"Türkiye'de 1 numara biziz"

• Konbuyu başlatan islamidava
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
I

islamidava

Misafir
"Türkiye'de 1 numara biziz"
space.gif
3582.jpg
Zaman Gazetesi hakkında islami kesimde binlerce şüpheler varken, gazetenin "Türkiye'de 1 numara biziz" söylemleri ister istemez zihinlerimizde bazı soru işaretlerine sebep oldu. Zaman Gazetesi'nin cüz'i menfaatler için kar payını İsrail'e aktaran Cola'nın reklamını yapması adeta Müslümanların aylardır uyguladığı İsrail ürünlerini boykot çağrısıyla alay etmek anlamına geliyordu.
10/05/2009 - 16:36
Müslümanların binbir zorluklarla uyguladığı boykot çabalarını, Zaman Gazetesi yayınlamış olduğu tam sayfa Cola reklamı ile boşa çıkarmayı hedefliyordu.Yayınlanan reklamda Gazete, "mutluluğa kapak aç" sloganıyla Müslümanları mazlum Filistin halkına bomba yağdıran İsrail savunmasına destek olmaya çağrıyordu.

Zaman Gazetesi son zamanlarda yaptığı habercilik anlayışıylada mütedeyyin insanların tepkilerini üzerine çekerken, objektif habercilik anlayışından ziyade bazı çevrelerin yönlendirmesiyle elindeki basın gücünü mazlumlara karşı kullanan “çamur at tutmazsa izi kalır” kirli stratejisini misyon olarak uygulayan bir gazete görüntüsünde.

Bazı çevrelere yaranmak ve bunun sonucunda bazı çıkarlar elde etme uğruna, kendileri ile aynı inancı paylaşan, aynı kıbleye yönelen, aynı peygambere tabi olan, aynı kutsal kitabı okuyan, fakat kendileri gibi düşünmeyen ve farklı yöntemlerle kulluk vazifesini yerine getiren mütedeyyin insanları hedef alması, İslami hiçbir kıstas ile açıklanamayacak kadar çirkin.

Gazetenin son zamanlarda sözde vatanseverlik adına bazı İslami grupları, son zamanların popüler olan Ergenekon davası ile ilişkilendirmesi ise tam bir fiyasko. Gazete ve yan kuruluşlarının derin oluşumlarla ilişkileri ortadayken, kendi derin yönünü gizleyip İslami grupları Ergenekon ile ilişkilendirmesi, kendi derin yüzünü gizleme telaşından başka taktik ile açıklanamaz.

Dünkü Ergenekon duruşmasında Veli Küçük’ün, “,Fethullah Gülen'i kastederek, ''Amerika'daki Bahaî şeyhinin talimatıyla davaya ERGENEKON ismi verildi. Şuan Türkiye’yi Fethullah'ın, Bahaî şeyhinin örgütlediği bir örgütlenme götürüyor.'' demesi bu kirli ilişkiler hakkında oluşan en belirgin soru işaretleri.

Ayrıca Milliyet Yazarı Hasan Cemal’ın PKK lideri Murat Karayılanla olan görümesinde, “‘Fethullahçılar devlet sistemine yerleşmek istiyorlar. AKP ile bunun için yakınlaştılar. Güç kazandılar. Amerika’dan da destek alıyorlar. Fethullahçıları İslam dünyasına sürüyor Amerika’... ‘Biz de PKK’ya karşıyız; biz de devletçiyiz!’ diyerek devlete yerleşiyorlar.” Açıklamaları, Zaman Gazetesi’nin misyonunun tüm çevrelerce bilindiğinin bir göstergesi.

Zaman Gazetesine yakın Bülent Orakoğlu, Nurettin Veren, Hüseyin Gülerce, Tuncay Güney vb. isimlerin Ergenekon örgütü ile ilişkileri iddia ediliyorken, Gazetenin bu kirli ilişkileri örtbas edip sulandırmaya çalışarak bazı İslami grupları suçlaması, düşünen ve yorumlayan akıl sahiplerinin dikkatlerinden kaçmıyor.

Durum böyle iken Zaman Gazetesi hakkında bilinçaltımıza yerleşmiş binlerce soru işareti varken, Sözde bu gazete islami duyarlılığı olan insanlara hitap ediyorken, Zaman gazetesinin çizgisini net bir şekilde belirlemesi gerekiyor. Hak ile Batıl’ın ortasında bulunmakta batılın tarafında olmakla eşdeğerdir. Allah rızası için bir şeyler yapmak istiyorlarsa en başta kendisi gibi düşünmeyen İslami grupları karalamaktan vazgeçmeli ve kendileri hakkındaki iddiaları sağlam delillerle çürütmeleri gerekir.

