"Türkiye'de 1 numara biziz"

• Konbuyu başlatan islamidava
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SeYeLaN

Well-known member
buradaki bana karşı bütün yazanlar benim düşüncemi doğruladılar
ben ne demiştim kişiler tarafkiri oldukları bir grubun yanlışlarını görmezler yazdım
ve kimse göremedi...
demekki doğru düşünüyormuşum
neyse bu konu fazla uzadı zaten cezada almışım:p

nurhayat

Well-known member
buradaki bana karşı bütün yazanlar benim düşüncemi doğruladılar
ben ne demiştim kişiler tarafkiri oldukları bir grubun yanlışlarını görmezler yazdım
ve kimse göremedi...
demekki doğru düşünüyormuşum
neyse bu konu fazla uzadı zaten cezada almışım:p
kardes eger benim sikayetim olursa direk arayip söylüyorum kimseyi zan altinda birakmiyorum siz bütün herkesi zan altinda biraktiniz herhalde bu yüzden tepki aldiniz.

SeYeLaN

Well-known member
kardes eger benim sikayetim olursa direk arayip söylüyorum kimseyi zan altinda birakmiyorum siz bütün herkesi zan altinda biraktiniz herhalde bu yüzden tepki aldiniz.
bakın hiçbiriniz anlamak için bir adım atmıyorsunuz
ben tepki çeketiğim cümleyi bi daha yazıyorum:
"herkes cemaat te kalıyor fakat her doğruyu görmüyorlar"
ama herkes takılmış bir yere ne denmek istendiğini görmemek için elinden geleni yapıyor

F

*FeYeZaN*

Misafir
Fil karıncanın önüne geçmişte, karınca akşam oldu demiş.. bilmem anlatabildim mi..

Karıncanın biri uzun bir yola çıkacakmış gibi hazırlık yapıyormuş. Bunu görenler, hayırdır nereye deyince, karınca -hac yolculuğuna çıkıyorum demiş. bunu duyanlar sendeki bu bacakla... karşındaki bu yolla Senin ömrün yetmez demişler. Karınca şöyle cevap vermiş; olsun hiç değilse o yolda ölürüm ya.

Huseyni

Müdavim

bakın hiçbiriniz anlamak için bir adım atmıyorsunuz
ben tepki çeketiğim cümleyi bi daha yazıyorum:
"herkes cemaat te kalıyor fakat her doğruyu görmüyorlar"
ama herkes takılmış bir yere ne denmek istendiğini görmemek için elinden geleni yapıyor

SeYeLaN ve FeYeZaN kardeş, buraya kadar defalarca aynı sözleri söylemişsiniz zaten ve diyelim ki kimse anlamıyor ya da anlamak istemiyor. O zaman sizin ısrarla anlatmaya çalışmanızdaki sebep nedir? Bırakın isteyen istediği gibi değerlendirsin. Fikir ve görüşlerinizi zaten belirtmişsiniz. Aynı yerde dönüp dolanmaya gerek var mı sizce?

F

*FeYeZaN*

Misafir
eyvallah kardeşim haklı dersin biz sürekli aynı düşüncemizi aynı eleştirimizi ortaya koyduk. ama savunucular ise aynı cümleyi tekrar edip aynı zanlarla hareket ettiler doğal olarak cevap verme hakkımız doğdu.. yere basan sağlam dayanaklar üzerinde bir savunma bir karşı görüş çıksa idi konu bu şekilde durağan şekilde aynı sözlerin tekrarlanmasıyla sürmezdi... konunun durağanlığı bizden kaynaklanmıyor.. sön sözüm bu olsun. cevap hakkı doğmadıkca bu konuya mesaj yazmayacağım...

Allah bizleri Taassub karanlığına düşenlerden ve herşeye alkış tutanlardan eylemesin.

Selametle kalın..

SeYeLaN

Well-known member
SeYeLaN ve FeYeZaN kardeş, buraya kadar defalarca aynı sözleri söylemişsiniz zaten ve diyelim ki kimse anlamıyor ya da anlamak istemiyor. O zaman sizin ısrarla anlatmaya çalışmanızdaki sebep nedir? Bırakın isteyen istediği gibi değerlendirsin. Fikir ve görüşlerinizi zaten belirtmişsiniz. Aynı yerde dönüp dolanmaya gerek var mı sizce?

bir diğer değinilecek noktada bu;neden feyezan ve seyelan.
yalanmı söyledik ; doğruyu söyledik...
ama nedense bizim düşüncelerimizin karşıtı düşüncelere hiçbir uyarı gelmiyor.gelen uyarı ve cezalar hep eleştiren tarafta.
ben risale-i nur ışığından nasip alan insanların neden bu kadar yanlı davrandıklarını anlamıyorum.

bizim cevap vermemizdeki temel etkende savunucuların neden doğruyu görmeMEk için bu kadar çaba sarfettiği.

neyse madem COCOCOLA reklamının dile getirmemizden rahatsız oldunuz , bana cevap hakkı doğmadıkça yeni bir mesaj yazmayacağım...

