üstteki kişiye dua etme oyunu...

hasret

Well-known member
İlâhî! zenep sude kardeşimi;
Gaflete düştüğü zamanlarda Seni anmak için onu uyandır.
ömrünü sana ibâdet ederek geçirenlerden eyle.
Senin sevgine varan yolu aydın bir biçimde görme yeteneğini ihsân eyle. dünyada ve âhirette hayr ihsân eyle.
İlâhî!
Muhammed, sallAllahu aleyhi ve sellem, ve âline ve ashâbına rahmetini ulaştır.
Sen, o’ndan önce bazı kullarına Rahmetini ulaştırdığın gibi, o’ndan sonra da bazı kullarına Rahmetini ulaştıransın.
Bismillâhirrahmânirrahîm
Rabbimiz; bize dünyada iyilik ve âhirette de iyilik ver ve bizi ateşin azâbından koru.

Allah’ım!
Şeytanın kalbimize ektiği ve yerleştirdiği şüpheyi, kuşkuculuğu, kıskançlığı
Senin Azametini anmaya
Senin Kudretini tefekkür etmeye ve
Senin düşmanlarına karşı tedbir almaya yönelik bir biçime çevirmeni ve bize bu gücü bağışlamanı niyâz ederim.
Şeytanın dilime yerleştirdiği kötü kelimeleri;
Hoş olmayan sözleri;
Irza, nâmusa sövmeyi;
Bâtıla tanıklık etmeyi;
Hazırda olmayan bir mü’mini çekiştirerek gıybet etmeyi;
Hazır olana da kötü söz söylemeyi ve buna benzer bütün kötü ve çirkin davranışlarımızı
Seni Hamd ve Senâda yoğunlaşma yolunda titizlik ve çaba göstermeye;
Ni’metlerinin değerini bilmeye;
İhsânını itirafa ve Ni’met ve İhsanlarına şükretmeye yönelt ve bizi bu şekilde değiştirebilme gücünü ihsân eyle.
Allah’ım!
kardeşim bu arada oyun üstekine dua etme oyunu hani duam?

imported_mihrace

Active member
Şualar ' Alıntı:
Kardeşim öyle güzel dua etmisin ki ben bi daha sana edeyim icimden geldi;
yarabbi! mihraceyi Kendi Lütfunla niyetini olgun, saf ve berrak kıl.
Adaletinin yaygın sofrasında sâlihlik elbisesiyle süsle.
Öfkesini yenen;
Fitne ve düşmanlık ateşini söndüren;
Bireyleri toparlayan;
Halkın arasını bulan;
Mü’minlerin ayıplarını örtüp, iyiliklerini açıklayan;
Yumuşak huylu;
Alçakgönüllü;
İyi davranışlı;
Vakar sahibi;
İyi ilişkiler içinde bulunan;
Öncelikle fazîleti arayan;
Ni’metlere şükretmesini bilen;
Ne kadar zor olursa olsun, her zaman ve her yerde Hakk’ı söyleyen;
Hareket ve sözlerinde – İslâm’a uygun olduğu sürece – ısrarlı olan;
Hayrı çoğaltan;
Çok olan şerri azaltmaya çalışan;
… ve diğer tüm iyi niteliklere sahip kullarının elbisesini giymeyi, onlar gibi olmayı nasîb eyle.
Bu vasıfları da Sana kulluğun devamı ve olgun bir görüş sahibi olma yolunda kullanmayı nasîb eyle.
Amiiiiiiin Allah razı olsun saol kardeşim, yüreğine sağlık,

EY RABB'İM ! ELLERİMİZDEN TUT, DOSTLARININ YÜZÜNE BAKTIĞIN GİBİ BİZE DE RAHMETİNLE TEVECCÜHTE BULUN…
İÇ DÜNYAMIZI VARLIĞININ ZİYASIYLA NURLANDIR VE BİZİ SENSİZLİĞİN ZULMETLERİNDEN, ZİNDANLARINDAN HALÂS EYLE VE EŞİĞİNE BAŞ KOYMUŞ KAPININ ŞU SÂDIK KULLARINI YALNIZ BIRAKMA.
SEN’DEN KALBLERİMİZE IŞIK, İRADELERİMİZE GÜÇ, DÜŞÜNCELERİMİZE İSTİKAMET, NİYETLERİMİZE DE HULÛS İSTİYORUZ.
BİZLERİ İÇ DÜNYAMIZLA YENİDEN İNŞA EDEREK RUHLARIMIZA AHSEN-İ TAKVÎM SIRRINI DUYUR …
"EY RABB’İM! Bizi, İYİLİK ETTİĞİ ZAMAN SEVİNEN, KÖTÜLÜK ETTİĞİ ZAMAN İSTİĞFAR EDENLERDEN KIL.”
"EY KALBLERİ ÇEKİP ÇEVİREN RABBİM! KALBLERİMİZİ DÎNİN ÜZERE SÂBİT KIL."
Amiiiin

istiðna

Active member
BANA ÖYLE BIR SAGLIK VER KI:
Düsünebileyim, konusabileyim.

BANA ÖYLE BIR ERDEM VER KI:
Ibadet edebileyim, iyilik etmeyi ve sevinçten
bugulanmis gözlerle,
tesekkür edenlere; bir sey yapmadim, animsamiyorum
diyebileyim.

BANA ÖYLE BIR YETENEK VER KI:
Iyi es, baba, anne, iyi komsu, iyi arkadas, iyi
vatandas olabileyim.

BANA ÖYLE BIR UMUT VER KI:
Bugüne kadar yapmis oldugum hatalar için karamsarliga
düsmeyeyim,
Her seyden aklanmis olarak yasama yeniden baslamak
üzere
bagislanabilecegimi bileyim.