Son olarak bir şeyin insanlarca rağbet görmesi onun güvenilir, doğru ve hak olduğunun kanıtı olamaz. Nasıl ki İncil dünyanın en çok satan kitaplarından biri olmasına karşılık hak ve hakikatten uzaksa, Zaman Gazetesi sadece Türkiye’de 70 milyon satsa da hak ve hakikatten uzak olduğu için Allah katında bir değeri olmadığı gibi Müslümanlar için en güvenilir gazetede hiç bir şekilde olamaz.

Muhammed Yaşar

SeYeLaN

Well-known member
kardeş yazının cevapsız kalması dikkatimi çekti...yazı genel itibarıyle doğruları söylemekte...zaman vaktiyle islami hava ile yola çıkmış artık günümüz gazetelerinden farkı kalmamış...içerisinde her yapıdan yazarın bulunduğu basi t bir gazere olmak yolunda ilerliyor
şimdi bu yazıma cevap geleceğinide sanmıyorum çünkü burası fetullahçı , yazıcı, meşveretçi dolu.
hepsi cemaatçi ama her doğruyu görmezler...

zaman gazeteseine TÜRkiYE de 1 numara? olması yolunda başarılar

bu arada zaman gazetesi kahvaltılar için bir numara:D
çayınız dökülürse geçirmiyor

ebrar172

Talebe
kardeş yazının cevapsız kalması dikkatimi çekti...yazı genel itibarıyle doğruları söylemekte...zaman vaktiyle islami hava ile yola çıkmış artık günümüz gazetelerinden farkı kalmamış...içerisinde her yapıdan yazarın bulunduğu basi t bir gazere olmak yolunda ilerliyor
şimdi bu yazıma cevap geleceğinide sanmıyorum çünkü burası fetullahçı , yazıcı, meşveretçi dolu.
hepsi cemaatçi ama her doğruyu görmezler...

zaman gazeteseine TÜRkiYE de 1 numara? olması yolunda başarılar

bu arada zaman gazetesi kahvaltılar için bir numara:D
çayınız dökülürse geçirmiyor

insan her fikri savunabilir ve tartışabilir...ama illa ki saygı illa ki uslub olmalıdır..ki uslubu beyan ayniyle insan...:028:

SeYeLaN

Well-known member
peki ya senin uslubun???
yılan kendi eğrisin bilmez deveye boynun eğri dermiş... galiba yaranıza bastım kusura bakmayın;)

ebrar172

Talebe
peki ya senin uslubun???
yılan kendi eğrisin bilmez deveye boynun eğri dermiş... galiba yaranıza bastım kusura bakmayın;)

yaranıza bastım gibi tuhaf tabirler yakışmıyor seyelan...kaldı ki kastınız nedir hiç anlamadım...ve bizim uslubumuzda ki yanlış ne ise onu söyleyin ; bizde düzeltelim mübarek...ucu açık kelimeler haklılık payı çıkarmaz insanlara...

SeYeLaN

Well-known member
kastım şudur:
her kim olursa olsun , hangi görüşten olursa olsun neden tarafkiri olduğu bir grubun yanlışlarını görmez veya üzerine basmaz.

bu beni kızdırıyor ve bende ses çıkarmayanlara iğneleyici laf atıyorum
sizden bir önceki yazan üyemizin mesajına bakın:
benim görüşüm bu.
ne demek bu yaa.insan gördüğü yanlışa yanlış diyebilmeli
yanlışa yanlış diyemeyen müslüman dostum olacağına
yanlışa yanlış diyen komünist olsun daha yeğdir
neyse konuyu kapatalım isterseniz

ebrar172

Talebe
kastım şudur:
her kim olursa olsun , hangi görüşten olursa olsun neden tarafkiri olduğu bir grubun yanlışlarını görmez veya üzerine basmaz.

bu beni kızdırıyor ve bende ses çıkarmayanlara iğneleyici laf atıyorum
sizden bir önceki yazan üyemizin mesajına bakın:
benim görüşüm bu.
ne demek bu yaa.insan gördüğü yanlışa yanlış diyebilmeli
yanlışa yanlış diyemeyen müslüman dostum olacağına
yanlışa yanlış diyen komünist olsun daha yeğdir
neyse konuyu kapatalım isterseniz

seyelan fikrinize tek kelime etmedim sizde bunun farkındasınız...elbette sevmeyebilir karşıt olabilirsiniz...sadece uslubunuzaydı lafım...fikrinize karşıt bir mesaj yazmış olsaydım haklı olurdunuz...ama ben yada bir başkası bu gazeteyi alıp okuyorsa siz yada bir başkası bu tür hoş olmayan kelimeler kullanırsa elbette ki insanlar rahatsız olacaktır...tekrar ediyorum istediğiniz gibi düşünebilirsiniz vede yorum yapabilirsiniz..ancak yorum yaparken sizin gibi düşünmeyen insanlarıda nazarı dikkate alır ve ona göre incitici kelimeler kullanmadan fikirlerinizi beyan ederseniz...hem karşınızdakiler sizi daha fazla dikkate alır hem kırgınlıkların önüne geçmiş olursunuz...umarım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir...