Allah her müslümanı doğruluktan yana eylesin,batılı hak göstermeye çalışmaktan korusun.

Huseyni

Müdavim

ama nedense bizim düşüncelerimizin karşıtı düşüncelere hiçbir uyarı gelmiyor.gelen uyarı ve cezalar hep eleştiren tarafta.

neyse madem COCOCOLA reklamının dile getirmemizden rahatsız oldunuz , bana cevap hakkı doğmadıkça yeni bir mesaj yazmayacağım...

Allah her müslümanı doğruluktan yana eylesin,batılı hak göstermeye çalışmaktan korusun.

Sizin yazılarınız tamamen uyarı niteliğinde olduğundan böyle birşeye gerek duymadım. O vazifeyi siz yapmışsınız sağolun.

Mesele sadece cococoladan ibaret bir mesele olmaktan çıkmış olup bazı yerlerde cemaatlere sözlü saldırı mahiyetinde olduğu için de bunu yapma gereği duydum.

Son olarakta duanız güzel, ona da kocaman bir AMİN diyorum. O yolda ilerlemeye çalışıyoruz inşaallah. Niyetlerimiz o istikamettedir, şüpheniz olmasın kardeş.

guftepira

Well-known member
hüseyn abi millet ne kadar muhtaç böyle tartışmalara :)

azizim her gün onlarca konu açılıyor
hadi içlerinden biri yada ikisi hakiki manada ciddi ilgiye,
alakaya layık olsa desen;
yinede böyle bir tartışma kadar reyting toplayamıyor, neden?..

herkesin yazacak birşeyleri var.. herkes dertli..
bir tartışma olmaya görsün milletim nasılda hevesli..

hüseyn abi gel biz kavga edelim ..
risalelerden bir konu açalım,
rol icabı kavga edelim
bir birimize ağır kelam edelim
laflar uçuşsun havada acımadan
savuralım birbirimizi hunharca düşünmeden.

bak o zaman nasıl satarız elimizdekileri :)
hem herkesler nasılda birşeyler yazar..

bu millet tartışmayı seviyor vesselam..
o da ne? uhuvvetmi, ihlasmı :)

aman abi yoksa sen uhuvvetçimisin, ihlasçımı?

F

*FeYeZaN*

Misafir
lanet olsun içimdeki riya hevesine...
eee kardeşim riyakar olmak zor.
şöhret ve isim yapma hevesimi de işin içine katınca yemede yanında yat durumu oluyor.
zaten biz eleştirenlerin sonu bu değil mi ya riyakarızdır.. ya şöhret isim heveslisi.. yada iftira atıp fitne çıkaran oluruz... ben razıyım böyle bilinmeye..;)
herşeye alkış tutanlar, sorgulamadan kabul edenler.. soru sormayı unutturulanlar... ne olur? mübarek mi şakirt mi ?

sürünün içindek ak koyun siz olun kara koyun ben :)

SeYeLaN

Well-known member
tartışmayı bilmeyen bir toplum olduğumuzun göstergesidir yazdıklarınız.
okadar konuyu reklam olayına getirmek istedim ,konuyu toplamak istedim asıl mevzuya dönmek istedim ama nedense kimse yanaşmıyor o konuya.
ama onun dışında ahkam kesmeyi iyi biliyorlar.

şimdi yazacaklar tartışma çerçevesinde yazacaksa yazsın yoksa kelam kesmeyin

konu başlığından uzaklaşmasın.
konumuz : REKLAM

Tarihci

Marmara Tarih
ikisi de hezeyan içinde olan bu -kendi ifadeleriyle- karakoyunlar, herkesi tunç bilip kendilerini altın sanıyorlar..

Sanıyorlar ki kendilerinden başka kimse sorgulamıyor, ne denirse inanıyor herkes.... bir de doğruyu dile getirme adına varsın adımız şuna buna çıksın biz yinede doğruyu savunuruz havalarına atıyorlar kendilerini.. bu da bu çıkıntılıklarının üstünü örtme şekli herneyse..

Sayın forum sakinleri biz bir şeyin sebebini hikmetini bilmiyorsak bu o işin yanlış olduğuna delalet değildir. Siz zannediyor musunuz ki o reklam istenilerek yayınlanmış.. Bu şuna benziyor, ülkemizde petrol var herkes biliyor ama çıkarmıyoruz niye elimizi kolumuzu tutan mı var? Hayır yok ama malesef bazı başka şeyler var... o yüzden zamanını bekliyoruz..

