"Türkiye'de 1 numara biziz"

• Konbuyu başlatan islamidava
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarihci

Marmara Tarih
SEYELAN:

burası fetullahçı , yazıcı, meşveretçi dolu.

bende ses çıkarmayanlara iğneleyici laf atıyorum

hiçbir cemaatçi özgür düşünemiyor!!!

benim yazılarıma bakın cemaatler ve gazete konusunda olumsuz eleştirilerimi göreceksiniz

FEZEYAN:

konu Zaman gazetesindeki Yahudi firmasının tam kapak reklamı.. .. konunun özüne dönmesini sizden rica ediyorum...
......................................................................................................

:) daha ben ne diyeyim hezeyandasınız...

SeYeLaN

Well-known member
sen şimdi ne demek istedin.
reklam uygun mu değilmi.
bana bunun cevabını ver .

tamam kabul biz heyezandayız.hatta feyezan karakoyun
ama ne olur artık söyle reklam nedir uygunmu...
yahu nette sizden cevap alamadım.
bugün ki dersimizde coco cola içen bazı cemaat mensuplarındanda bu sorunun cevabını alamadık.:dft003:
adam çatır çatır içti yaa.:005::005:
birde caiziyetini anlatmak istemesi,helal olduğunu kanıtlamaya çalışması yokmu:011::011:

not:şimdi bazılarınız 1 kişinin bütün cemaati alakadar edemeyeceğini söyleyeceksiniz.yada bir kişinin hatası bütün cemaate maaledilmez diyeceksiniz.ben sadece ortam yumuşasın diye latife amaçlı sizinle paylaştım:022::022:(bu arada cococola yı içen arkadaş ev imamı:020:)

ama ne olur söyle artık uygunmu bu reklam:015::015:

F

*FeYeZaN*

Misafir
fezeyan değil feyezan..:) ikisini ayırt edecek kabiliyete sahibsindir sanırım:)

cidden bugün hava da çok sıcaktı soğuk soğuk ne gitmiştir şimdi cocacola:026: şimdi bugün ki aynel yakin derecede şahit olduğumuz durum dan sonra zaman gazetesinde cocacola reklamının yayınlanmasını garip karşılamıyorum..

sanırsam ki bu alkollü ve domuz mamülü tespit edilen içeceğin(el ezher üniversitesi araştirma sonuçları) içimi konusunda galiba bir yasak ve bildiri yapılmamış durumda.. zaten çok güvenilen ülker ürünlerinde de (çamlıca gazoz) %2 alkol çıkmıştı(tübitak araştırması).. bide düşünün yasak koyup gazetede tam boy reklamının yayınlandığını abest düşer değil mi..:023:

aynen boykot ilan edip aynı ülke içindeki reklamına yardım etmek gibi bişey:010: yada gazete içinde yahudilere saldır filistinlileri destekle aynı gazetenin heman arkasında yahudilerin reklamını yap..:)

alimin biri der ki eğer ibadetten zevk alamıyorsan boğazına dikkat edeceksin.. sadece boğaza mı göze kulağa... okunan gazeteye kadar...:021:

nerde boğazına haram ot karışır diye öküzlerin ağzını bağlayan insanlar... nerde cocacolayı savunmaya çalışıp höpür höpür içen insanlar... :038:

not: bir kişi üzerinden bir cemaat yada bir olay yüzünden tüm genele laf gönderilmemektedir.. yanlış anlaşılma olmasın:gül:

Huseyni

Müdavim

ama ne olur söyle artık uygunmu bu reklam:015::015:

Uygun olmadığını söylemiş zaten Tarihci, sadece zamanı var demiş düzelmesi için. Uygundur deseydi zamanı var demezdi değil mi? Cevapları dikkatli okursanız bu kadar uzun yazılar yazma zahmeti çekmezsiniz.

Bu arada latifelerinizi de hiç hoş bulmadım. Arkadaşınız olduğuna göre zamanla sizden etkilenmiş olmasın???

