istiğna ' Alıntı:anladın sen onu...
ya vallahi anlamadım kelime oyunuda yapmıyorum,sen bi adresini acsana bakayım neymiş demek istediğin..istiğna ' Alıntı:niye kelime oyunları yapıyosun.ne demek istedıgım gayet aşikar.siz anlıyamıyosanız abi sorun sizdedir.benim yapabılıcegım,bişey yok.
Şöyle desene kardeşim,kuruyorsun devrik cümle sonra anlamamızı bekliyorsun...istiğna ' Alıntı:yani abi sagolsun bızımle ilgileniyor,nazımızı cekıyor,sorunlarımızla hıc bıkmadan ılgılenıyor,bı durum oldugunda ilkkarsımızda abiyi buluyoruz.
tek geciyoum demek"abi siz bir numarasınız"demek.ve abi burada kemdıne verilen görevini hakkıyla yerine getiriyor.Rabbımız burada ki bütün yönetici abilerden razı olsun. çünkü forum araştırmacı kimliğimizi yeniden canlandırmaya vesile oldular...
kast etmek istedigim buydu.
ben ne bıleyım abi bende seni kendim gibi zeki sanmışştım ;DŞualar ' Alıntı:Şöyle desene kardeşim,kuruyorsun devrik cümle sonra anlamamızı bekliyorsun...
dediklerine aynen katılıyorum.
istiğna ' Alıntı:ben ne bıleyım abi bende seni kendim gibi zeki sanmışştım ;D
Şualar ' Alıntı:enaniyet :O :O :O
Fazla belli etme sonra nazar değer maazallahistiğna ' Alıntı:yok yok zekılık valla
benim gibi bi garibanda enanıyet,nefs ne arar.ben kım onları alıcak para kım.ama zekilik genlerimde var.yani o dogustan...
He sizden duyduk mesela:Sergerdan ' Alıntı:Ne kadar geveze oldugunuzu söyleyen abileriniz oldu mu hiç? ;D Allah abilerinize sabırlar versin,bi tane de degil,üç tane yav![]()
Şualar ' Alıntı:Fazla belli etme sonra nazar değer maazallah:angel:
ay abi biz sizi övelim sizde bize geveze diyin.evt biz 3 taneyiz.ama yanyana geldik mi 111 kuvvetindeyiz.Sergerdan ' Alıntı:Ne kadar geveze oldugunuzu söyleyen abileriniz oldu mu hiç? ;D Allah abilerinize sabırlar versin,bi tane de degil,üç tane yav![]()
Sergerdan ' Alıntı:111 kuvvetinde gevezelik demek ;D
Abi güzel bir noktaya değindin,bu arada da yandın ;DSergerdan ' Alıntı:111 kuvvetinde gevezelik demek ;D
Çünkü samimî bir ihlâs, şerde dahi olsa neticesiz kalmaz. Evet, ihlâs ile kim ne isterse Allah verir. :angel:
Şualar ' Alıntı:Abi güzel bir noktaya değindin,bu arada da yandın ;D
----------------şerde dahi olsa neticesiz kalmaz-----------------
Buna bir örnek verir misiniz? Bu nasıl oluyor?
Çok güzeldi ;DSergerdan ' Alıntı:Dolaylı bir örnek vereyim,şer olanını siz düşünün. :angel: Aşagıda ehemmiyetsiz bir işteki ihlasa örnek var,ehl-i dalaletinkileri siz bulun bakim.Mesela ehl-i dünyanın hususan medeniyetin şimdiki insanları dünyanın fani yüzü cihetiyle o kadar ihlaslılardıki belkide dünyayı imar eden müslümanlardan ziyade onlar oldu.
Kırk Altın, Kırk Sopa
Sultan Mahmut'a kabiliyetli bir adamdan söz ettiler. “Adam çok maharetli. Bir metre uzaklıktan, ipliği iğneye geçiriyor” diyerek övgüyle anlattılar.. Sultan görmek istedi ve maharetli adamın huzuruna getirilmesini emretti.
Adamı getirdiler. Sultan'ın huzurunda ve herkesin şaşkın bakışları arasında ipliği eline aldı, masanın diğer ucunda bulunan iğnenin deliğinden bir atışta geçirdi. Gösteriyi izleyenlerden büyük beğeni topladı. Sultan Mahmut sordu:
-"Ne kadar zamanda öğrendin bunu?" Adam:
-"Kırk yılımı verdim, tam 40 yıl çalıştım iğneği iplikten geçirmek için." dedi.
Padişah bunun üzerine emir verdi:
-“40 altın verin bu adama, 40 da sopa vurun”. Emir üzerine 40 altını verdiler, 40 sopayı vurdular adama. Daha sonra veziri padişaha nedenini sordu. Hükümdar:
-"Hünerine, becerisine verdim 40 altını. bir metreden iğnenin deliğinden ipliği geçirdi. Kimsenin yapamadığını yaptı ve haketti altınları. 40 sopa ise, 40 yılını böylesine boş, kimseye yararı olmayan bir uğraşla geçirdiği için" dedi.
istiğna ' Alıntı:eski zamanda
muhyiddini arabi hazretlerinin zamanında
hazret yolda giderken bakmış ki askerler bir kişiyi almışlar ve götürüyorlar askerlere soruyor hazret
bunu neden yakaladınız...askerler diyor ki...hocam bu kişiyi biz daha önce 9 defa yakaladık hırsızlıktan ama şimdi yeniden hırsızlık yaptı ve gene yakaladık
dediklerinde hz.muhyiddin adamın elini ayağını öpüyorşaşırıyorlar hocam neden böyle yaptınız deyince
hz.arabi diyor kikardeşim davası ne olursa olsun davasında sadık ve halis olmasından dolayı..
diye cevap veriyor..dava ne olursa olsun sadakatle sahip çıkmak..samimane...
üsatdımız o meseleyi anlatırken hocam diyor ki...
hani ehli hakk ve ehli dalaletin ittifakları ve ihtilafları meselesini
zaten orda şer örnekleride kendisi veriyor hep..
hala zeki oldugumu düsünüyomusun şualar...
Vallahi ne desem, he he zekisin![]()