Her şeyin bir zamanı zemini var.. bir zamanlar gazteye mercedesten bedava reklam almak için uğraşıyorlardı da mercedes size verecek reklamımız yok diyordu.. şimdi ise merdeces reklam vermek için sıra bekliyor.. bu küçük bir ip ucu anlayabilenlere..

Her şeyin sırası var, bu günler bu zamanlar biraz daha diş sıkma zamanları biraz daha sabretme zamanlarıdır.. gün gelecek bu coca cola reklamımızı yayınlayın diye yalvaracak.. meselelere etraflı bir şekilde uzaktan bakarsanız daha geneli ve gidişatı daha rahat görebilirsiniz.. bu laflarım heyezandakilere değil onların idraksizliği neticesinde insanların aklını bulandırmak için açtıkları bu yolda aklı bulanan veya bulanmaya yakın olan arkadaşlaradır.

Daha açıklama sormayın açıklanacak kadarı açıklanmıştır bilenler zaten bilir bilmeyenler ve anlamayanların da yolları açık olsun..

F

*FeYeZaN*

Misafir
ikisi de hezeyan içinde olan bu -kendi ifadeleriyle- karakoyunlar, herkesi tunç bilip kendilerini altın sanıyorlar..

Sanıyorlar ki kendilerinden başka kimse sorgulamıyor, ne denirse inanıyor herkes.... bir de doğruyu dile getirme adına varsın adımız şuna buna çıksın biz yinede doğruyu savunuruz havalarına atıyorlar kendilerini.. bu da bu çıkıntılıklarının üstünü örtme şekli herneyse..

Sayın forum sakinleri biz bir şeyin sebebini hikmetini bilmiyorsak bu o işin yanlış olduğuna delalet değildir. Siz zannediyor musunuz ki o reklam istenilerek yayınlanmış.. Bu şuna benziyor, ülkemizde petrol var herkes biliyor ama çıkarmıyoruz niye elimizi kolumuzu tutan mı var? Hayır yok ama malesef bazı başka şeyler var... o yüzden zamanını bekliyoruz..

Her şeyin bir zamanı zemini var.. bir zamanlar gazteye mercedesten bedava reklam almak için uğraşıyorlardı da mercedes size verecek reklamımız yok diyordu.. şimdi ise merdeces reklam vermek için sıra bekliyor.. bu küçük bir ip ucu anlayabilenlere..

Her şeyin sırası var, bu günler bu zamanlar biraz daha diş sıkma zamanları biraz daha sabretme zamanlarıdır.. gün gelecek bu coca cola reklamımızı yayınlayın diye yalvaracak.. meselelere etraflı bir şekilde uzaktan bakarsanız daha geneli ve gidişatı daha rahat görebilirsiniz.. bu laflarım heyezandakilere değil onların idraksizliği neticesinde insanların aklını bulandırmak için açtıkları bu yolda aklı bulanan veya bulanmaya yakın olan arkadaşlaradır.

Daha açıklama sormayın açıklanacak kadarı açıklanmıştır bilenler zaten bilir bilmeyenler ve anlamayanların da yolları açık olsun..

öncelikle mükemmel üslübunu ve bir müslümana yakışır edeb ve saygını görünce gözlerim yaşardı ve de bu tavrı sergileyen arkadaşın forumun yönetici olması ve diğer üyelere örnek teşkil edecek makamda bulunması da bunun en güzel yanı çok teşekkür ederim(!)...

tarihçi dostum Dindaş kardeşim alıntı şeklinde de aldığım senin yazmış olduğun metine (savunma diyemeyeceğim çünkü savunma tarzında bir cümle yok....) tamamiyle beni ve benim gibileri sıfatlandırma ve niteliklerimize nitelik katma girişiminden başka bişey değil...

ola ki maksadın bizim kişiliğimiz hakkında bilgi vermek yada bizi nitelendirmek ise ben niteliklerimi biliyorum dediklerine aynen katılıyorum yani ben ve benim gibiler ciğeri beş para etmeyen fitne çıkarmaya can atan ve de kendini sütten çıkma ak kaşık sanan insanlar..vs tamam ama konunun içeriği ile ilgili değil bu yazdıkların... açarsın bir konu feyezan ve feyezanın kirli çamaşıları adında yada feyezanın şahsi kişilik kusurları şeklinde bana istediğin övgü(!) yergi ve güzel(!) sözlerini orada rahat rahat yazarsın...

konu Zaman gazetesindeki Yahudi firmasının tam kapak reklamı... biz (yani bu beş para etmez niteliksiz insanlar gurubuna girenler) elimizdeki delillerle ve zahire delalet eden savımızla kendimizi ifade ettik düşüncemizi eleştirimizi sunduk... aynı tarzda bir açıklamayı sizden bekliyoruz ki biz haddimizi bilelim de arkamıza baka baka gidelim ama görüyorum ki kimseden bu açıklama gelmemekle birlikte şahıslarımız nitelikten niteliğe sokulmakta.. konunun özüne dönmesini sizden rica ediyorum...

