruşuyla, konuşmasıyla, müsbet düşünceleriyle, hal ve hareketleriyle olaylara getirdiği inançlı yorumlarla bu 30 kişiyi islam ahlakına uygun yetiştirsin. ve emekli olana kadar bu kızımızın bu şekilde insanlar yetiştirdiğini düşünelim 30 sene de emekli olsa bu ortalama 30 kişilik sınıf desek 180 kişiyi imanlı ahlaklı müsbet yetiştirdi demektir,(bunu yapamamış olsa dahi komunist bir öğretmenin bu 180 kişiyi bozmasına engel oldu demektir) bu yetiştirdiği 180 kişide diğer insanlara sirayet edeceklerdir ve bu kızımızın vesile olduğu hayırlar saymakla bitmeyecektir. şimdi sorarım size, ahir zamanda böyle bir hizmet yapan insanların islami yetişmesine sebeb olan bunca hayra vesile olan belki onlarca kişinin imanını kurtaran bir kulunun saçı göründü diye Allah o kulunu cehennem azabıyla azaplandırır mı? eğer azaplandırır derseniz Allah ın, en başta Rahman ve Rahim isimlerini küçük görmüş olursunuz.. HALİS NİYETLERLE yapılan işlerin yüce Rabbimiz tarafından affedileceğini zannediyorum, Allah u teala da "ben kulumun zannı üzereyim" buyuruyor..
Ben diyorumki okuyabilen bayan okuyup üst düzey hukukçu olsun, danıştayın yüksek mahkem enin kadrosuna girsin anayasa mahkem esinin hakimleirnden olsun ve seküler işlere izin vermesin, dini işlere ve dini yayma yaşatma çabalarına engel olacak hukumler çıkarmasın, hukumetin dini uygulamalarını veto etmesin durdurmasın baş örtüsü yasağının hukukta yeri olmadığını ordan söylesin ve uygulatsın..
Siz de diyece ksinizki,, kadın içtihad edemez kadın hakim olmaz.
Şimdi kimin dediğinde İslam alemi daha fayda görüyor? elinizi vicdanınıza koyun siz karar verin..