SeYeLaN

Well-known member
arkadaş dediysek sadece Allah'ın selamını verdiğim birisi...yoksa sevmem zaten kendisini...
bizden etkilense cococola içmezdi...:007::007::007:
biz orada garib garib bakarken o götürdü kolayı:001::001:

yani diyeceğim bizden etkilenmez o ama reklamdan etkilendiği kesin:033::033:

F

*FeYeZaN*

Misafir
Bu arada latifelerinizi de hiç hoş bulmadım. Arkadaşınız olduğuna göre zamanla sizden etkilenmiş olmasın???

espiri anlayışımızın mükemmel olduğu söylenemez recep demirkaynakla kıyaslama bizi:005: kendi çapımızda espiti ve latife yapıyoruz :)

keşke bizden etkilense.. hiç olmazsa yahudiye kola ve gazete yollu para kazandırmazdı:036:

Huseyni

Müdavim
Peki onu anladık fakat Tarihci konusunda ısrar edicek bişey göremedim ben. Yok tek tek herkes bizi onaylasın diyorsanız, tüm dünyayı dolaşmanız gerekecek. Sadece bu site kesmez sizin hızınızı.

SeYeLaN

Well-known member
Peki onu anladık fakat Tarihci konusunda ısrar edicek bişey göremedim ben. Yok tek tek herkes bizi onaylasın diyorsanız, tüm dünyayı dolaşmanız gerekecek. Sadece bu site kesmez sizin hızınızı.

bize tamam yanlış diyecek biri lazım.diyelimki hepiniz böylesiniz gerekirse hepinize anlatır hepinizden onay alırız...şimdi bırakta tarihçi kendisi savunsun.
:038::038:

F

*FeYeZaN*

Misafir

hizmette sınır yok... Afrikaya, Moğolistana hatta ABD'ye hizmete gidenler varken biz niye gitmeyelim:dft003:

Tövbekar1

Well-known member
neden ben; yazdığınız her cevabınızdan sonra yüzünüzde, büyük bir işi halletmiş gülümsemesi oluşmuş,savaş kazanmış komutan edaları hissediyorum?? madem sizi tatmin edecek cevaplar alamıyorsunuz neden ısrar ediyorsunuz...demekki muhattabınız bu konuda burda yok... büyük harfle bi cümle yazacağım... dahada bırakmassanız bu tutumu sizin bileceğiniz iş... ALLAHAŞKINA BIRAKIN BU TAVIRI VE TARTIŞMAYI, SORU CEVAP DEMOGOLOJİSİNİ... hepimiz aynı yolun yolcusu değilmiyiz???

bardak

Well-known member
Rabbim kaş yapalım derken göz çıkarttırmasın...

Evet müslümanlarında bir gazetesi var artık..Velhasılı kelam meyveli ağacı taşlayan çok olur...

Hepinizin görüşlerine saygı duyuyorum...Yollar ayrı ama hedefler bir hepimiz O 'na KUL olma gayretindeyiz...Her suretin farklı olması gibi,fikirlerinde farklı olması ama tartışma konumuzun bile O olması ne güzel bir nimet...

Rabbim cümlemize HİDAYET nasip etsin...((AMİN...AMİN...AMİN...))