konuyu kapatalım demişsiniz Amenna aynı fikirdeyim...selamlarımla...

biz yanlışa yanlış demesini en az sizin kadar biliriz...fakat bunu yaparken kullandığımız yol ayrı...

SeYeLaN

Well-known member
ben incitici kelime kullanmam normal kişiler için.
ama kişinin incinecek kusuru varsa bu beni ilgilendirmez
ben bunca cemaat tanıdım hiçbiri yalışa yanlış demediler ve sanırım sizde o cemaatlerden birine mensupsunuz
şapkanızı önünüze alın düşünün buradan iki kelam etmekle yanlışa yanlış denilmez.

konu kapansın dememe rağmen yazmamın sebebi
sizin konu kapansın aynı fikirdeyiz cümlenizden sonra hala yazmanızdır bunuda belirteyim
cümlelerinizin yerini iyi seçiniz. yoksa konu kapanma dileklerinizde lafta kalır;)

Huseyni

Müdavim
Kusursuz insan yoktur, cemaatlerde insanlardan oluşur. Dolayısıyla cemaatlerde de bazı kusurlar olması normaldir. Kendi çevremde de sık duyduğum konulardan biri de bu konudur. Gazetemizin bu görüşleri dikkate alması gerektiğini düşünüyorum. Her kesime hitap etmek güzel olsa da, bunun yolu islami değerlerden taviz vermek olmamalı. Başka çözümler bulunmalı. Fakat inşaallah yaptıkları hizmetin büyüklüğü içinde ufak tefek hataları da affedilir.

senem

Active member
Esselamu aleyküm..A.razı olusun ebrar!..suizanla yaklaşılmış..kardşimiz her sorusuna cevap bulabilirdi..bilgi edinmeden fikir edinmek..bir çoğunun yaptığı hata..!hala 1 numarayız elhamd.okuyan,bu uğurda çalışan biri olarak!

nuriye

Well-known member
selamünallayküm, kardesler herkesin bir görüsü var saygi duyarim. bu görüsleri baylasmakda güzel ,ama karsimizdakileri incitmeden kirmadan yapmak yada yapabilmek cok güzel bu gazetenin dini yayin yapan kollarida var isteyen kardeslerimiz arastirsinlar ön yargiyla yaklasmasinlar .benim görüsüm ve gazeteme saygi beklerim ,zaten bir elestirim olursa yetkiliere direk söylüyorum sizde öyle yapin .

ebrar172

Talebe
Kusursuz insan yoktur, cemaatlerde insanlardan oluşur. Dolayısıyla cemaatlerde de bazı kusurlar olması normaldir. Kendi çevremde de sık duyduğum konulardan biri de bu konudur. Gazetemizin bu görüşleri dikkate alması gerektiğini düşünüyorum. Her kesime hitap etmek güzel olsa da, bunun yolu islami değerlerden taviz vermek olmamalı. Başka çözümler bulunmalı. Fakat inşaallah yaptıkları hizmetin büyüklüğü içinde ufak tefek hataları da affedilir.

işte kastım buydu...uslubu beyan ayniyle insan....:048:
herkes derdini anlatmalı elbet ; sözün efendisi olmayı bilerek...anlaşılmak anlatabilmekte gizlidir vesselam....

SeYeLaN

Well-known member
küçüklüğümden beri yakalşık 5yıl kadar fetullahçılara gittim ünv hayatımda da bazı dönemler fetullahçılarda bulundum
iki yıl yazıcılarda kaldım
1yıl kadar meşveretçilerde kaldım...
ve hiç kimse hatasının olduğunu söylemedi
hatta cemaatler kendi üyeleri içerisinde diğer cemaatler hakkında attılar tuttular
birbirlerini kafir derecesine kadar suçlayanları gördüm..
ben sizleri gördüm hepsini gördüm. faizi hak sayan cemaatleri gördüm. gazetelerde rant taşıyanlarınızı gördüm.
çıkarılan dergilerinizi yarıştırdığınızı gördüm.

risale_i nur'u kendi amaçlarına göre yorumlayanları gördüm
ve sonuçta şunu gördüm : hiçbir cemaatçi özgür düşünemiyor!!!
tartışmayı konunun özüne taşıyalım o kadar boykot çağrısının ardından verilen TAM BOY COCO COLA reklamı haydi özgür(?) düşünebiliyorsanız bunu sorgulayın...
hayırlı günler