Rabbim Hakkı hak bilip Hakka tabi olanlardan... Batılı batıl bilip batıldan ictinab edenlerden eylesin...

SeYeLaN

Well-known member

önceliklle su-i zannın için çok teşekkür ederim.çok hoş(?) olmuş.
kimin heyezan içinde olduğunu yanlız Allah bilir.şüphesiz O herşeyi hakkıyla bilendir.sen bizim heyezan içinde olduğumuza karar veremezsin.

Sayın forum sakinleri biz bir şeyin sebebini hikmetini bilmiyorsak bu o işin yanlış olduğuna delalet değildir. Siz zannediyor musunuz ki o reklam istenilerek yayınlanmış..
nasıl yayınlandı peki gece hackerler siteyi basıp yayınlarımı değiştirdi
Bu şuna benziyor, ülkemizde petrol var herkes biliyor ama çıkarmıyoruz niye elimizi kolumuzu tutan mı var? Hayır yok ama malesef bazı başka şeyler var... o yüzden zamanını bekliyoruz..
kardeş seninde dediğin gibi günde 800bin satan bir gazeteye ilan vermek için TÜRKİYEde yüzlerce firma yarışıyor.acaba neden diğer TÜRK firmalarına değilde coca cola?
işte burasını kimse bilemez ve kimse doğru diyemez.şeriat zahire bakar.ben görünen vak'a ya yorum yaptım

işte bu kadar sıra bekleyenin içinde elbette müslman ve TÜRK firma varken neden cocacola?

Her şeyin sırası var, bu günler bu zamanlar biraz daha diş sıkma zamanları biraz daha sabretme zamanlarıdır.. gün gelecek bu coca cola reklamımızı yayınlayın diye yalvaracak..
yalvarmasına gerek yok bence zaten veriyor hemde tam boy ve mutluluğa kapak açın şeklinde(?)

meselelere etraflı bir şekilde uzaktan bakarsanız daha geneli ve gidişatı daha rahat görebilirsiniz..
ben gazetenin genel gidişatına değil.böyle islami(genel gidişatı burada gayet iyi açıklıyorum"islami") bir gazetenin bu reklamı neden verdiğini sordum.hata olduğunu söyledim.
bu laflarım heyezandakilere değil onların idraksizliği neticesinde insanların aklını bulandırmak için açtıkları bu yolda aklı bulanan veya bulanmaya yakın olan arkadaşlaradır.
sen beni tanımadan idraksizliğimi ve heyezanda olduğumu söyledin ya acaba kul hakkı varmıdır içinde bilmiyorum?
diyelim ki heyezandayım ve idraksizim .müslüman kimse heyezandaki kardeşine de yol gösteren kimsedir.senin bana doğru bir uslupla ister buradan ister özelden durumu anlatmalıydın.

açıklaman gerçekten çok açık oldu...

neyse benim sizde beklediğim tek kelime şuydu:"bu reklamın verilmesi veya yayınlanması hata idi.olmaması gerekiyordu."

sadece buydu ama olmadı...
s.a

nuriye

Well-known member
kardes siz direk reklamlari elestirseydiniz sanirim kimse birsey yazmazdi siz bütün nurcu kardeslerimi elestirdiniz bu yüzden tepki aldiniz belki niyetiniz iyiyidi ama söyleme sekliniz yanlisdi .

F

*FeYeZaN*

Misafir
kardes siz direk reklamlari elestirseydiniz sanirim kimse birsey yazmazdi siz bütün nurcu kardeslerimi elestirdiniz bu yüzden tepki aldiniz belki niyetiniz iyiyidi ama söyleme sekliniz yanlisdi .

yoo tam tersi ben tüm nurcuları kastedmedim... ben sadece zaman gazetesini ve reklam yanlışını kasteddim ama bazı arkadaşlar çok alıngan ve duygusal davranıp yanlış anladılar..:) eleştirmeyi de eleştiri kabul etmeyide biz millet olarak pek bilmiyoruz... yapılan eleştiriyi direk hakaret kabul ediyoruz.. işte bu sebeblen değil mi belkide nurcu cemati yerine nurcu cemaatleri kavramını kullanıyoruz.. tamamiyle nefsani..:022:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...