SaYa

Well-known member
Haklı olan ile haksız olanı ayırt etmek ferdi boylamda nasıl mümkün olabilir diye her sorduğumda önce dünya görüşlerimizi çıkarıyorum aradan. İnsanlığın ortak değerler havuzunu genişletmek isteyenler elbette dünya görüşleriyle katkıda bulunacaklardır bu havuza.
Ama:
Hakkaniyet peşinde koşmak ortak değerler havuzunda sabit bulunan, çağdan çağa veya toplumdan topluma değişkenlik göstermeyen bir tavırdır. Dolayısıyla dünya görüşlerinin, ideolojilerin ve kimliklerin ötesindedir her zaman. Savunduğumuz ideolojiler tek başına ayırmaya yetmiyor hak olan ile olmayanı. Haklı ideoloji diye bir genelleme yoktur çünkü. Bunda ısrarcı olursanız, evrensel bir adalet dili kuramazsınız.
Aynı şekilde sahip olduğumuz kimlikler de yeterli değildir. Çünkü bir kimse veya bir topluluk ille şu ya da bu kimliğe mensup olduğu için haksız değildir. Hak kimseye mutlak bir biçimde izafe edilemez. Bu yüzden kimi zaman haklı, kimi zaman haksız olabilir insan. Etnik kökeninin, cinsiyetinin, sınıfının veya ırkının burada ek bir rolü yoktur.
Hakkaniyet ve adalet isteyenlerin yaşanılan zulüm karşısında giderek bir araya geldiklerini ve direnişin dilini oluşturmaya başladıklarını görüyorum bu topraklarda. Haksızlıklar karşısında direnmek insanı güçlü tutuyor. Hak arayışı bu anlamda bir iç özgürlüğü kazandırıyor insana.
Ama asıl, adalet terazisini vicdanıyla tartmak ve her türlü tanımlardan, sıfatlardan ve yakıştırmalardan azade olarak hakikati kavramaya çalışmak özgürleştiriyor bizi. Hayatın bize bahşettiği en kaçınılmaz varoluş hakikatimizi bile gasp etmeye çalışan yasakçı zihniyet ise kendi gücünü etrafa saldığı korkudan alıyor. Başkalarını korkutarak kendi iktidarının bekçiliğini yaptırıyor.
Şimdi artık daha iyi biliyorum ki, kendi ürettikleri korkuyla varoluş hakikatini kurmaya çalışanlar en büyük tutsaklardır. Onlar kendi korkularının mahkumudur. Korkularıyla yüzleşebilenler, kula kulluk ederek güç devşirmek isteyenlerden korkmayanlar ve zulüm karşısında dilsiz şeytan olmaktansa bir nevi 'canlı kalkan' olarak haksızlıkların önüne atılmaktan korkmayanlar ise giderek daha da özgürleşenlerdir.
Elbette bu uzun ve dolambaçlı bir yol. Her yanı mayınlarla dolu. Hakkı savunayım derken haklı olmanın ideolojisini yapmaya başlarsanız sözgelimi, her daim haklı olduğunuzu vehmetmeye başlarsınız ki, bu sizi kısa yoldan adaletsiz davranmaya sürükleyebilir. Farkına bile varmazsınız çoğunlukla.
Kendinize birtakım sıfatlar biçmeye başlarsınız. Yeni kimlikler, yeni tanımlar giyinirsiniz. Kendinize kattığınız her tanım, bir bakıma yeni bir vehim riski de taşımaktadır. Perdelenmeye başlayabilir hakikat algınız. Yüceltirsiniz kendinizi, yücelmiş gibi sanarak. Benim beklentim şu yönde: Önce direnişin dilini konuşmayı başararak bizden esirgenen tanımları geri alalım. Türk olduğumuzdan, Kürt olduğumuzdan, Alevi olduğumuzdan, Ermeni olduğumuzdan, başörtülü olduğumuzdan dolayı ne yasalar önünde ne de zihniyetler önünde mazlum edilelim. İbadet etmek gibi, giyinebilmek gibi, konuşabilmek gibi en temel haklarımız adına hakkaniyetli bir mücadele edebilelim. Zulmün karşısında zalim olmadan. Daha sonra ise edindiğimiz her türlü kimlikten ve bizi bağlayan, zamanın bir dilimine, toplumun bir dönemine esir eden, hakikatin tek bir yüzeyine indirgeyen her türlü nispi tanımdan arınalım, kabuklarımızı soyalım usul usul. Birbirimize bakışımızı cinsiyetçiliğe, kökenciliğe, ideolojilere ve kimliklere indirgemeyelim. Bir şey olmaya değil, olmamaya çalışalım. Böylesi bizi daha 'çoğul' kılar. Çokluğun birliğine varabiliriz böyle biraz.

sizi çok üzecek ama ... ZAMAN gazetesinden

Tarihci

Marmara Tarih
sanırsam ki bu alkollü ve domuz mamülü tespit edilen içeceğin(el ezher üniversitesi araştirma sonuçları) içimi konusunda galiba bir yasak ve bildiri yapılmamış durumda.. zaten çok güvenilen ülker ürünlerinde de (çamlıca gazoz) %2 alkol çıkmıştı(tübitak araştırması).. bide düşünün yasak koyup gazetede tam boy reklamının yayınlandığını abest düşer değil mi..:023:

şimdi bu iki mükemmel arkadaş banlanmışlar o nedenle kendilerine bir şey yazmayacağım aksi halde bizi banlayıp cevap hakkımızı alıp bize laf attılar vesaire gibi şeyler söylerler.. her neyse belki de ben sui zann ediyorum..

sadece şurda denilenler yani domuz mamülü ve alkol meselesine cevap vereceğim çünkü bu eksik bilgi..

alkol çamlıcada da var colalarda da var doğru ancak onlardaki alkol oranı doğal oran yani bir portakalda da o kadar alkol var zaten. bunun da açıklaması yapıldı tıp çevrelerince. domuz mamulu meselesi ise yanlış bilgi.. yahudilerde Koşer vardır onlar malesef biz müslümanlardan bile daha hassas domuz eti ve mamülü yememeye..

haberci07

Yeni Üye
Fethullah Gülen'i Seven Arkadaşlara Duyurulur.