FaKiR

Meþveret Bþk.
küçüklüğümden beri yakalşık 5yıl kadar fetullahçılara gittim ünv hayatımda da bazı dönemler fetullahçılarda bulundum
iki yıl yazıcılarda kaldım
1yıl kadar meşveretçilerde kaldım...
ve hiç kimse hatasının olduğunu söylemedi
hatta cemaatler kendi üyeleri içerisinde diğer cemaatler hakkında attılar tuttular
birbirlerini kafir derecesine kadar suçlayanları gördüm..
ben sizleri gördüm hepsini gördüm. faizi hak sayan cemaatleri gördüm. gazetelerde rant taşıyanlarınızı gördüm.
çıkarılan dergilerinizi yarıştırdığınızı gördüm.

risale_i nur'u kendi amaçlarına göre yorumlayanları gördüm
ve sonuçta şunu gördüm : hiçbir cemaatçi özgür düşünemiyor!!!
tartışmayı konunun özüne taşıyalım o kadar boykot çağrısının ardından verilen TAM BOY COCO COLA reklamı haydi özgür(?) düşünebiliyorsanız bunu sorgulayın...
hayırlı günler

Herkes dunyayi kendi ayinesinden gorur.
Bu kadar zaman gecirmissiniz ama belliki bir tek sey alamamissiniz,kendi idrak ayaninizi bir santimetre bile buyutememissiniz,
damla ile deniz arasindaki farki goremez haldesiniz.Yazik!! cok yazik!! uzuldum sizin adiniza.bir kasik irfaninizla umman sahsiyetler hakkinda zanlarda bulunuyorsunuz.
Hic bir mumin baska bir mumin kardesini kafir diye suclamaz, Bu yaptiginiz çok agir ithamlar kardes, kendinize geliniz, haddinizi asmayiniz!!!!

hknco

Well-known member
Zaman okumayın çünkü,

Zaman gazetesinde yazan onlarca yazar var bunlardan bir tanesinin görüşü size uymayabilir.

Zaman gazetesinde arka kapak güzelleri yoktur ve bu sizin şehavani duygularınızı tatmin etmeyebilir.

Zaman gazetesinde demokrasinin öncülüğü hedef alınmıştır. Bakarsınız bir diktatörü kötüler sakın okumayın.

Zaman gazatesinde Allah'ı cc anlatan yazılar karşınıza çıkıp sizi bir an düşündürebilir.Düşünmek istemiyorsanız okumayın.

Zaman gazetesinde İçki Kumar gibi kötü alışkanlıklar yoktur. Bunlar sizi yanıltabilir. Ve sonra içkiyi kumarı hatırlamaz olursunuz lütfen Zaman okumayın.

Bilmem şu bu tasviri bile yapılamayacak resimler yayınlanmadığı için Zaman okumayın.

Bu arada coca-cola reklamı yayınlamış,Sakın okumayın olur mu ?

Okunacak gazeteler bellidir. Örneğin ; Posta Hürriyet Milliyet Cumhuriyet Sonra Şok daha çok gazete var adını sayamadığım.

Bunları okuyabilirsiniz.

Bu arada herkes kendisine baksın insanları Yazıcı,okuyucu,meşveretçi,Fethullahçı... gibi etiketliyerek bir yere ulaşamazsınız.

Maksadınız nedir anlayamadım ? Bu çok yanlış bir tutumdur. Yani size göre yazıcı okuyucu ile küssün o da fethullahçı ile küssün peki bu mu istediğiniz ?

Evet soruyorum bu mu istediğiniz ?

Çamur at izi kalsın böyle olmuyor işler o zaman yapacaksın daha iyisini göstereceksin. Yok şöyle olur böyle olur yok efendim şucudur şöyledir bucudur böyledir.

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Gazete de eleştirilir forum da başka şeylerde ama kantarın topuzunu kaçırmamak lazım.

Eleştireceğim diye yıkmamak lazım.

senem

Active member
S.a.kardeşim kişisel hataları,koskoca bir cemaate yüklemeyin!her meyve dolu sepette mutlaka çürük olcktır..içecek meselsine glince..kimse bana malum gazetleri okutamaz,ama o gazetede hakla ilgili birşey görürsem oraya dkkat keslrim..sonra bi göz gezdreym derken hepsini okur,ve o yazının sadce beni çekmek için olduğunu anlarım.yani okuyan gerçekte mesajnı alyor,içen,içmyor.her kesime htap okunduğu anlamyla kalmyor yani!A.emanet.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...