BANA ÖYLE BIR ANLAYIS VER KI:
düsünebildigim, yargilayabildigim, inandigim,
kahroldugum, varoldugum
su anda bu sözleri söyleyebildigim için
sükredebileyim.

BANA ÖYLE BIR TALIH VER KI:
Yillar sonra beni hatirlayanlar 'herkese iyilik eden,
tüm insanlari
seven,
o düzeyde de sevilen bir kisiydi ' diye konussunlar ve
ben de huzur
içinde olabileyim.

BANA ÖYLE BIR IRADE VER KI:
Bir gün yenilip, içimdeki seytanin kurallarina dogru
yönelirsem;
bu bir düsünce ise düsüncemi, bu bir adim ise ayagimi,
bu bir uzanma
ise elimi durdurabileyim.

BANA ÖYLE BIR SABIR VER KI:
Sükûneti bulayim, durabileyim, düsünebileyim.
(Amin)
ALLAHIM BU İSTEDİLERİMİ BUTUN EHL-İ İMANA DA VER
AMMİİNNN

hasret

Well-known member
istiğna dularına amin ama, keşke bizlerede aynı teemnnilerde bulunsaydın. Yani bana diyeceğine bize demen daha muvafık olurdu kardeşim.

Sergerdan

Well-known member
Üsttekinin üstekine etmek istiyorum ama ben..

Allah ım istigna kardeşin ilmini artır,ilmiyle amel etmeyi de nasib et.Katından hayırlar,güzellikler ihsan et.Onun istediklerinden çok,Sen razı olacagın işleri lütfet Ya Rabbi,amin.

Vakar

Member
Sergerdan ' Alıntı:
Üsttekinin üstekine etmek istiyorum ama ben..

Allah ım istigna kardeşin ilmini artır,ilmiyle amel etmeyi de nasib et.Katından hayırlar,güzellikler ihsan et.Onun istediklerinden çok,Sen razı olacagın işleri lütfet Ya Rabbi,amin.

allacağınız olsun bunu yazdık bir kenara.

istiðna

Active member
Şualar ' Alıntı:
istiğna dularına amin ama, keşke bizlerede aynı teemnnilerde bulunsaydın. Yani bana diyeceğine bize demen daha muvafık olurdu kardeşim.
allahım sen bu ıkı mubarek taife-i nısadan kardeslerıme hakıkı hıdayet ver

Sergerdan

Well-known member
vakar ' Alıntı:
allacağınız olsun bunu yazdık bir kenara.
Vakar kardeş nerdeyse mesajlarımız aynı saniyelerde yazıldıgı için,siz yoktunuz ben yazarken(Şualar vardı ;D,esah diyorum isterseniz mesajların üstüne bakın saatlerde yazıyor orda) Yoksa Şualar dışında sizin içinde temenni ederim :)_________________________________________________mesela ben yazarken iki mesaj daha göndermişsiniz siz.

Vakar

Member
Sergerdan ' Alıntı:
Vakar kardeş nerdeyse mesajlarımız aynı saniyelerde yazıldıgı için,siz yoktunuz ben yazarken(Şualar vardı ;D,esah diyorum isterseniz mesajların üstüne bakın saatlerde yazıyor orda) Yoksa Şualar dışında sizin içinde temenni ederim :)

:)

hasret

Well-known member
Sergerdan ' Alıntı:
Vakar kardeş nerdeyse mesajlarımız aynı saniyelerde yazıldıgı için,siz yoktunuz ben yazarken(Şualar vardı ;D,esah diyorum isterseniz mesajların üstüne bakın saatlerde yazıyor orda) Yoksa Şualar dışında sizin içinde temenni ederim :)_________________________________________________mesela ben yazarken iki mesaj daha göndermişsiniz siz.
Abi aşk olsun bi dua ettirmeyecek kadar ne yaptık size inan beni cok kırdınız.
konuşmayın bi daha benle...

istiðna

Active member
peyiiiiiiiiiiiiiii özrü kabahatinden büyük eh ben nediyeyim sana :p

hayret soylıyecek bı seyı yok :O.kıyamet almetı olmalı :O

istiðna

Active member
bu dua sergerdan abi için, amin desin herkes;

Ey Merhametlilerin en Merhametlisi! Ey Tövbeleri kabuleden ve Dualara icabet eden Rabbimiz! Sana yöneldik. Efendimizi şefaatçi yapıyor, ellerimizi O'nun mübarek ellerinin altında tutuyor ve istediklerimizi böylece istiyoruz.
Ey Rabbimiz! Senden ah-u efgan edip sana dua dua yalvaran, Sana karşı saygı ile dopdolu olan ve Senin yoluna yönelen kalpler istiyoruz. Nefislerimize takva bahşeyle ve onları temizle.
Ey Rabbimiz! Bizi, Üstadımızı, Büyüğümüzü, ana-babamızı, Kuran ve iman hizmetinde çalışan kardeşlerimizi, eşlerimizi, çocuklarımızı, akrabalarımızı, ecdadımızı, mümin dostlarımızı iyi kullarınla birlikte cennetine koy.
Ey Rabbimiz! Ciddiyetimizi şakamızı, zulmümüzü ve haksızlıklarımızı, hatamızı, kastımızı mağfiret buyur. İtiraf ediyoruz ki bu kusurların hepsi bizde vardır, ihsan ettiğin nimetlerin bereketinden bizi mahrum etme, mahrum ettiklerinle de imtihan etme.
Ey Rabbimiz! Bizi İslam’dan ve Kur’andan ayırma. Bizi daima sırat-ı müstakimde tut. İslâm nurunu söndürmek isteyenlere fırsat verme. Bizim yüzümüzden insanları helak etme. AMİN ve sallalahu ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve ashabihi ecmain Velhamdulillahi Rabbil alemin