1.Yıllardır Müslümanlar COLA'yı boykot yapıyordu.Ama maalesef cüzi menfaatler için Zaman Gazetesi bu COLA'nın reklamını yaparak asıl yüzünü belli etti..Dünyada'ki hemen hemen tüm Müslümanlar tarafından boykot edilen Cola'nın Zaman Gazetesi'nde yer alması, Zaman gazetesinin bu boykotu delme ve yok etme çabalarıdır.Sadece COLA değil hemen hemen tüm yahudi ürünleri STV'de yayınlanmaktadır.

2.TV ve Haber programları ise tam resmi ideolojin zulmunu okşayacak ve yapılan zulumları islami bir motifle kamufle edecek cinsten.Yapılan haber programlarına bir bakın kendisinden olmayan tüm gruplar ERGENEKON'dur, kendileri ise sütten çıkmış ak kaşıktır.Halbuki sağır sultan bile biliyorki, Şu anki Ergenekon Fethullah Gülen Cemaatidir.

3.Neden Fethullah GÜLEN ABD'de.ABD tüm islam ümmeti tarafından "Büyük Şeytan" olarak ilan edilmişken, ABD gölgesi altında "Büyük Ortadoğu Projesini" hayata geçirmek adına müslümanlara açtığınız savaş neyin nesi ?

4.Fethullah Gülen neden tüm islam düşmanlarına şefkat yüzünü gösterirken, kendi inancını yaşanyan müslümanlara bunun bir zerresi yansımıyor.

5.Basın ve Medyanız derin güçlerin elinde diyorsunuz.Bu sizi Allah katında kurtarabilirdi.Ama Fethullah Hoca son yapılan açıklamasında terör ve irtica safsatasıyla derin gücünün hamisinin kendisi olduğunu beyan etti.

LÜTFEN DEĞERLİ MÜSLÜMANLAR.

Öz eleştiri yaparak, kendinizi ve cemaatinizi sorgulayın.İslam'a ters düşen yanlarınız mevcutsa bunlardan uzak durun.İslam güneşi karşımızda dururken mum ışığıyla yetinmeyelim.Sorgulamasını, yanlışsa yanlışa yanlış demesini öğrenelim.

haberci07

Yeni Üye

Neden güldünüz.Ben sadece olanları dedim.Fethullah Gülen, Cemaati yanlış yapıyor.İstiyorum ki bu yanlışları cemaat fertleri görsün ve aslına rucu etsin.Ben kendim Risale-i Nurdan istifade etmeye çalışıyorum bu sebepten üye oldum.Fethullah Gülen hoca aslından tamamen uzaklaştı.

Tarihci

Marmara Tarih
3.Neden Fethullah GÜLEN ABD'de.ABD tüm islam ümmeti tarafından "Büyük Şeytan" olarak ilan edilmişken, ABD gölgesi altında "Büyük Ortadoğu Projesini" hayata geçirmek adına müslümanlara açtığınız savaş neyin nesi ?

Ne savaşı be kardeşim kendine gel saçmalamayı bırak.. hangi hayal alemlerinde yaşıyorsun... kimlerin dolmuşuna bindin de geldin buraya..

Sözlerin o kadar seviyesiz alt tabaka ve saçma ki cevaba değer bile değil elle tutulur bir şey diyemediğin gibi büyük bir cemaati de ergenekon olmakla itham etme bahtsızlığına kendini atmışsın şimdi bu cemaatin milyonlarca mensubundan helallik alman gerekmekte..

kendine dünyada temizleyemeyeceğin kadar kul hakkı yükledin az önce ama farkında bile değilsin hala çıkmış değerli müslümanlar diye sosyal mesaj vermeye çalışıyorsun.

cola reklamı 20 yıldır gazte olduğundan beri var yeni bir şey değilki ama sen okumadığın bilmediğin için atıp tutuyorsun zaman asıl yüzünü belli etti diyorsun.. bu da hiç takip etmediğin bilmediğin bir cemaat hakkında atıp tuttuğunun resmidir..

iftira attığın kişinin kaç kitabını okudun dememizi bırak kaç kitabı var desek sayısını bilmezsin kalkmış okumadığın tanımadığın bilmediğin bir kişi hakkında sana asıl ergenekon medyasının servis ettiği iftiraları bize tekrarlıyorsun..

eleştiri güzel şeydir bir işin içine girersin okursun bilirsin yapılanların nedenini öğrenirsin herşeye vakıf olursun ondan sonra dersin şu şöyle değil de böyle olsa daha iyi olur.. senin yapamadığın eleştirinin aslı budur,, senin yaptığına bilmeden konuşmak atıp tutmak çamur atmak kendini rezil etmek denir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...